Ronai and Ronai
AMERIKAI

Észak-koreai stílusú levelet írt az Amerikai Magyar Szövetség 2014. december 12. péntek 8:37 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Észak-koreai stílusú levelet írt az Amerikai Magyar Szövetség

Washington – Az Orbán-rezsim elvtelen támogatójaként ismert, számos szélsőségest is tömörítő Amerikai Magyar Szövetség az észak-koreai diktatúrát megszégyenítő levelet írt John McCain szenátornak, amelyben a „magyar nép” és a „magyar emberek” megsértésével vádolják a republikánus szenátort, mert Orbán Viktort bírálta. A népi Korea stílusát idéző levél azt követeli, hogy McCain dicsérje meg Magyarországot. A primitív szöveg arra utal, hogy az Amerikai Magyar Szövetség republikánusokkal szimpatizáló tagjait megzavarta, hogy az általuk mélyen tisztelt John McCain szenátor neofasiszta diktátornak nevezte Orbán Viktort. Kellene az antiszemita amerikai magyaroknak valami kapaszkodó, hogy a Vezérrel még sincs semmi baj. A vele szembeni kritika csak liberális zsidó ármány, McCain-t csak ideig-óráig „megtévesztették”.

Az Amerikai Magyar Szövetséget bitorló és magánszervezetének tekintő Frank Koszorus, Jr., valamint Bryan Dawnson jegyzi azt a december 8-i levelet, melyben az Amerikai Magyar Szövetség bocsánatkérésre és Magyarországnak a nyilvánosság előtti dicséretére szólítja fel John McCain szenátort amiatt, hogy a múlt héten neofasiszta diktátornak nevezte Orbánt.

A nemzeti érzést az antiszemitizmussal és fasizmussal össztévesztő szervezet keveri a szezont a fazonnal, mert McCain Orbán személyét érintő kritikájára, valamint a magyarországi demokrácia és jogállam felszámolására vonatkozó bírálatára azzal válaszol, aminek a bírálathoz semmi köze, hogy „Magyarország elkötelezett tagja a NATO-nak és szövetségese az USA-nak”. A fasiszta diktatúráról Koszorús gittegylete azt állítja, hogy „Magyarország demokrácia, bár tökéletlen és még fejlődésben van, de hát az érett demokráciák is fejlődnek”. Mintha a demokráciák a jogfosztás, a fékek és ellensúlyok rendszerének lebontása, a hatalmi ágak szétválasztásának megszüntetése irányába fejlődnének, és mintha az önkényesen hozott választási szabályok jelentenék a demokrácia csúcsát, ami leválthatatlanná teszi a Vezért. Ha elfogadjuk a washingtoni szervezet érvelését, akkor Észak-Korea a legfejlettebb demokrácia. Igaz, az Amerikai Magyar Szövetségen belüli demokrácia pontosan megegyezik Kim Dzsong Un rendszerének demokráciájával, ebből a szempontból Koszorús érvelése logikus.

Koszorús és a magyarul nem is beszélő Bryan Dawson azt a nevetséges állítást tette, hogy „Magyarország és népe támogatója az Egyesült Államok külpolitikai céljainak”. Ezalatt vélhetően az Oroszországgal szembeni szankciók akadályoztatását, az orosz gázfüggőséget, valamint a paksi atomerőmű orosz kézbe adását értik, ami ellen minden mértékadó amerikai lap felemelte a szavát. Koszorús azt írja, „ John McCain kijelentése pedig ezt a támogatást áshatja alá”. Vagyis, nem Orbán a felelős azért, mert Amerikát hanyatló és idejét múlt országnak, az orosz, a kínai és a török diktatúrákat pedig prosperálónak nevezte, nem Orbán a felelős azért, mert illiberális államot hirdetett meg, és mert Oroszország „pincsi kutyájának” nevezi a nyugati sajtó, hanem McCain, aki felismerte benne a neofasiszta diktátort.

A levél Orbánt és „kormányát” Magyarországgal és a magyar néppel azonosítja, mint a Szovjetunió legszebb napjaiban és Kim Ir Szen tankönyveiben szokás. A Fidesz propagandáját adják vissza, miszerint Orbán bírálata a „magyarokat″ sérti. Csak azt nem mondják, hogy „több tiszteletet” kérnek „a magyaroknak”. A levél szerint a hazai ellenzéki pártok és nyugati szövetségeseik sugalmazásai állnak amögött, hogy kétségbe vonják a magyarok elkötelezettségét a demokrácia és a demokratikus normák iránt, amit a „magyar emberek” sokszor megalázónak és atyáskodónak éreznek. Magyar emberek alatt kizárólag a szélsőjobboldalt értik.

Ezzel Koszorús John McCain szenátort még szenilis hülyének is nézi, aki nem tudja, hogy mit beszél, mert a hazai ellenzéki pártok és „nyugati szövetségeseik” megtévesztik. Először is, a magyar ellenzéki párok az Orbán-rendszer korrupt és elvtelen kollaboránsai, kiszolgálói, akik soha nem mernének olyat mondani, hogy Orbán neofasiszta diktátor. Ezt csak egy független szabad ember teheti meg, mint McCain szenátor. Másodszor, ezeknek az ellenzéki pártoknak nincsenek nyugati szövetségeseik, semmiféle szövetségeseik nincsenek Orbánon kívül. Ha Gyurcsány elmegy Brüsszelbe, azt kéri az Uniótól, hogy finanszírozza tovább a diktatúrát.

Koszorús firkálmánya emlékeztet arra is, hogy a kormány (még azt sem tudják, hogy nem a kormány, hanem a Fidesz nevű párt indul a választásokon) hét „nemzetközileg is szabadnak elismert” választást nyert meg, amit a kritikusok hajlamosak elfelejteni. Ezzel szemben az utolsó szabad, egyenlő és demokratikus választás Magyarországon 2010-ben volt, amikor a választásra jogosultak egyharmadának szavazatával a Fidesz kétharmados parlamenti többséget szerzett, amire hivatkozva államcsínyt hajtott végre, és megpuccsolta az alkotmányos demokratikus rendet, amelyért életfogytiglani börtönbüntetés jár.

A levél lényege ezután következik: azzal, hogy John McCain neofasiszta diktátornak nevezte Orbánt, csak még jobban összezavarták, elidegenítették és felháborították a „magyar embereket”. Ez pedig Koszorús szerint aláássa „az amerikai stratégiai célok magyarországi támogatottságát”. Mintha Magyarország az amerikai stratégiai célok támogatásáról lenne híres. Koszorús a „magyar emberek” alatt saját környezetének neofasisztáit érti, akiket megzavart, hogy eddig az Orbán-ellenes amerikai reakciókat a demokratáknak tulajdonították, és azzal hitegették magukat, hogy egy republikánus vezetés támogatná az Orbán-féle fasiszta rendszert. John McCain kijelentése pedig ennek ellenkezőjét jelenti: sokkal keményebb, mint a demokraták kommunikációja, akik kormányzati pozícióból nem fogalmazhatnak élesebben.

Koszorús egyszemélyes szervezete, amelynek csak formálisan léteznek tagjai, de azoknak semmiféle beleszólásuk nincs semmibe, és amelyben a demokrácia nagyjából olyan, amilyennek McCain az Orbán-rezsimet is bemutatta, felszólítja McCain szenátort, hogy kérjen bocsánatot a „magyar emberektől″ a „neofasisztázásért”, és dicsérje meg nyilvánosan Magyarországot, az Egyesült Államok hűséges szövetségesét és barátját. Úgy látszik, Koszorúséknak nagy szükségük van arra, hogy valami ócska körlevélben megnyugtassák a fasisztákat, hogy csupán tévedés történt, az általuk csodált McCain nem tartja neofasiszta diktátornak Orbánt.

Rossz hírünk van: John McCain azóta többször megerősítette, és megindokolta, miért tartja neofasiszta diktátornak Orbánt, és igaza van. Nem fogja megváltoztatni a szavát a vietnami háború hőse, még akkor sem, ha az amerikai magyar fasiszták és antiszemiták szócsövének tekinthető washingtoni gittegylet kéri erre. Koszorús levele szégyene a magyaroknak Amerikában. Csak reménykedhetünk abban, hogy nem gondolja Washingtonban senki azt, hogy ez általában a magyarok véleménye és szellemi színvonala.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (93 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +148 ( 178 szavazatból)
Észak-koreai stílusú levelet írt az Amerikai Magyar Szövetség, 4.8 out of 5 based on 93 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos