Ronai and Ronai
AMERIKAI

Suchman szerint a Mazsihisz vezetői hazudnak 2014. február 13. csütörtök 1:07 Forrás: AN

 • Hozzászólások(24)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Suchman szerint a Mazsihisz vezetői hazudnak

Budapest – Vasárnap a Mazsihisz meglepően korrekt és bátor döntést hozott, amikor úgy határozott, hogy a jelenlegi körülmények között nem közösködik a kormánnyal, és nem vesz részt a holokauszt emlékév programjain. Ehhez képest hétfőn váratlan fordulat állt be, amikor közzétették Heisler András elnök Orbán Viktorhoz írott Igen Tisztelt Miniszterelnök Úr kezdetű levelét.

Már a megszólítás is rosszat sejtetett, a tisztelt miniszterelnök úr még valamennyire bevett szófordulat lett volna, ám az Igen Tisztelt kifejezés már szereptévesztésről és némi identitászavarról tanúskodik. A levél további része igazolja, hogy a rossz kezdés után csak még rosszabb lehet a folytatás: elkent maszatolás, visszatáncolás az előző napi hangvételhez képest. Információk szerint Heislernek súgtak, méghozzá nem is akárhonnan: magas kormányzati körökből értésére adták, hogy Orbán milyen hangvételnek örülne.

Márpedig a miniszterelnök öröme és jó közérzete mindennél fontosabb. A megölt magyarországi zsidók emlékénél mindenképpen előbbre való, mindent el kell követni, nehogy a miniszterelnök rossz szájízzel gondoljon – ahogyan ő szokta fogalmazni – zsidó honfitársaira.

Heisler levelén nem csak a tisztességes zsidó és nem zsidó emberek, de a Mazsihisz egykori alelnöke, civilben az MSZP volt politikusa is kiakadt. Suchmann Tamás elektronikus levélben osztotta meg véleményét a szerveztet tagjaival.

„A Mazsihisz vezetői hazudnak. Becsapnak bennünket. Visszaélnek az őket felhatalmazó, gyakorlatilag egységes többség, a magyar zsidóság megbízásával. Elárulták a megbízóikat, méltatlanná váltak a tisztségükre”, írta Suchman.

Szerinte a közgyűlés határozata egyértelmű volt: jelzés arra, a holokauszt-emlékév során csak olyan döntések születhetnek Magyarországon, amelyek összeegyeztethetőek a zsidók világával, békességével és hitével. „Ebből semmiképpen, semmilyen áron sem lehet engednünk! Erről szólt a vasárnapi közgyűlés, erre, és csak erre adott mandátumot az elnökségnek.”

Suchman levelében az elnökség haladéktalan lemondását követelte.

A Mazsihisz most Orbán válaszára vár, amely – miután a neki írt levelet a kormányzat segítségével fogalmazták meg – minden bizonnnyal igent mond majd. Nem a közgyűlés határozatára, hanem Heislerék levelében foglaltakra. De a Mazsihisz vezetői ezt úgy fogják tálalni a közgyűlés tagjainak, mintha a kettő azonos lenne, és mintha Orbán a közgyűlés határozatát fogadta volna el. Erre hivatkozva pedig visszavonhatják az Orbánnak kellemetlen bojkottot, meghamisítva a közgyűlés határozatát.

Feltéve, hogy Suchman Tamás és mások hajlandóak ezt a csalást tudomásul venni, vagy nem jár sikerrel az áruló és hazug vezetők leváltása.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (21 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +24 ( 34 szavazatból)
Suchman szerint a Mazsihisz vezetői hazudnak , 4.4 out of 5 based on 21 ratings

Címkék:, , ,

 • Hozzászólások(24)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

 1. Ismét – sürgősen! – össze kell hívni a közgyűlést és a három fírget el kell távolítani. A közgyűlést a három fíregből kettő (Zoltai és Heisler) hívhat össze – ők ugye nem fogják összetörni magukat. De összehívhatja a közgyűlést 20 hitközség is: csak arra kell ügyelniük, hogy napirendi pontként egyből a fírgek kizárását, új elnökség választását és az igen nagyon tisztelt, elmebeteg miniszterelnök úrnak elküldött levél visszavonását kell megjelölni.
  .
  Mellesleg megjegyzem, hogy a Mazsihisz e-mail címeit zárolták: az általam írt e-mail-ek visszaérkeznek. Ez azt jelenti, hogy a Mazsihisz teljesen lezárta a kommunikációs vonalakat – nehogy fogadnia kelljen a tiltakozásokat. Mert ugye ami nem érkezik meg, azzal foglalkozni sem kell. Viszont nem tudják letiltani a levélben elküldött tiltakozásokat. Hallatlan emberi nagyságról tesz tanúbizonyságot Zoltai, aki azt hiszi, most sem fogják elvinni a balhét.
  .
  Pedig.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +17 (29 szavazatból)
 2. Suchman legalább ki meri mondani az igazságot!
  Remélem eléri a szétküldött levelével, hogy a rendkívüli közgyűlést összehívják,és az alázatos 3-at leváltják.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +18 (34 szavazatból)
 3. Suchman, aki a közgyűlésen jelen volt, s így tanúja az ott történteknek, beleértve a határozat meghozatalt övező hangulatot is méltán háborodik fel, s joggal nevi hazugnak és a zsidóság árulóinak.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (28 szavazatból)
 4. “Lázár János közölte: a tárgyaláson szerzett benyomásokról, javaslatokról és kritikákról tájékoztatni fogja Orbán Viktort, aki ‘minden magyar honfitársunknak és zsidó polgártársunknak’ kíván válaszolni.”

  Ez a kijelentes mar eleve botranyos. A cikkemben irom, milyen erdekes, hogy nem lett nagy viszhangja ennek az arulkodo kijelentesnek.

  Ime a cikkem ami a The Budapest Times-ban is megjelenik holnap. Please share it widely. Kerem ha tudjak osszak meg masokkal is.

  http://drmandler.wordpress.com/2014/02/10/why-everyone-should-boycott-official-2014-holocaust-commemorations-in-hungary/

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (22 szavazatból)
 5. Hányingerem van a Tét műsorától,György Péter
  hablatyolásától,de legfőképpen a három “gerincoszloptól”!
  És akkor most szépen idemásolom a korábbi hozzászólásomat!
  Ezek hárman mintha az 1944-es zsidó tanácsból
  szálltak volna alá közibénk!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (23 szavazatból)
 6. "tisztelthölgyeimésuraim"

  ˙
  ˙
  Bumburi !
  ˙
  >Suchmann “legalább” ki meri mondani az igazságot ?<
  Miért legalább ? Amúgy meg ?? Mikor nem volt egyenes ez az ember. Vagy mit akarsz ezzel sejtetni ? Legalább tudsz valamit ?
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (16 szavazatból)
 7. tisztelt…..
  Mert Zoltaiék kimondják???
  Semmi mást nem akartam mondani, csak azt hogy a 3 vezetővel szemben elindult, és tudtommal eddig csak egyedül. Holott a többiek is tisztában vannak a helyzettel gondolom.Nem vontam ezzel kétségbe semmit. Szerintem. Félreértetted.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (13 szavazatból)
 8. Kedves @bumburi 06:14

  Szerintem egy “gy” betüt lefelejtettél remélem tudod honnan!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (2 szavazatból)
 9. Kedves Lászó!
  Légy oly kedves felhomályosítani, hogy honnan hagytam ki a “gy” betűt?!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -1 (5 szavazatból)
 10. Mér van az hogy ha emberekre , vagy ezeknek szervezeteire gondolok ( a mai Magyarországon ) akkor mindig hányingerem támad ?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 11. László
  Bocs, a nevedből kimaradt egy “l” betű. Az elveszett “gy”-t nem találom.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -4 (4 szavazatból)
 12. bumburi:
  László alighanem arra gondol, hogy a “gyalázatos” jelző még jobban illene rájuk, mint az “alázatos”

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
 13. vigyázó
  Kösz, erre nem gondoltam.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -1 (3 szavazatból)
 14. Kedves Bumburi!

  Bingó!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 15. ˙
  A legszörnyűbb a fid-SS módszerében, és gyakorlatában,hogy egyszercsak kitalál egy addig nemisvolt szervezetet – ez esetben éppen – a “”Zsidó Közösségi Kerekekasztalt”" , hogy majd arra, mint a zsidó társadalom képviselőire hivatkozva állíthassa, hogy nolám mekkora az egyetértés kormány és a zsidók között. Pedig jól tudják, hogy annak képviselője a MAZSIHISZ teljes közössége, beleértve az összes hitközség küldötteit – szóval az lehetne egy kerekasztal és nem nem a Vezér által sebtiben összerántott spontán lihegők.
  ˙
  És ezek után a MAZSIHISZ triumvirátusa levelében tulképp megköszöni őfelségének, a Führernek, hogy a döntésre jogosult közgyűlésüket a legantidemokratikusabb módon mindebből kihagyta… Na persze neki pontosan ez is volt a célja. Ő mindent így intéz el… Hát szóval …!!!
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 16. @entropia: ide sem Ön, sem más nem hozhatja át ezt az aljas, simlis, hazudozós korrupt szöveget. Admin

  VN:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (8 szavazatból)
 17. Ungváry Tamás a TÉT-ben (hihetetlenül csúszómászó módon) mentegette a miniszterelnököt:
  “akit valakik eltérítették eredeti, jóhiszemű szándékától az emlékévet illetően…..hiszen volt egy emlékbizottság…..AZTÁN VALAKIK FOGLYUL EJTETTÉK A MINISZTERELNÖKÖT……” — a szegény miniszterelnököt!
  PERSZE. Aki (eddig is így láttuk) a párbeszéd híve volt mindig is, az emlékmű tervét, Szakály kinevezését is csupán jószándékból döntötte így el, egyébként meg a jó királyt a gonosz sugalmazói “foglyul ejtették”!!!!!!
  Tragikus!!!! El sem hiszem intelligensnek ( gondolt) emberekről! Ez már az őrület. Úgy látszik, ragályos…..
  Zdeborsky közgazdász: “volt egy közgyűlés…. aztán az arról szóló levél — ez két dokumentum, nem kell, hogy fedjék egymást.” — !!!!!
  ITT MÁR MINDENKI MEGŐRÜLT???????
  A levélben “bölcs döntést” kérnek Orbántól — dehát Ő már döntött!! Mindezek voltak az Ő döntései, nem másé, senki másé, csak az Ő személyes, bölcs döntései! Miért könyörögnek akkor?
  És ez a levél nem (ahogy Heller mondta) a “zsidók méltóságát visszaadó igazi jóvátétel” volt, hanem árulás.
  A TÉT műsora azonban nagyon tanulságos leleplező adás volt GRATULÁLOK!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 18. David Mandler
  2014. február 13. csütörtök
  08:22

  Nem egyedüli az észrevétele, bemásolom, hogy pontosan egy héttel ezelőtt mit írtam Bartus László “Lázár János is holokauszttagadó” című cikkéhez, valamint a facebook-on és a Nolblogon is.

  “Érdekes, hogy Lázárnak az a mondata, amit a megbeszélések utáni sajtótájékoztatón mondott senkinek nem tűnt fel.
  Lázár János közölte: a tárgyaláson szerzett benyomásokról, javaslatokról és kritikákról tájékoztatni fogja Orbán Viktort, aki “minden magyar honfitársunknak és zsidó polgártársunknak” kíván válaszolni.”
  Akkor most hogy is van ez? Vannak a magyar honfitársak és vannak a nem “honfi”, zsidó polgártársak?”

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 19. HANYINGEREM VAN AZ EGESZTOL SOK GERINCTELEN EL ABBAN A KIS ORSZAGBAN MIT IS VARONEK EZEKTOL

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 20. Kedves Zorka,

  Orulok, hogy eszrevette ezt. Viszont a magyar sajtoban volt ennek viszhangja? Nem nagyon lattam semmit errol. Eppen ezert irtam a cikkem elejen errol hiszen ebben a mondatban fellelhetjuk az orbani Horthy kultuszt elteto szellem mozgatorugojat.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 21. http://index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F02%2F13%2Fbekerettek_a_magyar_nagykovetet_izraelben%2Fhttp://hvg.hu/vilag/20140213_Izrael_behivatta_a_magyar_nagykovetet

  Ezt is lélegzetvisszfojtva vártam, ma szép reggelre ébredtem, kérem szépen a Tisztelt Szerkesztőséget, hogy íródjon ebből is egy cikk, köszönöm

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 22. Zorka, ez az iranyvonal, Lazar ezt követi. Kosa pedig kijelentette, hogy a nacik kevesebb embert (zsidot ) irtottak ki, mint a kommunistak…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 23. "tisztelthölgyeimésuraim"

  ˙
  ˙
  Miaszösz !
  ˙
  Kósa általad mlített szövege tulajdonképpen a FidSS által irányított Terror Háza “múzeum” (Scmidt Mária féle) arspoetikája.
  Az a zárójelbe tett Qa nem rég azt is kijelentette, hogy a zsidó munkaszolgálatosok a Don-kanyarban, nagyobb biztonságban voltak, mint a katonák…
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 24. "tisztelthölgyeimésuraim"

  ˙
  ˙
  Ui:
  Ez a FidSS legfontosabb elméleti vonala és célkitűzése, amit már korábban előre bejelentettek és megígértek.
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos