Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Az ellenségem ellensége 2015. február 8. vasárnap 4:00

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Az ellenségem ellensége

Miközben a kormány szaúdi olajsejkek végbélnyílását tisztogatja menetrendszerűen és totális odaadással, a miniszterelnök megpróbálja a nemzet ellenségének beállítani azokat az afganisztáni családokat, akik a végtelen nyomorból és teljes létbizonytalanságból Magyarországra tévedtek, nem tudván, hogy itt sem várja őket más, bár kétségtelenül egyelőre nem lőnek rájuk. Egyelőre.

Mert azért az elég nyilvánvaló, hogy ha Orbán kiadja a parancsot, miszerint a menekültek mától ellenségek, akkor országunk kumulatív tahói hamarosan támadásokra fordítják le ezt, és közben meg lesznek róla győződve, hogy jót cselekednek, elvégre elnöki felhatalmazást kaptak a verésre, gyújtogatásra, zaklatásra és üldözésre. Kösz, Orbán.

Egy hetvenéves férfi a minap riasztotta a rendőrséget, mert a Hosszúpályi és Monostorpályi között közlekedő, körülbelül 20 perc múlva érkező autóbuszon nagyon gyanúsan viselkedő, valamire készülő, külföldi személyek voltak. Amellett, hogy mindenki készül valamire, a rendőrség feladatát eléggé megnehezítette, hogy elfelejtette közölni, hová érkezik a busz, így a térségben közlekedő összes járatot ellenőrizték.

A dologhoz hozzátartozik, hogy a bejelentő ellen indult eljárás valótlan bejelentés miatt, de ez hamarosan változhat, mert a paranoia a leggyorsabban terjedő betegség, és kormányzati segítség nélkül is csodákra képes.

A 444.hu összegyűjtötte az eddigi elvtelen hízelgés dokumentumait, köztük a kedvencemet, amikor Orbán 2013-ban Jordáninak udvarol: Mindig is örülök annak, ha azt látom, hogy Magyarországon a magyar gazdaság nemcsak a magyaroknak, hanem a külföldieknek is kínál lehetőséget. És a tehetséges emberek, jöjjenek a világ bármely sarkából, Magyarországon megtalálják a számításukat – mondta akkor a miniszterelnök.

Erre tényleg csodálatosan rímel a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak múlt héten adott nyilatkozata, miszerint a kultúrák együttélése hatalmas feladat és kockázatos, különösen, amikor az iszlámról és a kereszténységről van szó. Magyarország nem vállalta ezt a kockázatot, és a jövőben sem vállalja. Nem akarunk multikulturális társadalmat.

Mindez nem szimpla hazudozás, vagy a politikus elmezavarának bizonyítéka, hanem egy szerencsétlen ember taktikázása, amikor azt hiszi, hogy nem baj, ha hülyeségeket beszél, mert senki sem figyel, és minden mondata ott és csak ott marad, abban a körben, ahol éppen elhagyta fogainak kerítését. Abban a valóságban, amiben éppen befogadó, jó barát, amelyikben a haza védelmezője az idegenekkel szemben, amelyikben sárkányt ölt reggeli előtt és amelyikben nagyszerű apa és családfő. Rengeteg valósága van a minielnöknek, mindegyikben egyformán jól érzi magát, és úgy váltogat köztük, mintha nála lenne az univerzális távkapcsoló, azonban ez koránt sincs így.

Más is lakik ezen a bolygón, és nem csak a Fidesz-hitű idióták, hanem írni, olvasni tudó emberek.

Ha – tanácsa szerint – azt nézzük, mit csinál mindeközben, akkor a helyzet még rosszabb, mert szerencsétlen országunkat éppen Putyin alá készül beügyeskedni, miközben bevezetésre került a kvázi (hivatalosan: illiberális) demokrácia, ami egy – messziről akár – demokráciának is nézhető állapot, ahol civilszervezeteket üldöznek, pártpropagandára használták az állítólagos közszolgálatot és családtagoknak utalják a közpénzeket.

Angela Merkel lerázható, mert nem fog háborút indítani, de ha Orbán nagyobb erővel találkozik, akkor szűkölve meghátrál, mint az RTL esetében, illetve dehogy hátrál meg: előre küldi valamelyik szolgáját, hogy ő szűköljön és hátráljon helyette. Meg is történt, reklámadó megreformálva, 50% helyett 5%, természetesen eredetileg is erre gondoltak, csak valamelyik túlbuzgó barom elrontotta a gépelést, de most már minden rendben van, leszámítva Simicska Lajost, aki érdekeltségei révén most kellemetlen helyzetbe került, mert neki eddig csak 1%-ot kellett volna adózni. Nosza, rögtön veszélyben a haza. Az ötszázalékos reklámadó kormányzati terve újabb támadás a demokrácia ellen – jelentette ki a végtelenül cinikus oligarcha, mintha az 50%-os nem lett volna az.

Alig várom, hogy kiderüljön: az új ellenség, a gazdasági bevándorló áll mindezen lázongások mögött, sőt talán maga Simicska Lajos sem a hét törzs valamelyikével érkezett és most ezért mutatta ki foga fehérjét.

A vagdalkozást már csak a kormányhű online lapok tudják valamelyest lekövetni, mert az ellenség lapzárta és nyomtatás között simán megváltozik, aztán jöhet a magyarázkodás. Nyomtatásban nem is próbálkoznak, egyszerűen kiteszik a címlapra, hogy a miniszterelnöknek igaza van, aztán majd ő megmondja a pénteki rádióinterjúban, hogy éppen miben.

Így éldegélünk mi a végeken.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (180 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +290 ( 302 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Az ellenségem ellensége , 4.9 out of 5 based on 180 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos