Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány pártja elindult a fasizálódás felé 2014. július 15. kedd 20:32 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány pártja elindult a fasizálódás felé

Budapest – Érdekes összeállítást közölt az Index hírportál a Demokratikus Koalíció tudatosnak látszó politikai irányváltásáról. Eszerint Gyurcsány-pártja már nem arról akarja meggyőzni a rasszistákat, hogy származása alapján nem lehet senkit bűnözőnek bélyegezni, hanem a soha be nem bizonyított statisztikai adatok alapján igyekeznek alkalmazkodni a fajgyűlölők beszédmódjához és gondolkodásához, és versenyre kelnek a Jobbikkal a rasszisták szavazatainak megszerzéséért. Gyurcsány pártja eszerint elindult a fasizálódás útján, fanatikus híveinek lelkes támogatása mellett, akik boldogok, hogy végre baloldali pártban is lehet cigányozni, ez a párt új irányvonala szerint még érdemmé is válik.

A Demokratikus Koalíció úgy sodródott a fasiszta ideológiák támogatóinak táborába, hogy Miskolcon egy rasszista rendőrtiszt polgármesteri megválasztását támogatja. Ennek során olyan kettős beszéd alakult ki, hogy egy “Ellenállás Napja” elnevezésű rendezvényen, amelyen semmiféle ellenállást nem hirdettek meg, Gulyás Márton emberi jogi aktivista a magát liberálisnak nevező DK egyértelmű állásfoglalását akarta kiprovokálni a rasszismus és a “cigánybűnözés” kérdését illetően. Az emberi jogi aktivistát, aki a cigányozás helyett csupán baloldali megoldást követelt, Gyurcsány Ferenc hívei leköpdösték, megrugdosták és megverték.

Már ez is stílusváltás mutatott, miután eddig ez liberális demokraták rendezvényein nem volt szokásos. Ráadásul nem egy szélsőjobboldali – valóban – provokátor keveredett közéjük, hanem egy demokrata, aki a liberális értékeit kérte számon a párton. A Gyurcsány-párt “borzalmas tagsága” már olyan szintre süllyedt, hogy már ezt sem tolerálta, és a Jobbik, valamint a Fidesz fanatikus híveihez hasonlóan viselkedtek. A különbség egyelőre az, hogy ők még nem használnak savat az ellenvélemények elnémítására.

Az esetre a Facebook oldalán még normálisan reagált, elismerte, hogy Gulyás Mártonnak igaza van, bocsánatot kért tőle, és elhatárolódott pártja azon szimpatizánsaitól, akik az emberi jogi aktivistát bántalmazták. Ezután jótt az újabb szélsőjobboldali fordulat, amikor a DK sajtóosztálya kiadott egy nyilatkozatot, miszerint Gulyás Márton a pártjukkal szövetséges Együtt-PM megbízásából szervezett provokációt hajtott végre, hogy a DK rendezvényét megzavarja. Ezzel közvetett módon megindokolták a fizikai bántalmazást és morálisan felmentették az elkövetőket. Azóta a DK szimpatizánsai úgy viselkednek, mint a fideszesek, és ellenségnek bélyegeznek mindenkit, aki a párt magatartását kifogásolja. A DK újabb keletű goebbelsi stílusú propagandája már odáig ment, hogy a Gulyás Mártont bántalmazó személyek nem lehettek DK-sok, mert a DK-sok nem ilyenek. Vagyis, odajött egy provokatőr, aki megverette magát valaki mással, hogy együtt lejárassák az ártatlan DK-t. Ez az egész történet már tőről metszett fasiszta pártok magatartását idézi.

De ez csak a jéghegy csúcsa, miután a DK a miskolci cigánygyűlölő rasszisták szavazatainak megszerzése érdekében egy “rendpárti” volt rendőrtisztet támogat az önkormányzati választáson, aki származás, bőrszín, faj és vér szerint különbözteti meg a bűncselekmények elkövetőit. A bűntetteket egy népcsoporthoz kapcsolja, és ezzel a népcsoport minden tagját bűnözőnek állítja be. Amikor 2009-ben Pásztor Albert rendőrkapitány a cigánybűnözésről szóló kijelentéseit tette, ezt Gyurcsány Ferenc és a liberális baloldal egyöntetűen ítélte el. Ma már a Demokratikus Koalíció ott tart, hogy egyik prominense, Eörsi Mátyás – azóta felemásan visszavont – szavakkal védte meg a cigánybűnözést. Az Index mostani cikke pedig tudatos irányváltásról szól, a liberális alapelvek képviseleténél fontosabb a rasszista és náci szavazók megnyerése. A “cigánybűnözés” kifejezés és a mögötte álló szemlélet náci gyökerű és tartalmú.

A DK eljutott oda, hogy mindent felülír a politikai ellenfél legyőzése. Csakhogy ez a stratégia hibás, mert a Jobbik már vitatja a DK fasizmusának hitelességét, és miközben Gyurcsány pártja olyan mélyre süllyedt, hogy egy náci párttal verseng, ki a hitelesebb fasiszta, soha nem tudja megnyerni magának a szélsőjobboldali fideszes és jobbikos szavazókat. Az irányváltással semmi mást nem ér el, csupán azt, hogy ennek nyomán polgárjogot nyer a baloldalon az eddigi látens cigánygyűlölet és rasszizmus, liberális párthoz eddig is bántóan méltatlan fanatizmus és pártsovinizmus nőni fog, és a párt “borzalmas tagsága” nyomást gyakorol majd, hogy még inkább a fasizmus irányába tolja el a pártot. A rasszizmust csak “őszinte beszédnek” nevezve, akár a Jobbikban.

A Gyurcsány-párt odáig züllött, hogy ma már hívei részéről kizárólag ilyen tartalmú bejegyzések olvashatók (csupán a stílus különbözik): “Ideje lenne öszintén beszélni cigánykérdésben mind liberálisnak mind baloldalinak! Szembe kéne nézni azzal hogy a romatársadalom ,,többsége” közveszélyes munkakerülő ,csak a segélyért állnak sorba és zsák számra szülik a gyerekeket a családi pótlékért !!!! ezek sajnos tények nem dughatjuk homokba a fejünket mégha sért is pár érdeket!” Gyurcsány-pártja már “cigánykérdésről” beszél, amely tartalmilag semmivel nem jobb, mint a “zsidókérdés”.

A DK a rasszista irányváltást a “statisztikai cigánybűnözés” hazug jelmezébe bújtatja, és azt a látszatot próbálja kelteni saját liberális kritikusai felé, mintha csupán a bűnügyi statisztikáról beszélne. Ilyen statisztikát viszont nem tud idézni, mert a miskolci bűnügyi statisztika nem azonos az országos bűnügyi statisztikával. Nem igaz, hogy a legtöbb bűncselekményt követik el, és az különösen nagy hazugság, hogy a cigányok által elkövetett bűncselekmények okoznák a legtöbb kárt. A legnagyobb értékű és legnagyobb károkat okozó bűncselekményeket nem romák követik el, hanem jól öltözött magyarok, akik felülreprezentáltak a legnagyobb értékre elkövetett bűncselekmények esetében. Ha ezeket is a tyúklopások mellé tesszük, akkor a magyarbűnözés sokkal nagyobb és sokkal nagyobb károkat okoz. Az állami vagyont nem a cigányok dézsmálják, a teljes nygdíjkasszát nem a miskolci cigányok lopták el. A cigányok magas arányát csak bizonyos típusú bűncselekményeknél lehet kimutatni, de ebből nácizmus faji kérdést csinálni. A miskolci statisztikák csak szociológiában használhatók és az állami cselekvés irányát jelölhetik ki, ahogyan azt Gulyás Márton táblája hirdette. De nem lehet cigányozás és rasszista uszítás alapjai.

A Demokratiksu Koalíció a maga fasiszta irányváltását ugyanúgy kódolja és megmagyarázza, mint a szélsőjobb, de ez ugyanannyit ér. Ez szemen köpése az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának, az emberi méltóságnak, a liberális demokratikus értékeknek. Gyurcsány pártja olyan úton indult el, amely a pusztulásba visz, és ahonnan nincs visszatérés a tisztességes emberek közösségébe és a liberális demokraták világába.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.6/5 (101 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -101 ( 251 szavazatból)
Gyurcsány pártja elindult a fasizálódás felé, 2.6 out of 5 based on 101 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos