Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Az ellenzék és az alvilág 2014. október 20. hétfő 8:31

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Az ellenzék és az alvilág

Sokadik lehetőség hullik az ellenzék ölébe, most talán a legnagyobb. Ez nem azt jelenti, hogy megdönthetik az Orbán-rendszert, vagy akár csak leválthatják őt, hanem azt, hogy kiléphetnek a rendszer kollaboránsainak dicstelen szerepéből.

Ehhez előbb az amerikai lépés jelentőségét kellene megérteni. Az amerikaiak megvárták az önkormányzati választásokat. Miután meggyőződtek róla, hogy a diktatúrát demokratikus úton megállítani már nem lehet, elindították az Orbán-rendszer elszigetelésének folyamatát. Itt megszületett a döntés, nincs tovább. Ez csupán az első lépés. Orbán elszámolta magát, amikor azt hitte, Washingtonban hülyék ülnek, és mindent megtehet.

Tudják, mit jelent, ha a liberális Budapesten három polgármesteri szék jut a demokratáknak, abból is elvitatnak egyet. Ilyen győzelem nincs. Ez a lépés azt mutatja, nem nézik el, hogy Orbán diktatúrát épít a demokratikus Nyugat pénzén, miközben gyalázza a liberális demokráciákat. Az amerikaiak szerint a világ gazdaságát, biztonságát és stabilitását veszélyezteti az olyan állam, amely korrupcióra épül. Senki sem akar utcán lövöldöző bandákat, kifosztott üzleteket, politikai anarchiát látni saját országában, márpedig ennek ez a következménye.

Az amerikai külügyminisztérium Korrupcióellenes Programjának definíciója szerint „a korrupció veszélybe sodorja a világpiacok integritását, a politikai rendszerek stabilitását és a nemzetközi közösség biztonságát”. Egy ország sem fertőzheti meg a világgazdaságot, nem áshatja alá a demokratikus gazdasági és politikai rendszereket.

Ha Orbán nem ért az egymásra épülő figyelmeztetésekből, úgy kivágják az Európai Unióból is, ahogy a macskát szokás. Orbán bandája úgy néz majd ki a fejéből, mint amikor kitiltották őket Amerikából. Nem az Európai Néppárt névtelen kereszténydemokratái fogják eldönteni Orbán sorsát. Amerika csak tájékoztatja őket, mi fog történni, és ebben kinek mi a feladata.

A liberális demokráciák megvédik magukat, nem ismétlődik Hitler története. Európa nem válhat a felvilágosodás előtti vallási ideológiák áldozatává. Nem jön vissza a középkor. Nem kérnek a szellemi inkvizícióból sem. Ha a magyar nép Nemzeti Együttműködés Rendszerét akar játszani, semmi akadálya. Csak nem más országok pénzén, s nem a NATO-n és az Európai Unión belül. Senki nem korlátozza a magyarok önrendelkezését. Hegyeshalom és Záhony között azt csinálnak, amit akarnak, de kívül.

*

Az ellenzék most vagy leválik Orbán rendszeréről, vagy vele egy kategóriába kerül. Ha Orbán nem hozza nyilvánosságra a neveket, nem vizsgáltatja ki az amerikaiak által feltárt korrupciós ügyeket, akkor még abban az esetben is fel kéne mondani az együttműködést vele, ha nem döntötte volna meg az alkotmányos rendet.

De Orbán nem fog senkit felelősségre vonni, mert nem tud elhatárolódni ezektől az ügyektől. A Fidesz vezérelvű párt, mindent központilag irányítanak, a lopást is. Ennek tetején Orbán ül, aki a szervezett bűnözést irányítja. A lopott pénzt is központilag osztották el. Aki részesült, hűbéressé vált. De jutott a pártnak is. Orbán más maffiákhoz hasonlóan meghúzta alvezéreinek a határt, amelyen belül fosztogathatnak.

Orbán utasítása vagy engedélye nélkül senki nem rabolhatott. A szervezett rablás haszonélvezője is ő maga volt. Mészáros Lőrinc a megmondhatója, hány stróman kezeli a lopott vagyont, és külföldi számlákkal együtt ez hány milliárd lehet.

Orbán a kertje végébe épített stadionnal nehezen határolódhat el a korrupciótól. A korrupció az ország működési módja. Az egész rendszer a vesztegetések és a zsarolások láncolata, amelyben az állam különféle szervei meghatározó szerepet játszanak. Orbán tevékenysége a befolyással való üzérkedés, a hatalommal való visszaélés büntetőjogi fogalmaival írható le.

Ezért az amerikaiak bizonyítékaira legfeljebb azért lennénk kíváncsiak, hogy a napi működés melyik részét nyilvánították a „kleptokrácia” tipikus esetének. Az Orbán-rendszer egésze „kleptokrácia”, amit ők „kereszténységnek” neveztek el.

Orbán állami kereszténysége éppen olyan bűnszervezet, mint amilyen a politikai katolicizmus összes rendszere volt a történelem során. Az ideológiai hivatkozás nem változott, csak a taktika. De a végrehajtók mindig bűnözők voltak. Orbán a kor „keresztes lovagja”, aki a katolicizmus legnagyobb ellensége, a liberalizmus ellen harcol. A „keresztesek” köztörvényes bűnözők voltak, a társadalom alja.

A demokráciának álcázott alkotmányos katolicizmus olyan csapás Európának, mint az Ebola-járvány a világnak. Az Orbán által vezetett szervezett bűnözői csoport ennek az ideológiának köszönheti a létét, a fennmaradását és a támogatottságát is. Orbánt nem azért támogatják, mert lop, hanem azért, mert a „keresztény Magyarország” jelszavát hangoztatja. Noha „keresztény Magyarország” nincs, soha nem is volt, fogalmi alapon kizárt. A magyar hamistudat a nemzeti identitást mégis a „keresztény” kifejezéssel azonosítja. Ez azon kívül, hogy “nem zsidó”, semmi mást nem jelent. Ez a rendszer alapja.

*

Ezért Orbán bűnszervezete nem csak Polip. Elsősorban szélsőjobboldali párt, amelynek „keresztény” identitása szélsőjobboldali. De a magyar ellenzék nem mondja ki, hogy a politikai katolicizmusra épülő ideológia szélsőjobboldali, és mindig is az volt. Annak ellenére sem, hogy az előző „keresztény-nemzeti” rendszer a náci Németország és a fasiszta Olaszország szövetségese volt, saját deklarációja szerint közös ideológiai alapon, néhány tekintetben megelőzve azokat.

Amerikát azok az emberek alapították, akik a katolikus Európa üldözései elől menekültek. Alkotmányát a felvilágosodás eszméire alapozták. Ez a szabadság alapja. Pontosan tudják, hogy ennek ellentéte az a rendszer, amelyet Orbán épít. Ezért nem fogják eltűrni, hogy ez a kovász megposhassza az egész tésztát.

Az is botrány, hogy az amerikai kormánynak kell lelepleznie az Orbán-rezsim korrupciós bűncselekményekben való érintettségét. Ez az ellenzék dolga lenne, annál is inkább, hogy nekik ez az egész maffiatevékenység az orruk előtt zajlik. S ha az Orbán-rezsim működési módja Amerikára veszélyes, mennyivel inkább Magyarországra?

Az ellenzék azon lepődik meg, hogy egyre élesebb kritikával illetik, miközben a rezsim nem adja ki a magyar olajtársaság vezetőjét Interpol körözésre, és efölött a „demokraták” napirendre térnek. De a baltás gyilkost kiszabadították, ki tudja mennyiért? Valamelyik titkosszolgálat biztos tudja: az orosz, az amerikai, vagy mindkettő. Mekkora nemzetbiztonsági kockázata van ennek?

A miniszterelnök egyik napról a másikra atomerőműről állapodik meg a korrupt oroszokkal, nem történik semmi. Vesztegetési pénzt követelnek amerikaiaktól. A magyar sajtóban megjelent, de nincs ügy, míg Amerika nem lép. Szijjártó Péter külügyminiszter ismeretlen forrásból meggazdagszik, miután arab diktatúrákat látogat. Ezalatt az országot azok tartják el, akiket ők kifosztanak. De Iránnak hízelgő táviratokat küldenek.

A nemzetközi bankokat kormányutasításra elítélik és kirabolják a bíróságok. Az adóhivatalt védelmi zsarolásra használják, mint az orosz maffia. Amerika már kitiltja az embereiket, de Magyarországon demokráciát játszik velük az ellenzék, amely ettől a bűnszervezettől kapja a pénzét.

Magyarországon nem lehet legitim olyan kormány, amelynek tagja nem léphet az Egyesült Államok területére. Ha a magyar kormány nem indít vizsgálatot a legnagyobb nyilvánosság mellett és az ellenzék ellenőrzési lehetőségével, akkor az ellenzéknek fel kell mondania a bűnszervezettel minden együttműködést. Ki kell vonulnia a parlamentből, és bojkottálnia kell az eddig is illegitim hatalmat.

Az Orbán-rendszer jogi alapja a „fülkeforradalom” és az arra hivatkozó NENYI. Ezek nem írják felül az Alkotmányt. Az új társadalmi rendszer puccsal jött létre, amely a Fidesz alaptörvényével és a 2010-es parlamenti választás eredményével együtt illegitim. A Btk. szerint életfogytiglani börtön jár érte. Mikor mondta ezt ki ellenzéki politikus? Ha az ellenzék nem bojkottálja a törvénytelenségeket, közvetve maga is Amerika és a nyugati demokráciák ellenfele és az alvilág része lehet.

Az Orbán-rendszerrel szembeni radikális fellépés nem jelent erőszakot, csak elvszerűséget és a későbbi vérontás elkerülésének esélyét. Az alvilág elfoglalta a magyar államot, amely maffiaként működik. Velük játszik össze az ellenzék, amely „lépésről lépésre” nem lebontja, hanem legitimálja Orbán Viktor bűnszervezetét. Ne hagyják számításon kívül, hogy ha ez így megy tovább, ennek a végállomása a hágai bíróság lesz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (168 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +267 ( 313 szavazatból)
Bartus László: Az ellenzék és az alvilág, 4.6 out of 5 based on 168 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos