Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Goodfriend = United States of America 2014. december 24. szerda 21:21

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Goodfriend = United States of America

Orbán és bandája ez egyszer ráfizethet a szélsőjobboldali híveknek címzett populista demagógiára. Hozzászoktak ahhoz, hogy a karaktergyilkosság és a politikai ellenfelek aljas módszerekkel való lejáratása Magyarországon jól működik és kifizetődő stratégia. Civilizált országokban ez kontraproduktív lenne, mert a társadalom elutasítaná ezeket a módszereket. De Magyarország nem tartozik ezek közé, ezért kerülhetett hatalomra egy goebbels-i propagandát folytató párt, amely már nem is hasonlít demokratikus pártra, sokkal inkább kalózbandára és bűntanyára.

Már Virág elvtárs is tudta, hogy veszélyes, ha bedőlünk saját propagandánknak, és elhisszük saját hazugságainkat. Az Orbán-banda teljesen elszállt, elveszítette a tisztánlátását és a félelemérzetét. A szélsőjobboldalnak kódolt üzenetek szélsőjobboldalivá tették őket. Olyanná váltak, amilyen a hallgatóságuk. Döbbenetes, hogy nem veszik észre, mivel játszanak, amikor az Egyesült Államok ügyvivőjével teszik azt, amit belföldi riválisaikkal szemben. André Goodfriend egyrészt nem magyar politikus, aki természetesnek tartja, hogy egy magát demokratikusnak nevező ország vezetői gyalázzák. Ez a hangvétel, amit Orbán és csicskásai megengednek maguknak, teljesen idegen a demokratikus párbeszédet folytató országok hangnemétől. Másrészt, nem magát képviseli, hanem a hazáját. Goodfriend nem magánemberként jár el, és nem a magánvéleményét képviseli, hanem az amerikai kormány álláspontját jeleníti meg. A diplomácia alapszabálya, hogy a diplomatával szembeni magatartás az adott országgal szembeni magatartásnak minősül, amelyet a diplomata képvisel. Háborúk indulhatnak belőle. Ahogy az Orbán-rezsim az Egyesült Államok ügyvivőjével bánik, az felér egy hadüzenettel.

Amikor az Orbán briganti bíróság elé akarja állítani André Goodfriendet, akkor az Egyesült Államokat akarja bíróság elé állítani. Ezek Amerika és az amerikai törvények fölé helyezik magukat. Amikor Orbán és bűnöző társai szitokszóvá teszik Mr. Goodfriend nevét, akit amíg nagyköveti rangban van az excellenciás úr megszólítás is megillet, és a sárba rántják le magukhoz az Egyesült Államok ügyvivőjének nevét, akkor ők az Egyesült Államok kormányát, országát, népét gyalázzák és zászlóját tapossák a sárba. A polgári etikett minimális szabályait sem tartják be, a vendéggel szembeni kötelező tiszteletet sem adják meg. Ha André Goodfriend kritikát fogalmaz meg a magyar kormány korrupcióval szembeni magatartásával kapcsolatban, akkor a kritikát az Egyesült Államok kritikájaként kell értelmezni, és a kritika tartalmától függetlenül maximális tisztelet illeti meg a diplomatát, aki ezt közvetíti. Ha ezt nem tudta volna a külügyminisztériumot minden szakembertől megtisztító bűnbanda, erre figyelmeztették az Egyesült Államok külügyminisztériumának munkatársai. André Goodfriend pedig valóban olyan, mint Amerika. Jó látni egy amerikait Pesten. Látható mekkora a kontraszt a civilizáció és a barbár félázsia között, amely több “tiszteletet” követel magának.

Az Amerika-ellenes uszítás az álmoskönyvek szerint nem sok jót ígér. Aki ma az Egyesült Államok ellensége lesz, automatikusan szélsőségessé válik és a világ legveszedelmesebb államai között találja magát. Aki Amerika ellensége lesz, az szükségszerűen olyan barátok közé kerül, amelyekhez hasonlókat ellenségként sem kívánunk senkinek. Magyarország azért lett tagja a NATO-nak, hogy az ilyen “barátok” támadásaitól Amerika megvédje. Nem normális az az ember, aki Amerikával szemben mocskolódik, rágalmaz, az amerikai zászlót gyalázza, miközben Amerika védelmezi. A kenőpénzért megvásárolt Grippenek a Fradi-stadion avatására alkalmasak, de Magyarország biztonságát jelenleg az Egyesült Államok által vezetett transzatlanti szövetség garantálja. Velük szemtelenkedik a magyar miniszterelnök, a magyar nácik vastapsától kísérve, majd próbál hízelegni az amerikaiaknak a hadgyakorlatokon. Csakhogy pávatánc csak a felcsúti tahó tyúkudvarában létezik, országok közötti kapcsolatban ilyen nincs. A litvánok megmutatták, mi a véleményük az egyenes embereknek erről: szóba sem álltak a mi Orbánunkkal. Szégyen és gyalázat a “magyar” név emiatt az ember miatt.

André Goodfriend nagy hátránya, hogy férfi. Orbán nem tud mélyen a szemébe nézve, bájgúnár módjára kezet csókolni neki. Nem tudja elbűvölni a keleti falusi macsó nyers bunkóságával, és nem olyan ostoba liba, aki ahelyett, hogy szájon vágta volna, majdnem kiugrott a bugyijából. Az amerikaiak befejezték ezt a liba stílust. Goodfriend igazi diplomata, aki Magyarországnál keményebb helyeken szolgált. Nem lepi meg az Orbán-banda viselkedése, látott már ilyet, ha nem is az Európai Unió egyik tagországában, legfeljebb Iránban és Szíriában. Budapesti jelenléte azt jelzi, hogy az Egyesült Államok odafigyel arra, ami Magyarországon történik, és veszélyesnek tartja azt. Orbán viselkedése pedig igazolja a feltételezésüket. Budapestre küldtek egy profit, akivel szemben ezek a pojácák tehetetlenek. Nem árt a magyaroknak látni egy profit, mert ilyet csak filmekben láthatnak, a magyar közéletben nem. Orbánék minden suttyósága és arroganciája a fejükre hullik vissza, ostoba reagálásuk a fénysebesség gyorsaságával repíti őket a perifériára, ahol már csak sakálok és zombik vannak. Ahova Magyarország tart, ott nincs élet. Orbán hiába képzeli a nagy tök fejével, hogy majd Merkelt szembefordítja Amerikával, és a németek a magyar fasizmust megvédik. A németek megtértek a nácizmusból és a fasizmusból, a magyarok nem.

Aki bedől az Amerika-ellenes szólamok hazugságainak, annak elment az esze, a saját sírját ássa. Nem azért, mert Amerika majd megbosszulja. Sas nem kapkod legyet. Hanem azért, mert saját magát navigálja olyan helyzetbe, ahol a történelmi tapasztalatok alapján szegénység, nyomor, totális diktatúra, polgárháború, halál vár. Amerika megvédi a szabadság határait. Akik a szabadságot veszélyeztetik, Amerikával szemben hadakoznak, magukat ítélik rabságra és nyomorra. Ennek az Amerika-ellenességnek jól azonosítható okai vannak. Vagy az iszlám vagy a római katolicimus antiszemita dzsihádistái ezek, akik kimondva-kimondatlanul Amerikát és a liberalizmust a zsidókkal azonosítják. A zsidónak titulált polgári szabadsággal szemben akarnak alternatívát állítani, az ő istenük nevében. Mivel ezek vallási fanatikusok, ahogy Orbán Viktor is az, észrevétlenül a Sátán oldalán találják magukat, amelyről a Biblia azt mondja, hogy a hazugság atyja, és embergyilkos kezdettől fogva. Nem gondolnak bele: ha a liberális demokrácia a zsidóktól van, akkor a zsidók Istene, a Biblia Istene is mögötte áll. Azt gondolják, hogy Isten elvetette a zsidókat, de ebben tévednek. Isten soha nem vetette el, és soha nem veti el a zsidókat. A Biblia világosan mondja: “Nem vetette el Isten az ő népét” (Rómabeliekhez írt levél 11. fejezet 2. vers). Ezért az antiszemiták nagy bajban vannak.

A magyarok nagy árat fizetnek azért, ha elhiszik Orbán és bűntársai Amerika-ellenes uszítását. Amerika nem ellensége a magyar népnek, sokat tett a ‘89-es magyar szabadságért, nagyon sokat adott az 56-os magyar menekülteknek, és most is az ő érdeküket védi, amikor a korrupció ellen szót emel. A magyarok hálásak lehetnek Amerikának, hogy az országot megszálló fasiszta bűnszervezettel szemben fellép, és őket színvallásra kényszeríti. Orbán és ún. “kormánya” azért gyalázza az Egyesült Államokat, mert Amerika a saját törvényei szerint megtiltotta korruptnak talált személyek beutazását az Egyesült Államokba. Ezeknek a korrupt embereknek a kiutasítása Amerika joga. Azt engednek be az országukba, akit akarnak. Még a sajtóban is megjelent, milyen ügyekről van szó. Az Orbán-bűnszervezet egyik tagjának, Polt Péter legfőbb ügyésznek kellene vizsgálatot indítania, de ő nem teszi. Az amerikaiaktól annak a nyomozásnak a végeredményét várják (mint a kiutasítás “bizonyítékait”), amely nyomozást a magyar hatóságoknak kellene lefolytatniuk. Az Egyesült Államok nem folytathat büntető eljárást Magyarországon. Tipikus orbánista eljárás, hogy amikor lebuknak, akkor az általuk elfoglalt igazságszolgáltatás nem azokat üldözi, akik lebuktak, hanem azt, aki a bűnözőket leleplezte.

Orbánék azonban a korrupt személyeket védik, ahogyan Polt Péter ügyészsége ugyanezt tette az első Orbán-kormány óta. Ennek oka, hogy központilag és államilag szervezett bűnözés zajlik. A korrupció nem a kiutasított személyek önálló cselekedete, hanem bűnszervezetben követik el, amelynek feje a magyar miniszterelnök, akit Orbán Viktornak hívnak. Ezért nem lehet nyomozást indítani, ezért ütközött az amerikai adminisztráció falakba, amikor a kormány segítségét kérte az amerikai cégeket is érintő bűnözéssel kapcsolatban. Orbán és bandája rejtekhelyül használja Magyarországot és a magyar állami pozíciókat. Ezek az emberek, ha kikerülnének az állam védelme alól, köztörvényes bűncselekmények miatt vélhetően nemzetközi körözés alatt állnának. Hogy ezek még mindig szabadlábon vannak az elmúlt húsz év és az elmúlt négy év után, az csak egy olyan korrupt országban lehetséges, mint Magyarország. Orbán hazudik, amikor úgy próbálja beállítani az amerikai fellépést, mintha Amerika “befolyást” akarna szerzeni a térségben. Milyen befolyást akarna szerezni, hiszen Magyarország a NATO és az EU tagja? Nem Amerika változott meg, hanem Magyarország, méghozzá miatta.

Ezért gyalázza Orbán és bandája az Egyesült Államok ügyvivőjét, ezért tapossa jelképesen az amerikai zászlót, száll szembe a világ első számú hatalmával, leggazdagabb országával, a liberális demokrácia hazájával. Bűnözők állnak az igazsággal szemben. Goodfriend elleni támadások az Egyesült Államok elleni támadások, mert Goodfriend az Egyesült Államokat testesíti meg, a kormánya utasításait hajtja végre. De az Orbán-banda nemcsak aljas, hanem gyáva is, mert nem meri az Egyesült Államokat szemtől szembe támadni, hanem Goodfriend személyén keresztül teszi. Ezt az amerikaiak pontosan tudják. Orbán elszámítja magát, ha azt képzeli, hogy Amerikából is bohócot csinálhat, mint az Európai Unióból. A viselkedésük már Észak-Korát idézi. Abban biztosak lehetnek a magyarok, hogy Amerika nem fogja visszahívni Goodfriend ügyvivőt, és nem is fogja átadni a korrupt sakálok bíróságának, hogy “enyhítse” Orbán kormányával szembeni feszültséget. Amerika egy lépést sem fog hátrálni, ahogy a norvégok sem (le a kalappal előttük is), ez a feszültség pedig csak nőni fog, ha Orbán nem áldozza be bűnszervezetének legalább néhány tagját, hogy a pávatáncot eljárhassa. De hogyan dobhatja oda azokat, akik az ő utasításait hajtották végre? Ebből Magyarország csak rosszul jöhet ki.

Ha Orbán továbbmegy ezen az úton, tudnia kell, hogy ennek az útnak a végállomása a NATO-ból és az Európai Unióból való távozás, a külföldi pénzcsapok elzárása, a határok lezárása, a teljes elszigeteltség, a külföldi cégek és a működő tőke távozása, a totális nyomor és a diktatúrával fenntartható “rend” lesz. Hiába mondják majd, hogy összeesküvés történt a magyarok szabadsága ellen, mert a magyarok “szabadsága” a szabad országok egyenlő gyülekezetében volt, ahol a magyar polgárok az általuk becsmérelt, gyalázott szabad országok polgárainak pénzén éltek, akik cserébe csak annyit kértek, hogy tartsák be a demokratikus és jogállami normákat, amely minden magyar embernek is elemi érdeke. Orbán szerint Magyarország “függetlensége” elleni támadásról van szó. Csakhogy amíg Magyarország az európai és a transzatlanti szövetség tagja, addig a függetlensége nem terjed ki az általa önként vállalt és aláírt szerződések lábbal tiprására és a közös értékek rombolására. Ha ettől “független” akar lenni, megteheti: távozik a szövetségi rendszerből, és máris azt csinál a totális “függetlenségével”, amit akar. De akkor vegye le a piszkos mancsát az EU és az amerikaiak pénzéről is. Akkor majd meglátja ez a vadbarom, hogy a “függetlensége” két percig sem fog tartani, mert azonnal olyanok kapják el a nyakát, akik nem kérdezik meg, mit akar, és amit a liberális demokráciákkal szemben megenged magának, annak a feléért már fellógatták volna. Orbán a törvényes és demokratikus kontrolltól akar független lenni, hogy örökre a magyarok nyakára üljön, sajátjának tekintse az országot és annak vagyonát, és a bűncselekményei miatt ne kelljen felelnie. Olyan, mint egy afrikai banánköztársaság diktátora.

Ha a magyarok legendás idegengyűlölete ezúttal is felülkerekedik a józan észen, az igazságon és a tisztességen, és nem azok mellé állnak, akik védik őket, akkor folytatják történelmük rossz döntéseit, és haladnak a tragikus vég felé. Csak ne hazudozzanak többet “balsorsról” és “átokról”, ne könnyezzék meg magukat, hogy a magyarokat mindig bántják, ne másban találják meg saját nyomoruk okát, mert most egy magyar bűnszervezet rontott a nemzetére, a külföldiek pedig csak segítenének. A magyarok balsorsa és átka a saját természetük, saját magatartásuk, a hamis vallásuk, a hamis identitásuk, a hazug önámításuk. Ennek a levét isszák, és még fel sem fogták, mi vár rájuk, ha ennek véget nem vetnek.

Egyszer egy magyar zsidó ember azt mondta nekem Amerikában, hogy a magyarok milyen balsorsról beszélnek, amikor a világ legmázlistább népe, hogy ennyi rossz döntés után, ilyen színvonaltalan vezetők mellett, ilyen borzalmas mentalitással még egyáltalán léteznek. Erre azt mondtam, hogy ez csak azért van, mert a magyar hiedelmekkel ellentétben a magyarokat senki nem akarja beolvasztani. Ki akarna magára szabadítani ennyi bajt?

Boldog Karácsonyt Orbánisztán!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (240 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +370 ( 446 szavazatból)
Bartus László: Goodfriend = United States of America, 4.7 out of 5 based on 240 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos