Ronai and Ronai
AMERIKAI

A rendőrautóban halt meg a Simon-ügy érintettje 2014. március 20. csütörtök 22:38 Forrás: MTI

 • Hozzászólások(105)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
A rendőrautóban halt meg a Simon-ügy érintettje

Budapest – Egyelőre még tisztázatlan körülmények között meghalt Welsz Tamás, a Simon-üggyel összefüggésbe hozott vállalkozó. A vállalkozót csütörtökön akarta kihallgatni a Központi Nyomozó Főügyészség.  Egy rendőrautó ment érte Logodi utcai irodájához, ahonnét bilincsben szállították el, menetközben azonban rosszul lett, a budai mentőállomásra vitték, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője közölte: „A Simon Gábor ügyében ismertté vált W. Tamás elhalálozott. Halálának okát az arra hivatott hatóságok vizsgálják.”

Simon Gábort március 10-én vették őrizetbe kihallgatása után, amikor újabb bűncselekmények elkövetésével gyanúsította meg őt a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az akkor közölt megalapozott gyanú lényege szerint Simon Gábor egy saját személyi adatait tartalmazó hamis, egy dél-afrikai országban kiállított útlevelet szerzett, majd megkereste egy korábbi ismerősét, aki a hamis útlevél felhasználásával kérésére egy magyar banknál bankszámlát nyitott.

Az Index internetes portál ugyancsak március 10-én azt írta, hogy a rendőrség egy hete házkutatást tartott egy vállalkozó érdi lakásában. Az illető, aki a hányatott sorsú magyar légitársaság, a Sólyom Airways vevőjeként került pár hónapja a figyelem középpontjába, hosszabb ideje Simon Gábor pénzügyi bizalmasa volt.

A rajtaütés során kiderült, hogy a politikusnak a házban külön széfje volt, amelyben a nyomozók több, a volt politikusra nézve terhelő dokumentumra bukkantak. A széfből került elő az a Gabriel D. névre kiállított, de Simon Gábor fényképét és adatait tartalmazó bissau-guineai útlevél is, amelyet egy nagyobb összeget tartalmazó bankszámla nyitásánál használtak – írta az Index.

A portál úgy tudja, hogy olyan papírokat is találtak a nyomozók, amelyeket a 240 milliós osztrák számla fedősztorijának alátámasztásához készítettek: a pénzt uruguayi eredetű kezelt vagyonként akarták a hatóságok előtt bemutatni. A széfből állítólag több tíz millió forint készpénz is előkerült.

A Magyar Nemzet szerdán írt arról, hogy az MSZP politikusai közül nem csupán Simon Gábor szerezhetett magának bissau-guineai útlevelet. A lapban azt írták: “állítólag afrikai úti okmányokkal rendelkeznek más szocialista országgyűlési képviselők is”.

Az újság, ki tudja honnan származó értesülései szerint, a Simon-ügyben gyanúsított Welsz Tamás lakásában a nyomozók tucatnyi afrikai útlevélre bukkantak.

Az Index szerint ezek között volt kitöltött, de úgynevezett biankó okmány is. A Népszabadság információi szerint Welsz Tamás 500 magyarnak intézhetett afrikai útlevelet.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 13 szavazatból)
A rendőrautóban halt meg a Simon-ügy érintettje, 4.6 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, , , , ,

 • Hozzászólások(105)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

105 Reader’s Comments

 1. girbegurba (2014. március 22. szombat 16:49)
  Az alábbiak mindegyikénél töröld a szóközöket; például az elsőt így használd: balrahegyes_e_m_jobbrahegyes (persze az aláhúzások nélkül)
   
  Dőlt kezdő címke:
  Dőlt záró címke:
  Kövér kezdő címke:
  Kövér záró címke:
   
  Ne felejtsd el beírni a végére a megfelelő záró címkét, mert a szövegformázás a kezdő címkétől a záró címkéig tart. Ha nincs zárócímke, a szöveg “úgy marad”, a formázás végig aktív lesz.
   
  Ha már benne vagyok:
  Valódi üresnek látszó sorhoz (megint egybe írd, szóközök nélkül):
  & nbsp ;     és utána Enter

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 2. Hát ez nem jött össze.
  Megpróbálom a dőltet meg a kövéret mégegyszer:
   
  Az alábbiak mindegyikénél töröld a szóközöket; például az elsőt így használd: balrahegyes_e_m_jobbrahegyes (persze az aláhúzások nélkül)
   
  Dőlt kezdő címke:
  Dőlt záró címke:
  Kövér kezdő címke:
  Kövér záró címke:

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 3. Na akkor mégegyszer, így végre talán már átmegy:
  A “balrahegyes” a balfelé hegyes zárójel (a “kisebb” jel)
  a “jobbrahegyes” a jobbfelé hegyes zárójel (“nagyobb” jel)
  a “perjel” a “/”
  A használathoz az aláhúzásokat ne írd:
  Dőlt kezdő címke: balrahegyes_em_jobbrahegyes
  Dőlt záró címke:balrahegyes_perjel_em_jobbrahegyes
  Kövér kezdő címke: balrahegyes_strong_jobbrahegyes
  Kövér záró címke: balrahegyes_perjel_strong_jobbrahegyes
   
  Ha mégsem sikerül használni, keress rá erre: HTML tags

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 4. Ego,
  Kösz szépen.
  A leginformatívabb az utolsó sor, hogy HTML tags környékén kell keresni.
  Kipróbálom, amit írtál:
  slanted or italics
  bold

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 5. Én is köszönöm, Ego!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos