Ronai and Ronai
AMERIKAI

Markó Beáta: Magyar vendégszeretet 2015. február 15. vasárnap 20:18

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Markó Beáta: Magyar vendégszeretet

Miután napok óta az országot évek óta megszállt bűnszövetkezet belháborújával, s különösen a tagok egymással szemben használt irodalmi stílusával van tele a magyarországi média, ezért – mentális egészségünk megőrzése érdekében – szeretnénk elrugaszkodni ettől a szinttől, még mielőtt keszonbetegséget kapnánk. Inkább egy emelkedettebb szintre mennénk fel, ahol bőven lenne min elgondolkodni.

A magyarok – legendákkal és mítoszokkal teli – önképéről szeretnénk néhány szót ejteni. Okos, tehetséges, vendég- és szabadságszerető nemzetnek tartják magukat. Ezúttal beszéljünk az egyik legősibb, és magát legjobban tartó mítoszról, miszerint a magyarok vendégszeretők. Ennek számos példáját láthattuk már eddig is. Leszáll a főváros megújult – ami Fidesz-nyelven azt jelenti: átkeresztelt – repülőterén a külföldi turista, kilép a terminálból, jó mélyet szippant a budapesti szmogból, majd beül egy taxiba. A furfangos sofőr, aki azt hiszi, a külföldi egyben hülye is, az átlagos 5-6 ezer forint helyett 40 ezerért behozza a kedves vendéget kies fővárosunkba, ezzel mindjárt példát is mutatva a magyar vendégszeretetből. A taxis jól tudja, milyen lényeges az első benyomás. De említhetnénk a vendéglátóiparban serénykedőket is, akik rezzenéstelen arccal visznek ki egy százezer forintos számlát két kóla után a szomjas külföldi vendégnek. Ők is úgy képzelik, hogy a turista nem képes átszámolni az összeget euróba, dollárba, akármibe, és nem veszi észre a tréfás kedvű pincér aprócska túlszámlázását.

De a magyar vendégszeretet és humánum legszebb példáját éppen napjainkban láthatjuk a legélesebben. Mióta a kormányzó előadta legfrissebb neonáci szövegét – „Magyarországot megtartjuk magyarként” –, mintegy gombnyomásra özönleni kezdtek az albán bevándorlók. (Az még véletlenül sem fordul meg a fejünkben, hogy netán korábban is jöttek, csak a magyar média elfelejtett tájékoztatni a jelenségről.) A kormányzó megbízásából a párt frakcióvezetője, aki V. kerületi polgármesterként bagóért eladta a fél kerületet a haverjainak, hőre táguló Pasa parki lakással rendelkezik, és jelenleg – a fáma szerint – jó pénzért, offshore cégeken keresztül letelepedési kötvényeket árul külföldiek számára, képes volt kiállni a Keleti pályaudvarra, és a „sajtótájékoztatóján” megismételni főnöke rasszista szövegét. Először gazdasági bevándorlókról zagyváltak, s lelki szemeink előtt azonnal felvillant egy kép a magyar határokon tolongó emberek tízezreiről, akiknek minden vágya bevándorolni Magyarországra, ahol ugyan tengődik 4 millió koldus, de a polgári életszínvonalhoz elég havi 47 ezer forint és egy kecske. (Valaki szólhatna a kormányzónak, hogy öt éve, amióta ő erősíti a magyar nemzettudatot és hazája nevében küzd a saját démonaival, éppenséggel gazdasági kivándorlás folyik. Százezrével.)  A bevándorló kifejezés később menekültekre módosult, ám a stilisztikai finomítás után is folytatják az uszítást, a hergelést az idegenek ellen, és ez az üzenet a xenofóbiával átitatott, zsíros magyar földben mindig termékeny talajra hullik.

A kormányzó szintén rasszista rendőrsége lelkesen végzi a feladatát, s – a történelmi hagyományokhoz híven – nincs hiány a honvédő feljelentőkből sem, akik előre értesítik a hatóságot, melyik vonaton utaznak koszovói menekültek. Százával szállítják le az érvényes jeggyel utazókat a Keleti pályaudvaron vagy Győrben, mikor hol. (Csak halkan jegyeznénk meg, hogy a schengeni határ nem a Keletiben, és nem Győrben van…, azt nem ott kellett volna védeni.)

A kevéske motyójukat, gyerekeiket hurcoló menekültekkel embertelenül bánnak, horrorisztikus történetek keringenek a magyar hatóságok fellépéséről. Arról viszont mélyen hallgat a kormánypropaganda, hogy az EU súlyos euró milliókkal támogatja Magyarországot a menekültek ellátásában, a schengeni határok védelmében. De ez a pénz nyilván más, fontosabb dolgokra ment el (netán választási stadionra, uszodával megvásárolt szavazatokra?), a kormányzó pedig már az egész országot behálózó menekülttáborokról vizionál, naponta újabb kanna olajat önt a tűzre, és már ott tart, hogy gyermekeket akar őrizetbe venni… Így állunk a magyar vendégszeretettel 2015-ben.

Vajon mi lett volna az ’56-os magyar menekültek százezreivel, ha Ausztria és a többi nyugati ország ugyanilyen tárt karokkal fogadta volna őket, ahogy most a magyarok a menekülő koszovóiakat?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (123 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +185 ( 233 szavazatból)
Markó Beáta: Magyar vendégszeretet, 4.7 out of 5 based on 123 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos