Ronai and Ronai
AMERIKAI

Surján ellenezte, de mégis lesz Horn-terem 2014. április 15. kedd 12:15 Forrás: AN, MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Surján ellenezte, de mégis lesz Horn-terem

Budapest, Brüsszel – Termet neveznek el Horn Gyula miniszterelnökről az Európai Parlamentben. Annak ellenére, hogy Surján László, az EP kereszténydemokrata alelnöke megpróbálta megakadályozni, hogy honfitársáról méltó módon megemlékezzenek. Surján László megnyilvánulása önmagát minősíti. Horn Gyulát lehet szeretni és nem szeretni, de azt, hogy Surjánnal és mérhetetlenül alacsony támogatottságú pártjával összehasonlítva tisztességes ember volt, nem lehet vitatni.

Az EP vezetése hétfői ülésén egyhangúlag döntött arról, hogy “tekintettel Horn Gyula elvitathatatlan érdemeire Európa és Németország újraegyesítésében, valamint Magyarország uniós csatlakozásában játszott szerepére, termet neveznek el a korábbi magyar miniszterelnök emlékére”. Tabajdi Csaba szocialista EP-képviselőméltányosnak nevezte a döntést a jobboldali többségű Európai Parlament részéről, hiszen – mint fogalmazott – az egykori magyar miniszterelnök történelmi szerepe nem kérdőjelezhető meg.

“Horn Gyula büszke európai volt. Példátlan bátorsággal kezdte meg 1989-ben a vasfüggöny lebontását, és a keletnémet állampolgárok előtti határ megnyitásával kiütötte az első követ a berlini falból. Hagyatékát ezentúl nemcsak a magyar emberek, de az Európai Parlament is őrzi.”

A terem elnevezését Tabajdi Csaba és Udo Bullman, a német szociáldemokraták brüsszeli vezetője kezdeményezte. A Népszabadság múlt hét pénteken adott hírt arról, hogy Surján László, az EP magyar kereszténydemokrata alelnöke levélben fordult a testület tagjaihoz a döntés ellen érvelve. Azt írta: Horn Gyula megítélése megosztja a magyar társadalmat, a korábban betöltött szerepe, illetve az 1956 utáni tevékenysége miatt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (54 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +72 ( 106 szavazatból)
Surján ellenezte, de mégis lesz Horn-terem , 4.4 out of 5 based on 54 ratings

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Az Európai Unió figyelmeztette Orbánt 2013. február 15. péntek

A Jobbik kéri Szegedi-Meisels mandátumát 2012. július 30. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos