Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Csak Orbán meg ne bukjon 2014. október 8. szerda 18:18

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Csak Orbán meg ne bukjon

Semmi nem születik véletlenül, mindennek oka van. Semmi nem cél nélkül való. Orbán Viktor uralmának is megvan a maga oka és célja. Rendszere addig tart, amíg ezt a küldetését be nem tölti. Ez a küldetés pedig az élősködő, korrupt ellenzék eltakarítása.

A címben szereplő sóhaj ezt fejezi ki, de teljesen feleslegesen. Amíg ez az ellenzék nem távozik, Orbán rendszere él és virul, semmiképpen nem szűnik meg. Ennek a rendszernek ez az értelme. Ha Orbán ellenzéke visszavonulna, a hazug balliberális média elprostituálódott megmondó emberei eltakarodnának, Orbán rendszere hamarosan összeomlana.

Orbán rendszere nem a semmiből lett. Ilyen rendszerek nem jönnek csak úgy létre. Ehhez kell egy olyan romlott társadalmi réteg, amely előidézi, s amelynek el kell tűnni. A társadalomnak van az emberi szervezethez hasonló öngyógyító képessége, immunrendszere. Orbán rendszere egy rákos daganat, amelyet egy egészséges társadalom kivédett volna, de ha nem így történt, akkor elpusztítja a védekezésre képtelen romlott sejteket.

Ez egy társadalmi öntisztulási folyamat, amelyre nem lenne szükség akkor, ha a pártok és a demokratikus közvélemény önszabályozó folyamatai egészségesen működtek volna. De ezek teljesen elkorcsosultak. A liberális demokrácia a jog és a törvény uralmát jelenti. A liberális demokrácia képviselői nem lehetnek a törvények megrontói és a jog taposói. Márpedig azok voltak.

A sajtó szerepe, hogy ezt demokratikus kontroll alatt tartsa, de a balliberális sajtó azokból élt, akiket le kellett volna lepleznie, akiket kontroll alatt kellett volna tartania. Ezért megromlott, elprostituálódott, elvtelenül védte azokat, akik a nyilvánosság kontrollja esetén bukásra lettek volna ítélve.

A kialakult véd- és dacszövetség átjárta a balliberális elit minden szegmensét, a kultúrát, a tudományt, a gazdaságot, megrontotta az egész demokratikus vezető elitet. Ilyenkor jönnek a fasiszták. A nép azt látja, hogy a szélsőjobb demagógia igaz. Még azok is megundorodnak, akik nem csinálnak fajelméletet ebből, mert ez nem faji kérdés, hanem szociológiai, politológiai és kriminológiai kérdés.

A magyar liberalizmus rosszul épült fel, rosszul szabályozott, ezért megromlott a demokratikus értékek védelmére hivatott elit. Akiknek a jog, a törvény és a tisztaság pártján kellett volna állniuk, azok észrevétlenül korrumpálódtak, és szétrohasztották az egész társadalmi rendszert. A fasisztáknak más dolguk sem volt, mint rámutatni a romlottságra, és azonosítani a liberális demokráciával. Ezért kap támogatást a szélsőjobb, és az a kalandorpolitika, amely a liberális demokráciával szemben ígér alternatívát.

A megromlott balliberális elitnek az Orbán-rendszer létrejötte után azonnal távoznia kellett volna, mert a közvélemény velük azonosítja a demokráciát és a szabadságot, és megutálta azt. Ezek az emberek személyükben megtestesítenek valamit, ezért akkor is távozniuk kellene, ha utólag belátnák a tévedéseiket, de erről szó nincs. Az a ház, amely meghasonlik magával, elpusztul.

Ez az elit a lényegét tekintve elpusztult, de nem tűnt el. A létezésük fenntartja az Orbán-rendszert. Orbánnak kell eltakarítania őket, vagy Orbán rendszerével együtt kell eltakarodniuk, amikor már az is elérte a rothadás elviselhetetlen szintjét. A veszély az, hogy a társadalmi öntisztulásra nem nagyon marad más, mint a még pusztítóbb rák, a náci típusú szélsőjobboldal.

A felelősség azoké, akik nem távoznak.

*

Ezért a demokratikus érzelmű magyaroknak nincs sürgetőbb feladatuk, mint ezt a szétrohadt és megromlott balliberális elitet, az ellenzéket, a balliberális média elitet, és a hozzájuk tartozó értelmiségi holdudvart leváltani és elkergetni. Ezek ma már gyógyíthatatlan fekélyek édes hazánk testén, ahogy Torgyán mondaná, és igaza lenne. Ilyen züllött, korrupt és romlott réteg okozta a nagy birodalmak pusztulását, ahogy a kis magyar demokrácia halálát is.

Magyarország azért van zsákutcában, mert a fasisztákkal szemben ez a romlott és önmagát túlélt korrupt elit áll. Ez a patthelyzet oka, s ezek képtelenek belátni, hogy az ő idejük lejárt, nem kellenek senkinek. Hiteltelenek, ezért menniük kell. Mivel romlottságuk része az is, hogy már régen nincs kapcsolatuk az országgal, az ország népével, nem érzékelik, hogy elfogyott körülöttük a levegő. Egymást tartják életben, egymásnak írogatnak a Galamuson, csak egymásnak beszélnek a Klubrádióban, egymásnak szerepelnek az ATV-ben, légüres térben mozognak.

Egymás vállát veregetik, egy belterjes álságos művilágot teremtenek, de azért megmondják, miről mit kell gondolni. Nem áll mögéjük senki, azokon a kétségbeesett embereken kívül, akik szabadulnának a fasiszták uralmától, de az orrukig nem látnak, és ezekkel a korrupt emberekkel azonosulnak. Ebből ellenállás, demokrácia és jogállam nem lesz, ez csak tovább mélyíti a szakadékot, amelyben ez az ország van.

Elgondolni is rossz, mi lenne, ha ezek valahogy (külső vagy belső segítséggel) visszaszereznék a hatalmat, és teljesülnének az álmaik: visszakerülnének abba a helyzetbe, amelyben voltak. Annál a belterjes, korrupt világnál jobb az Orbán Viktor fasizmusa, mert ezek romlottsága gyilkosabb indulatokat szabadítanának el. Ahhoz képest ez egy konszolidált rendszer.

De ez nem azt jelenti, hogy bárkinek is Orbánra lenne szüksége. Ezért el kéne mondani már ezeknek az embereknek, hogy TAKARODJANAK!

*

Gyurcsány miért nem húz már el? Hogyan kell még egy embernek elmondani, hogy vége. Ő elkúrta. Sok alkalma lett volna, hogy korrigálja, de mindannyiszor bebizonyította, hogy a szép szavak mögött nincsenek igaz tettek, hanem csak hazugságok. Elég abból, hogy ő a kedvenc hobbiját űzze egy ország rovására. Lássátok be feleim, félreismertétek, ahogyan én is sokáig elhittem a képmutató szövegeket. Most azon dolgozik, hogy az MSZP szétessen és az egész baloldalt beolvassza. Politikusdit játszik, miközben az ország polgárháború felé halad.

Ezek felesküdtek Orbán alaptörvényére, ugyanazt a korrupt politikát folytatják, amit korábban, és ami idevezetett. Nincs bennük igazság, erő és tisztesség. Részei annak a romlott politikai és kulturális elitnek, mellyel szemben hirdették a reformot. Csak szavakban, mert az mindig fontosabb volt, hogy ez a romlott réteg, amely egymásnak adja a mikrofont, mit szól. Ezek uralják Budapestet, nem Tarlós, ezek mondanak ítéletet mindenki felett, és aki nincs a bandában, az nincs. Na, ezeket kell elkergetni, elvtársak.

Nem véletlen, hogy egy országban fasiszta diktatúra jön létre. Ahhoz ilyen megromlott, jellemtelen, korrupt liberális rétegre van szükség, mint ezek. Az sem véletlen ám, hogy nincs ellenzék, nincs kritikus tömeg, nem áll senki a hazug, önmutogató, egymásnak tetszelgők mögé, akik már régen elszakadtak a valóságtól is, és azoktól az emberektől is, akik nevében, és akik helyett akarnak dönteni élet és halál fölött. Ennek a rétegnek mennie kell.

Ez az intellektuális- és ízlésterror ül, mint a guanó, a magyar demokratikusnak nevezhető gondolkodáson. Egy belterjes, haszonleső réteg, amely csak a maga belső világában él, a többi ember arra való, hogy őket tátott szájjal csodálja, és amikor arra szükség van, akkor a jólétéről és az egzisztenciájáról a szavazatával gondoskodjon. Nem véletlen, hogy a nép, amely ugyan tudja, Orbán kicsoda, ezek mögé nem áll. Minden elismerésem érte.

*

Amikor Orbán meghirdette 2010-ben a diktatúrát, és megtette az első lépéseket, amelyekből egy gyerek is láthatta, mi készül, ezek csitítgattak, hazudoztak a demokráciáról, leszerelték azokat is, akik készek lettek volna már csírájában elfojtani a diktatúrát, mert nem volt rossz a lelkiismeretük, mint nekik, és nem arra ácsingóztak, hogy valahogy kiegyeznek Orbánnal egy konszolidációban, amelyben továbbra is megélnek.

A 2014-es választások előtt lett volna még egy alkalom, hogy ellenálljanak, és az ország érdekeit a saját érdekeik elé helyezzék. Bojkottálniuk kellett volna a rendszert, nem lett volna szabad belevinni a demokrácia híveit egy Orbánt legitimáló megsemmisítő vereségbe. Hazudoztak éjjel és nappal, győzelmet ígértek, összefogásról halandzsáztak, miközben az Alkotmány szerint puccs történt, törvénytelen alaptörvény alapján működik az ország, és egy bűnszervezet államcsínyt hajtott végre. Ha akkor bojkottot hirdetnek, Orbán rendszerének alapjait rengetik meg. Hazudoztak arról, hogy ennek csak akkor van értelme, ha mindenki bojkottál. Nem értették meg, hogy a bojkottnak nem választási taktikai szempontból van jelentősége, hanem a törvénytelen állapot legitimizálásának elutasítását jelenti.

A hazugságok ellenére minden úgy történt, ahogyan megjósoltuk néhányan, akik nem tartozunk ebbe a bandába. Mindent veszítettek, és semmit nem nyertek, néhány képviselői helyet, fizetést, párttámogatást és fényes autót leszámítva. Nyitva tartották a kaput néhány zsíros brüsszeli állás felé. De őket ez érdekelte legjobban, nem az, hogy mi lesz az országgal. Miután megbuktak áprilisban, kicsit hümmögtek, aztán lerázták magukról az egészet, mint a kutya a vizet, és folytatták tovább, mintha mi sem történt volna.

*

Most Orbán újabb játékához nyújtanak legitimációt és díszletet, belemennek az önkormányzati választásokba úgy, hogy az egész csaláson alapul, törvénytelen, szabálytalan és nem egyenlő. Elhitetik az orrukig nem látó emberekkel, akik olyanok, mint az egyszeri sakkozó, aki mindig csak egy lépést lát előre, hogy el kell menni a választásokra, és rájuk kell szavazni, mert különben elveszítenek mindent. Ébredjetek fel emberek, már régen elveszítettek mindent, és ezeknek köszönhetitek. Nehogy elmenjetek újra a törvénytelen szavazásra. Bojkottáljátok Orbán rendszerét, és rendszerének részét, ezt a korrupt ellenzéket is. Egy szavazatot se adjatok rájuk. Aki az ellenzékre szavaz, az is Orbánra szavaz. Az Orbán-rendszer egészére mond igent.

Ez az egész választási komédia most arról szól, hogy a sok buta ember erről beszéljen, ne a megpuccsolt Alkotmányról, a törvényen kívüli helyzetről, a diktatúráról, hanem elhúzzák a mézesmadzagot az emberek orra előtt, aztán majd jól megalázzák őket, és ehhez az ellenzék asszisztál. Így tarthatja meg ugyanis a közszereplés látszatát, az adrenalin szintet, a pénzt és a látszatot. Eközben Orbán röhög a markába és forralja borzalmas terveit Európa ellen. Ez az ellenzék még az Orbán-rendszer klerikálfasiszta jellegét sem ismerte fel, pedig a Szent István-i államelmélet ott van az alaptörvényükben. Azt sem tudják, hogy ők minek az ellenzéke.

Diktatúrát nem lehet választáson leváltani. Ezt már évekkel ezelőtt elkúrtátok, hogy Feri barátotokat idézzük. Ez az ellenzék becsap benneteket, rászed, a maga hasznát lesi, bebetonozza Orbánt évtizedekre a hatalomba. Ők soha nem fogják Orbánt leváltani, hanem ők tartják hatalomban. A ti legnagyobb ellenségetek ez az ellenzék, ennek a médiája, az okoskodó értelmisége, a Klubrádió és az ATV. Ezek az Orbán-rendszer díszletei, erős bástyái, akik legitimálják és kiszolgálják Orbánt és a rendszerét. Ezek csak a pozícióikat, a pénzüket, az egzisztenciájukat féltik, a megélhetésüket keresik, ehhez kelletek ti.

Ha nem akartok Orbán hazug elnyomó rendszerében nyögni, akkor ezektől vonjátok meg a bizalmat, ezeket kergessétek el, ezeken kívül és ezek ellenében szervezzetek magatoknak pártokat, mozgalmakat, baráti köröket, és amire ezek azt mondják, hogy nem jó, akkor azt csináljátok. Vegyétek kezetekbe a sorsotokat, ne bízzátok magatokat ezekre. Induljon népi mozgalom, ne ezekre figyeljetek, hanem az emberekre, akikkel ezek nem törődnek. Ne törődjetek a véleményükkel és a hőzöngésükkel, ne dőljetek be hamis tekintélyüknek. Ha legjobban szidnak benneteket, amikor a leginkább sápítoznak, akkor tudjátok, hogy jó úton jártok. Az első lépés, hogy bojkottáljátok az önkormányzati választásokat, ne vegyetek részt benne, ne tartsátok életben őket, hanem határolódjatok el tőlük. Orbántól úgy tudtok megszabadulni, ha először ezektől megszabadultok.

*

Végezetül szóljunk arról, hogy ennek a romlott bandának a legnagyobb bűne az, hogy letagadja a Fidesz szélsőjobboldali, fasiszta és antiszemita jellegét. Orbánt megvédi úton-útfélen, hogy nem antiszemita. Ez mindennél nagyobb bűne. Orbán azt mondta Bicskén, „hogyha Jézus történetesen Magyarországon, Bicske mezővárosában született volna, akkor sokkal jobban járt volna, mert az itt élő emberek befogadják, és minden földi jóval ellátják”. Szemben a zsidókkal, akik viszont meggyilkolták. Ez még akkor is az istengyilkosság középkori katolikus vádja, ha ezt Orbán a „Bicskei ének” című népdalból idézte, amelyet talán nem véletlenül a katolikus templomokban szoktak karácsonykor énekelni.

Ilyen mondatot egy miniszterelnök nem mond el, csak akkor, ha antiszemita. Orbán pedig egy antiszemita, ez nem kérdés. Erről szól egész rendszerének a filozófiája, ideológiája, a szabadságharca. Ezt letagadni még akkor is galádság, ha Orbán nem úgy antiszemita, ahogyan Hitler volt, hanem úgy, ahogy Horthy és a rendszere. A különbséget és az összefüggést ismerjük, a munkamegosztást is a holokausztban. Nem kell őket megölni, mondta Szent Ágoston, de meg kell fosztani őket minden joguktól, és Káinként kell bolyonganiuk a földön.

Ennek a megbocsáthatatlan bűnnek a része az is, hogy nem döntötték le a náci emlékművet. Ha megteszik, akkor a végső ponton ellenállnak a rendszernek, és választás elé állítják Orbánt. Ez kihívás és szembenézés lett volna, amit ez az ellenzék soha nem tett meg, csak helyezkedett és lapított. Pedig a külföld ebből mindent megértett volna, mert azt felfogta, hogy az ocsmány gábrieles szobor mit jelent. De ez a romlott liberális értelmiségi réteg csak szavalni járt oda, és szónokversenyt rendezett, egymásnak tetszelgett, szerepelt és saját hangjában gyönyörködött. Nem véletlen, mi lett a reménykeltően indult tiltakozás vége. Ahogy ez az önimádó korrupt bagázs betette oda a lábát, meghalt az egész, és csak maradt a szégyen. Áll a rendszer fasiszta szimbóluma, alaptörvény bronzba öntve.

Ennél gyalázatosabb már csak az, amikor Gyurcsány meghirdeti az „ellenállás napját”. Na, ennél már az is jobb, ha valaki egy levizelt klotyóra ül. Borzalmas látni, hogy az emberek mindent elfelejtenek egy hónap alatt, és belekonszolidálódnak ebbe a hamis politikai struktúrába, mintha ez egy ellenzék lenne. Orbánnak addig nem szabad megbuknia, amíg ezeket el nem takarítja. Utána nyílik meg az út a szabadság felé.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.9/5 (120 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +98 ( 208 szavazatból)
Bartus László: Csak Orbán meg ne bukjon, 3.9 out of 5 based on 120 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos