Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Orbán g. 2015. február 8. vasárnap 18:20

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Orbán g.

Nem írjuk le a címben Simicska Lajos kifejezését, akkor sem, ha szívünkből szólt. Ennek egyszerű oka az, hogy esetünkben hiányzik a személyes kapcsolat és az intimitás, amelyet e kifejezés használata feltételez. Másrészt nem szeretnénk elhomályosítani Simicska Lajos érdemeit, aki a legkényesebb igényeket is kielégítő pontos definíciót adott a barátjáról. Az ő szájából ez hiteles, ő igazán jól ismeri.

Mindez rávilágít a magyar liberális kórus álszentségére és impotenciájára is. Nagyjából egy évvel a NER megszületése után tettem javaslatot arra, hogy ha le akarják győzni Orbánt, vonják meg tőle azt a tiszteletet, amit megkövetel magának. Úgy tekintsenek rá, amilyen valójában. Mint olyan emberre, aki ellopta a szabadságot, elvette a hazát, kifosztotta az országot, igazi gazember, akihez hasonlót mostanában nem hordott a hátán a magyar föld.

A liberális ellenzék ehelyett ellenkezőjét teszi, még nagyobb tiszteletet ad egy fasisztának, antiszemitának, tolvaj, rabló haramiának, egy puccsistának. Az egész világ úgy tekint rá, mint Simicska Lajos, kivéve a magyarországi ellenzékét, amely hatalmassá növeszti saját szemében. A miniszterelnök urat, akit zseniálisnak, tiszteletre méltónak tartanak, nehéz legyőzni és elkergetni. Egy gecit, könnyű. És nem azért kell ennek nevezni, hogy legyőzhető legyen, hanem azért, mert ez az igazság.

Nem durváskodásról beszélek, hanem szociálpszichológiáról és a valóságról. A valóság nyilvánvalóan közelebb áll Simicska Lajoshoz, mint a liberális ellenzék széplelkű jajongóihoz, akik szerint mi ne süllyedjünk arra a szintre, ahogyan ezt az embert és a rendszerét nevezni kellene. Emlékezzünk arra a bibliai jelenetre, amikor Mózes kémeket küldött Kánaán földjére. Amikor a kémek visszajöttek, megháborították és megijesztették a népet, mert azt mondták, hogy erősebb az a nép, amely Kánaán földjét lakja. Óriások, mi pedig sáskák vagyunk hozzájuk képest, és mindenki sáskának is érezte magát ettől. Gyáva embereket nem szabad előre állítani.

Ilyen a magyar liberális ellenzék, gyáva, amely hazudik az ellenségről, nagy félelemmel elemezgeti, felnöveszti mindenki szemében, megfélemlíti az Orbán-rendszer ellenzékét, hogy sáskának érezzék magukat az óriásokkal szemben. Ekkor jön Simicska Lajos, az óriássá növesztettek egyike, és azt mondja a leghatalmasabbra, hogy az csak egy geci. A nagy liberális értelmiség pedig pislog, félti a kenyerét: hogyan lehet ezután okoskodva elemezgetni egy gecit?

Sehogy. Egy gecit pofán kell csapni, nincs mit elemezni rajta, találgatni, mit gondol. Koszos bűnözők ezek, egy nap alatt kellene ezt a bandát leverni, mint a poharat. De nem lehet, mert tele van a gatya, gyáva értelmiségiek szűkölnek, riogatnak. Aki ezeket hallja, ha bátor volt is, inába száll a bátorsága. A gyávaságukat leplezik a széplelkű nyavalygásokkal. A gyávaságuk miatt mentek el a csaló választásokra is, kucorogtak be Orbán parlamentjébe, mert félnek, mint a nyulak.

Végre megjelent egy ember, aki nem fél. Ha nem ő építette volna fel Orbánt, és nem ő találja ki az államot elfoglaló maffiát, azt mondanám, ímhol az ellenzék vezére. Simicska tudná, mit kell csinálni. De Orbánnak jelenleg olyan beszari és tehetségtelen ellenzéke van, hogy egy Simicska még tárgyalóképes embert sem talál közöttük. Nincs, akivel vádalkut kössön, pedig rajta egyedül ez segítene. Ez a szégyen: a sok jellemtelen, gerinctelen álliberális majom, aki csak pofázni tud, de annyi spiritusz nincs bennük, mint Simicska körme alatt a piszok.

Ezek a liberalizmust gyáva vénasszonyos szobakukacok és férfiatlan anarchista vonyítók gyülekezetének gondolják. A liberalizmus gerincességet, egyenességet jelent, senki nem lehet erősebb és határozottabb, mint egy liberális, mert a liberális az egyetlen közéleti figura, akinek elvei vannak. Az elvek teszik erőssé. Mindenki másnak céljai és érdekei vannak, de egy liberálisnak elvei. Olyan liberális, akinek nincsenek elvei, annak semmije nincs. Szemétre való, ahogyan a Biblia mondja: ha a só megízetlenül, nem való semmire, kidobják az emberek a szemétbe.

De Magyarországon a sok mihaszna senkiházi, elvek nélküli gyáva értelmiségi pofázza tele a maradék félfüggetlen tévét és rádiót, amit Orbán csak azért tart fenn nekik, hogy a gyáva ostoba szövegeikkel beszéljék tele a nézők és a hallgatók fejét, és ijesszék meg őket. Érezzék azt, hogy mi sáskák vagyunk, az ellenfél óriás, mi akkor vagyunk hűek önmagunkhoz, ha fülünket farkunkat behúzva megadjuk mély tiszteletünket a bűnözőknek. Simicska Lajos örökbecsű definíciójával élve: ezeknek a geciknek.

Ennek a budapesti jellemtelen gyáva értelmiségnek, amelynek egyébként őt év alatt még két értelmes (és egy napnál tovább érvényes) mondat nem hagyta el az értelmiségi száját, ahhoz van elég ereje és esze, hogy a hamis tekintélyével elnyomjon és elnémítson minden bátor és egyenes, őszinte beszédet, megbélyegezve a szélsőségesség vádjával. Pedig csak a gyáva, korrupt, romlott lelkük beszél belőlük.

Ezzel viszont azt érik el, hogy a harag megy lejjebb, a társadalom alsóbb szintjei felé, és olyan rétegeknél tör majd a felszínre, akik szó nélkül fognak akasztani a Nagykörúton. Ennek oka ez a megjátszós, önmagába szerelmes, gyáva és üresfejű értelmiség lesz, ez a sok szar ember, akiknek a feje pontosan úgy működik, mint egy félkarú rabló Las Vegasban: meghúzod a kart, a benne levő zagyva anyag pörögni kezd benne, aztán kidob egy kombinációt mára.

Ezekhez képest egy Simicska Lajos maga a felüdülés. A zsenialitása abban áll, hogy felismerte ezeknek az embereknek a színvonalát, és úgy gondolta, ezeknél tud százszor jobbat. Pofázzanak egymásnak, tülekedjenek a kis alamizsnáért, majd ő működteti ezt az országot. Innentől kezdve azonban bűnözés az egész az első perctől kezdve, de abszolút autentikus ellenpontja a magyar liberálisoknak, akik nem is érdemelnek jobbat, és a maguk szintjén nem is voltak jobbak.

Ez az ember árnyékban volt huszonöt évig, és onnan laposra vert mindenkit. Ha néha megszólalt, abból szállóige lett, mert éles kardként vágta át a gordiuszi csomókat. Ezek hazugságok, végtelen cinizmusra valló szövegek voltak, de még így is egészségesebb beszédek, mint a magyar értelmiség huszonöt éve elhangzott összes zagyva dumája. Ez az ember nem jóra használta az eszét, de vajon hol érvényesült volna ebben a belterjes, köldöknéző magyar liberális bagázsban?

Most megint úgy kell megvívnia Orbánnal a háborúját, hogy Orbán ellenzékére nem számíthat. Ennél nevetségesebb helyzetet nem tudok elképzelni. Ha én lennék most az ellenzék, vagy annak bármelyik vezetője, lehúznám magamat a vécén. Ebben a kilátástalan, és véres megoldás felé tartó szörnyű helyzetben itt áll a legideálisabb pentito, a megoldás kulcsa, és nincs egy hozzá méltó és vele egy súlycsoportba tartozó tárgyaló fél a másik oldalon.

Pedig Simicska mindent tud, mindennel tisztában van, kezében lehetnek az összes bizonyítékok, és leteríthetné a közvéleménynek, hogy kicsoda Orbán, ez a nagy nemzeti hazafi. Ha Simicska egyszer kitálalna és borítana, felébredne ez az ostoba ország, ahol a legnépszerűbb politikus talán még mindig az ország első számú bűnözője. De Simicska nem tud ehhez a fegyverhez nyúlni, mert nem tud kihez fordulni.

Mindenkinek joga van ugyan hülyének lenni, de nem kötelező, és ő nem hülye annyira, hogy ezek közül a vizes nyolcasok közül bárkivel is szóba álljon, mert alkalmatlanok ilyen ügy levezénylésére. Ezeknek a kezében minden fordítva sülne el. Öngyilkosság lenne bármelyikükkel is szóba állni. Pedig neki ez lenne a túlélés egyetlen biztosítéka. Egy maffiában ennyi idő után már nem szokott egymás ellen fordulni a maffiafőnök, és a maffiafőnök sikereinek kovácsa, a pénzügyeit is intéző capo bastone. Ha mégis, akkor az egyiknek meg kell halnia, mert életveszélyes a másikra.

Mivel Orbán nem olvasta Lucky Luciano életrajzát, nem tudja, hogy a maffia növekedésének egy bizonyos pontján beindul a szervezeten belüli pozícióharc, amelynek kivédésére Luciano létrehozta a consigliere figuráját, akinek a bűnözőcsaládokban az a feladata, hogy figyelemmel kísérje ezeket a kialakuló csoportosulásokat, közvetítsen közöttük, és elsimítsa az ellentéteket.

Ezért az ő maffiája most ahhoz ponthoz érkezett, amelyiknél véres leszámolások szokták felosztani újra a szervezeten belüli informális pozíciókat, a javakhoz való hozzáférés lehetőségét. Orbán nem védte meg Simicskát, ezért egy geci. Nem csak nem védte meg, hanem a feltörekvő többi kis geci oldalára állt, elárulta őt. És ez azért is felháborító, mert Simicska nem hideg számításból segítette csak Orbánt, mint ezek a kocsi után kötött zörgő dobozok, hanem a barátja is volt.

Simicska méltán mérges, és pontosan tudja: ha nem ölik meg, nincs esélyük ellene, mert még Orbánból is ő csinált embert. A Lázárok, Rogánok, Szijjártók, Habonyok, Vajnák hozzá képest éhenkórász tehetségtelen senkik. Neki egyetlen nehézsége, hogy a rendelkezésére álló emberek sem méltók hozzá, nem zsenik, de ha kézi vezérléssel irányítja őket, és nem bízza a tehetségtelenségükre, akkor szamárállkapocsnak jók lesznek.

Simicska fehérgalléros bűnöző, nem azért került ellentétbe Orbánnal, mert az Orbán-rendszer nem tetszett neki, hanem azért, mert Orbán önállósította magát, és eltért a nagy tervtől, a nagy elosztórendszerek kisajátításától és az ország erőforrásainak egy kézben tartásától. Nem feledkezve meg arról, hogy ezek mind magánzsebbe termeljenek. Azon háborodott fel, hogy emelik a reklámadót, miközben a másik oldaltól úgy elszívtak mindent, hogy még az sincs, amiből adózzanak. De ennek a bűnszervezetnek a felrobbantása érdekében a világ összes demokráciájában mindent megadnának Simicskának, hogy pentito legyen.

Simicskának más választása nem is lenne, mert Orbánnal szemben csak a bátor halál marad. Ha nem leplezi le ezt a sötét gazembert, akkor Orbán a kezében levő államhatalommal, a benne hívő agyatlan fasiszta és antiszemita tömeggel, hidegre teszi őt. Simicska a jobboldalon a tulajdonában levő sajtóval sem tud egy Orbán-ellenes jobboldali, vagy akármilyen oldali alternatívát létrehozni. Egyetlen esélye még az lehetne, ha a jelenlegi impotens ellenzék jellemtelen közönségére épít, mert azok napok alatt lennének képesek arra, hogy Simicska mögé álljanak, és teli pofával hirdessék, hogy nem számít, mit csinált azelőtt. De Simicska ettől a bagázstól méltán undorodik. Jellemesebb ember, mint ők.

Arról nem beszélve, hogy ezektől semmi jóra nem számíthat. Ez egy söpredék, amely soha nem jut hatalomra, tehetséges államférfit soha nem termel ki, és erős kormányzásra soha nem lesz képes. Ezeknek a tapsai semmit nem érnek. Ezért ő most már csak egyet tehet, hogy bátran megy szembe Orbánnal, felé tartva a pisztolyát, és ha Orbán nem engedi le a kezét, és nem kezd el tárgyalni vele, akkor vagy szétlövi a fejét, vagy bátran szétlöveti a magáét. Jellemesebb ember ez a fehérgalléros bűnöző, mint az Orbán-rendszer ellenzékének egész bagázsa, az okoskodó, gyáva, haszonleső, jellemtelenül szűkölő egész banda és a szájtáti közönsége.

Most még várható egy gyomorforgató jelenet, amikor a baloldali liberálisok elvtelen követői csürhe módjára Simicska szurkolói lesznek, elfeledve, hogy kivel állnak szemben. Ugyanúgy, ahogy minden erkölcsi érzék nélkül fogadták az RTL Klub pálfordulását, mert a pénz miatt ugyanígy elkezdték lőni Orbánt. Kevés mocskosabb dolgot láttam, mint az RTL Klub Orbánt leleplező híradóit, amely mögött nem az igazság, nem a sajtó etikus magatartása, és nem a szabadságszeretet, hanem zsarolás, pénz, maffiaháború állt. Sikerült megszerezniük a pénzt, vége a nagy őszinteségnek.

Akik ezt nem látták, vagy ennek ellenére örömmel elfogadták, nem undorodtak tőle, azok tartsanak önvizsgálatot, mert az immoralitásnak, az antidemokratikus gondolkodásnak, a jellemtelenségnek olyan szintjére süllyedtek, amellyel nem lehet szabad és jogállami Magyarországot építeni. Soha nem szavaznék ilyen emberekre. Mielőtt elhitetnék magukkal, hogy bármiben is különbek, jobb, ha tudják, hogy semmivel nem különbek, mint a korrupt RTL Klub, vagy Simicska Lajos. Azzal a különbséggel, hogy ő tehetségesebb, nem gyáva szar ember, mint ők, és még vitte is valamire.

Simicska legfrissebb nyilatkozatai békülékenyebbek. Orbán kap még egy utolsó esélyt. Ha nem él ezzel, akkor Simicska megmutatja, milyennek kellene lenni egy ellenzéki sajtónak. Csodálom, hogy még nem hívott meg publicistának. Előbb szegődnék mellé, mint bármelyik balliberális balfék és jellemtelen gyáva alak mellé, mert abban biztos lehetnék, hogy ez az ember nem fog hátba szúrni. Ezért is háborodott fel annyira Orbán szemétségén és a ganajtúró gerincű embereken, akik eddig a kenyerét ették, most pedig egyik napról a másikra hátba döfték. Eltartott ujjal jelezték, hogy nem lesznek Simicska bértollnokai, mintha eddig nem azok lettek volna. Csak a másik maffiózót választották.

De Simicska okos ember, tudja, hogy a magamfajtákat nem lehet szerződtetni, és nem is kell, mert ezek maguktól megcsinálják úgyis, amit akarnak. Ezért vízzel főz, viszont a gondolkodásában, a merészségében és a bátorságában rejlő előny életveszélyessé teszi Orbánnal szemben is. Mindent tud róla, ismeri az észjárását, a gyenge pontjait, ő volt huszonnégy éven át a Fidesz agytrösztje, és több esze van annál, mint hogyan kell trafikokat a haveroknak szétosztani.

Simicska behozhatatlan előnye, hogy nem fél, az ország egyik leggazdagabb embereként sincs vesztenivalója. Ezt a balliberális magyar ember soha nem érti meg, hogy vannak fontosabb dolgok a beszarásnál és a kuporgatásnál. Simicska nem kalkulálja be a gondolkodásába, amire mások tekintettel lennének, ezért vannak váratlan, merész húzásai, kiszámíthatatlan, mert nem fél semmitől, mindennel leszámolt, nem ragaszkodik semmihez, csak a vélt igazához.

Felépítette, sikerre vitte, pénzelte Orbánt. Ő pedig most Los Angeles-i lotyók kedvéért, üveggyöngyökért, a második és harmadik vonalból felemelt kétnapos senkik miatt, most elárulta őt. Tényleg geci. Ez annyira aljas, hogy Simicska képes ezért bevállalni a halált. Mert a maffiákban ilyen szétválás már nincs. Egyiknek meg kell „halnia”. Neki a túlélést egy vádalku jelentené, ha átsétálna a másik oldalra az elmúlt húsz év összes feljegyzésével és dokumentumával együtt, és bemutatná Orbán számláit, rajta a pénzmozgásokkal. De nincs kihez mennie, ez a tragédia. Chicagóban legalább át lehetett sétálni a konkurenciához, de itt a névleges konkurencia is Orbán kezéből eszik, nem futja nekik egy saját prostira sem.

Megjegyzem, demokratikus országok vezető liberálisai erőt mutatnának fel, jelezve, hogy Simicskának nem eshet bántódása. Nem azért, amire a magyar ellenzéki nép agya jár, hogy ha Orbán ellen fordul, akkor már jó ember. Simicskának el kell számolnia az elmúlt huszonöt évvel, bíróság előtt a helye, és ez alól valóban csak egy törvények által meghatározott és körülírt vádalku mentesíthetné, vagy az ítéletét enyhíthetné. De az emberélet az más.

Simicska pedig e pillanatban konkrét életveszélyben van. Meg kellene védeni az életét, mert amit elkövetett, azért nem jár halálbüntetés. Főleg nem úgy, hogy azt a maffia mondja ki, és hajtja végre. A gyilkosság bűncselekmény, amitől meg kell védeni mindenkit. Nem beszélve a társadalmi érdekről. Ha Simicskát el lehet tenni láb alól, akkor mindent meg lehet tenni, és akkor még nagyobb lesz a félelem. Még jobban tele lesz a gatya. De ezt ma még csak olyan emberrel lehet megtenni, akit magára hagynak.

Ám, szegény Simicska, kire számíthat? Azokra, akik még egymást is magukra hagyják? Akik egymást is az árokba lövöldözik képletesen, ha valaki nem elég gyáva szar ember, mint ők, vagy veszélyezteti a piti érdekeiket? Ezekre az értelmiségi pojácákra nem számíthat. Ha bármi történne vele, úgy elfelejtik, mintha soha nem is lett volna. A lelkifurdalás felmentésére lesznek majd ideológiák, hogy csak azt kapta, amit megérdemelt. Magának kereste a bajt.

És ezek nevezik magukat liberálisoknak, demokratának és a jogállam híveinek. Kinek nincs hányingere ettől?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (227 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +365 ( 411 szavazatból)
Bartus László: Orbán g., 4.6 out of 5 based on 227 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos