Ronai and Ronai
AMERIKAI

Amerikai magyar segítség az ízületeseknek 2014. június 19. csütörtök 15:09 | AN Forrás: Népszava

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Amerikai magyar segítség az ízületeseknek

Budapest – A budapesti Népszava korábban beszámolt róla (Végleg búcsúzhatunk az ízületi fájdalmaktól? Népszava, 2009. november 20. 8. o.), hogy egy magyar származású amerikai professzor az ízületi gyulladások csökkentését segítő vitaminkombinációt hozott létre. A cikk megjelenésekor még nem volt gyártója a szernek, de néhány hete Verebey Joint Support néven forgalomba került az Egyesült Államokban. Dr. Karl Verebey professzor vitaminkombinációja mellékhatások nélkül segíti az ízületi gyulladások csökkentését és támogatja a porcképződést. Védett gyártási eljárásának köszönhetően a vitaminok az ételben található formájukban szívódnak fel, így sokkal hatékonyabban jutnak a sejtekbe. A formulához online hozzájuthatnak a magyarországi betegek is. A Népszava a formula megalkotójával, Dr. Karl Verebey professzorral készített interjút.

- Professzor úr 1956-ban távozott Magyarországról, élvonalbeli vízilabdázó volt, majd Amerikában sikeres kutatóorvos lett. Életrajza szerint New York City toxikológus tiszti főorvosa volt, jelenleg is több laboratórium igazgatója. Miért fontos Önnek, hogy találmányait Magyarországon is megismerjék?

- Az ember akkor is magyar marad, ha kénytelen elhagyni a hazáját. Az érzelmi kötődés megmarad, és szeretnék segíteni a honfitársaimon. Amikor híre ment, hogy a niacin alapú készítményünk segíti az ízületi gyulladások csökkentését, sokan megkerestek. Akkor értettem meg, hogy Magyarországon milyen sok ember szenved az ízületi gyulladásoktól. Az életformának köszönhetően talán még többen, mint az Egyesült Államokban.

- A Verebey Joint Support alapanyaga a niacin. Milyen tudományos kutatások támasztják alá a niacin ízületi gyulladásokat csökkentő hatását?

- Az ötvenes években Dr. William Kaufman több száz beteget kezelt sikeresen niacinamid terápiával. A kezelések 70-80 éves emberek esetében is sikeresek voltak. Kaufman dokumentált esetei között volt olyan ízületes beteg, aki nem tudta annyira sem behajlítani a karját, hogy megmérjék a vérnyomását. A niacin kezelés után viszont már képes volt rá. Súlyosan rokkant ízületes betegek felálltak a tolószékből és kikeltek az ágyból. A niacin nem a tüneteket kezeli, hanem a fájdalom okát, a gyulladást szünteti meg. A szervezetben levő gyulladásokat vérvizsgálattal, a vörösvérsejt süllyedés (ESR) mértékével lehet kimutatni. A niacinamid kezelés hatására a gyulladást jelző ESR értéke visszatért a normális szint irányába. A gyulladás a niacinamid hatására megszűnt, a betegek állapota 6 hét után rohamosan javult. Amikor a beteg abbahagyta a niacinamid kezelést, a tünetek visszatértek, a fájdalom erősödött, az ízületek rugalmassága csökkent. A vörösvérsejt-süllyedés jelezte a gyulladás emelkedését. Ha a szervezetbe újra megfelelő mennyiségű niacinamidot juttattak, újra kedvezően befolyásolta a gyulladást és a fájdalmat. Dr. Kaufman kutatásai kimutatták, hogy a niaciamid képes visszaépíteni a kopott ízületeket és porcokat is. Kezelései pedig azért voltak sikeresek, mert naponta nem egy nagy adag niacinamidot juttatott a szervezetbe, hanem többször kisebb adagokat használt. Ez hatékonyabb, mert a niacin és a niacinamid vízben oldódó vitamin, gyorsan kiürül a szervezetből. A tapasztalat azt bizonyította, hogy az osteoarthritis és a rheumatoid arthritis is jól reagált a niacinamid terápiára. A Verebey Joint Supportban levő niacin átalakul a szervezetben niacinamiddá, és ugyanezt a hatást segíti elő. 1994-ben Richard Koppel fogorvossal szabadalmat nyújtottunk be ízületi gyulladások mellékhatás nélküli kezelésére. Mellékeltük a niacinnal kezelt betegek kórleírásait. A szabadalommal védett módszer teljes gyógyulást vagy jelentős javulást eredményezett több száz embernek, kortól és az ízületi betegség fajtájától és súlyosságától függetlenül. A sikeres kezelés hatására Dr. Koppel ezt a receptet ajánlotta a reumás vagy osteoarthritis fájdalmakban szenvedő fogászati betegei számára is. Az amerikai szabadalom végén több beteg leírása bizonyítja a niacin terápia sikeres hatását. Ez a bejegyzett szabadalom a Verebey Joint Support módszertani alapja, a termék pedig védett márka az Egyesült Államokban.

- Mi történik, ha valaki beveszi a tablettát? Hogyan fejti ki a hatását?

- A biokémiai szakirodalomban bizonyított, hogy az NAD+ és az NADP számtalan biokémiai reakcióban vesz részt. A Verebey Joint Supportban levő niacin a szervezetben niaciamiddá alakul, ezek az NAD+ és az NADP ún. előanyagai (precursors), amelyek a sejtek biokémiai reakcióinak sokaságában vesznek részt. Idős korban és betegség esetén e molekulák koncentrációja csökken a szervezetben. Tudományos kutatások kimutatták, hogy az NAD+ és az NADP hiánya okozza a sejtek halálát és az öregedés komoly betegségeit, köztük az ízületi fájdalmakat is. A Verebey Joint Support úgy hat, hogy emeli az NAD+ és az NADP koncentrációt a szervezetben a sejtekben, így fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatása van. Segíti a porcképződést, ennek révén javul a beteg ízületes testrészeinek mozgási képessége. Dr. Ying kutatásai szerint a niacin hiánya okozza az öregedést és az öregedéssel járó betegségeket is. A niacin és a niacinamid a szervezet legfontosabb kémiai anyagai az egészség fenntartásához és az öregedés lassításához. Ezek jelenlétét megfelelő szinten kell tartani. Ezért a niacin preventív hatása fiatalabb korban is felbecsülhetetlen. Az NAD+ és az NADP fontos szerepet játszik az energiacserében, a zsír és cukor anyagcseréjében, a protein szintézisben és minden életfolyamatban. A niacin a szervezet energiaforrása, ezért használata esetén az emberek súlyos fáradtsága is megszűnik. A pszichiátriában depresszió, skizofrénia és álmatlanság kezelésére is használják. Az NAD + csökkentheti az agykárosodást, ha röviddel agyvérzés után adagolják. A niacin segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket, csökkenti a rossz koleszterin szintjét, növeli a jó koleszterint, javítja a vérkeringést, tágítja az ereket, csökkenti az infarktusok kockázatát. Dr. Green kimutatta, hogy niaciamid segítségével megelőzhető és kezelhető az Alzheimer-kór. A Verebey Joint Support a benne levő niacinnak köszönhetően “mellékhatásként” segítséget nyújthat súlyos betegségek megelőzéséhez is.

- Vannak a niacin használatával kapcsolatos aggályok, így a nagy adagok esetén tapasztalható bőrpirosodás?

- A “niacin flush” néven ismert bőrpír nem káros mellékhatás, mert semmilyen károsodást nem okoz. De a niacin másik kedvező tulajdonsága, hogy hamar felépíti a szervezet az ezzel kapcsolatos toleranciát. A Verebey Joint Support használati utasításának betartásával, fokozatos adagolással a betegek teljesen elkerülhetik a bőrpirosodást. Miután kialakult a közömbösség, az soha többé nem jelentkezik, ha a betegek étkezés után fogyasztják a tablettát. A Verebey Joint Support napi adagja nem számít nagy dózisnak. A betegek napi 210 mg niacint vesznek be három különböző napszakra elosztva. Dr. William Kaufman napi 3-5000 mg-ot adott minden káros mellékhatás nélkül a betegeinek. A Verebey Joint Supportban levő kisebb dózis a különleges gyártási eljárásnak köszönhetően képes kifejteni a hatását. A Verebey Joint Support sikerének másik titka ugyanis a Szalay-féle gyártási technológia. Ez Andrew Szalay neves táplálkozási vegyész és gyógyszerész találmánya. Andrew Szalay a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert tanítványaként egész életét annak a problémának a megoldásának szentelte, amely Szent-Györgyit is foglalkoztatta. Szent-Györgyi professzor izolálta paprikából a C-vitamint, de a paprikából kivont C-vitamin tiszta formájában nem fejtett ki olyan nagymértékű hatást, mint az ehető paprika formájában. Szent-Györgyi tudta, hogy létezik, és kereste azt a segítő anyagot, amely a paprikában benne volt, de az izolált C-vitaminban nem. Andrew Szalay húsz év kutatás után megoldotta a rejtélyt, amely ugyanazt a hatást képes kifejteni, mint az ételekben levő vitamin. Az eljárás kémiailag egyesíti és kopírozza az élelmiszerekben található vitaminokat és ásványi anyagokat. Ez a gyártási mód segíti a vitamin felszívódását és megsokszorozza a hatásfokát a sejtekben. Ezzel a gyártási móddal készül a Verebey Joint Support. A niacin az ételekben megtalálható formájában szívódik fel, ezért hatékonyabban segíti a gyulladás csökkentését. A felszívódás jobb, ezért kisebb dózis is elég a gyulladás csillapításához.

- Az ízületi gyulladások komoly fájdalmakat okoznak. Mi a probléma a tradicionális gyógyszerekkel és a sebészi beavatkozásokkal?

- A sebészi beavatkozás költséges, nem minden esetben eredményes, és néha a fájdalmak visszatérnek. A gyógyszerek többsége csak a fájdalmat csökkenti ideiglenesen, de a betegség okát nem szünteti meg. A receptre kapható gyógyszerek hosszútávon mérgező hatást fejtenek ki.

- Forgalmazás előtt kipróbálták a Verebey Joint Support hatását?

- Természetesen. Az eredmény Dr. Kaufman megállapításait igazolta, még a vártnál is jobb hatásfokkal. A tapasztalat azt mutatta, hogy a naponta háromszor két tabletta a leghatékonyabb dózis, amely kedvezően befolyásolta az ízületi problémákból fakadó kéz-, térd-, váll-, csípő- és hátfájást. Sok ízületes beteg hat hét után fájdalommentes lett, vagy az állapota jelentősen javult. Köszönőlevelek tucatjaiban fejezték ki elismerésüket a betegek, és szorgalmazták, hogy mielőbb kerüljön a termék kereskedelmi forgalomba. A betegek arról számoltak be, hogy a közérzetük javult, erősebbnek, fittebbnek is érezték magukat a tablettáktól, mintha megfiatalodtak volna.

- Mi győzte meg végül Önt, hogy a formulát forgalmazni kellene?

- A fentieken kívül a személyes tapasztalatom. Első osztályú vízilabdázó voltam Magyarországon, és komoly sikereket értem el a New York Athletic Club csapatával is, a sportolást soha nem hagytam abba. Egy alkalommal térdsérülést szenvedtem az edzőteremben. Térdízületemben porcleválást diagnosztizáltak és sebészeti műtétet javasoltak. Ehelyett a niacin formulát használtam, és 6 hét után fájdalommentes lettem. Törölték a műtétet.

- Hogyan juthatnak hozzá a magyarországi betegek a formulához?

- A Verebey Joint Support Magyarországról egyelőre csak online rendelhető meg a www.ludmanfit.com angol és magyar nyelvű honlapon. Az ára 49 dollár plusz a szállítási költség. Egy doboz egy hónapra elegendő tablettát tartalmaz. A honlapon olvashatnak további információkat is a niacinról és a termékről.

“Egy csodaszer” – betegek leveleiből


Kedves Doktor Úr!

Nagyon köszönöm Önnek a fájdalommentességet. Szeretném tájékoztatni, hogy az Ön által összeállított vitamin kúra eredményes. A kúra előtti állapotom nagyon súlyos volt, állandó fájdalmaim voltak az egész testemben. Az orvosok által előírt kórházi kezeléseket a körülményeim miatt nem tudtam megoldani, így az állapotomban bekövetkezett a teljes leromlás. A Niacin vitamin két hónap után (3×1) javított a közérzetemen, négy hónap után a fájdalom csökkent, a fájdalommentesség hat hónap után napi 3×2 tabletta használata mellett következett be.

Ez a betegség 19 éves koromban jelentkezett, gerincfájdalommal először. Az orvosom iszappakolással javított az állapotomon, de fájdalommentes nem voltam soha többet. A kor előre haladtával terjedt a fájdalom az egész csontomban. A niacin hatása 60 éves koromban javított az állapotomon.

Az orvosaim mindig azt mondták “asszonyom, sajnos nem tudunk magán segíteni”. Doktor Úr, Ön tudott rajtam segíteni a niacin kúrával. Nagyon sokszor gondolok Önre hálás szívvel. Kívánok Önnek jó egészséget a további munkájához.

Ilona Kiss Boca Raton, Florida

“Amióta a tablettákat szedem, jobban vagyok és tudok versenyekre járni. Mindenem jól mozog, és mintha újra 20 éves lennék” - Donna “Csak azt akarom mondani, hogy ez a tabletta egy csodaszer. Nem fáj többet a térdem és a hátfájásom is szinte teljesen elmúlt” - Maya

“Kipróbáltuk a formulát 30 betegen és 4-6 hónap elmúltával a klinikai eredmények jók” – Lucian Bodgan Solomon, Georgetown University Medical Center

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (17 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +21 ( 29 szavazatból)
Amerikai magyar segítség az ízületeseknek, 4.2 out of 5 based on 17 ratings

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Reménység az ízületes betegeknek 2014. július 18. péntek

Beperelte Balogot a Népszava főszerkesztője 2013. május 9. csütörtök

Paul Lendvai-interjú a Népszavában 2012. november 25. vasárnap | Bíró Marianna-Lengyel Tibor/Népszava

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos