Rácz Lilla 1989. október 14-én született a Bács-Kiskun megyei Kiskunhalason. Apja, Rácz Zoltán kisvállalkozó, édesanyja Ráczné dr. Sebestyén Julianna radiológus főorvos. Szüleinek egyetlen gyermeke. Felmenői mindkét ágon paraszti sorból származók, akikről mindig szeretettel és mélységes büszkeséggel emlékezik meg.

Gimnáziumi tanulmányait Kiskunhalason, a Bibó István Gimnáziumban végezte 2004 és 2008 között. Humán tagozatos általános iskolás korában felkeltett érdeklődése a történelem és a magyar irodalom iránt középiskolás évei alatt mind hevesebbé fokozódott. Főként Arany János és Ady Endre költészete ragadja magával. Életfilozófiájának fogadja a Cicero nyomán szállóigévé vált latin mondatot, miszerint „Historia est magistra vitae”.

A gimnáziumban eltöltött négy év alatt fejleszti nyelvtudását, angolból felsőfokú, németből középfokú nyelvvizsgát szerez. A nyelvórákon alakul ki az angol kultúra iránti rajongása.

Érettségi után a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen Állam- és Jogtudományi Karára iratkozik be, jogász szakra. Jelenleg is ezen intézmény hallgatója.

Huszonegy évesként szabadidejében főként zenehallgatással töltődik fel. Zenei téren „mindenevő”, a minőséget minden kor minden stílusában értékeli.

Bár sportolói pályafutással nem rendelkezik, nagy érdeklődéssel fordul a sportok világa felé, különösen az úszás-, a vízilabda- és a kézilabda-közvetítéseket követi figyelemmel. Büszkén tekint a régi és mai világklasszis magyar sportolók eredményeire.

Igazi Mérleg. Rendkívül szigorú és makacs, nehezen köt kompromisszumot, az igazságérzetén ért csorbát nagy sokára dolgozza fel. Ebből következően lelkiismeretes és az örök iustitiat mindenek fölött állónak véli. Nehezen zár a szívébe bárkit, de aki elnyeri a bizalmát, ahhoz tűzön-vízen át ragaszkodik. Hisz abban, hogy mindig mindennek oka van, és hogy a sors az embert életének célja, rendeltetése felé terelgeti.

10 Comments

10 Reader’s Comments

 1. Kedves Lilla !
  Szerettem volna egy kicsit kioktatni, de elolvasva személyéről irt leirást, fiatal kora miatt el álltam ettől. Mint Önről irták, rendkivül nagy az igazság érzete, de , hogy ez miben nyilvánul meg azt nem. Egy ifjútól, kit a napi politika érdekel, s érzékeny annak társadalmi hatására, már önmagában is értékelendő.A probléma részemről, hogy ismereteit valószinű egy oldalról szerezte, kapta.Ez nem eredményezheti az objektiv vélemény alkotásra. Probáljon a korábbi időszak eseményei megtörténtének, azok a társadalomra gyakorolt hatásaira koncentrálni, s a születése után történtek politikai lehetőségeinek hatását ,eredményeit társadalmi-gazdasági eredmények tükrében vizsgálni, s ha ezt több oldal szemponja alapján teszi, s ezeket szembe állitja a jelenlegi gazdasági helyzet állapotával, de mindenre kiterjedően, akkor lehet, hogy mást irna. Tudja, nem lehet mindenki kedvére irni, véleményezni, de egyedül az igazság, vagy annak megközelitése az igazi.

 2. pkorodi, a csapos

  Mint szintén tipikus mérleg, örömmel venném, ha a

  http://szepib2010.blogspot.com/

  címen meglátogatna.

  Üdvözlettel:

  pkorodi

 3. Drága Lilla! Te olyan gyönyörű vagy, hogy emellett eltörpül és megbocsáthatóvá válik minden nyelvhelytelenséged. Nem tudom rólad levenni a szemem, itt nézlek már húsz perce…

 4. Jól írsz!
  Abba ne hagyd!
  Sok sikert!

 5. Reménykedhetünk!
  Vannak gondolkodó fiatalok!
  Köszönjük!

 6. Kedves Lilla! Örömmel olvastam e kis értekezését. Nem cáfolni, inkább megerősíteni szeretném, jól érzékeli a “demokratikus” magyar jogi helyzetet. Kezdeném azzal, hogy a volt LB. elnők egy sajtótájékoztatón az alábbi kijelentést tette:
  “Ma, Magyarországon nem igazságszolgáltatás, hanem jogszolgáltatás folyik…”(Dr. Lomniczi Zoltán, volt LB. elnök, 2003)
  Gondolom, e kijelentés valósan ábrázolja azt a tényt, hogy az igázság a leglényegtlenebb tényező bármely ügy vizsgálatánál!
  Nem csinálok titkot abból, hogy igencsak mélyen megismertem a mai jogi helyzetet az un. “diósdi kettősgyilkosság és a kapcsolódó olajosügyek” kapcsán.Megírtam egy közel 500 oldalas könyvet e témáról, amely gyakorlatilag a jogi nonszenszeket tárja fel. Megismerve a közel 80 ezer oldalas nyomozati, ügyészi, valamint az 5000 oldalas bírósági tárgyalási jegyzőkönyvek anyagait. Három évet csak olvastam, összevetettem a jegyzőkönyveket, vallomásokat, ellentmondásokat. Megdöbbenéssel kellett konstatálnom, hogy a 41 vádlottas ügyben 5 embert ártatlanul ítéltek el! Mindezt tetézte a Fellebviteli Főügyészség a másodfokú bírósághoz benyújtott irománya(?), az, amelyben hemzsegnek a hibák. Kezdve azzal, hogy a 6 és negyedoldas iromány már hibásan közli az első fokú ítélet kihirdetésének a napját, másfél hónappal későbbre téve azt! De a legszebb tétel, amikor a 25. rendű vádlottal szemben súlyosítást kért (18 és fél évet szabott ki az elsőfok), azzal a “tényszerű” indoklással, hogy a “társadalom igénye a súlyosabb büntetés kiszabása.” Ennyi a konkrét indoklás. Az ügyészség szerint a 25. rendű vádlott volt a bűnszervezet esze, irányítója. Mindezeket a két valódi főnök terhelő vallomására alapozták. Ebben az ügyben a fenti öt embernél fennáll az un. Kaiser szindróma. Nem követték el a terhükre rótt cselekményeket, ennek ellenére bűnösnek kiálltották ki őket.
  Visszatérve az íráshoz, amig jogkövetkezmények nélkül tévedhetnek, hibázhatnak a hatalom emberei(végrehajtói, bírói) addig Magyarországon nem lesz jogbiztonság, és az igazság folyamatosan sárba lesz tiporva. Ezért gratulálok a helyes meglátáshoz, és bízom, hogy a következő jogász garnitura végre megálljt fog a jelenlegi, kissé “uram-bátyám”-os rendszernek.
  És csodálkozom Pali 41 meglátásain, megítélésem szerint a jelenlegi kurzus, kritikát nem tűrő szellemében igyekezett Lillának egy kis kokit adni.
  Úgy, hogy Lilla, csak így tovább, bátran kiállni az igazságért!

 7. Munkásököl

  Az Orbán kormány azzal adta meg a kegyelem döfést a magyar jogrendnek , hogy kinevezte Polt Pétert főügyésznek . Polt már az előző Fidesz ciklusban is bizonyította hűségét , bármire képes a hatalomért , a pénzért . Annyira érdemes a hivatalára , mint az élsportoló az elnöki tisztségre . Jó hogy van nekünk egy Lillánk .

 8. Kedves Lilla!
  Olvastam blogodat, és kíváncsi lettem a szerző személyére. Meglepődve olvastam életkorodat, ugyanakkor jóleső melegség járta át bensőmet. Mégis akad Magyarországon még gondolkodó ember, pláne fiatal ember! Ugyanis az eddigi történések alapján kezdtem azt hinni, hogy egyszerűen elfogytak azok az emberek, akik képesek józanul, reálisan gondolkodni, szemlélni környezetüket. Hála istennek, még van valaki, aki képes erre, csak így tovább, nehogy abbahagyja! Még nagy szükség lehet azon kevesek, áldozatos munkájára, óriási erejükre, akik nem a pártdirektívából veszik a gondolataikat.
  Ami az igazságot illeti… Nos, egy dolgot megtanultam eddigi pályafutásom alatt. Mégpedig azt, hogy igazság annyi féle van, ahány ember a földön él. Viszont igazságérzet csak egy van, amely arra ösztökéli az ezzel rendelkező gondolkodót, hogy a tényszerű valót megismerje, és az alapján hozza meg saját igazságát. Ha valóban a tényszerű való alapján mérlegel az ember, akkor a tényleges igazság -amelyet tekinthetünk abszolút igazságnak is- nem áll majd messze a valóságtól. Tehát csak keresse a tényszerű valót, és hozza meg az igazság felfedezéséhez szükséges döntéseit, és ne hallgasson azokra, akik ferdített tükörből szemlélik a tényeket, mert ők csak vélt igazságot fognak felfedezni, amely az ő igazságuk lesz csak.
  További sok sikert kívánok neked a tanulmányaidban, a gondolkozók táborában végzett munkádban, és összességében az életben!
  Üdv,
  Wolffie

 9. Minden irasom kitoroltek.

  Tehat hamis kartyasok tarsasagaba keveredett egy szep ,tehetseges ember,Te

 10. Nagyon nagyra értékelem Lillát, a kitartását, a szívósságát, az igazságszeretetét és az írásait. Nagyon jó szívű, okos lány. Ha az Amerikai Népszava online semmi mást nem tudna felmutatni, csak őt, hogy őt “felfedezte”, már megérte.
  Bartus László

Írja meg véleményét!