Ronai and Ronai
AMERIKAI

Polgári Engedetlenségi Mozgalom alakult 2014. március 3. hétfő 18:09 | AN

 • Hozzászólások(195)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Polgári Engedetlenségi Mozgalom alakult

Budapest – “Az Alkotmányos jogállami demokrácia államrendjét felszámoló, Horthy-korszakot restauráló, áldemokratikus Orbán rendszerrel szemben Polgári Engedetlenségi Mozgalmat indítottunk Magyarországon” – olvasható abban a sajtóközleményben, amelyben Soós Péter, a Polgári Engedetlenségi Mozgalom képviselője bejelentette a “PEM” megalakulását. A közlemény szerint “A Polgári Engedetlenségi Mozgalom felemeli szavát azon jogsértések- és közjogi bűncselekmények ellen, amelyeket 2010-től kezdődően az Orbán kormány- és demokráciát eltörlő új államrendszere követett el az Alkotmányos jogállamiság- és a közjog ellen!” A Polgári Engedetlenségi Mozgalom az Orbán-rendszer és az áldemokratikus válastzások bojkottját hirdette meg.

“Sürgető kiáltással emeljük fel szavunkat az Alkotmányos jogállam visszaállítása érdekében, hogy Magyarországon ne következhessen be az Ukrajnához hasonló helyzet! Felemeljük szavunkat a jogi- és gazdasági téren súlyosan megkárosított állampolgárok-, társadalmi csoportok- civil- és egyéb szervezetek kárpótlása érdekében is!” – fogalmaz a PEM kiáltványa. A Mozgalom a polgári engedetlenség békés eszközét kívánja használni a törvénytelen Orbán rendszerrel szemben. “A Mozgalom célja, hogy az elkeseredett tömegeknek az EU egyik tagállamában, ne az erőszak véres fegyvereivel kelljen az Orbán diktatúrát megfosztania hamis legitimációjától” – olvasható a közleményben.

A Polgári Engedetlenségi Mozgalom felhívást intézett minden állampolgárhoz, hogy a parlamenti a hazug választáson való részvételével ne legitimálja az Alaptörvényt, és az arra épülő antidemokratikus rendszert, köztük a szabad választásokat megcsúfoló választási törvényt sem. Helyette a választások bbojkottálásával javasolja megvonni a hamis legitimációt az illegitim Alaptörvénytől, és az Orbán rezsim Horthy-korszakot restauráló álkeresztény- és áldemokratikus rendszerétől. A Polgári Engedetlenségi Mozgalom célja, az alkotmányos Magyar Köztársaság jogállami- demokratikus államrendjének visszaállítása.

A Polgári Engedetlenségi Mozgalom szerint Magyarországon az alkotmányos rendet törvénytelenül változtatták meg, puccs, államcsíny történt. Az Orbán-rendszer törvénytelen, az Orbán-kormány elveszítette legitimitását és legalitását is, miután törvénytelenül eltörölte az Alkotmányt, amelyre felesküdött. Államcsínnyel teremtette meg a rendszerváltoztatás látszólagos törvényi alapját, de az Alkotmány nem tette lehetővé semmilyen mértékű többség számára sem a demokratikus államrend felszámolását és megváltoztatását.

A PEM nyilatkozata úgy fogalmaz: “Követendőnek tartjuk Martin Luther King példáját, aki lelkészként a fekete bőrű amerikai lakosok állampolgári- jogi egyenlőségéért emelt szót, és indított polgári engedetlenségi mozgalmat. Az általa indított mozgalom néhány év alatt sikeresen elérte célját.

A PEM egy önálló website-ot indított, amely a www.polgariengedetlenseg.com címen érhető el. Itt az olvasható, hogy “egy közjogilag érvénytelen Alaptörvényt senki nem köteles elfogadni érvényesnek magára nézve. Ezen túl a Köztársaság Alkotmánya felhatalmaz, sőt kötelez mindenkit arra, hogy magyar állampolgárként FELLÉPJEN EZ ELLEN! Az Alkotmány 2.§. (3)-bek. kötelez bennünket arra, hogy éljünk a Polgári Engedetlenség  alkotmányos  és  törvényes jogával.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (72 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +108 ( 130 szavazatból)
Polgári Engedetlenségi Mozgalom alakult, 4.7 out of 5 based on 72 ratings

 • Hozzászólások(195)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

195 Reader’s Comments

 1. szendam
  kétségei a PEM-mel kapcsolatban:
  http://szendamondja.wordpress.com/2014/03/05/valakikkel-egy-huron-pemdulnek/#comment-4557

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 2. Utána lehet nézni, kérem! Hány hete “papolok” erről, meg az orbán-ukrán-putyin “vonalról”?:

  http://jovaros.blog.hu/2014/03/05/provokacio_940

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 3. Kedves bonhomme Köztársam!
  Kösz, hogy népszerűsítesz, de biztos, hogy “népszerűsítesz”?
  Üdvözlettel: szendam!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 4. Engedetlenkedni lehet. Eredmény? nem kaptok esti desszertet.
  Tényleg azt hiszitek, hogy ez eredményt hoz?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (8 szavazatból)
 5. Kellene egy engedetlenségi próbát tartani.Szerintem Orbánt nagyon mellbevágná,ha nézők nélkül játszanának a csapatok az új stadionokban.
  Mindjárt lehetne is kezdeni az engedetlenséget Felcsúton az avató meccsen.
  Erre kellene kampányolni az ellenzéknek és a PEM-nek !!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (3 szavazatból)
 6. szendam,
  a fene se tudja!
  Utólag szoktak kiderülni a dolgok, mint az Új Baloldal esetében.
  A gáz az, hogy nyakunkon a választás, gyorsan kéne dönteni, és a nagy kaplodás sose vezet jóra, lásd legutóbbi versem.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 7. H. Sándor,
  az ötlet elméletileg jó, de mivel valószínűleg teli lesz a stadion önkéntes alapon kötelezően megjelenő közmunkásokkal, Birkamenetesekkel, inkább az llenkezője fog látszani:
  “Hatalmas érdeklődés mellett játszották a felcsúti stadion nyitómeccsét. Interjú a kívülrekedtekkel, akik kivetítőkön követték a mérkőzést.” Kizárólagos közvetítési jog a királyi tv birtokában…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 8. Soós Péter
  2014. március 5. szerda
  14:15
  .
  Tisztelt Soós Péter Úr!
  .
  Köszönöm a válaszát. Akkor egy lépéssel előrébb vagyunk.
  Ha mindketten ugyanúgy gondoljuk, hogy az Alaptörvény közjogilag ÉRVÉNYTELEN, akkor ez már nem vita köztünk.
  Akkor viszont közösen, egyetértésben kell levonjuk az előbbi tényből a további következtetéseket
  1. A jogi érvénytelenségre bárki hivatkozhat.(ennek a mondatnak később lesz jelentősége)
  2. Ha az Alaptörvény érvénytelen, akkor jogilag alkalmatlan az ideiglenes alkotmány hatályon kívül helyezésére.Vagyis a Magyar Köztársaság Alkotmánya HATÁLYBAN VAN. Mert akik hatályon kívül akarták helyezni, ezt nem tehetik meg, ahogy és amire hivatkozva kísérletet tettek rá, az erre érvénytelensége okán nem alkalmas.
  3. Ha viszont az ideiglenes alkotmány hatályban van, akkor a magyar állam neve Magyar Köztársaság, és nem szűnt meg. Csak akiket az irányítására, működtetésére választottunk – hazaárulásuk miatt – átmenetileg nem működtetik.
  4. Ha az alkotmány hatályban van és a Magyar Köztársaság a magyar állam, a magyar(országi) nép állama, akkor az érvénytelen alaptörvénnyel létrehozott új állam NEM LEHET a magyar állam. (És nem is az).
  .
  Ha viszont ezek következnek az érvénytelen alaptörvényből, (igen, jogilag és logikusan ezek következnek) akkor rögzítsük az alaphelyzetet, hogy ebben se legyen köztünk vita.
  Tehát van két állam. Egy ezer éves, jogállam irányába haladó magyar állam, ideiglenes alkotmánnyal, nemzetközileg kijelölt határokkal, jog szerinti állampolgárokkal, és nép által, alkotmány szerint megválasztott legfőbb államhatalmi szervezettel, az Országgyűléssel.
  És van egy másik állam, amit a képviselők a magyar állam joga szerint érvénytelen alaptörvénnyel hoztak létre, terület, lakosság és legfőbb államhatalmi szervezet nélkül.
  Hogy milyen a két állam egymáshoz való viszonya, arról majd később.
  A lényeg, hogy az érvénytelen alaptörvény alapján jól elkülöníthető KÉT ÁLLAM VAN EGYMÁS MELLETT. Egy jogilag létező, de a vezetői által nem működtetett, megszüntetésre ítélt állam, és egy jogilag érvénytelen, a nemzetközi jogot súlyosan megsértve létrehozott állam, amely elfoglalta és megszállta majd kisajátította a magyar állam intézményeit, és elfoglalta a magyar állam nemzetközi szervezetekben levő helyét.
  .
  Mindezt azért kellett így rögzíteni, mert van itt egy sor kérdés a PEM további megállapításaival, dokumentumaival, céljaival kapcsolatban, ami ezen nyilvánvaló helyzet után felettébb logikátlanul és egymással is ellentmondásban vannak.
  Nem megyek bele a részletekbe, csak a gondolkodás további irányát kijelölendően felsorolnám.
  a) A mozgalom neve nem vezethető le egyik állam jogából se, és nem is alkalmazható egyik államban se.
  b.) az alkotmányos rendet és a jogállamot az egyik államban nem kell, (mert jogilag létezik) a másikban meg NEM LEHET visszaállítani (de utóbbiban létrehozni se)
  .
  Tehát csak a neve és a célja hibás a mozgalomnak, amit a továbbiakban közösen végig kell gondoljunk.
  És tennék egy további javaslatot a későbbi kellemetlenségek elkerülése végett.
  A diktatúrát ne hívjuk Orbán diktatúrának (legfeljebb a politikai “elit” – vagy inkább rablóbanda – Orbán vezette diktatúrájának) és az előbbi miatt ne nevezzük fasiszta diktatúrának.
  Mert fölösleges magyarázkodásra kényszerülnénk mind a diktatúra nemzetközi pénzügyi haszonélvezőit illetően, mind a diktatúrát támogató ellenzéki pártok vezetői nagy részét illetően. Mert nehezen tudnánk megmagyarázni, hogy Orbán zsidókkal együttműködve hogy hozhat létre fasiszta diktatúrát….
  .
  Tehát örülök a kapcsolatfelvételnek, de mivel mi hamarabb alakultunk, nálunk már letisztultak ezek a viták, ezért nevünkben és céljainkban nincsenek az Önökéhez hasonló ellentmondások.
  De szívesen segítünk helyre rakni ezeket, hogy az azonos alapokról közös célhoz jussunk.
  .
  További tisztelettel: Geri Tibor elnök, Demokraták Hálózata, AE szervező

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 9. Geri Tibor
  Ehhez a transzcendens eszmefuttatáshoz már csak az hiányzik, hogy kijelentsük, hogy a Geri-féle kettős magyar államiság valójában párhuzamos univerzumokban létezik egymás mellett. Az egyik államnak hús-vér emberek alkotják a polgárait, míg a másik virtuálisnak pedig eme polgárok virtuális leképeződései. Geri Tibor ugyan ragaszkodik az elmélete elsősége jogához, de sajnos figyelmen kívül hagyja Stanisław Lem jogos örököseinek jogait, ami semmiképpen sem fair.
  Mivel a kérdés gyakorlati jelentőségét (vagy inkább jelentéktelenségét) a korábbiakban már kifejtettem, így most ebben a hozzászólásomban a játék kedvéért csupán továbbfejlesztem a Geri Tibor által felvetett transzcendens gondolatmenetet. Szükséges felhívnom Geri Tibor figyelmét arra a körülményre, hogy valójában Európából is legalább kettő van (de nagy valószínűséggel ennél sokkal több), és az Európai Unió közjogi státusza érvénytelen, mert Geri Tibor pecsétje hiányzik az alapító okiratokról. Ennek következtében tér-idő torlódás tanúi vagyunk, amely szoros összefüggésbe hozható a klímaökológiai és a Föld mágneses pólusainak felcserélődésének a problematikáival is, de mivel a gravitáció egy az emberiség által nem ismert dimenziónak az emberi három dimenziós világba történő áthatásaként vált megismerhetővé, ezért különösen méltánylandó, hogy Geri Tibor a gravitáció törvényének hatályba lépésének időpontját egyelőre még nem vitatja, ugyanis félő, hogy ennek bekövetkezése esetén legalább az egyik magyar állam elrepül a világűrbe.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (11 szavazatból)
 10. Gyanús a PEM. Megint a logika: rögtön feltűnik, szinte kiált, hogy “profi” módon van megcsinálva, de az időzítés nagyon nem “profi”, – nekünk. Ez a gyanús. Amikor pedig a részletekbe belenézünk, jönnek az egyéb apróságok, amiket mások is észrevesznek…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (6 szavazatból)
 11. Öreg Titán, csütörtök 00:31,
  (Mikor is hoztuk ezt a súlytalansági törvényt?)
  Ebben a részkérdésben kivételesen igaza van Geri Tibornak.
  A párhuzamos univerzumok valóban léteznek: Van a jog világa, ami szerint a Magyar Köztársaság jogrendje továbbra is érvényes, és van egy valóságos világ, amiben a Magyar Köztársaság kimúlt.
  Olyan ez, mint Schrödinger macskája. Lehet, hogy kimúlt, de az is lehet, hogy él. Majd kiderül, ha kinyitjuk a dobozt.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 12. Öreg Titán
  2014. március 6. csütörtök
  00:31

  Túljátszottad magad. És ez lebuktatott….:-(
  Ha ott megállsz, hogy “mi van akkor ha érvénytelen?”, akkor nem álltam volna többet szóba veled, mert méltatlan vagy rá, mert alkalmatlan vagy egy alkotmányjogi vitára, de megmaradtál volna tudatlannak. Én meg leírtam volna, hogy az érvénytelenségtől csupán csak az van, hogy 2 (azaz KETTŐ) állam van az egy helyén, és ez a polgárháborúk klasszikus kiváltó oka. Akkor a diktatúra nem a magyar államon BELÜL van, akkor a Magyarország nevű állam az nem egyszerűen a saját államunk diktatúrája, hanem egy MEGSZÁLLÓ ÁLLAM diktatúrája.
  .
  De azzal, hogy ezt írtad, hogy “Geri-féle kettős magyar államiság”, azzal óriásit hibáztál.
  Egyrészt leírtad, hogy tudod, hogy két állam van, viszont mindkettőt magyar államnak írod. Ez hiba, mert a Magyarország nevű, terület, lakosság és legfőbb államhatalmi szervezet nélkül létrehozott fantomállam nem a magyar állam.
  Amikor Horthyval létre hozatták a szintén Magyarország nevű államot 1920-ban (amit aztán Trianonban jóváhagytak a győztes hatalmak) – ha valaki nem tudná, hogy mit és milyen minta alapján kik hozattak létre Orbánnal – akkor a mostani helyzettől eltérően Nem MŰKÖDÖTT másik állam Magyarország területén.
  (lásd 1920. évi I. törvény preambuluma)
  Ma viszont működik, mert Rákosival ellentétben Orbánék még ahhoz is hülyék, hogy egy állam eltüntetését jogilag érvényes módon végezzék.
  .
  Vagyis ezt a folyamatot, ahol a háttérhatalom egy Orbán vezette, Magyarország nevű fantomállammal akarta felszámolni, eltüntetni az ezer éves magyar államot, azt egy érvénytelen alaptörvény fogja megakasztani és leleplezni.
  És lehet, hogy nem élem meg, de büszke leszek arra, hogy azok egyike voltam, akik az alaptörvény érvénytelenségét az elsők közt felismertem, de abban mindenképp első, hogy mozgalmat szerveztem a felszámolására.
  A Te személyeskedésed meg nem érdekel, viszont így már tudom, hogy ki vagy….a stílusod elárult. Vagy itt vagy a Facebook-on nem ezt a stílust kellett volna használnod.
  Mondom, hogy túljátszottad magad….:-(
  Új megvilágításba helyezted a PEM-et…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (5 szavazatból)
 13. Geri Tibor,
  Öreg Titánnak van humora, neked viszont – úgy látszik – főleg sértődési hajlamod van. Nekem pedig a “tudom ki vagy…” típusú sokfenekű feljelentésektől hányingerem van. Ezek az “Oszkár tudja, de nem mondja” hármaspontok kategóriájába tartoznak. Én tudok valamit, nem tudom kifejteni, nem tudom megmutatni, hogy mire való és hogyan is működne, amit kitaláltam, és különösen nem tudom röviden összefoglalni a lényegét, de azért ugye én vagyok a zseni, akit a te gyarló elméd felfogni sem képes, de azért gyere és kövess! Vagy – ha nem követsz, hanem kételkedsz – gazember vagy, áruló, az ellenség ügynöke, jobb esetben csak gyenge jellem, esetleg hülye.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 14. girbegurba :-)))))
  egyetértek!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 15. A az összevissza foltozott “gránitszilárdságú” alaptörvény törvénytelenségén
  kár ilyen vehemensen vitatkozni. Az érvénytelenség jogilag több szempontból is kimondható. A kérdés az időfaktor miatt leginkább az,hogy ezt az érvénytelenséget mire,mikor és legfőképpen HOGYAN lehetne az ország
  hasznára fordítani.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 16. Kedves Geri Tibor,
  Végre valaki, aki tudja, hogy én ki vagyok! Ennek nagyon örülök, mert eddig én magam sem tudtam, ezért jól jön egy kis segítség :-)
  .
  Komolyra fordítva a szót. Nem érted. Ami nem baj, nem kell félned, nem valami betegség az oka. Nem érted, hogy én nem azt vitatom, hogy egy elméleti jogtudósok elvont elefántcsonttornyában a te felvetéseidnek nincs helye. Sőt. Ott nagyon is helyénvalónak tartom, helyes, törd a fejed, és ha fején találtad a szöget, és te voltál ebben a legelső, akkor valóban megérdemelsz majd ezért akár egy emlékplakettet is. Ha pedig a nagy bizonyosságkor már valóban nem fogsz élni, akkor akár egy emléktáblát is a lakóházad falán az utókortól. Mindezt én egyáltalán nem vitatom.
  Amit vitatok, az az, hogy a jelenlegi helyzetben itt és ezen a helyen ennek az okfejtésnek értelme és ideje van. Vedd már észre magad, lécci, mert nincs. Itt most azzal foglalkozunk, hogy mi legyen 2014 április 6-án. Konkrétan. A társadalom jelenlegi tudati szintjén valóban teljesen mindegy az, hogy érvényes-e az Alaptörvény, vagy sem. Nem elméleti jogfilozófusok népesítik be a Kárpát-medencét. (hál’stennek) Ellenben azt a legegyszerűbb ember is képes megérteni, hogyha részt vesz a választáson és aláírja a szavazólap átvételét, azzal valamit elismert, valaminek a részévé vált. Ez a valami pedig nem más, mint Orbán Viktor aljas klerikál-fasisztoid rendszere. Pont.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (4 szavazatból)
 17. Egyébként viccet félretéve: az Európai Unióról is sokan állítják (nem is alaptalanul), hogy jogi értelemben nincs tisztességesen összerakva, sokminden hibádzik ott is az érvényességben is és a legitimitásban is.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (4 szavazatból)
 18. Az EU “érvényességéről” csak annyit:
  Ki Obama tárgyalópartnere az EU-ban?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (4 szavazatból)
 19. bárki képes megérteni, hogy ha 50% alá süllyeszthető a választáson a részvétel, akkor az Alaptörvény legitimitása kérdésessé válik, hiszen ez az első alkalom, hogy a nép a magatartásával kifejezheti a rendszerhez való viszonyát. az 50% alatti részvétel ítélet Orbán rendszeréről, arról, hogy a nép többsége nem kíván együttműködni vele.
  különösen igaz ez, ha a teljes demokrata ellenzék a kampányában ezt nyilatkozza és a választástól való távolmaradásra szólít fel.
  azért tévedés, amit néhányan ezzel szemben gondolnak, mert a választás az Alaptörvény szerint elvben lehetne érvényes 50% alatti részvétel esetén is, azonban most ezen az első választáson a tét magának az Alaptörvénynek a legitimálása, ahhoz pedig nemhogy többségi részvétel, de a többség támogatása lenne szükséges. így egyértelműen kijelenthető, hogy 50% alatti részvétel esetén az Alaptörvény nem kapta meg a társadalom támogatását, emiatt viszont a választási eredmény is elveszíti a legitimitását. magyarul: érvénytelen. ennek következtében a politikai erők konszenzus-kényszerbe kerülnek, amit Orbán nem tudna elkerülni, kénytelen lenne visszatérni a társadalmi konszenzusos politikai mezőre. ez nagyon jelentős fordulat lenne.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 20. Öregtitán

  Nehezen tudok elképzelni 50% alatti részvételt. Az Orbán-banda szavazóit nem lehet távoltartani. Ehhez jönne még a fanatikus Jobbik-tábor.
  Számolni kell azzal is,hogy az ellenzék sem lenne egységes ebben a kérdésben. Az időjárás is nagyon tudja befolyásolni a szavazási hajlandóságot !!
  Az is biztos,hogy Orbán soha nem fog konszenzuson alapuló politikát folytatni.
  Az ország kasszája üres és nagyon eladósodtunk – ennek ellenére Orbán a választásig hitelből fog osztogatni és ígérgetni.
  A választás után pedig különböző újabb sarcok következnek,a nyugdíjak megadóztatása például már hangulatilag jól elő van készítve.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 21. Kedves Öreg Titán!
  Többször elhangzott már, hogy választási csalástól sem riadnak vissza. Mi a biztosíték arra nézve, hogy ez nem a szavazástól távolmaradók nevében történő ál-szavazatok létrehozásában nyilvánul meg? (Vagy abban IS.) Bojkottálhatjuk mi a szavazást, de nem tudunk meggyőződni arról, hogy a nevünkben mégsem teszi meg valaki helyettünk…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 22. girbegurba
  2014. március 6. csütörtök
  08:36

  Itt legtöbben csak a nick neveiken szerepelnek, én a sajátomon.
  Én a nevemet és az arcomat adom az írásaimhoz.
  Amit én leírok, az számon kérhető rajtam.
  De kérdezd meg Öreg Titánt (Öreg Titánt? Ki az? 2003-ban én is ezen a néven fórumoztam, ez csak egy nick név, a név mögötti személyt nem tudod megkérdezni) hogy mond-e neki valamit egy másik nick név, a Vasas Pasas?
  És ha mond, el fogja ismerni? Pedig pont a humoruk az, ami kísértetiesen hasonló…:-)
  .
  És a Te személyeskedésed se érdekel.
  Amit én tudok, azt meg tudom mutatni (pl a politikai rendszer 3D modellje, a Tetraéder a 4 gömbbel. Van a világon hasonló 3 dimenziós politikai rendszermodell? Vagy a világ minden államában felhasználható, a nyugdíjrendszert véglegesen egyensúlyba hozó és hosszú távon fenntarthatóvá tevő, igazságos nyugdíjrendszer. Tud valaki hasonlót? És milyen politikai tőkét kovácsolhatna Svéd- vagy Németországban az, aki ezt a kérdést hosszú távon, megnyugtató módon rendezni tudná? ). Amit tudok, azt tényekkel alátámasztva ki tudom fejteni és a huhogókkal szemben meg tudom védeni. El tudom RÖVIDEN mondani, hogy mire való, hogyan működik, össze tudom foglalni röviden a lényegét.
  .
  Sose kértem senkit, hogy ne kételkedjen csak kövessen. (Összekeversz Káslerral, és ez sértés számomra)
  Én AZT KÉREM, hogy mindenki kételkedjen, és aki tud, az cáfoljon meg.
  Tőled is ezt kérem. Cáfolj meg. Mert nekem lenne a legjobb, egy hatalmas tehertől szabadítanál meg. Nem kellene többet a társadalmi fejlődés kérdésével foglalkoznom. Mert akkor kiderülne, hogy nem arra lesz a jövő, amerre én mondom és nekem nincs, nem lesz benne felelősségem.Meg tudod tenni?
  Meg tudsz cáfolni? Tudsz jobb javaslatot tenni a jövőre vonatkozóan a néphatalomnál, az “egész-séges” demokráciánál, Arisztotelész rendszerének 6. eleménél? Ha meg nem tudod megtenni, ha még meg se tudsz cáfolni, akkor minek gúnyolódsz? Érsz el vele valamit? Szerinted nekem számít, hogy az mit gondol rólam, aki nem is érti, hogy miről beszélek?
  .
  A világ abba az irányba fejlődik, amerre a Tetraéder mutatja. Nem azért, mert én mondom. Hanem azért, mert ez következik a Tetraéderből. Nem engem akadályoztok, amikor nem akartok érteni, és ahelyett, hogy segítenétek, pitiáner hiteltelenítési magánakciókat indítotok ellenem az EGO-tokra hallgatva.
  Amíg nem a helyes irányba fejlődik a társadalom, addig évente ezer milliárdokban mérhető a társadalom anyagi vesztesége. Én ezen tudnék segíteni.
  Bármikor, bárhol, a témában kompetens személlyel hajlandó vagyok nyilvános vitát folytatni az Alaptörvényről, a magyar alkotmányos rendszerről, a magyar államról, a magyar és a világ politikai rendszereinek jelenéről, jövőjéről, a következő Korszak-váltásról.
  Biztos hogy a javaslatom megbeszélése helyett a gúnyolásom az, ami előre viszi a dolgokat és a megoldást adja?
  Semmit nem érsz vele!
  Mert nem nekem ártasz! Hanem a magyar népnek…..
  A diktatúra minden napja 3-5 milliárd forintjába kerül a magyar népnek.
  Hát csak rajta, csak így tovább….:-((

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 23. Öreg Titán
  2014. március 6. csütörtök
  09:39

  Leírom neked, hogy tőled függetlenül, két hónappal ezelőtt szinte szó szerint ugyanazt írtam, mint most Te, és azt mondod, hogy nem értem?
  Leírom, hogy MITŐL változott meg a véleményem, mi az, amit én már két hónap előnyből látok, de Te még nem, és akkor azt írod, hogy NEM ÉRTEM?
  És mit is kellene értenem?
  “Itt most azzal foglalkozunk, hogy mi legyen 2014 április 6-án. Konkrétan.”
  .
  Na akko’ figyejjé!
  A politikai elit magyar nép feletti diktatúrája nem a 2010-es választással jött létre, hanem a 2011-es érvénytelen Alaptörvénnyel. Tehát a magyar nép feletti diktatúrát se egy választás fogja megszüntetni (hanem az alaptörvény megszüntetése, hatályon kívül helyezése).
  Főleg nem egy olyan érvénytelen választás, amelyet egy érvénytelen módon létrejött, másik államban, és nem a magyar államban tartanak.
  Számít az a magyar államnak, hogy Romániában melyik párt milyen arányban lesz a parlamentben és ki a miniszterelnök?
  Akkor nekünk magyaroknak, a magyar állam polgárainknak mi közünk van ahhoz, hogy ki lesz a Magyarország nevű fantomállamban a képviselő vagy a miniszterelnök? Nem mindegy? Az egy megszálló állam, amit nekünk meg kell szüntetni az alaptörvényével, képviselőivel, miniszterelnökével együtt.
  .
  Hol mondhat véleményt a magyar állam polgára az Alaptörvényről?
  Ahogy a magyar állam 2010-es választásán se volt olyan kérdés, hogy “Akar egy diktatúrát a magyar állam helyett?”, úgy most se lesz olyan kérdés, hogy “Mi a véleménye a fantomállam diktatúrájáról?”, vagy olyan kérdés se lesz, hogy “Elfogadja egy új állam diktatúráját az ezer éves magyar állam helyett?”
  Egy képviselő választás nem az alkotmányról szól. Hanem a diktatúráról.
  A diktatúra választása a diktatúra gátlástalanságát hivatott megmutatni. A győztes bevonulása lesz az elfoglalt, leigázott területre.
  És Te azt kéred, hogy mindenki menjen haza, és ne tegyen semmit, ne mutassa ki egy érvénytelen szavazattal se az elutasítását, az undorát, az ellenvéleményét ezzel a rendszerrel szemben, mely milliókat ítélt lassú halálra??
  Bizonyára van olyan vallásos szekta, ahol az ilyen cselekedet nemesíti a szívet, erősíti a jellemet. Mert a béke meg a szeretet erősebb, meg hasonlók…..
  De engem ez nem érdekel.
  Én azt szeretném, hogy ha csak páran, de mutassuk meg ezeknek a mocskoknak, ennek a magát politikai elitnek nevező rablóbandának, hogy nem mindenki hülye ebben az országban, nem vezettek félre mindenkit, van ellenállás a diktatúrával szemben, és nem fogják elpusztítani a magyar államot és a magyar népet.
  Ja és tőled is kérem. Ez nem Orbán rendszere. Ez a politikai elit Orbán vezette rendszere. A politikai elit diktatúráját meg ne hívd fasisztoid rendszernek. Mert ezzel azt mondod, hogy Orbán zsidókkal együttműködve építi a fasizmust.
  Mert ha Orbán rendszere fasisztoid rendszer, akkor a parlamentjében, a diktatúra támogatói közt mit keresnek zsidó vallásúak és zsidó származásúak?
  Nekik nincs tiltva egy fasiszta rendszer felépítésében való részvétel?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 24. A politika és a társadalom igazi modellje a Klein-palack.
  Cáfolj meg!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 25. Értem.
  Ez most az a része, hogy leteszteld, hogy értem-e a viccet.
  Ezt is értem. Ha-ha-ha, kac-kac… jót röhögtem…:-(
  .
  Mi az a Klein-palack?
  Írnál róla pár sort, röviden összefoglalnád, hogy mivel és hogyan modellezi a politikai és társadalmi rendszert??? Megcáfolni csak valamit lehet, ez meg eddig egy semmi, csak egy név, mert még tárgyat se tudok hozzárendelni (csak félig).
  .
  Na akkor még egyszer!
  Soós Péternek, Öreg Titánnak, meg minden olyan vicces embernek, akiknek vicc egy nép nyomorba döntése, elpusztításának folyamata…:-(
  .
  Ha a Magyarország Alaptörvénye nevű törvény jogilag érvénytelen – Soós Péter lelkész, a PEM szóvivője, egyik alapítója, szervezője ELISMERTE, hogy az – akkor 2 (azaz KETTŐ) állam van részben ugyanazon a területen, nagyrészt mindkettő ugyanazon polgárokat tekinti állampolgárának, az egyiknek van választott legfőbb államhatalmi szerve (csak tagjai hazaárulóvá váltak, és nem működtetik az államot), a másik állam meg alaptörvénye szerint is diktatúra. Azért diktatúra, mert alaptörvénye szerint sincs legfőbb államhatalmi szerve, a hatalmat kizárólag a miniszterelnök gyakorolja, ami még a saját alaptörvénye szerint is alaptörvény ellenes.
  Az egyik állam az 1920-ban újra létrehozott, így ezer éve jogfolytonos magyar állam, ideiglenes nevén a Magyar Köztársaság, a másik állam egy Új Állam, a képviselők által megalkotott (magyar jog szerint érvénytelen) Alaptörvénnyel létrehozott, állami ismérvekkel (terület, lakosság, legfőbb államhatalmi szervek) jog szerint nem rendelkező, a nemzetközi jogot súlyosan megsértő Magyarország nevű állam.
  A két kérdésem a következő:
  1. Akik a választásban gondolkoznak, azok meg tudják mondani, hogy a kettő közül MELYIK államban lesz a választás, és nekünk, a magyar állam állampolgárainak mi közünk van hozzá?
  2. Soós Péter melyik állammal szemben hirdet polgári “engedetlenséget”???
  (Csak segítségként. A magyar állammal szemben nincs értelme a polgári engedetlenségnek, a háttérhatalom megszálló államával szemben meghirdetett polgári engedetlenség meg azt feltételezi, hogy előbb el kell ismerje azt az államot – és az állam jogát – különben nem tud “engedetlen” lenni vele szemben.
  Ha viszont kijelentette, hogy az Alaptörvény érvénytelen, akkor a Magyarország nevű állam joga nem lehet érvényes jog, tehát vele szemben se lehet hirdetni polgári engedetlenséget.)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 26. Kedves Geri Tibor!
  Én értem amit magyarázol.
  Az a véleményem, ha kiveszed a mondanivalódból a “politikai rendszer 3D modelljét a tetraéder 4 gömbbel”,akkor mások is meg fogják érteni.
  .
  Úgy simán érthetővé válik, hogy Orbánék csináltak maguknak egy NER-es országot, és azzal terrorizálják a Magyar Köztársaság állampolgárait.
  Innentől sokan egyet beszélünk. Ha a NER-es Orbán akarata szerint elmegyünk szavazni, azzal legalizáljuk ezt a terrorista bandát a nyakunkon.
  .
  Az első kérdésed olyan ezzel kapcsolatban, amit próbálok lefordítani hogy érthetővé váljon mindannyiunknak.
  Ha egy területre (legyen ez a Magyar Köztársaság) leszáll a köd,(NER) az nem fog megváltoztatni semmit azon a területen, (csak ideid óráig) mert ha kisüt a nap, a köd el fog tűnni.
  Éppen ezért mondjuk a közlekedés a napsütés beköveztekor nem a ködnek megfelelően fog történni,hanem visszaáll az eredetileg meghatározott szabályok szerint.
  .
  A második kérdésedre a válasz is ebből következtethető ki.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 27. Geri Tibor, bumburi
  Igen, a 3D-modell, mint olyan marhaság. A “cáfolj meg” is marhaság, mert nem nekem kell cáfolni a nemtudommit, hanem az előadónak kellene mmegvilágítania a helyzetet.
  Öreg Titán szapulása is értelmetlen.
  De amit Geri Tibor a két államról, érvényességről és érvénytelenségől ír, azzal egyetértek.
  Már csak az a kérdés, hogy mit lehet tenni, és mit érdemes tenni. Ebben egyelőre Bartus Lászlóval értek egyet, és azt is látom, hogy Geri Tibor álláspontja nagyon hasonló, ha nem ugyanaz.
  .
  admin: az előbb elírtam a nevemet.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 28. “bumburi
  2014. március 7. péntek
  08:36

  Kedves Geri Tibor!
  Én értem amit magyarázol.”
  .
  Én meg értem, hogy mit akartok belemagyarázni és azzal félremagyarázni….
  .
  “Orbánék csináltak maguknak egy NER-es országot,”
  Tévedés!
  Nem országot, hanem új államot, és nem Orbánék….a többi igaz…:-(
  .
  A VALÓSÁG meg az, hogy UGYANAZOK, akik 1920-ban Horthyval csináltattak egy Magyarország nevű új államot (amit utána a Trianoni békeszerződésben jóváhagytak) és megalkottatták velük az 1920. évi I. törvényt, UGYANAZOK most nem Orbánnal, hanem a TELJES politikai elittel elfogadtattak egy általuk megírt alaptörvényt, és Orbán vezetésével létrehozták az ezt biztosító államot, szintén Magyarország névvel. Vagyis ez nem a magyar állam!
  A Magyarország nevű állam nem a magyar állam. És bárki bárhogy akarja demokratizálni, NEM LESZ belőle sose magyar állam, nem léphet a magyar állam helyére. Mert hogy klasszikusra hivatkozzak: eqrták. (Szerencsénkre)
  .
  És hogy a gondolatmeneteden tovább menjek, eltakarták a napot….:-(
  Neked igazad van, hogy ha ez a Magyarország nevű állam úgy el tudna tűnni, mint a köd, akkor a helyén a magyar állam állna az ideiglenes alkotmányával és ideiglenes nevével. De onnan az első lépés akkor is az alkotmány szerinti nép alkotmányának megalkotása (már csak a hazaárulóvá vált képviselők és az alaptörvény megalkotásából levont tanulság okán is).
  Viszont ez a Magyarország nevű állam (köd) magától nem fog feloszlani.
  Ezt vagy a nép fogja felszámolni (az érvénytelen alaptörvény kimondásával és egy nép által alkotott alkotmánnyal való hatályon kívül helyezéssel) vagy a nemzetközi közösség mondja ki a megszüntetését a nemzetközi jogra hivatkozással (de akkor vele párhuzamosan meg lehet kezdeni a népszuverenitás elve alapján a nép alkotmányozását és az új magyar(országi) állam létrehozását)
  Vagyis ha a köd nem magától oszlik fel (nem fog) akkor nem fogunk visszatérni a 89-es alkotmányhoz, mert mindkét lehetséges úton a nép meglépi azt, amiért a 89-es alkotmányhoz vissza kellene térnünk.
  Tehát ennek a diktatúrának a megszűnése már nem tud azzal a következménnyel járni, hogy a 2010 előtti jogi állapothoz térjünk vissza.
  A Magyar Köztársaság Alkotmányára lehet hivatkozni – mi is azt tesszük – csak visszatérni nem lehet hozzá. Mert a diktatúra megszüntetéséhez új alkotmányra és új államra lesz szükség, ami jogszerűen (alkotmányosan) túllép az ideiglenes alkotmányon és a Magyar Köztársaságon.
  .
  Ezt most mentsd el, mert ezt most még én se értem, hogy mit írtam, de tudom, hogy az így jött gondolatoknak lesz jelentősége később.
  Ha majd én is újra elolvasom és megértem…..;-)
  (Mielőtt elküldtem, megtettem. Jót írtam….)
  .
  Nincs visszaút.
  Ez a diktatúra kellett a liberális demokrácia felszámolásához és egy új társadalmi rend létrehozásához, ami majd a diktatúrát megszüntető harcban jön létre és azután fog működni.
  Meg kell érteni a világ fejlődést!
  A diktatúra után Magyarországon semmilyen demokrácia nem fog újra létrejönni, mert egyiknek sincs meg hozzá a társadalmi feltétele. És nem is lehet megteremteni hozzá, a nyugatnak ERRE fölösleges pénzt költenie.
  Csak a néphatalom tud létrejönni… vagy megyünk a történelmi süllyesztőbe…
  Vagy létrehozzuk az Új Korszak első államát, vagy évszázadokat várunk a következő lehetőségre…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 29. Geri Tibor
  Távol álljon tőlem a bele, vagy félremagyarázás, mert a gondolatmenetem az mint a Tiéd, csak rosszul fogalmaztam.
  Amit az utolsó bekezdésedben írsz, arról ha lehántjuk a fellengzősséget, akkor marad a Magyar Köztársaság, mert ez az ország nem képes Új Korszakot előidézni,hiszen nincs meg benne sem az akarat sem az intellektuális késztetés.
  Ahhoz már most demokratának kellene lennie az ország legalább 60%-ának,hogy valami újat alkosson,és sodorja magával a többieket.Ami lássuk be ebben az országban képtelen elvárás az eddigiek tükrében.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 30. girbegurba
  2014. március 7. péntek
  11:06

  A 3d politikai rendszermodellre akkor mond, hogy marhaság, ha majd meg tudod cáfolni.
  A Nol.hu elején van egy 2 dimenziós politikai térkép.
  A Tetraéder ugyanez 3 dimenzióban. (Hogy mi a különbség egy papírtérkép, és egy 3 dimenziós hologram között, azt a 3D-s mozik világában gondolom nem kell magyaráznom, hogy melyik képvisel fejlettebb technikai szintet)
  Vagyis az én modellem nem csak a felszínt mutatja, hanem a 3 dimenziós politikai teret, azaz belát a felszín alá is.
  Segítségével nem csak azt lehet megmondani, hogy hol helyezkedsz el a társadalomban, hanem azt is, hogy milyen típusú ember vagy. Értelem, érzelem, akarat vagy szellemileg vezetett? (vagyis nem csak a politikában használható, ez egy nagyvállalatnak vagy a fejvadászoknak hatalmas segítség) Vagyis a segítségével fel lehet térképezni a politikai térben elhelyezkedő politikai dolgokat. Pl meg lehet nézni, hogy egy párt elvei ugyanott helyezkednek-e el a politikai térben, ahol a vezetői vagy a tagjai, támogatói. El se tudod képzelni, hogy mi mindenre lehet használni, (előre meg lehet mondani egy választás eredményeit) azt meg főleg, hogy ez pénzben kifejezve mit jelent.
  Arról nem is beszélve, hogy ez csak a jelen, a Tetraéder pontosan mutatja, hogy milyen lesz a következő társadalmi korszak. És ennek az értéke ezer milliárdokban mérhető…mert a segítségével le lehet rövidíteni a hozzá vezető utat!!!
  .
  Tehát amit nem ismersz, amit nem értesz, arra ne mond, hogy marhaság.
  Mert pl a Tetraéderrel 3 mondattal bemutatom, hogy mi kell ahhoz, hogy Orbánt megdöntsék, és azt is bemutatom vele, hogy miért NEM tudják ezt megtenni….
  Ennyit erről…
  A többiről meg szívesen beszélek, ha kell vitatkozom is.
  Ha a témáról vitatkozunk, és nem álltok le velem személyeskedni.
  Bartus László és az én álláspontom különbözőségéről is szívesen beszélek….
  (Ha admin nem törli azon írásaimat, amivel rávilágítok álláspontjaink különbözőségeire.)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 31. Geri Tíbor!

  Egy népet nem lehet leváltani. A most élő generációk túlnyomó része, hála a szisztematikus nevelésnek, eltévelyedett. Korrekten megnevezve korrupt lett, sunyi, haszonleső, azaz önnmagát szertő, akit nem érdekel az igazság, jól megvan a diktatúrával, amíg van pálinka, kenyér, és kijelölt gyűlölhető ellenség.
  A megöldökölt lelkiismeret, már régen nem szól. Az aljas néplélek az egekig felajzva, koncolásra kész. A szeretett diktátornak akármit elnéz, a gyűlöltet azonnal felkoncolná, ha nem tartana a megtorlástól. Örvendezik, ha újabb valakiről kiderűl, hogy ő is korrupt, és a maga helyén többet tudott lopni, mint ő.
  Ez van.
  Meg kell várni, hogy hányodjon fől a genny, azután a gyógyulás, vagy a temetés.
  “Sanyibácsi”

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 32. Eagle! “Sanyibácsi”! Eagle! Ebben az írásban, márc.5.-én kérdezett engem. Készül a válaszom, nehéz téma. A “Sanyibácsi” láthatja talán itt a legjobban a dolgokat? Az aktív népesség nagy része a kádári idők után nem tud alkalmazkodni az új időkhöz. A politikai elit se volt erre kiképezve, hiszen az oroszokat csak kiszolgálták, nem kormányoztak (Kádár csak a kivétel?). Sajnos a legjobb esetben is egyre nehezebb lesz itt élni ezek miatt. Minél később történik meg a “megérés”, anál rosszabb lesz. Ezek olyan “megatrendek”, amikbe nem lehet akármikor beavatkozni! Semmi jó nem várható legalább egy-két éven belül, sőt! Nekem sincs időm mások miatt szórakozni!!! Kb.25 év alatt nem volt még egy olyan kezdeményezés se, ami nem lett tönkretéve… Mindennek megvan az érési ideje. Erre nincs időm, elég volt! A bandatagok meg majd ott fognak sírni külön-külön, ahol senki se…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 33. e-Halász!
  Sajnos Magyarország és ide szavazó honfitársunk a szakadékba szalad.
  A baloldalon lévők legtöbbje nem hisz a Termtőben, igy lemondott a spirituális megértésről, milyen hatlommal húzott kesztyűt. Az ember amikor elbukott megismerte, hogy mi a jó és mi a rossz. menthetetlen, ha a rosszat teszi, mert
  a tudással bír a jórol. De itt nem akarunk egymás hitébe beleavatkozni.
  A minden embert megillető alapvető jogokat kérjük számon, és igyekszünk leleplezni az álnolságot. Ezt teszi Bartus László is, Iványi Gábor, de Soós Péter is, és sok kommenttársunk is, kiki a maga helyén. Ez az én véleményem.
  Üdv: “Sanyibácsi”

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 34. Kiegészítem: a jöbboldalon lévők, bár hivatkoznak Istenre, de nincs olyan távolság az univerzumban amihez ezt a távolságot hasonlítani lehetne, marad a szellemi: pokol távolsága a Mennytől. Tudva levő, hogy kik nem mehetnek be a Mennybe. Ezért még nagyobb a bűnük.
  “Sanyibácsi”

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 35. “Sanyibácsi”! Túl egyszerű az, hogy meghalsz és kész, egy életed van, stb. Mostanában Janukovics nagyon pocsékul érezheti magát arany wc-jétől távol! Sőt, ő se hiheti komolyan, hogy még Ukrajna ura. Minél többje van, annál többet akar; minél inkább él (pld.nők kegyei közt), annál inkább meghal és az emlék kevés a hús-vér valóságon túl… Főleg, ha mások kárára él. Ezek példájából tanulva boldog, aki Istent keresi és megtalálja! Az emberi jogok? Barbár, akinek ez nem jelent semmit. Ki kell mondani már egyszer, hogy a látszat ellenére igen sok pogány, sőt, mai barbár él köztünk! Tudja, hogy akármikor nem szabad lelőni a másikat csak mert szebb, okosabb. Hát kinyírja aljas módokon…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (2 szavazatból)
 36. e-Halász !

  Nem vagyyok vallásos,de rendes embernek tartom magam,ezért kikérem a nagyon általánosító hozzászólásaidat.
  Tulajdonképpen a vallási alapelvek szerint élek,de ennél többre vágyom.
  Tisztességes akarok lenni és azt akarom,hogy mások is annak tartsanak.
  A vallások csak a nép beletörődő birkává alacsonyításának eszközei.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -1 (1 szavazás)
 37. “Sanyi bácsi”!
  Nem a népet kell leváltani, hanem azt az elitjét (vagy az elit azon – nagyobbik – részét), amelyik ide juttatta a magyar és a magyarországi népet.
  És a politikai elittel kell kezdeni.
  És egyetértek Soós Péterrel, a választás után könnyű lesz eldönteni, kit kell leváltani. Aki kompromittálta magát a diktatúra választásán, annak menni kell…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 38. Még egyszer a két államról:
  A jog csak annyiban a valóság része, amennyiben valóban hivatkoznak rá, és működtetik.
  A jogot emberek készítik. Pontosabban: hatalommal rendelkező emberek készítik, és elfogadtatják a hatalomban nem levőkkel – ha tudják.
  Ha az új jog fenekestől felforgatja a régit, akkor új állam jön létre, és a régi megszűnik. Persze csak akkor, ha az új államot, az új rendszert lenyomják a torkunkon.
  Amint ez sikerül, a Magyar Köztársaság de facto megszűnt, és helyét átvette a NER.
  Nagyon közel vagyunk hozzá.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 39. Akkor a polgári engedetlenség ürügyén kicsit bővebben jogról, a magyar alkotmányos rendről és a magyar államról.
  .
  A jog a valóság része. Már legalább 4 ezer éve. Az élet megszervezésének, az állam működtetésének, az emberek egymás közti kapcsolatának eszköze.
  Az ókori királyok – akik még rendelkeztek az Istenükkel való közvetlen kapcsolat képességével – a jogot nem saját alkotásuknak, hanem Isten utasításának tekintették. Ezért a törvénytudókon kívül nem volt szükség a törvény betartását felügyelő szervezetre. Mert mindenki betartotta.
  Ez akkor kezdett változni, amikor az istennel kapcsolatot vesztett királyok ember alkotta törvényei egyre nagyobb számban jelentek meg.
  Lásd az akkád Hammurabi.
  Róma idején és a középkorban már egész hadseregek vannak a hatalom jogának betartatására (sötét középkor) míg eljutunk Rousseau-ig, aki a Társadalmi szerződésben kimondja, hogy “Az erő nem szül jogot”. Azaz a jog érvényesüléséhez nem elég az érvényesítés akarata, szükség van annak beleegyezésére, elfogadására, akiről a jog szól. Így jön létre a természetjogon alapuló ember alkotta jog, mely egy társadalmi szerződéssel kezdődik, amelyben rögzítik a hatalom eredetét és a jogalkotás módját. Ezek azok az írott liberális alkotmányok, melyben a hatalom (a szuverenitás) a néptől származik (nem Istenektől, nem egyházaktól és nem uralkodóktól). Az így létrehozott államokban a hatalom és a jog is az alkotmány szerint a néptől származik. És ez találkozik és kerül szintézisbe egyedül a világon az 1848-as magyar történeti alkotmányban.
  Az isteni szuverenitás és a népszuverenitás (ami közszabadságként 973-ig benne volt a magyar Történelmi Alkotmányban, és a pápával kötött szerződés eredményeként került ki onnan, az 1848-ban, amikor a nemzet fogalmát a nemesek kiterjesztik a polgárokra is, népszuverenitásként visszakerült).
  Mert onnan kezdve a magyar alkotmány részévé válik, hogy a törvényalkotás a nemzet közös alkotása. Nem beszélve az alkotmányozásról, ami történeti alkotmányként ezer év alatt egymásra rakódott, és a király koronázásakor erősítette meg.
  .
  Csak hát ez a folyamat nem tetszett az habsburgoknak, akik ebben – helyesen – az abszolut monarchia korlátozását látták. És mielőtt a 48-as törvények a gyakorlatban is megvalósulhattak volna, átalakítva a társadalmi rendszert (mert a jognak – amelyik nem a szokásjog leírása – éppen ez az egyik funkciója , hogy általa változzon meg, alakuljon át a társadalom) a király külső hatalom segítségével leveri saját népe alkotmányos törekvéseit. Csak hát itt egy ezer éves állam még régebbi alkotmányos rendszere van, amit nem lehet csak úgy a királynak leverni. És a királyválasztás jogát az ellenállási jog fegyverrel való leverése (Rákóczi szabadságharc leverése) után megszerzik a habsburgok, de az alkotmányozás jogát nem tudják megszerezni, azt az 1848-as törvényekkel a nemesek a népre is kiterjesztik.
  Innen kezdve az alkotmányozás a magyar nemzet (pontosabban a nemesek által magyar nemzetté kinevezett magyarországi nép) joga és ez szenved sérülést minden következő alkotmányos változásnál, kezdve 1867-el.
  Ahol a függetlenségét elvesztő államban (Görgey az oroszok előtt teszi le a fegyvert, tehát a belső és a külső szuverenitásunkat egyszerre vesztettük el) a 48 előtti joghoz visszanyúlva a nemesség választ királyt, (az áruló, császárhoz hű -”labanc”- nemességgel választatnak királyt) és nem a “kibővített” nemzet. Vagyis a Szent Koronát a népe alkotmányos szabadságharcát leverő, alkotmányosan megválasztott miniszterelnökét és tábornoki karának egy részét kivégző, tömeggyilkos osztrák császár fejére teszik.
  Ennek a szentségtörésnek csak pusztulás lehet a vége, a kibővített magyar nemzet állama, a magyar királyság de jure és de facto az I. világháború végén megszűnik, a beleegyezésük nélkül nemzettestté kinevezett nemzetiségek (a testükkel együtt) önálló államokat hoznak létre, vagy anyaállamukhoz csatlakoznak.
  Ekkor még történik két alkotmányellenes kísérlet a magyar állam újbóli létrehozására (egy liberális és egy szocialista) de ennek már nincsenek meg se a belső, se a külső feltételei.
  És itt értünk el Horthyhoz.
  Mert az ő Antant segítségével végzett tevékenysége és az 1920. évi I. törvénye segítségével lehet megérteni, hogy mi történt 2011-ben Magyarországon, és hogyan jött létre a két állam, alkotmányos válságot előidézve Magyarországon.
  Ezért tettem ezt a kitérőt, mert csak történeti összefüggésében érthető meg az a FOLYAMAT, ami az utolsó felvonásához érkezett…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 40. Tehát ott tartottunk, hogy Horthy a magyar állam megszűnése UTÁN, a történeti magyar alkotmányra hivatkozva, de nem alkotmányosan (hanem az alkotmány és jogelvek sorozatos megsértésével) hozta létre a magyar állam területének egy részén a Magyarország nevű államot.
  Lásd 1920.évi I.törvény
  http://1000ev.hu/index.php?a=3&param=7416
  Ezt az új államot -ami saját magát nyilvánította a magyar állam (jog)utódjának – fogadja el tárgyalópartnernek a győztesekből létrehozott Nemzetek Szövetsége (az ENSZ elődje) és határait és állampolgárait nemzetközi szerződésben kijelölve és rögzítve HAGYJA JÓVÁ a Trianoni békeszerződés.
  Tehát aki Trianon kapcsán az angolokra és a franciákra mutogat, az mutogasson Horthyra is…
  Mert nélküle valóban egy ránk kényszerített békediktátumról beszélhetnénk.
  Így viszont nem. (Szerintem)
  És innen jönnek az érdekes dolgok.
  A Habsburg ház trónfosztásával helyreállítják a királyság államformáját, de (eddig) nem találtam forrást, amivel az államot is átnevezték volna.
  (1944. márc 19-el nem foglalkozom, JOGILAG semmi jelentősége nincs az állam és alkotmány vonatkozásában)
  Az 1946.évi I. törvénnyel nem történt más, mint Horthy 1921. évi XLVII. törvénycikke HELYETT – a történeti alkotmány (az 1849-óta több alkotmányellenes módosítást megért történeti alkotmány) és a Magyarország nevű állam érintetlenül hagyásával, új ÁLLAMFORMÁT vezettek be.
  És azt a koronát, amit Horthy csak de facto funkció nélkülivé tett, azt most de jure, jogilag is kiiktatták a Horthy által létrehozott jogfolytonos magyar állam alkotmányos rendjéből.
  Minden jogi akadály elhárult a Szent Korona tulajdonolta javak és jogok szétrablása elöl, többé nincs, ami a történeti alkotmányt közvetíthetné. A magyar állam nevének egy alkotmány nevű törvénnyel való átnevezése és történeti alkotmányának jogi megszüntetése már csak hab a tortán.
  Viszont így válik kerekké a történet Horthytól Rákosiig.
  Mert Rákosi nem alkothatta volna meg a képviselők alkotmányozó jogára való hivatkozással az 1948.évi XX. törvényt, ha Horthy alkotmányosan jár el.
  De Horthy megalkotta az 1920. évi I. törvényt és ezzel megalapozta az összes további törvények hivatkozási alapját.
  .
  EZT szüntette meg a 89.évi XXXI. törvény!!!
  A Horthytól Rákosiig tartó jogsértéseket, amivel a képviselők maguknak vindikálták a népet megillető jogokat.
  És a képviselők a népszuverenitásból eredő ÖSSZES jogukról való lemondással (lásd a 72. évi I. törvény OGY jogainál, majd az alkotmány 2.§ (2) bekezdésénél) megteremtették a lehetőségét a nép alkotmányozásának.
  Vagyis a magyar államot és alkotmányát hatályban tartva azt ideiglenessé tették, és megteremtették a jogi, alkotmányos lehetőségét, hogy a ,agyarországi nép megalkossa Magyarország Alkotmányát, és létrehozza új, jogfolytonos államát.
  Tehát a magyar állam ideiglenes alkotmánya rögzíti, hogy hogyan kell megalkotni és milyen lesz a jogfolytonos magyar állam.
  Tehát 89 legnagyobb vívmánya, hogy megszüntette a képviselők Horthy-tól Kádárig gyakorolt azon jogát, hogy a nép nélkül alkotmányozhattak.
  EZÉRT hibás Orbán képviselőinek hivatkozása a képviselők alkotmányozó jogára, mert az 1989 óta nem létezik.
  Ezért ÉRVÉNYTELEN az Orbán képviselői által alkotott és a többiek által hallgatólagosan tudomásul vett, elfogadott (hiszen benn ülnek a parlamentjében megválasztás nélkül) Alaptörvény.
  És ezért NEM LEHET az Orbán vezette Magyarország nevű állam a magyar állam, vagy annak jogutódja.
  Mert a magyar állam alkotmánya pontosan leírja, hogy milyen kell legyen az alkotmány is meg az állam is, és ettől csak a népszuverenitás elvére hivatkozva csak a nép térhet el. Vagyis akármelyik úton indulunk, a végeredmény mindenhol a nép által alkotandó új alkotmányhoz érünk.
  Ez tudja megoldani az alkotmányos válságot, ez tudja alkotmányosan megszüntetni az Alaptörvényt és a Magyarország nevű államot, és ez tudja létrehozni az új, jogfolytonos magyar államot.
  Azaz csak egy nép által alkotott alkotmány alkalmas helyreállítani a magyar alkotmányos rendet és azzal létrehozni az ezer éves magyar állammal jogfolytonos magyar államot.
  Aki nem ezt teszi, az mind csak alkotmányellenes megoldásokban tud gondolkozni, ami alkotmányellenes végeredményhez vezet, ami további konfliktusokat hordoz magában.
  Mára ennyire volt időm….

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 41. H. Sándor! Nincs mit kikérnie magának, Ön írta, hogy én általánosítok, tehát nem vonatkozik Önre! Most pedig meg is erősítem: van vallás és más az Élő Hit… Egyébként igaza van Önnek a vallással kapcsolatban! Az igazi hit magánügy! Az általánosítás meg ha jól átgondolt, nagyon hasznos, hogy ne vesszünk el a részletekben!!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 42. Eagle! ….Tehát “alulról” nem lehet látni a “tájat”… Az internet segítségével nem “alulról”, hanem “magasabbról” nézve a “térképet”: NŐ A FESZÜLTSÉG, LASSAN… Mivel teljesen mindegy (!), hogy Magyarországon kik és egymással milyen viszonyrendszerben vannak hatalmon, a nagyobb trendeknek kénytelenek alávetni magukat (!), ráadásul sajnos a tömegek is érettlenek bármilyen nagy, újabb (!) változásra… Orbán is csak bábu (vagy >hajós<?) e "folyóban"? Esetleg az ő "fuldokló hadonászása" jobban látszik messziről?… Ezért főleg a hagyományosan is "reakciós" Magyarországon (!), de az egész posztkommunista kelet-európai térségben, sőt, részben a nyugat-európaiban is várható a fasizmus megállíthatatlan előretörése újra (!), mint válasz a megoldhatatlannak látszó gazdasági problémákra; főleg a szegényebb fiatalság által "vezetve"… Amiből egy nagy háború is lehet, igen (!), ismételve a történelmet, a hasonló helyzeteket… Nem érett az EU, illetve csak egy része és csak részben mindezt irányítani!!! A kérdés az is, hogy Amerika és a többi Hatalom felismeri-e időben, tudja-e, akarja-e mindezt kezelni vagy ragyogó alkalomnak "látja" érdekei érvényesítésére?… Teljesen mindegy (!), hogy Magyarországon kik és egymással milyen viszonyrendszerben vannak hatalmon, a nagyobb trendeknek kénytelenek alávetni magukat (!), ráadásul a tömegek is érettlenek bármilyen nagy, újabb (!) változásra… Ez veszélyes!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (3 szavazatból)
 43. Mi ez? Erről már volt szó???

  https://m.facebook.com/notes/johnny-gary-lee/diktatúra-itt-választást-nem-tarthat/580484468697408?refid=13

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 44. Kérem szépen, mi ez???

  https://www.google.com/search?q=magyarorszag+egy+bejegyzett+ceg+az+usaban&client=ms-opera-mobile&channel=new

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos