Ronai and Ronai
AMERIKAI

Michel Houellebecq elrablása 2014. április 20. vasárnap 0:17 | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Michel Houellebecq elrablása

New York – A neves francia író, Michel Houellebecq egy párizsi entellektüel csendes életét éli. Sokat dohányzik, szereti a szupermarketban kapható vörösbort, magányos sétákra jár, barátait látogatja és az irodalomról, filozófiáról és az élet értelméről beszélget. Az utcán megszólítják, felismerik, aláírást kérnek tőle és látogatásra invitálják. A járdán leint egy arra járó taxit, majd a taxisnak azt mondja, hogy inkább mégis metróval megy. Nem szereti a narancssárga színt. Esküvőkre és temetésekre nem jár. Otthon, a konyhaasztalnál a pici táskarádióból komolyzene szól, az író pedig üres papírlapokra veti szavait. Egy újabb vers születik meg.

Majd egy nap, 2011 szeptemberében, három erős férfi követi az írót és betuszkolják egy személykocsi csomagtartójába, majd vidékre szállítják. A vidéki házban saját szobát kap, kezeit összeláncolják és alvás közben az ágyhoz kötik. Kik rabolták el és miért? Kitől kérnek váltságdíjat?

Houellebecq egy idős Blaha Lujza téri hajléktalan alkoholistára emlékezteti a nézőt. Nehéz elképzelni, hogy értékes túsz lehetne. A három férfi és a ház tulajdonosai étellel, itallal, cigarettával és még egy szexmunkással is ellátják foglyukat. Esténként heves diskurzusokat folytatnak, összevesznek és kibékülnek. Az egyik túszejtő a testépítés titkaiba avatja be a túszt. A ház melletti téren egy franciául nem beszélő lengyel férfi lakókocsiban lakik és nagyszülei fényképeit mutatja meg az írónak. A ház tulajdonosa titokban antik autóját fedi fel Houellebecq számára. Cigifüstben és nyugalomban telnek a napok és az éjszakák. Majd megjelenik egy idegen férfi egy táska készpénzzel…..

The Kidnapping of Michel Houellebecq

Írta és rendezte: Guillaume Nicloux

Francia film angol feliratokkal

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 8 szavazatból)
Michel Houellebecq elrablása, 4.8 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Megkezdődött a TriBeCa Film Fesztivál 2015. április 17. péntek | Molnár Miriam

TriBeCa Film Fesztivál: The One I Love 2014. április 27. vasárnap | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

TriBeCa Film Fesztivál: The Canal 2014. április 26. szombat | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

TriBeCa Film Fesztivál: Palo Alto 2014. április 25. péntek | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos