Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán nem találja a Mazsihisz levelét 2014. március 18. kedd 10:27 Forrás: AN, MTI

 • Hozzászólások(25)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Orbán nem találja a Mazsihisz levelét

Budapest – Biztosan sok levelet kap a miniszterelnök, csupán a nemzeti konzultációként jegyzett küldeményeire sok ezren válaszoltak. Nem csoda, ha a Mazsihisz levele elkeveredett valahol a titkárságán. Most újból elküldték neki, ezúttal nem postán, hanem futárral. Hátha így megkapja.

Szerdán lesz hetven éve Magyarország német megszállásának, s aznap kezdődik a Mazsihisz megemlékezés-sorozata a Dohány utcai zsinagóga előtti Herzl téren. Mint ismeretes, a Mazsihisz nem vesz részt a kormány által szervezett rendezvényeken, külön emlékezik az évfordulón

Zoltai Gusztáv, be a Mazsihisz ügyvezető igazgatója bejelentette: a Közös a múltunk, közös a jelenünk című rendezvényre mindenkit várnak, rossz idő esetén pedig a programot a zsinagógában tartják. A megjelenteket Heisler András, a Mazsihisz elnöke köszönti, az emlékbeszédeket pedig Kardos Péter főrabbi és ő tartja, mindketten holokauszt-túlélőként.

Orbán Viktor miniszterelnököt is meghívták postai úton, hivatalosan a március 19-i rendezvényükre, ám tudomásuk szerint nem kapta meg, így futárral újra elküldték a meghívót.

A megemlékezésen közreműködik Bálint András színművész, Karsai László történész pedig ismerteti a 70 évvel ezelőtt történt eseményeket. Zoltai Gusztáv úgy fogalmazott: Karsai meghívása jelkép, mert édesapja történészként a magyarországi holokauszt 30. évfordulóján mondott beszédet.

1944. március 19-én ellenállás nélkül szállták meg hazánkat a nácik, március 19. tehát a vészkorszak kezdete, a 20. század legkegyetlenebb tragédiájának dátuma.

Zoltai elmondta: nem felejtjük el a pusztítást, a magyar zsidóság megaláztatását és szinte teljes kiirtását, ezért emlékezünk a 70 évvel ezelőtti tragédiára, az áldozatokra, gyermekekre, felnőttekre, nőkre és férfiakra, akik büntetlenül váltak a bűnösök martalékává.

A Mazsihisz ügyvezető igazgatója annak az óhajának adott hangot, hogy a magyar holokauszt áldozataira mindenki emlékezzen, mert nem csak nekünk, zsidóknak fontos a múltunk, mely nélkül nincs jelen és jövő. Mindenkinek ismernie kell e hazában a vészkorszakhoz vezető utat, a halálvonatok, a lágerek történeteit, hogy minden embertársunk belássa: ez egy aljas, őrült és embertelen út volt.

Mint mondta, nem szabad engedni a náci ideológiák terjedését, minden kirekesztő és emberellenes gondolat és tett ellen fel kell szólalni, ezért tartják március 19-i rendezvényüket, amelyre minden jóérzésű honfitársukat várják.

Zoltai Gusztáv elmondta: a megemlékezéseket országszerte 53, elsősorban vidéki helyszínen tartják, ezek pedig immár az elmúlt évek alapján hagyománnyá váltak. A vidéki helyszíneken a Mazsihisz a helyi zsidó hitközségekkel és a települések önkormányzataival együtt emlékeznek.

A szerdai megemlékezést tekintik a holokauszt-megemlékezéssorozat nyitó rendezvényének.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +29 ( 37 szavazatból)
Orbán nem találja a Mazsihisz levelét, 4.5 out of 5 based on 25 ratings

Címkék:, , , ,

 • Hozzászólások(25)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

 1. Ennek az embernek a fejében nagy kupleráj van. Az irodájában, környezetében szintén (ha egy eléggé fontos levél csak úgy “elkeveredhet”). És az országban?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +30 (36 szavazatból)
 2. Lepsénynél még megvolt.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +28 (32 szavazatból)
 3. Nem kéne egy kibaszott kurvát felvenni titkárnőnek, aki megmondja Baromfinak, hogy ki a baloldal ME. jelöltje és hova a picsába tette a levelet?
  Némely szó most nem véletlenül került a helyére! DDD

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +20 (32 szavazatból)
 4. Gonosz:
  .
  “….Nem kéne egy kibaszott kurvát felvenni titkárnőnek…”
  .
  - Komám, pont az a gáz, hogy orkbán teljes kitartotti köre kib…szott qrvákból áll. Ez igaz a hímkezdeményekre is. A titkárai, titkárnői is ilyenek, hát akkor mi ez a reklamálás? :)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +25 (33 szavazatból)
 5. Meghivni sem kellett volna. Ez meg mindig a kegykereses allapota, pedig tobbszor rajohettek volna, hogy fasiszta kutyabol nem lesz szalonna.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +24 (28 szavazatból)
 6. A végén még majd kiderül, hogy hiába kézbesítették sk-be a levelet, olvasni sem tud a szerencsétlen.
  Szerintem megteszi azt a taplóságot, hogy nem megy el az ünnepségre.
  Ettől az alaktól minden kitelik!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +19 (25 szavazatból)
 7. Naná hogy nem megy el. Ezek a (jelzős) zsidók ellent mertek mondani neki és ezzel felséggyalázást követtek el. Különben is szarul áll rajta a kalap, kipát meg semmi pénzért nem venne fel, mert Vona évekig azt a képét mutogatná. Meg aztán mondani sem nagyon tudna mit, a zsidók meg nagy kérdezők, sőt, vidsszakérdezők. Végül pedig minek menne el egy megemlékezésre az, aki mindent akar (szó szerint), csak éppen emlékezni nem. Jobb ez így mindenkinek, főleg a zsidóságnak (akik már megint jól jártak).
  Egyébként meg a zsidólk köszönik szépen, kiválóan amlékeznek arra, hogyan gyilkolta és gyilkoltatta le a szeretteiket az az állam, amelyről korábban azt hitték, hogy egyenrangú polgárai. Akiknek itt emlékezniük és megemlékezniük kéne, azok viszont igen rossz néven veszik, hogy a zsidók a puszta létükkel emlékeztetik őket erre.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +29 (31 szavazatból)
 8. Az USA diplomáciai jegyzékének átvételére sem találtak időt.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (17 szavazatból)
 9. A titkárnők elmentek kiflit lopni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +17 (19 szavazatból)
 10. Nem valami olyasmit mondott, hogy majd Húsvát után fogadja őket a cellájában?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (17 szavazatból)
 11. Nem Orbán Viktort hívták meg, hanem Mo. miniszterelnökét (többek közt), neki ott is lenne a helye. Orbán Viktornak viszont nem.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +17 (19 szavazatból)
 12. A MAZSIHISZ-nek el kellene döntenie végre, hogy együtt akar-e ünnepelni a kettős beszédet folytató Orbán Viktorral vagy nem. Igen faramuci gondolkodásra vall az az álláspont, miszerint a MAZSIHISZ nem megy Orbán ünnepségére, de elvárja, hogy az általa szervezett megemlékezésen a Nagy Pávatáncos részt vegyen.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +11 (13 szavazatból)
 13. EdCarping

  Minden kormányzattól el kell távolodnia az egyházaknak, már amelyiknek magasabban van a főnöke.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (9 szavazatból)
 14. Egyszer mar elment egy ilyesmire Orban Viktor–megpedig a Zsido Vilagkongresszusra 2013-ban. Meg a gyules elott irta a verset a hiros regeiro, Eliezer ben Amram amit most ujra kozlok itt.

  http://drmandler.wordpress.com/2013/05/06/orban-kiraly-az-wjc-kongresszusan-eliezer-ben-amram-regeje/

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (5 szavazatból)
 15. ,,Orbán nem találja a Mazsihisz levelét ”
  Csak jatsza a hülyet, ja, neki nem is kell megjatszani.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (10 szavazatból)
 16. Valószínű Orbán az új moszkvai címére kérette átirányítani a postai küldeményeit, ott meg még a választások elbukásáig nem tartózkodik. Majd az elbukott választást követően Putyin menedékjogot biztosít Orbánnak mert ez vár rá. Egyfelől a népharag Moszkváig üldözi, vagy az elme gyógyintézetbe menekül élete végéig. Bár mán látnám.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (10 szavazatból)
 17. Dakotamokasszin

  Igen! Kár volt meghívni! Pláne kár volt az összetépett megrágott meghívót egy újjal pótolni, így a távolmaradás nem lesz olyan elegáns….
  Amúgy a fizetett “dislike”-olók 13 óra körül befejezték a műszakot. Onnantól egyöntetű a tetszésnyilvánítás.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (5 szavazatból)
 18. Megint valami sportsérülését kell majd hirtelen kezelnie, mint múltkor a zsidó kongresszus alkalmából.
  .
  Ez a pöcs antiszemita, valamint nem akarja elveszíteni a Jobbik cimboráit.
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (8 szavazatból)
 19. Majd közlik a “titkárnők”, hogy menne Őfőméltósága, de más, halaszthatatlan dolga van: gyáravatás, Brüsszel, óvodaavatás stb. ( A megfelelő aláhúzandó!)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (5 szavazatból)
 20. Ki kell rúgni az iktatós hölgyet.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (5 szavazatból)
 21. Biztosan megint azt mondja a titkárnőjének, hoggyasszonnygya. “honnan veszik ezek a büdös zsidók, hogy mi antiszemiták lennénk…”

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (4 szavazatból)
 22. Miért hívták meg ha egyszer elhatárolódnak tőle sőt a pénzétől is akkor miért?Mégis reménykedik a mazsihisz vezetősége hátha leesik valami??
  Ilyenek vagyunk mi magyarok.A pávatáncot jól megtanulták egyesek úgy tűnik.Undorító.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 23. Az oligarchiái pénzén mást mit talál ez a szerencsétlen lókupec?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 24. Az nem fontos csak a gyogyszere legyen meg kulonben kitor a harmadik vilaghaboru!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos