Ronai and Ronai
AMERIKAI

Aki feltörte a vitamin kódot – „Tudok ízületi fájdalom nélkül járni” 2014. december 25. csütörtök 6:18 | AN Forrás: Népszava

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Aki feltörte a vitamin kódot - „Tudok ízületi fájdalom nélkül járni”

Harmincöt éve annak, hogy Andrew Szalay biokémikus és gyógyszerész megoldotta a szintetikus vitaminok alacsony hatásfokának problémáját. Szent-Györgyi Albert volt hallgatójaként fejtette meg azt a titkot, hogy a mesterségesen előállított vitaminok hogyan lehetnek képesek az ételben levő vitaminokhoz hasonló hatékonysággal behatolni a sejtekbe. A 94 éves Andrew Szalay ma is a saját módszerével gyártott vitaminokat fogyasztja. Az ízületi gyulladások enyhítését segítő Verebey Joint Support hatásfoka is a Szalay-féle gyártási módszernek köszönhető. Az alábbiakban megismerhetjük a Verebey Joint Support hatásának titkát és a betegek eddigi tapasztalatait.

Mint közismert, a vitaminok nem gyógyítanak, de a vitaminhiány betegséget okozhat. Ezért a szervezetből hiányzó vitamin pótlása helyreállíthatja a szervezet egyensúlyát és segíthet a betegséget kiváltó okok enyhítésében. Ez áll a niacin közismert ízületi gyulladáscsökkentő hatása mögött is. Ez a Verebey Joint Support nevű ízületerősítő vitaminkombináció legfőbb hatóanyaga is, amelyet Dr. Karl Verebey magyar származású amerikai professzor állított össze tudományos kutatások és klinikai tapasztalatok alapján.

A Verebey Joint Support nem gyógyszer, hanem vitamin. A megfelelő mértékű vitaminpótlással segít helyreállítani a szervezet önvédelmi képességét. A niacin olyan biokémiai folyamatokban vesz részt a sejtekben, amelyek befolyásolják az ízületi gyulladásokat. Ez az oka, hogy már fél évvel a Verebey Joint Support piacra kerülése után megdöbbentő pozitív változásokról számolnak be a fogyasztók. Köztük magyarok, akik Amerikából rendelték meg az étrend-kiegészítő tablettát. Ennek titka nem csupán a vitamin összeállításában, hanem a gyártási módban van. Harmincöt évvel ezelőtt Andrew Szalay fedezte fel az eljárást, amely lehetővé teszi a kereskedelmi forgalomban kapható vitaminoknál sokkal jobb felszívódást. Szalay arra a problémára adott választ, amelyre Szent-Györgyi Albert hiába kereste a feleletet.

Andrew Szalay 1956-ban távozott Amerikába. Tizenhét éves volt, amikor Szent-Györgyi megkapta a Nobel-díjat. Nem sokkal később gyógyszerész diákként hallgatta az előadásait. Szent-Györgyi maga vetette fel azt a problémát, hogy „hiába izolálta a paprikából a C-vitamint, megoldatlan maradt számára az, hogy az izolált vitamin hatásfoka töredéke volt a paprikában elfogyasztott C-vitamin hatásának – mondja a biokémikus. – Az izolált C-vitamin nem olyan, mint egy citrom levében vagy egy paprikában található vitamin. Márpedig a cél az, hogy mesterséges vitaminokkal helyettesítsük az ételben elfogyasztható vitaminok hiányzó mennyiségét. Szent-Györgyi szerint a megfelelő vitaminszükséglethez naponta több kiló paprikát kellene elfogyasztani, de ennyit nem lehet megenni.”

Szent-Györgyi úgy gondolta, ha minél jobban megtisztítják a C-vitamint, annál jobban kifejti hatását. De ennek ellenkezője történt. Az izolált C-vitamin sokkal gyengébb eredményt produkált. „Szent-Györgyi problémája erősen megragadta a képzeletemet, és annak szenteltem az életemet, hogy ezt a problémát megoldjam” – mondja Andrew Szalay, aki ellenkező irányba indult el: nem arra törekedett, hogy a vitamint még jobban megtisztítsa, hanem a tisztítás során elkülönített anyagok között kereste azokat a faktorokat, amelyek hiánya az izolált vitamin és az ételben található vitamin közötti különbséget okozta.

Nagyon hamar milliárdos üzlet épült arra, hogy a mesterséges vitaminokkal helyettesíteni lehet a szervezetből hiányzó vitaminokat. Senki nem foglalkozott azzal, amit Szent-Györgyi mondott, hogy ez így nem teljesen igaz, a paprikából izolált C-vitamin megközelítőleg sem olyan hatékony, mint amilyen az ételben volt. A boltokban található izolált vitamin nem ugyanaz, mint amit az ételben fogyasztunk. A vitaminok működéséhez szükség van különféle emzimekre, koenzimekre, kofaktorokra is. Ezek hiányában a szintetikus vitamin soha nem képes betölteni a természetben található vitamin szerepét, csak kis mértékben képes pótolni azokat.

Andrew Szalay tudta, hogy a tisztítás során vesznek el azok a „vivő” anyagok („carrier food factors”), amelyek az ételekben még a vitaminokkal együtt voltak. Azokat a vegyületeket és a természet által alkotott vegyi kombinációkat kereste, amelyek a vitamint az ételekben hatékonnyá teszik, és amelyeket a tisztítás folyamán távolítanak el. Ezek teszik lehetővé, hogy a vitamin jobban felszívódjon, mint az izolált és a szintetikus vitaminok esetében. Andrew Szalay – ahogy a róla írott könyv fogalmaz – húsz év kutatás után „feltörte a vitamin kódot”. Az általa gyártott „re-natured” vitaminok az ételben található vitaminok formájában szívódnak fel, és ugyanazt a hatást fejtik ki.

A húsban, a növényekben a vitaminok a „vivő” anyagokkal együtt találhatók meg, ahogy a természet megalkotta őket. Ezeket a vegyi kombinációkat kellett reprodukálni a különböző „co-faktorok” segítségével. Amikor sikerült, nemcsak a felszívódás lett sokszorosa a szintetikus vitaminoknak. A vitaminok élettani hatása is megváltozott. A kiegészítő anyagok hiányában a vitaminok feldolgozása sem tökéletes a szervezetben. Ezek a Verebey Joint Support-ban megvannak, és ez a hatékonyságának titka. Az olcsón megvásárolható niacin és a többi összetevő hatásfoka meg sem közelíti ennek hatásfokát, mert a Verebey Joint Support tartalmazza azokat a kofaktorokat, kiegészítőket és ásványi anyagokat, amelyek a természetes vitaminokban vannak, a mesterségesen előállított készítményekben viszont nincsenek. Ezeket pedig megfelelő eljárással kötik össze, amely a természetben található vegyi kapcsolatot másolja le.

Miután Andrew Szalay megtalálta a kulcsot a vitamin kódhoz, munkatársa, Magda Peck segítségével kidolgozta az alapvető vitaminokra és az ásványi anyagokra is az összetételt és a gyártási módot. Amikor saját üzemében elkezdte gyártani a vitaminjait, akkora volt a különbség a javára, hogy a vitamin ipart kétségbe ejtette. Érzékenyen érintette a vitamingyártó cégek milliárdos üzleteit, amikor kiderült, hogy a boltokban kapható vitaminok nem azonosak az ételben található vitaminokkal, és a hatásuk töredéke azoknak.

A dollármilliókat termelő vitaminipar nem tudta bíróság előtt legyőzni a kis üzemet, amelyben Andrew Szalay gyártani kezdte a „re-natured” vitaminját. A két vitamin hatásfoka közötti különbség „rettenetes volt”. Amikor a vizsgálatok eredményeit ellenőrizték, kiderült: az általa gyártott vitamin még a paprikában levő vitaminnál is jobban szívódott fel, és hatalmas erővel hatolt a szervezetbe. A vérvizsgálat kimutatta, hogy a Szalay-féle vitamin tovább marad a vérben, és sokkal nagyobb százalékban, mint a szintetikus vitaminok. Az amerikai bíróság kimondta, hogy ez a vitamin jobb, mint a szintetikus vitamin. A kis üzem azóta hatalmas gyárrá fejlődött., és itt gyártják az ízületi gyulladások csökkentését segítő Verebey Joint Support-ot.

Ennek köszönhető a Verebey Joint Support hatékonysága is. Andrew Szalay alkotta meg az alapanyagokat saját gyártási eljárásával. Ennek köszönhető, hogy a Verebey Joint Support sokkal kisebb dózissal is hasonló hatást fejt ki, mint az ötvenes években Dr. William Kaufman eljárása, aki még hatalmas niacin adagokkal kezelt sikeresen ízületi gyulladásban szenvedő betegeket.

A Verebey Joint Support Andrew Szalay egyik legsikeresebb terméke, amely Magyarországról is megrendelhető a www.ludmanfit.com honlapon. Magyarországról is több tucat ízületes beteg jelezte, hogy a fájdalmai csökkentek vagy elmúltak. Andrew Szalay maga a legjobb reklámja a gyártási technológiájának: évtizedeket tagadhatna le 94 éves korából. Jelenleg két vitamint használ: egy multivitamin készítményt és a Verebey Joint Supportot. A Verebey ízületerősítőben levő niacin lassítja az öregedést és az öregedéssel járó betegségek kialakulását, javítja a vérkeringést, csökkenti a koleszterinszintet, segít az infarktusok megelőzésében, a szervezet egyik legfontosabb hatóanyaga. Egyik legfontosabb tulajdonsága pedig az ízületi gyulladások csökkentése.

Az alábbiakban a betegek visszajelzéseiből olvashatnak egy válogatást:

“Jelezni akartam, hogy a mama elkapott valami borzalmas vírust, 4 hétig volt beteg, abból 4 napig 39 fokos láza, stb, és ezalatt nem szedte a Verebey Joint Support vitamint és amikorra meggyógyult és elindult volna a városba vásárolni, úgy érezte, hogy merev a térde és alig tudott menni, leguggolni sem tudott. Azonnal újra kezdte szedni és fokozatosan javul a térde/lábai. Szóval fantasztikus a készítmény és annyira hálás vagyok, és persze a mama is, hogy ki tudta próbálni. Nem tudod elképzelni, mennyire örülök, hogy a mama jobban mozog és nem fáj a térde!”

Miriam Molnar, New York

„Apukám is szedi, sokkal jobban érzi magát, ízületei kevésbé fájnak. Nagyjából 2 hónapja szedi anyukám a vitamint, és mostanra lett sokkal, de sokkal jobban. Nagyon boldogok vagyunk, és köszönjük a lehetőséget. Rengeteg ízületében van/volt fájdalma, még az állkapcsában is, óriási a változás, hangulatában is, a gyulladási faktor 25-ről 5 lett, a vérkép is sokkal jobb. Minden jót kívánok!”

Orsika Bolivár, Győr

„Úgy néz ki az önök készítménye (Verebey Joint Support) segít csökkenteni szüleim ízületi fájdalmait.”

L. N., New York

„Édesanyámnál napokon belül jelentkezett a hatása. Naponta 3×1 tablettát szed. Előtte, minden éjszaka arra ébredt, hogy zsibbadnak az ujjai, majd erős és tartós fájdalmat érzett. Sokszor sírásig fajult a dolog. Mióta szedi a tablettát, napról-napra, fokozatosan javult a keze. Az orvosa is megnézte és javasolta a szedését a hatóanyag miatt. Először csak a fájdalom enyhült, de a zsibbadásra még felébredt. Ma már a zsibbadás is alig jelentkezik. Hétvégén elmentünk étterembe. A feleségem vette észre, hogy édesanyám a kezét jobban használja, az ujjai egyenesebbek. Alaposabban megvizsgáltuk, és valóban, nem olyan görbék a reuma miatt görcsösen hajlott ujjai.”

Járos Zoltán, Gyöngyös

„A Verebey Joint Support vitamint még csak kis mennyiségben fogyasztom, kettőt naponta, de máris érzek javulást a térdeimben, és energikusabbnak érzem magam 78 éves létemre.”

Julia Gondor Barberton, Ohio

„Magyarországi rokonaimnak rendeltem meg a vitamint, több embernek is, de mindenki olyan jó véleménnyel volt róla, annyi mindenben segített, hogy most már megrendelem magamnak is.”

Gulyás Gábor Northfield, Illinois

„Miután 2-3 napig szedtem a vitamint, erős fájás keletkezett abban a lábamban, ahol a térddel volt gondom. A fájás a csípőtől indult ki, az egész lábon keresztül ment. A térdem egy hónap után meglazult, újra mozogtak a csontok, meg tudtam feszíteni és elengedni a térd izmait. Két hónap után a guggolás is csaknem fájdalommentes.”

Molnár Irén, Dunaszerdahely, Szlovákia

„73 éves vagyok, és mióta szedem a Verebey Joint Support vitamint, fizikailag sokkal jobban érzem magam, az energiám sokkal több. Csípő protézis műtétem volt korábban, és utána nehezen mozogtam. Most újra tudok járni, dolgozni, van erőm hozzá, és nincs fájdalom.”

Almási Béla Cleveland, Ohio

„A férjem futballista volt, és a térdei nagyon kikészültek. Semmi nem segített, de most végre enyhült a fájdalma.”

Serban Györgyné Huntingdon Valley, Pennsylvania

„A kezeimen feszültek az ízületek, és ezek helyrejöttek, fájdalom nélkül tudom mozgatni az ujjaimat, derék- és lábízületek mozgásképesek lettek, nem fájnak.”

Jobbágy Klára Brooklyn, New York

„A térdemben és a derekamban megszűntek az ízületi fájdalmak. Amikor a vitamin elfogyott, és nem tudtam szedni, a fájdalom kezdett visszajönni, és reggelente újra nehéz lett a felkelés.”

Polák János Boro Park, New York (Kék Duna magyar élelmiszer bolt eladója)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 18 szavazatból)
Aki feltörte a vitamin kódot - „Tudok ízületi fájdalom nélkül járni”, 4.3 out of 5 based on 13 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos