Ronai and Ronai
AMERIKAI

TriBeCa Film Festival: Starred Up 2014. április 23. szerda 3:45 | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
TriBeCa Film Festival: Starred Up

New York – Jonathan Asser több évig foglalkozott brit börtönökben a legerőszakosabb bűnözőkkel. Erre a tapasztalatra építette a Starred Up című játékfilm forgatókönyvét. Az élethű, a nem börtönjárt néző számára elborzasztó börtöni körülmények és az elítéltek közötti viszonyok megjelenítése a filmvásznon igazán kiváló. Kár, hogy a történet és a börtön bürokratái kicsit felszínesre, karikatúra-szerűre sikeredtek.

Főhősünk, Eric (a nagyszerű Jack O’Connell) 19 éves és idő előtt kerül egy felnőttek számára kijelölt börtönbe. Kiderül, hogy Eric apja, akivel nem volt közeli kapcsolata, is ebben a börtönben van. Eric gyorsan felfogja a börtön belső hierarchiáját, de makacs, kötekedő természete miatt azonnal konfliktusba kerül börtöntársaival. Ráadásul az egyik börtönfelügyelőnek nem tetszik Eric viselkedése (a történet legkiugróbb karikatúrája) és csak az alkalomra vár, hogy lecsaphasson rá.  A fiatal férfi senkiben sem bízik, senkivel sem barátkozik, megszokta, hogy csak saját magára hagyatkozhat és látszólag nem fél semmitől. Viszont tévedés lenne azt hinni, hogy egy negatív, fekete-fehér figura. Amikor rájön, hogy hibát követett el, saját kárára próbálja helyrehozni. Látszólag megvan benne a jóra való késztetés is.

Eric apja, Neville (a szintén remek Ben Mendelsohn) megpróbálja megnyerni fia bizalmát, és végül sikeresen rábeszéli, hogy vegyen részt egy terápiás csoport munkájában, amely a konfliktusok erőszakmentes megoldását próbálja megtanítani a tagoknak. A csoport civil vezetője valamilyen oknál fogva fő riválisa a börtönfelügyelőnek és konfliktusuk főleg Eric sorsáról szól. Mint várható, főhősünk nem nagyon számíthat happy end-re.

A film erőssége a színészjátékban és a helyismeretben van. A történet és a két fő karakter mellett a szereplők felépítése elég gyenge. Ráadásul a szereplők erős akcentussal és szlangben beszélnek, így néha egy ehhez nem szokott néző számára nehéz követni a gyors párbeszédeket.

Starred Up, brit játékfilm,

Írta: Jonathan Asser

Rendezte: David Mackenzie

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)

Címkék:

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

TriBeCa Film Fesztivál: The One I Love 2014. április 27. vasárnap | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

TriBeCa Film Fesztivál: The Canal 2014. április 26. szombat | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

TriBeCa Film Fesztivál: Palo Alto 2014. április 25. péntek | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

TriBeCa Film Festival: Regarding Susan Sontag 2014. április 24. csütörtök | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos