Ronai and Ronai
AMERIKAI

Peren kívüli egyezség Soltész Vilma ügyében 2014. szeptember 11. csütörtök 3:43 | AN Forrás: HVG

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Peren kívüli egyezség Soltész Vilma ügyében

Budapest – Peren kívüli egyezséget kötött az általa beperelt légitársaságokkal a New York-i Soltész Vilma férje, akit több alkalommal sem engedtek gépre szállni, és a többnapos procedúra végén elhunyt. A megegyezés összege titkos, de Holly Ostrov Ronai, és férje, Peter Ronai magyar származású New York-i ügyvéd 6 millió dollárra perelte az érintett légitársaságokat, és ha peren kívüli egyezséget elfogadott, akkor a légitársaságoknak alaposan a zsebükbe kellett nyúlniuk. Soltész Vilma és férje az Amerikai Népszava régi előfizetője volt.

Megállapodott az általa beperelt légitársaságokkal Soltész János, akinek a felesége elhunyt, miután hosszú procedúra során többször sem hagyták, hogy felszálljon az Amerikába induló gépekre – írja a New York Daily News. Soltész Vilma túlsúlyos, 193 kilós, amputált lábú és cukorbeteg, 56 éves nő, aki a még élő rokonait és hozzátartozói sírját akarta meglátogatni Magyarországon. Magyarországra még eljutott, vissza viszont már nem.

Soltész Vilma 2012 őszén ment férjével Magyarországra bronxi otthonukból, de ott kórházba került, majd amikor onnan kijött, megkísérelt hazautazni New Yorkba. A tolószékes Vilmát előbb egy Budapestről induló KLM-járatra nem engedték fel, ezután Prágába utaztak, hogy ott egy Delta-gépre kíséreljen meg felszállni, végül visszatértek Budapestre, hogy egy Lufthansa-géppel induljon haza.

A légitársaságok különféle indokokkal utasították el a felszállást: először az volt a gond, hogy a kerekesszékkel nem tud eljutni a helyéig, Prágában nem tudták a fedélzetre vinni, majd ismét Budapesten azt mondta a kapitány, hogy a többi utas érdekében nem tudja megvárni, amíg elhelyezkedik a székével a fedélzeten, ezután fél órába telt, amíg leemelték a gépről. Ezután Vilma és férje hazamentek Veszprém közelébe, majd Vilma két nappal később meghalt. Azért szerettek volna mielőbb visszatérni New Yorkba, hogy megfelelő kezelést kapjon, ez azonban végzetesen késett.

A férj 6 millió dollárra perelte be a KLM-et, a Lufthansát és a Delta Airlinest, azzal vádolva őket, hogy szándékosan semmibe vették felesége egészségi állapotát és megtagadták, hogy megfelelő helyet biztosítsanak neki, ezzel hozzájárultak a halálához.

New York Daily News szerint most peren kívüli egyezség született a légitársaságok és a férj között, de annak feltételeit nem hozták nyilvánosságra. A New York-i lapot sem Rónai Péter, Soltész úr ügyvédje, sem a megkérdezett légitársaságok nem avatták be a  részletekbe. A légitársaságok vélhetően mindent megtettek azért, hogy a hírnevüket romboló eset ne kapjon az eddiginél több nyilvánosságot, ezért abban voltak érdekeltek, hogy a sok huzavonával járó pert elkerüljék.

Azt is tudhatták, hogy a sok nagy ügyben tapasztalt és győztes Holly Ostrov Ronai, és férje, Rónai Péter ellen nem sok esélyük van, a bíróság várhatóan az elhunyt Vilma férjének ad igazat. A mulasztást és a gondatlanságot a légitársaságok valóban elkövették. Ezért egészen biztos, hogy a Ronai and Ronai Ügyvédi Iroda tekintélyes összeg ellenében állt el a pertől, és a peren kívüli egyezség jelentős kártérítést hozott az elhunyt Soltész Vilma férjének.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.8/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 22 szavazatból)
Peren kívüli egyezség Soltész Vilma ügyében, 3.8 out of 5 based on 18 ratings

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Szárazföldön is gyilkolt a kacsahajó 2015. május 9. szombat | AN

A “magyar Petrocelli”-nek nevezték Peter Ronait 2014. december 21. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos