Ronai and Ronai
AMERIKAI

Piszkos kezek 2014. április 20. vasárnap 20:12 | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Piszkos kezek

New York – Dokumentumfilmet imitáló stílusban forgatta Josef Wladyka rendező a Piszkos kezek című, játékfilmhez képest rövid, 84 perces alkotását. A színészek is amatőröknek tűnnek, és ez esetben, a történet lényegét tekintve, ez pozitívum, mert a néző pár perc után elfelejti, hogy egy kitalált történet része.

Hőseink, Jacobo és Delio testvérek, de évek óta nem látták egymást. A colombiai Buenaventura kikötővárosban laknak, ahol a szegénység és a bűnözés vezérli a lakosok nagy részének az életét. A szegények a víz felett épült fakunyhókban laknak és csónakkal közlekednek. Miután Jacobo kisfiát gyerektársai szeme láttára lövik agyon a felfegyverzett paramilitaristák, felesége elhagyja, Jacobo úgy dönt, hogy belép a drogkereskedők közé és addig dolgozik nekik, amíg összegyűlik annyi pénze, hogy Bogotába költözhessen.

A két testvér akkor találkozik, amikor felbérelik őket egy tetemes torpedó Pamanába való eljuttatására. A torpedóban lévő kábítószer sok milliót ér és egy halászhajóval a víz felszíne alatt vontatják maguk után. A szállítás több napig tart.

Míg a film látszólag a kábítószer szállításáról, a szegénységről és a drogos üzletben tevékenykedők kegyetlenségéről szól, igazából arra világít rá, hogy az emberek különböző élethelyzetekben hogyan viszonyulnak egymáshoz. A columbiai paramilitarista először barátságos, majd rasszista kirohanást intéz Jacobo-val és Delio-val szemben, akik nála sötétebb bőrűek. Egy árva fiatalember, aki egy kis kunyhóban ápolja haldokló nagymamáját, véletlenül meglátja a kincset érő torpedót, és éjszaka ellopja. Ezzel persze saját magát, a nagymamát és a két testvért is halálos kockázatnak teszi ki.

Mennyit ér egy emberi élet egy milliós rakománnyal szemben? Egy magát jó, tisztességes férfinak tartó ember mit tesz, amikor az életére törnek? Lehet-e része valaki a drogüzletnek anélkül, hogy bepiszkolná a kezét?

Manos Sucias

Rendezte: Josef Wladyka

Írta: Alan Blanco és Josef Wladyka

Spanyolul beszélő, columbiai-amerikai játékfilm, angol feliratokkal

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 10 szavazatból)
Piszkos kezek, 4.3 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

TriBeCa Film Fesztivál: The One I Love 2014. április 27. vasárnap | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

TriBeCa Film Fesztivál: The Canal 2014. április 26. szombat | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

TriBeCa Film Fesztivál: Palo Alto 2014. április 25. péntek | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

TriBeCa Film Festival: Regarding Susan Sontag 2014. április 24. csütörtök | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos