Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Megérkezett Hollywood 2015. február 12. csütörtök 18:21

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Megérkezett Hollywood

Amikor Collen Bell új amerikai nagykövet Budapestre érkezett, és bejelentették, hogy André Goodfriend ügyvivő is marad, a helyetteseként dolgozik, sokan megnyugodhattak, hogy a hollywood-i producer és a vérprofi diplomata ügyes párost alkothatnak. Nem változik az Egyesült Államok politikája Orbán illiberális rendszerével szemben.

Hogy Colleen Bell azonnal a Hősök terére ment koszorúzni, még jelenthette, hogy gesztust tesz a magyar nép felé, de ez nem azt jelenti, hogy elvek nélkül akarja elásni Amerika és Magyarország között a csatabárdot. Aztán Colleen Bell egyre több olyan gesztust tett, amely már felkeltette az ember figyelmét, de még mindig abban bízhatott, ha marad Goodfriend, ez lehet egy jó szereposztás is. Azt jelenti, hogy Amerika nem ellenséges, de az értékeit ezzel együtt megőrzi és képviseli.

Colleen Bell aztán arról beszélt a CEU-n, hogy „Washington partner a környezetvédelemben”. Ha egy ország éppen az alkotmányos rend lebontása után kívánja terjeszteni a világban az „illiberálisnak” nevezett orbáni fasiszta rendszert, akkor Amerikának talán nem az a legfontosabb dolga, hogy a környezetvédelemről csattogtasson üres frázisokat. A környezetvédelem emlegetése még a csornai Bronson, a totálisan alkalmatlan, jellemtelen és félhülye Áder ENSZ-főtitkári ambícióinak támogatásának is tűnhetett.

Bell elment a csángó bálra, ahol pálinkázott, amivel Orbánnak üzent: „belevaló csaj vagyok, ne aggódj, azt szeretem, amit te”. Mondani sem kell, hogy Bell a mangalicafesztivált is meglátogatta. Talán még rutyutyuzott is egyet.

Elődje, Goodfriend ezzel szemben tüntetésekre járt, az Orbánék által zaklatott civilek közé ment és az ő jogaikat védte. Elszabadult ellene a goebbelsi-i propaganda, a fasiszta uszítás, a náci közbeszéd, de ő megőrizte a hidegvérét, a tartását, nem ijedt meg tőlük, és állta a sarat. Visszaadta Amerika becsületét azok után a hölgyek után, akik előtte Pesten rontották Amerika jó hírét és a levegőt.

Bell igen hamar meglátogatta Hende Csabát is, aki már kupakkal a tetején levő távcsővel figyelte az érkezését. Bell az egyetlen pozitív dologra irányította a figyelmet, ami Amerika és Magyarország között még van, a katonai nemzetközi együttműködésre, és hálálkodott a nagyszerű magyaroknak. Nekem már ez sem tetszett, de még mindig szereposztásnak véltem. Amíg ott van Goodfriend, addig baj nem lehet.

Miután bejelentették, hogy André Goodfriend sürgősen távozik Budapestről – természetesen családi okok miatt -, megértettem, mi történik. Hadd ne higgyek el egy szót sem abból, hogy családi ok áll a háttérben. Egyszerre nagy hirtelen családi problémák lesznek, amiről nem beszél egy olyan nyílt és egyenes pasas, mint André Goodfriend? Nem tudott e problémákról két hete? Ezt csak a hülyék hiszik el. De ha így lenne is, ha elmegy, itt vége mindennek.

Szerintem vagy Bell közölte vele, hogy ő Hollywoodot képviseli Pesten, és nem Amerikát, vagy Goodfriend döntött úgy, amikor felismerte, mi várható, hogy ehhez a hazugsághoz nem adja a nevét egy olyan országban, amely életveszélyt jelent Európára és Amerikára is. Goodfriend profi és rendes ember, ezért távozik.

Ha így van, akkor a követség hazudik, mintha csak a Szovjetunióban lennénk. Amerika megadta magát, a fasiszták győztek, most majd mindent Goodfriendre lehet kenni: mint látjuk, minden rendben van. Orbán Amerikát is legyőzte.

Washington még így nem járatta le magát. Az erősködés után egy újabb szőke nő kelti itt a rossz hírét. Ennél az is jobb lett volna, ha soha nem is látunk egy igazi amerikai diplomatát. De Goodfriend után ez botrány.

Aki azt gondolja, hogy ezzel csökken majd az Amerika-ellenesség, az téved. Nagyobb lesz, mert a fasiszták igazolva látják minden hazugságukat, és Amerikát most már mindkét oldal utálja majd. Miközben ezen az elkényeztetett kaliforniai csajon csak röhögnek majd. Igyon minél többet, egye a mangalicát.

Orbán az operett demokráciához kapott egy szappanopera mellékszereplőt, aki azt hiszi, hogy az a dolga, mintha egy mintademokráciába érkezett volna. Úgy viselkedik, mint egy szépségkirálynő, aki a világot járja és a világbékét hirdeti.

Fogalma nincs hol van. Azt hiszi, valami partyra érkezett, vagy valami kalandos helyre vitték egy Big Brother show-ban.

Igaza volt John McCain-nek, de mennyire igaza volt. Amerika elesett, és ennek súlyos ára lesz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (164 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +230 ( 306 szavazatból)
Bartus László: Megérkezett Hollywood, 4.5 out of 5 based on 164 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos