Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán Pekingben hülyének nézte a kínaiakat 2014. február 12. szerda 14:22

 • Hozzászólások(59)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Orbán Pekingben hülyének nézte a kínaiakat

Budapest, Peking – Négyszázalékos gazdasági növekedést tűz ki célul 2016-ra a magyar kormány – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanács (CCPIT) pekingi székházában tartott kínai-magyar üzleti fórumon. Szerinte Magyarország Európa egyik legversenyképesebb gazdasága, ahol hamarosan megszűnik a munkanélküliség. A kínaiak csak néztek, mint a moziban.

Aki a magyarokkal köt üzletet, az az Európai Unió növekedési motorjával kerül kapcsolatba, mondta Közép-Európára utalva a kormányfő a mintegy 250-300 üzletember – köztük több mint száz magyar vállalat képviselője – előtt. Hozzátette, Magyarország Európa egyik legversenyképesebb gazdasága, ahol komoly termelési központ jött létre, és kiépült egy fontos kutatás-fejlesztési hálózat.

Azt is hangsúlyozta, hogy az a cég, amely jelen van Magyarországon, jelen van az 500 milliós EU-s piacon is. Magyarország gazdasági helyzetéről szólva a miniszterelnök emlékeztetett az EU-val folytatott vitákra, majd megjegyezte, hogy a magyar gazdaságpolitikát unortodoxnak szokták nevezni. “A helyzet úgy áll, hogy megtaláltuk azt a valóban szokatlan elemeket is tartalmazó gazdaságpolitikát, amellyel versenyképessé tettük Magyarországot” – mondta.

Kormánya intézkedései közül megemlítette a 16 százalékos személyi jövedelemadót, az alacsony társasági adót és a munkaalapú gazdasági rendszert, amellyel kapcsolatban közölte: a cél a teljes foglalkoztatottság elérése. Ez azt jelenti, hogy a munkanélküliséget 3-4 százalékra fogjuk leszorítani, így lényegében mindenki folyamatosan talál majd munkalehetőséget – mondta Orbán Viktor.

Felhívta a figyelmet egyúttal arra, hogy Magyarországon megvan a politikai stabilitás, ami manapság kulcskérdés, Kínának is ez óriási előnye. Az április 6-i magyarországi parlamenti választásra utalva hozzátette, jó esélyünk van arra, hogy a magyar emberek a politikai stabilitás mellett fognak szavazni.

A kormányfő a magyar gazdaság területei közül a kínai üzletemberek figyelmébe ajánlotta a víz- és hulladékgazdálkodást, a közlekedésszervezést, a környezetvédelmi károk kezelését, az autóipart, a mérnöki szolgáltatásokat, az energiaszektort, a turizmust, az orvosiműszer-gyártást, a gyógyszer- és élelmiszeripart, valamint a mezőgazdasági termesztési rendszereket.

Közölte továbbá, hogy szeptembertől kétszázzal növelik a kínai fiataloknak kínált magyar állami ösztöndíjak számát.

Orbán Viktor beszámolt a kínai központi bank, a Bank of China elnökével szerda reggel folytatott tárgyalásáról is, amelyen megállapodtak: a Bank of China Magyarországon hozza létre regionális központját, és egy fiókhálózatot is kiépít a közép-európai aktivitást mutató kínai cégek pénzügyi kiszolgálása érdekében.

Szavait azzal zárta, hogy “Magyarországot az elmúlt száz évben rendszeresen gúnyolták Európában azért, mert ázsiai” eredetű nép, ezért ma “jókat mosolygunk azon, ami a világgazdaságban történik, hogy a sokszor gúnyként emlegetett ázsiai származásunk hirtelen milyen kapós lett a világban, mert nyilvánvaló, hogy a világgazdaság súlypontja áthelyeződik nyugatról keleti irányba”.

A CCPIT és a magyar Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által közösen szervezett fórumon Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a magyar kabinet nevében a kínai Wanhuával, a BorsodChem tulajdonosával. Emellett több más vállalatközi egyezmény is született a tanácskozáson.

Szijjártó Péter beszédében hangsúlyozta, hogy a magyar kormány keleti nyitás stratégiájában nagyon fontos alappillér a kínai kapcsolatok stratégiai szintre emelése. Kijelentette: a kabinet az egyik legversenyképesebb befektetési környezetet hozta létre Magyarországon, és készen áll, hogy a kínai befektetőknek közvetlen támogatást nyújtson, továbbá hogy tíz éven keresztül fejlesztési adókedvezményt adjon a Magyarországon munkahelyeket létrehozó cégeknek.

A kormányfő ezt megelőzően, reggel külön is találkozott a magyar üzletember-delegációval. Rövid köszöntőjében jól megalapozottnak nevezte a kínai-magyar kapcsolatrendszert. Kifejtette: Kína törekszik kiépíteni kapcsolatait Közép-Európával, de az a fajta nyitottság, amely nem gyanakvással fogadja a kínaiakat, csak Magyarországon van meg.

A pekingi látogatás céljai között említette Kína és a közép-európai országok turisztikai együttműködésének budapesti regionális központjáról szóló végleges szerződés aláírását, valamint hogy közelebb kerüljenek a Magyarország és Kína közötti közvetlen légi járat visszaállításához. Megjegyezte, a mezőgazdasági együttműködés kiszélesítése is tervben van, hogy Magyarország többfajta állat húsát is exportálhassa az ázsiai országba.

Emellett rámutatott arra, hogy az EU következő hétéves költségvetési ciklusát nézve megállapítható: az unió gyakorlatilag abbahagyta Közép-Európa infrastrukturális beruházásainak finanszírozását, a közösségi büdzsében szinte alig szerepel út- és vasútépítés, energiarendszer-fejlesztés. Ezért itt a lehetőség, hogy Kína, ha akar, részt vegyen Közép-Európa infrastruktúrájának fejlesztésében – hangsúlyozta, felhívva a figyelmet ezzel kapcsolatban a Budapest-Belgrád közötti vasútvonal kínai közreműködéssel történő modernizálására.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 29 szavazatból)
Orbán Pekingben hülyének nézte a kínaiakat, 4.2 out of 5 based on 20 ratings

Címkék:, , , , ,

 • Hozzászólások(59)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

59 Reader’s Comments

 1. “Szerinte Magyarország Európa egyik legversenyképesebb gazdasága, ahol hamarosan megszűnik a munkanélküliség. A kínaiak csak néztek, mint a moziban.”
  .
  Nos, vetíteni tudni kell.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (9 szavazatból)
 2. A kinai sajto egy kissé szükszavu…
  http://news.xinhuanet.com/english/photo/2014-02/12/c_133110269.htm

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 3. Az MTI napi hírösszefoglalója:

  Amikor a rizsát nyomják Kínában
  A rezsi csökken Orbanisztánban.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 4. Nem olvastam végig a cikket, de megint itt van a tiszta jel, hogy orbán nem fogja átadni a kormányzást:
  .
  “Négyszázalékos gazdasági növekedést tűz ki célul 2016-ra a magyar kormány – jelentette ki Orbán Viktor…”
  .
  Rengeteg nyilatkozatukban vannak távolabbra mutató dátumok. Egyszerűen nem értem, hogy a baloldal ezt miért nem képes felfogni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 5. Ha Orbán valahol Afrikában vagy Ázsiában találkozik egy államfővel vagy miniszterelnökkel, akkor azt általában másnap vagy harmadnap leváltják, lelövik vagy meghal magától……….Szegény kínaiak…….

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 6. Nem értem a Kínai vezetést!
  Nem emlékeznek arra, hogy a kormányfő mit mondott 2007-ben ?
  Legszívesebben lefordíttatnám kínai nyelvre és elküldeném nekik:

  „Az államalapítás óta Magyarország nyugati ország, amely saját jószántából soha sem akar többé a Kelet része lenni. Éppen azért jöttünk ide, mert ott már nem találtuk a helyünket. (…) Egy nyugati kultúrnemzet életére rátelepedett a Kelet uralma, amely megmételyezte és tönkretette országunkat. Nyugatos nép a keleti önkény hálójában. (…) a Nyugat bukásáról táplált beteges propaganda. (…) A keleti politika nem tűri az önállóságot, nem tűri a függetlenséget, és nem tűri a szabadságot. Felszámolja az emberek független életét védő védvonalakat. Vagyontalanná tesz, elszegényít, kiszolgáltatottá vetkőztet, ha kell, megfélemlít. A hatalomtól függő élet láncába fűz.”

  (Orbán Viktor, 2007)

  Itt lenne a beszéd teljes egészében:
  http://www.youtube.com/watch?v=ueO56DF4yTY

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (5 szavazatból)
 7. Az lehet hogy hülyének nézte a Kínaiakat :)
  Az volt a célja hogy kinyírja őket azok meg majdnem halálra röhögték magukat :)
  De hát egy un /usztics matytól idézve nemzetvezetőtől/ mit lehet elvárni ? :)
  Aki anno még az általa vezényelt bulin sem jelenik meg stb

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 8. Dr.Balázs József

  Miért a kínaiak lennének kivételek, ha már egyszer szóbaálltak Orbánnal?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 9. Hihetetlen, de csak meg kell figyelni: ahol Orbán megfordul, ott megzavarodnak emberek, időjárás… Tessék utánanézni és -gondolni! Egyrészt kommunikációs zseni, másrészt ha van Gonosz, akkor benne van! Akik meg lebecsülik, azoknak végük!!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos