Ronai and Ronai
AMERIKAI

Még kész sincs, de máris bukás a debreceni stadion 2014. április 1. kedd 0:19 Forrás: DK, AN

 • Hozzászólások(42)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Még kész sincs, de máris bukás a debreceni stadion

Debrecen – Még át sem adták Orbánisztán új ékkövét, a debreceni stadiont, máris megbukott a projekt. Hiába írtak ki pályázatot a létesítmény üzemeltetésére, nem akadt senki, aki vállalná a biztosan veszteséges beruházás működtetését.

A stadion üzemeltetésére kiírt beszerzésre nem akadt jelentkező, ami persze nem csoda: míg az építés jó biznisz lehet egyeseknek, mert a pénzekből lehet visszaosztani a megfelelő zsebekbe, vagy a Fidesz pártkasszájába, az üzemeltetés csak macerával és költségekkel jár.

Felépült egy húszezres stadion, miközben a Debrecen hazai mérkőzéseinek átlagos nézőszáma alig éri el a háromezer főt. A pálya és a kiszolgáló helyiségek működtetése, karbantartása havonta több millió forintba kerül majd – az adófizetők pénzéből.

Esztelen pazarlás és megalománia egyesül ebben a beruházásban. Orbán Viktor hóbortjára összesen százötven milliárd forintot költenek, miközben hasonló nagyságrendű összeget vontak el az oktatástól és az egészségügytől.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (41 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +53 ( 59 szavazatból)
Még kész sincs, de máris bukás a debreceni stadion, 4.7 out of 5 based on 41 ratings

Címkék:, ,

 • Hozzászólások(42)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

42 Reader’s Comments

 1. Gazemberek!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +46 (52 szavazatból)
 2. Majd mi, meccsre nem járó adófizetők fenntartjuk.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +37 (43 szavazatból)
 3. Az tartsa fenn, aki építtette, a saját zsebéből. Ja, hogy azt is a mi pénzünkkel tömte tele? És még szabadlábon van?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +51 (57 szavazatból)
 4. Mertek nagyot álmodni a fiúk.
  Ne felejtsük el azt sem, hogy nem csak sportra jó egy stadion. Volt már olyan a történelemben, hogy gyűjtőhelynek is használták.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +43 (55 szavazatból)
 5. Nyugalom köztársak! Majd a Lajos kitalál valamit. Például, hogy a második fordulóban nem kell majd nyíltan pályáztatni, és az üzemeltető biztos profitra tehet szert a ráköltött közpénzből. Akkor jön a képbe valamelyik helyi közgép. Erre a megoldásra akár fogadást is merek kötni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +46 (50 szavazatból)
 6. Aki azt gondolta, hogy Magyarországon ilyen léptékű stadionokat rentábilisan lehet üzemeltetni, annak fogalma sincs arról, hogy működik a piacgazdaság. Amíg Magyarországon 108 ember él egy négyzetkilométeren, addig a stadionépítéssel majmolt nyugat-európai országokban 339 és 16 754 között változik ez a szám. A Nagyvárosok vonzáskörzetében ezek az arányok sokkal rosszabbak. A stadionok környékén élő emberek egy része a stadionok rendezvényeinek potenciális látogatói. A tényleges látogatóinak száma viszont nagymértékben függ a rendezvény típusától és színvonalától. A magyar labdarúgás vonzereje kicsi, és koncertekre sem lehet hetente, havonta több tízezer ember toborozni, még Budapesten sem, hiszen az egyre romló életszínvonalú emberek nem tudnak ilyen sűrűséggel több ezer, tízezer forintot ilyesmire költeni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +39 (43 szavazatból)
 7. Lakást nem tudnak építeni,mert az országban többtízeezer üres lakás van,
  amit sem eladni sem bérbeadni nem lehet,mert nincs kereslet.
  Olyan dolgokat akarnak építeni,amihez sok építőanyag /elsősorban kő! / kell
  és sok elcsalható munkaóra.
  Gyárat nem akarnak építeni,mert a termékeinkre nincs vevő.
  Az útépítésekkel sem lehet már sokat markolni,a bukolatjavítások már nem
  annyira “jövedelmezőek”.
  Az épületenergetikai felújításokhoz kellene munkaerő,de ezek a pályázatok
  le lettek állítva,hasonlóan a napelem és napkollektor pályázatokhoz.
  Szerintem a pályázatok befagyasztásakor Orbánék már tudták,hogy a Paks2
  projektet fogják nyomatni.
  A stadionokat sorsukra hagyják,vagy adópénzből fogják fenntartani.
  A kőszállító teherautók megindulnak Paks felé,az ország valódi érdekei
  pedig el lesznek felejtve !!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +41 (45 szavazatból)
 8. Régen a kutúra, most a sport lesz preferált kötelező.
  A brigádnaplóba mi még mozi és színház jegyet ragasztottunk be bizonyítékul-
  Most a foci belépőjegyet fogják gyűjteni szorgos kezek a Nemzeti Naplóban.
  Emlékszem, hogy odaálltunk a mozi elé és elkértük a jegyeket, ha a havi terv nem volt kielégítő. És ha valaki színházba ment, elkérte a szomszéd ülések tulajdonosainak a jegyét.
  Fiatal voltam, sokat jártam színházba és gyűjtögető életmódot fojtattam.
  .

  A foci viszont nem érdekel, bár a szotyolát szeretem, igaz nem a köpködős módon.
  Várom, hogy mikor vezetik be a tantervbe a szotyola megfelelő bontási módszerét mint önálló tananyagot, esetleg az erkölcstan részeként.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +31 (37 szavazatból)
 9. ˙
  Megoldják. Addig amig nem találnak üzemeltetőt, ráhúznak egy teljes tetőt… Mialatt az még néhány milliárdból néhány év alatt az is megépül, csak lesz valaki – legalább egy fid-SS-katona – aki elvállalja… Lefedve viszont már üzleti célokra, fedett kiállításokra is alkalmas lesz…
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +21 (23 szavazatból)
 10. EdCarping !
  Uggyanmááá ! Tud te azt, hogy hány embert lehet egy stadionban lefeketetni ? Ez a lakás-kérdés orbánféle unortodox megoldása lesz. A munka ellátottságot is, valahogy így oldotta meg a zseni…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (18 szavazatból)
 11. Majd ha kilépünk az EU-ból jók lesznek a stadionok a nyugati országokból kiutasított munkások fogadására, akik már eladták itteni lakásukat.
  .
  De jók lesznek még a Magyar Hajnal párt programjának megvalósításához is, miszerint a cigányokat koncentrációs táborokba kell zárni: http://magyarhajnal.com/katonai-erovel-torne-be-kolomparekat-a-hajnal/

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (17 szavazatból)
 12. Ezekkel az intézményekkel éppen lesz a baj az üzemeltetés. Nem felépíteni drága ezeket, ha nem üzemeltetni. Mikor ezeknek neki kezdtek bennem akkor is ez a kérdés merült felült ki fogja ezt üzemeltetni? Irdatlan pénz egy ekkora létesítmény fentartása és szerintem gazdasági alapon gyakorlatilag nem is megoldható. Marad majd Debrecen városára igaz az ott lakókat meg senki nem kérdezte meg hogy akarnak e ilyen létesítményt.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +24 (26 szavazatból)
 13. Egyik sogorom orbán fidesz rajongó. Pedig egyébként normálisnak néz ki, értelmes, rendes ember. Őt szeretem. Számtalan meddő beszélgetésünk a témáról mindig eredménytelenül zárult.Utolsó beszélgetésünknél megkérdeztem tőle minek Mországnak ennyi stadion . a válasz “az építőipari cégeknek egyébként nem lenne munkája” Arra gondoltam, azért lett ő és a családja ilyen beállítottságú mert állandóan megy náluk a TV. És tényleg agymosottak lettek. ….És nézzétek meg a gonosz Magyarországon c. munkát. http://www.istenkeramikusa.eu/hu/uj-munkaim

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (18 szavazatból)
 14. Nem értem mi a baj: majd törvényt hoznak róla, és LESZ MAGYAR FOCI!
  Elvégre most Magyarországon minden így működik.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +19 (21 szavazatból)
 15. bumburi,
  lelőtted előlem a poént…
  Azt akartam írni, hogy kérdezzék meg Augusto Pinochet parteigenossét az ügyben.
  Meg az jutott eszembe, hogy a Ceausescu-viccek poénját is lelőtték már…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (18 szavazatból)
 16. lovastengerész

  Elhatároztam ,hogy lesz magyar narancs ,Grippen, Paks II,stadion Felcsúton Debrecenben Budapesten ,magyar foci és lett oszt jó napot!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (18 szavazatból)
 17. Ezt találtam megosztom veletek. :-)

  Szuzó Béláné vállalja a debreceni stadion üzemeltetését.

  A nemzet érdekében. Pénze meg abból van, hogy a napokban visszavett családi ezüstöt beadta a zaciba.

  Ez az a hír, amit nem tudunk fokozni, mert ennyi van benne. Tehát: Szeuzó Béláné a nemzet érdekében vállalja a debreceni stadion üzemeltetését. Pénze meg abból van, hogy a napokban visszavett családi ezüstöt beadta a zaciba. Korábban trafikot üzemeltetett – ebből üzemeltetési tapasztalatok származtak.

  A Századvég szerint Szeuzó Béláné ismertsége és népszerűsége is meredeken emelkedett a bejelentés óta, miközben a bukott baloldalt egyre kevesebben támogatnák egy most vasárnap esedékes stadionüzemeltetésen.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +19 (19 szavazatból)
 18. Egy idézet a cikkből:
  .
  “Orbán Viktor hóbortjára összesen százötven milliárd forintot költenek…”
  .
  Erre rímel egy bulvárcikk részlete:
  .
  “Amíg éhes, ne kérj tőle semmit! Ulti közben ne zavard! Ha kikap a csapata, kezeljük a lehető legnagyobb tapintattal. Jobb arról nem is beszélni, mekkora volt a szomorúság, amikor 8-1-re kikaptak a magyarok… Ha reggel nem akar felkelni, mondd azt, hogy van friss Nemzeti Sport, egyből kinyitja a szemét. Elsőnek kell olvasnia, volt rá példa, hogy kivasaltam, hogy ropogós legyen.”
  .
  Mindez valószínűleg igaz, mert maga Lévai Anikó nyilatkozta. A feleség. Akkor meg élhetünk a gyanúperrel, hogy – talán mert maga is szégyellte – még finoman fogalmazott. Hát egy ilyen beszűkült agyú tapló “vezette” idáig országunkat és készül továbbra is dúlni. De mi lesz, ha még jobban elborul az agya?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +22 (22 szavazatból)
 19. Azt nem hiszem, hogy ne gondolták volna végig, hogy egy (vagy inkább 10-20) stadiont a megépítése után üzemeltetni is kell. Talán ez volt a viszonylag szabályos pályázat, most pedig jöhet a B terv, ahogy a trafikoknál is változtatták a kiírást, vagy ahogy az MTK-nál is előbb besegítettek, hogy aztán Deutschéknak nagyon kedvező legyen az üzlet.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (16 szavazatból)
 20. Ebből jegyáremelés lesz Loki szurkolók…!! :) Persze akkor még kevesebben mennek majd ki (a kezdeti lelkesedés után persze..) a meccsre…
  …. úgyhogy megint csak a szart pofozgatjuk (ják)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +14 (14 szavazatból)
 21. Egyszer egy derék jó magyar ember úgy istenigazából
  “leszotyolázhatná” már őt!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +24 (24 szavazatból)
 22. A Pinochet rezsimhez kapcsolódva…
  Abban az időben játszották a világtörténelem legfurcsább vb selejtezőjét…
  Chile- Szovjetunió….
  A szovjetek kikérték maguknak hogy egy olyan stadionban kell a visszavágót lejátszani amit “ravatalozó helyként” használtak….Természetesen nem álltak ki a visszavágóra…(Az első meccs 0-0 szovjetben..) (A FIFA csak a vállát vonogatta… szerintük ki kellett volna állni..)
  A meccsre 90 ezer (!!!) ember ment ki… Csak a hazai (chilei) csapat jött ki a pályára…Megkezdték a meccset…. Végig vitték az üres térfélen és begurították a kapuba… Mivel nem volt aki kezdjen a gól után a bíró lefújta a meccset…
  EZ NEM VICC EZ MEGTÖRTÉNT….!!!!
  csak azért írom le hogy más országban is vannak teljesen szürreális esetek…
  :))

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +19 (19 szavazatból)
 23. Majd CÖF parancsszóra, némi ellenszolgáltatásér, külhoni magyarokkal csak-csak megtölti néha-néha a stadionokat. Ámbár belépődíjat biztos nem kell fizetniük, pláne, ha Orbán Viktor tart nagygyűlést forradalmi hevületében,

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +21 (21 szavazatból)
 24. Lenne egy javaslatom: szépen bontsuk le az új stadionokat, helyüket pedig hintsük be sóval. Ha netán ez túl radikális akkor az összes fociklubbot eladni a retekbe akinek még esetleg kell és majd ő üzemelteti a csapat saját stadionját….talán akkor még a végén kis foci is lesz…..ja hogy már ennek egyszer nekifutottunk, de a nemzetiek szokás szerint visszafordultak Etelköz irányába….hát (moderálva) :D

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (16 szavazatból)
 25. Már várom, mikor terelik be a stadionokba a közmunkásokat… “hogy kerül ide ez a rengeteg holland szurkoló? A Mezőkövesd – Felcsútra???
  .
  Ezek nem hollandok, csak nem szabad levenniük munkaidőben a láthatósági mellényt.”
  .
  Hajrá, magyarok!
  .
  :D

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (12 szavazatból)
 26. Tudjátok mire lesznek jók ezek a nagy stadionok? Kevés a hely a börtönökben, gyorsan átalakítani, és szerintem gyorsan megtelnek, esetleg még egy két futballvarró, könyvkötő üzem is elfér benne, hogy megkeressék eltartási költségeiket! :)

  Egyre érdekesebb eredmények vannak! Egy fideszes megyében, olvassátok!
  http://www.kisalfold.hu/valasztasok2014/elorehoztuk_a_valasztast_-_on_melyik_partra_szavaz_3_oras_reszeredmenyek/2376114/

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 27. .
  Egy pillanatnyi kétségem sincs, hogy az üzemeltetésre lesz valamilyen csókos jelentkező.
  Mert van az a pénz – mármint az adófizetők pénze – amiért érdemes lesz elvállalni az üzemeltetést.
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (14 szavazatból)
 28. Filmcom !
  ˙
  Az a – Pinocet féle – stadionos diktatúra kinek is volt a szövetségese ?? Az USA-nak, amely már akkor is oly konokul tartott fenn teljes embargót a Kubai (Salasar féle) diktatúrát elűző Castro-rendszer ellen…
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 29. ˙
  Debrecenbe kéne menni,
  Pávakakast kéne venni.
  Vigyázz Kósa, lukas a kas,
  Kiugrik a pávakakas !
  .
  [népköltés]
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 30. Ki az a megveszekedett marha, hogy a nyakába vegyen egy olyan intézmény üzemeltetést, ami még hosszú ideig vesztességet fog termelni. Orbán a legnagyobb hibát követi el sorozatban, ez a befektetés az aszfaltra dobott pénz.Abban az esetben, ha több éven keresztül olyan jól megy a labdarúgás, hogy éveken keresztül pótszékezni kell a lelátókat a nagy érdeklődés miatt, akkor el lehet gondolkodni létesítmények építéséről. Orbán és bandájának 2014.04.06. távozni kell a hatalomból. Ezeket a stadionokat egyszer remélem FULRA megtöltik, az pedig nem lehet más mint Orbán, és tettes társainak NYÍLT HELYSZÍNI TÁRGYALÁSÁNAK alkalmával.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +11 (11 szavazatból)
 31. http://www.kisalfold.hu/valasztasok2014/elorehoztuk_a_valasztast_-_on_melyik_partra_szavazott_vegeredmeny/2376114/
  Végeredmény: Összesen 14478-an szavaztak
  FIDESZ – KDNP – 2066 szavazat
  MSZP – EGYÜTT – DK – PM – MLP – 7259 szavazat
  Jobbik Magyarországért Mozgalom (JOBBIK) – 3732 szavazat

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
 32. Szenzor
  2014. április 1. kedd
  08:42

  Nekünk is volt szocialista brigádunk! Hasonlóképp cselekedtünk.
  Halálbrigád volt a brigádunk becsületes neve.
  „Inkább meghalunk, de nem dolgozunk!”

  Mondanom sem kell, amikor jöttek ellenőrizni, nem mi nyertük a brigádversenyt.

  Hiába a fiatalok amíg nem kell családot eltartani, de marhaságokat látnak maguk körül, mindig lázadnak.

  Azért az is érdekes, hogy most én vagyok a komcsi, Orbánék meg nem, pedig nagy harcok árán léptünk be a KISZ-be. Mindenesetre a gyűléseket kocsmában tartottuk.
  Mi mást is tehettünk volna, ha kávéház egy deka sem volt a környéket, kocsma meg tonna számra! Nem lehet mindenki olyan kifinomult, hogy kvházban szólongatja alkoholista cimboráit, hogy álljanak már talpra. Bennünket a kocsmáros kérlelt, ha nagyon lökdösött a kadarka.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (2 szavazatból)
 33. Kvázi a sorrend volt rossz: először látványos focit produkáló generációt kellene kinevelni, ami megy csillivilli stadion nélkül is. (Lásd Brazília, vagy egyéb nyomorral sújtott helyek a világban.) Viszont az nyilvánvaló, hogy ez nem megy, 1986 óta sehol nincs a focink. Mintha az előző generáció mindig “átadná” az esélytelenség terhét az ifjabbaknak…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 34. “és sok elcsalható munkaóra.”
  No meg a lé, amit el loptak!
  Az már kifehérített gazdagság.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 35. Lényegremagyar!

  Ezt is én írtam itt először (valószínűleg): a stadionok, e 7-8 új Mo.-n, amikor nincs sehol a magyar futball és nemzetközi mérkőzésekre ezért minek előre felépíteni és fentartani ennyit??? Chilében a hatvanas években stadionokba szállították az áldozatokat, hetekig a pályákon “éltek”, az őrök a lelátókon… Aztán halomra lőték őket és teherautókon el a … Aztán jöttek az új “szálítmányok”… Nos, ma Mo.-n minden lehetséges. Náci futballhuligánok gyűjtő- és hergellőhelyei… Ahová vihetik áldozataikat és akár ókori római mintára szórakozhatnak…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 36. Egyelőre győzelemre áll a pirospöttyös segg,de mi lesz április
  hatodikám ?
  Orbánékat keletre kellene terelgetni,persze nem lenne rossz
  Szaud-Arábia se,ott levágják a tolvajok kezét.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 37. Lényegremagyar
  Nem akarok a sorszámodon változtatni, csupán leírom, hogy rég, amikor még sehol nem voltál, már ezt a témát mi megbeszéltük.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 38. Majd a varos eluzemelteti az adoforintokbol ! Szep mi ? Mocskos tolvaj gazemberek!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 39. Tisztességtelen lenne, ha magaménak vallanám ezt a hozzászólást.
  Ezt egy barátom írta akinek megmutattam ezt az AN cikket.
  Magam – ritka eset – most inkább az AN-nel értek egyet úgy, hogy a barátom véleményét is elfogadom. Tudathasadásos állapot.

  Tehát:
  Amíg nem voltak stadionok, addig az volt a baj. Most az a baj, hogy Magyarország második legnépesebb városában felépítenek egy 20.000-es stadiont, ami az ország második legnagyobb befogadóképességű stadionja lenne. Végre egy nemzetközi mérce szerint iselfogadott, korszerű stadion is állna az országban. Hát ez szörnyű. A cikkről pedig…. rosszindulatú és demagóg, mint a többi cikkük, amik ilyen módon eljutnak hozzám. Nem utolsó sorban legalább egy olyan képet raktak volna a cikkhez, ami a debreceni stadionról készült, ha már azt szapulják.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 40. K. József (2014. április 2. szerda 21:17)
  .
  Én azért jobban megválogatom a barátaimat.
  Bár csak a családomat tudnám.
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 41. Gyula Bognar, Jr.

  Gondol bárki arra, hogy blokád alá vegyek az építkezéseket, mégpedig nem 200-300 emberrel, hanem 20-30,000 emberrel és az alvállalkozók megtagadják a munkát, anyagszállítást, hitelt? Ahol ugyanis valamit nem akarnak az emberek, ott tesznek róla, hogy akaratukat megpróbálják megvalósítani. Csak birkákból álló nyájat tud egy kutya terelni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 42. Már régóta olvasgatom az AN-t és a lényegre. gondolata egy az egyben egy másik névvel is szerepelt, nem akarom védeni, de többen is gondolhatnak ugyanarra. Ez nem hiba. Tényleg: nem lehet annyi meccs, ennyi stadion minek?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Holokamuzott Kósa városának frakcióvezetője 2014. február 13. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos