Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: A leggyorsabb szobrász és más történetek 2014. július 25. péntek 20:41

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: A leggyorsabb szobrász és más történetek

Teljesen ismeretlen mélységekbe rángatja a magyarokat a nemzetközi helyzet fokozódása, össze vannak zavarodva, de a lényeget nagyjából lekövetik: Oroszország jó, Izrael rossz, Amerika pedig rendkívül gyanús.

Természetesen nem minden magyar bolondult meg, de éppen elég ahhoz, hogy úgy nézzenek ránk a civilizált népek, mint valami nem túl érdekes, de rendkívül virulens gombára, ami – nicsak! – megeszi a szigetelést a panelházak elemei közül és egyéb furcsaságokra is képes.

Baloldali és jobboldali antiszemiták elemezgetik Izrael felelősségét a palesztin civilek megölésében, elvégre nincs is annál kedvezőbb alkalom az elfojtások feloldására, mint egy izraeli akármilyen háború, amikor a nyílt antiszemitizmus vállalásának veszélye nélkül lehet előítéleteket és baromságokat hangoztatni, mintha két egyenrangú és egyenlő felelősséggel rendelkező fél fehérkesztyűs párbaját látnánk, ahol úriemberek vívnak első vérig.

Ez azért annál sokkal mocskosabb és valóságosabb. Gyerekek halnak meg, mert óvodákkal egy épületben bujkálnak a Hamasz dicső harcosai. Pásztor Albert erre azt mondaná, hogy ezekből az aranyos kis palesztin gyerkőcökből úgyis terroristák lettek volna, ha felnőnek, de szerencsére Pásztor Albert nem nyilatkozik meg a Gáza-övezet kérdésében.

Olyan ez, mint a dél-amerikai foci: ha majd vége lesz a meccsnek, majd összeszámolják a gólokat, de menet közben sokkal fontosabb dolgokra kell figyelni.

A leggyorsabb magyar szobrász viszont nem antiszemita, nem kortárs és nem elvtárs, mint ahogy azt egy interjúban kifejtette, miután az éjszaka leple alatt a helyére csempészték förmedvényét a belvárosban. Ő igazi szolgalélek, olyan szobrot csinál, amilyet a kormány kér tőle, és olyan színvonalon, amire képes. De nem is az a lényeg, hogy időtálló vagy esztétikus legyen, hanem hogy tetsszen Orbán Viktornak, ami kétségtelenül nem a magunkat a mindenséggel mérés esete, de a konkrét szituációban tökéletesen elegendő, elvégre nem az utókor vagy a művészettörténész adja a lóvét, hanem a miniszterelnök.

Kétségtelen, hogy nincs benne az Alaptörvényünkben, hogy temetőben nem szabad szarni.

A leggyorsabb magyar szobrász sértetten és elborult elmével nyilatkozik, ő és a kormány a világ ellen, majd lesz nemulass, nem beszélve a komplett művészettörténet átírásáról. Csodálkozom, hogy Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia hibbant elnöke nem állt még a nyilvánosság elé, mert a kommunista giccsben verhetetlen iparművész látványvilága elég közel áll a német megszállás emlékművéhez, bár kétségtelen, hogy utóbbi sokkal humorosabb, mint Fekete panelkonyhái. A nép például már meg is fejtette a szobrot: Conchita Wurst felajánlja mellimplátumát egy keselyűnek…

Reagan szobra azóta elkerekedett szemekkel néz maga elé.

A leggyorsabb magyar szobrászt azért választotta ki a hatalom, mert ő a leggyorsabb magyar szobrász. Más tényleg nem indokolta…

Az oroszok közben elkezdték visszaállítani a Szovjetuniót, de véletlenül lelőttek egy maláj utasszállítógépet, és ők lettek a büdös rongy a világ szemében. A világ nem szereti, ha nagyhatalmak lelőnek civil gépeket, mert a világban ez nem szokás. A világ nem szereti, de a magyarok egy része igen, mert a/ nem is az oroszok lőtték le a gépet, b/ ha lelőtték is, csak azért, mert a rohadt Nyugat belekényszerítette őket, c/ az oroszok jól teszik, amit tesznek, mert ők az oroszok, a mi nagy barátaink.

Konkrétan ruszofóbiáról beszélnek, egyébként értelmes emberek, mert nem képesek feldolgozni, hogy pusztán azért, mert Ukrajna jelenlegi vezetése nagyjából és egészében gazemberekből áll, még nem jogos, ha megszállják vagy kettészakítják. Egyszerűen ebben a háborúban nincsenek jók, de attól a rosszak még rosszak.

Annyit azonban mindenképpen elér ezzel a háborúval Putyin, hogy Ukrajna távolabb kerül Európától,  mint eddig bármikor, pedig aki járt már ott, pontosan tudja, hogy háború nélkül sem lehetett összekeverni Belgiummal vagy Svájccal. Újjáépítés jön és még nagyobb nyomor. Senkinek sem lesz jobb, de mindenkinek rosszabb, éhezés, döglődő ipar, szerencsétlenkedő mezőgazdaság, vodka vodkával és hihetetlenül meggazdagodó oligarchák.

Eközben szépen összeállt a magyar kormány. A mezőgazdaságért felelős államtitkárnak például cukrász végzettsége van, de eddig szóvivőként dolgozott Orbán Viktor alatt, és nagyon jól teljesített. A szakértelem bolsevik trükk. Mondjuk, meg is látszik az országon, konkrétan a mezőgazdaságon, hogy géplakatosok és műkörmösök kezében vannak a birtokok, akik bármiféle kétség nélkül mérik ki az anthrax miatt kényszervágott jószágok húsát, konkrétan a Nemzeti étteremnek, ahol fel is szolgálják, mert olyan modern konyhájuk van, hogy a fertőzés veszélye semmiképpen sem áll fenn, mivel a hőkezelés során esélye sincs a baktériumoknak a spóraképzésre.

A leggyorsabb magyar szobrász már dolgozik is a legújabb rendelésen: a magyar testnek éppen jót tesz a lépfene címmel.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (123 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +187 ( 225 szavazatból)
Para-Kovács Imre: A leggyorsabb szobrász és más történetek, 4.6 out of 5 based on 123 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos