Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány Ferenc Orbán gazdagodását vizsgálná 2014. február 9. vasárnap 20:03 Forrás: Gyurcsány Ferenc facebook oldala

 • Hozzászólások(43)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány Ferenc Orbán gazdagodását vizsgálná

Budapest – “Ha egyszer lehetőségünk lesz rá, feltárjuk a Keresztapa meggazdagodásának teljes történetét és nyilvánosságra hozzuk, hogy miként lett a szegény egyetemistából az ország egyik leggazdagabb embere”. A A Demokratikus Koalíció elnöke Facebook-oldalán írt Orbán Viktor látható és láthatatlan vagyonáról.

„Orbán vagyoni helyzete átláthatatlan. Most szólunk, ha egyszer lehetőségünk lesz rá, feltárjuk a Keresztapa meggazdagodásának teljes történetét és nyilvánosságra hozzuk, hogy miként lett a szegény egyetemistából az ország egyik leggazdagabb embere.

Addig álljon itt egy rövid előzetes:

1. Orbán Viktor vagyona csak igen kis részben fogható meg a közvetlen tulajdonában álló vagyontárgyak révén. Ezekről az Országgyűlésnek tett évenkénti vagyonnyilatkozata ad információt. Itt is nehézséget okoz, hogy az ő bevallásában (2014) csupán 3 ingatlan szerepel a saját tulajdonaként: a Bp. XII. kerületi ház felerészben, egy felcsúti belterületi föld (5035 m2) és egy felcsúti lakóház – míg a felesége nevén ennek a sokszorosa.

A XII. kerületi svábhegyi villát 2002-ben 75 millióért vásárolták, majd több tízmilliós költséggel felújították. Ez eredetileg két lakásból álló társasház volt, ám az átépítéssel egyetlen (Ferenczi Krisztina adata szerint tízszobás) villává alakították át, Orbán ennek ellenére még 2014-ben is »társasház«-ként jelöli a nyilatkozatában – hamisan. 2012-ig – ugyancsak hamisan – a 2002-es átépítés előtti 82 + 101 m2-es alapterületet vallotta be, s csak 2013-tól 233m2-t.

Lévai Anikó 2010-es vagyonnyilatkozata ismert csupán, abban 38 ingatlan szerepel. (Noha a törvény szerint a házastársnak is évente be kell nyújtania a nyilatkozatát, ez nem nyilvános: csak a Mentelmi és Összeférhetetlenségi Bizottság tagjai tekinthetnek bele, de ők is csak hivatalos vizsgálati eljárás során.)

A 2010-es adatok szerint a Lévai Anikó tulajdonát képező 38 ingatlanból 14 Szolnokon, egy pedig Parádon található (ezekhez öröklés útján jutott). 18 fekszik Felcsút, 2 a szomszédos Bicske határában, jórészt termőföldek: szántók, rétek, legelők. Ez mindösszesen 105, 5 hektár.

Hogy az elmúlt 4 évben volt-e vagyongyarapodása, arra csak nyilatkozatainak a megismerése adhatna választ. Lévai Anikó mindig leszögezi: a művelés után járó állami és uniós támogatásokat nem ő veszi föl, hanem akik a földjeit művelik. Ám hogy ők kik, azt sose árulja el, holott ez törvényes kötelessége volna. Ferenczi Krisztina szerint: Lévai Anikó bicskei és felcsúti – összesen közel 80 hektár – földje egyikére sincs bejegyezve, ki a földhasználó, holott ennek feltüntetése előírás. »A tulajdoni lap III. része az ingatlanhoz kapcsolódó következő jogokat, illetve azok jogosultját tartalmazza: földhasználati jog, haszonélvezeti jog és használat joga.«

Ennyi deríthető ki adatszerűen.

2. Célszerűbb onnan közelíteni, hogy az Orbán-család az első miniszterelnökség idején ment át először igen látványos vagyongyarapodáson. A szűkebb család két fő ingatlanadatát nézve: 1. az 1998-ban már birtokolt 5,5 hektárnyi földterület négy év múltán a tizenegy és félszeresére: 63 hektárra növekedett; 2. a tulajdonukat képező (1994-ben 563 ezer forintért vett) belvárosi lakás helyett kertes sváb-hegyi villát vásároltak 2002-ben (75 millióért), majd azonnal hozzáláttak (több tízmilliós) átépítéséhez is. A miniszterelnök apjának többségi tulajdonában lévő bányacég, a Dolomit Kft. saját vagyona meghétszereződött (98-ról 666 millióra nőtt); a másik vállalkozás, a kizárólagosan birtokolt Gánt-Kő Kft. nyeresége ugyanekkor a tízszeresére emelkedett (16 millióról 167-re).

Hogy itt nemcsak időbeli, hanem oksági összefüggés van – hogy tehát Orbán a kormányzati hatalmat használta föl a családi vagyongyarapításra –, azt leglátványosabban a Tokaj hegyaljai szőlővállalkozás (Szárhegy Dűlő – Sárazsadány – Tokajhegyalja Kft.) története igazolja, ahol a miniszterelnök és üzlettársai csak vissza nem térítendő állami szőlőtelepítési támogatásból mintegy 64,5 millió Ft-ot nyertek el.

3. A második miniszterelnökség nagy projektje a felcsúti focibirodalom felépítése – ugyancsak közvetett (adóból leírható adomány) vagy közvetlen állami pénzekből. Az összeg, ami a sporttámogatásra szánt pénzekért igénybe vett adókedvezmény miatt a költségvetésből kiesik, évi 15-20 milliárd forintra rúg. Miközben a felcsúti Puskás Akadémia évi 2-3 milliárdot kap ebből, egyik első osztályú klub részesedése sem érte el a félmilliárdot. Ezen fölül is ömlik az állami támogatás és a busásan teljesítő Fidesz-közeli vállalkozások »magánadakozása«.

Mi épül mindebből?

Hét nagy futballpálya, egy épülő stadion, plusz egy fedett nagypálya, két központi épület, kollégium, szakközépiskola, tangazdaság, múzeum, archívum, szálloda, arborétum, kisvasút, vendégház-állomásépület, felújított Habsburg-kastély, legújabban magán repülőtér.

A tulajdoni viszonyok átláthatatlanok, Orbán ingyen használatba adott földjein épült föl számos objektum. A házától karnyújtásnyira épülő stadion befogadóképessége 3500 fős, tervezett költsége: 3,8 milliárd forint. (A felcsúti akadémia csapatának fajlagosan drágább stadion épül, mint a Juventusnak. Felcsúton az egy ülőhelyre eső építési költség 1 085 000 Ft; Torinóban: 885 000 Ft. Felcsút lakossága 2010-ben 1 789 fő, a stadion befogadóképessége 3 500 fő. Torino lakossága 2011-ben 907 108 fő; a stadion befogadóképessége: 41 000 fő.)

4. Stróman-gyanús személyek Orbán körül. A miniszterelnök közvetlen környezetében legalább 3 olyan ember (család) van, akik mesés vagyongyarapodáson mentek keresztül az elmúlt években: Mészáros Lőrinc, a Flier-család és Garancsi István.

Mészáros a földbérleti pályázat második legnagyobb nyertese az egész országban. A megyék közül Fejérben – a kormányfő megyéjében – osztották ki a legtöbb földet 5 350 hektár, illetve 121 588 aranykorona értékben. Ez az országosan bérbe adott összterület 24,4%-a és a földérték 30,8%-a. A kormányfő megyéjéből is messze kimagaslik a kormányfő faluja, Felcsút, amely közel 1900 hektárnyi területet kapott meg, ami az összes bérbe adott terület több mint 10 százaléka. Nem a Fejér megyei, hanem a magyarországi területek 10 százaléka! Tehát egyetlen (kétezernél kisebb lélekszámú) falu pályázói kapták meg az állam által kiosztott föld egytizedét. Mészárosék nemcsak Fejérben a másodikak, hanem országosan is. Az Orbánnal szoros kapcsolatban álló két család (a Mészáros és a Flier) nyerte el az országban kiosztott földterület 8,8 százalékát, aranykoronában a 11,6 százalékát! A Mészárosék és a Flierék által elnyert földek több helyen érintkeznek Orbánné földjeivel, a légi felvételeken egy nagybirtok körvonalai sejlenek föl.

Mészáros és alpolgármesterének családja nyerte el az ország 10 legnagyobb Auchan áruházának trafikjogát. Mészáros alvállalkozói (a Gere-testvérek) nyertek el további 10 frekventált dohányárusító helyet országszerte.

Mészáros szerelőcége 2007-ben még veszteséges, 2009-ben már félmilliárd bevétele volt, 2010-ben 835 millió, 2011-ben több mint 2,2 milliárd, 2012-ben pedig 4,6 milliárd, ami a kormányváltás óta ötszörös növekedés. A tiszta nyereség 2010-ben ez még csak 250 millió, 2011-ben már meghaladta a 850 milliót, 2012-ben pedig az egy és negyed milliárdot (1,264)

2012-ben fele-fele arányban 800 milliós osztalékot vett ki M. és felesége, ám az utóbbi lemondott a maga részéről a férj javára. És ő? A mesés gyarapodás forrását busás állami és önkormányzati beruházások adják.

Garancsi a Videoton FC elnöke, a Duna Takarék tulajdonosa. Utóbbi 600 milliós hitelt adott Orbán alapítványának – a Duna Takarékot a törvény egyedüliként mentesítette a takarékpénztárak államosítása alól. Garancsi egyik budai lakása szomszédos a Lévai Anikóéval. Az utóbbiban Orbán Ráchel lakott házassága előtt, Garancsiéban »bérlőként« Orbán Gáspár. Garancsi 2012 júliusában 75 százalékos tulajdonos lett Kékessy Dezső 2000 hektáron gazdálkodó tiszaigari agrárcégében. (Kékessy volt Orbánék üzlettársa Sárazsadányban, ő vette meg aranyáron a korábbi lakásukat, majd a tokaji szőleiket is.)

Garancsi az egyik tulajdonosa annak az offshore cégnek, amelyik hatalmasat kaszált a gázüzleten: az Index szerint 55 milliárdos osztalékot vettek ki a cégből tavaly.

Aki elhiszi, hogy mindez véletlen egybeesés, az ….”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (62 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +84 ( 96 szavazatból)
Gyurcsány Ferenc Orbán gazdagodását vizsgálná, 4.9 out of 5 based on 62 ratings

Címkék:, , , ,

 • Hozzászólások(43)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

43 Reader’s Comments

 1. orbán viktor a leggazdagabb ember ma Magyarországon
  az apjának is felbecsülhetetlen a lopott vagyona
  orbán récsöl egy piti, tobzódó kis liba – tiszta anyja
  orbán récsülkével egykorú fiatalok pedig tízezrével menekülnek el Magyarországról,
  hogy normális életet tudjanak kezdeni, családot alapíti és ne kelljen nyomorogniuk
  hamarosan előveszik majd az egész familit és az ilyen orbán récsöntfélék amíg élnek hallgathatják:
  “a te apád, a te apád volt az….. a te apád volt az , aki tönkretette az országot”
  és akkor a bűnözőkből verbuvált tek nevű bérhóhér galeri már nem fog a házatok előtt szobrozni, hogy falazzon apátok disznóságaihoz

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +71 (85 szavazatból)
 2. És ezt a vizsgálatot 2002-ben Meggyesi Péter leállította azzal, hogy “Temessük be az árkokat”. Nem látta szerencsétlen, hogy ez nem árok, hanem szakadék, amely a tisztesség, és a maffiózók között húzódik, tehát áthidalhatatlan, és nem betemethető.
  Ez a szakadék nyeli el az országot erkölcsileg, és gazdaságilag egyaránt!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +75 (85 szavazatból)
 3. Orban Viktor magyarorszag leggazdagabb csaladjanak a feje ! Meggazdagodasa elso uralkodasa idejen kezdodott elotte szereny vagyonu ember volt! Vagyona meghaladja a ketezer milliardot , sajnos bizonyitani nagyon bonyolult mivel a maffia sok szalon fut es sok stromann is reszt vesz tobbek kozott a magyar allam teljes lerablasaban , hatalmi agak elen maffia alvezerek , katonak ulnek akiket osszetart a felelem meg a felelmetes mennyisegu koszos ezer milliard!
  Maffia tagjai akik nevsora bovult az elmult 3 hetben szerintem a kovetkezok!
  Pinter Sanyika, LAZAR JANCSI, ROGAN TONI, ORBAN VIKTOR, POLT PETER, HANDO TUNDE, KOSA ALAJOS, SEMJEN ZSOLTI, TOROCSKEI ISTVAN, GARANCSI ISTVAN ES TARSA GYURI A GAZOS UGYLET KAPCSAN DERULT FENY RAJUK, IDOSEBB VITEZY , SIMLICSKA ALAJOS, NYERGES ZSOLTI , HABONY ARPAD , MATOLCSY GYORGY . OK BIZTOSAN NEM AZ ORSZAG ERDEKEIT SZOLGALO ELVTELEN GAZEMBEREK .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +59 (69 szavazatból)
 4. Orbán gyarapodását 1998 tól napjainkig ki kell vizsgálni, a maffia kapcsolatait ki kell deríteni és felelősségre kell vonni. De előzményének kell lenni április 6-án a hatalomból való eltávolításnak.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +53 (63 szavazatból)
 5. Nemzedékek Tudása Kiadó, Történelem könyv, 6. osztaly, 92. oldal: “A magyarok pedig ősidők óta olyanok, hogy lassan indulnak fel a bosszúállásra, de ha végül is felkelnek, hogy elégtételt vegyenek bántalmazóikon, késői bosszúállásuk hatalmas.” (korabeli krónikás 1450 körül)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +44 (50 szavazatból)
 6. igen! ha valaki következetesen elindul és felgöngyölíti az orbánhoz köthetö bünöket és azok tragikus következményeit magyarországra, a magyar lakosságra, akkor az valódi ellenzéki tevékenységet végez. orbánt nem elég szélhámosnak nevezni! ennél sokkal súlyosabb a helyzet. az eleve elcsalt választás lehet ettöl függetlenül jó apropó, egy kíméletlen, orbánnal szembeni számonkérésnek. “választást” nem lehet ezzel nyerni, de hosszabb távon orbán bukását el lehet érni. egy olyan emberröl van szó, aki teljes felnött életeben politikus volt és aki a IX. kerületi gangról indulva felcsúti stadionkomplexet épittetett a budija mellé. többek közt. mindenképpen szeretnénk tudni melyik havi fizetéséböl fizette pl a stadionépítés költségeit.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +45 (53 szavazatból)
 7. Nem hiába emlegettem én ezt az ügyet úgy látszik! Csak járnak ide, a nép hangját meghallani….
  Csak nem tudom miért késtek ennyit.
  A 2006-os választási kampányban osztogatott az mszp egy könyvet, ami a Ferenczi Krisztina:Szüret Az Orbán vagyonok nyomában címet viselte.Kedvenc barátném hozott nekem is.
  Abban tételesen fel vannak sorolva az addigi dolgai az Orbánnak, és soha, senki nem bolygatta eddig.
  Most akkor hogy is van ez?
  Persze azóta a gyűjtemény bővült Orbán rovására, csak az alapkérdés maradt.
  Miért nem jöttek akkor elő vele, és miért most feszegetik a témát.
  Valami nagy nagy sumákság, mint mindig tetten érhetően…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +22 (38 szavazatból)
 8. Ne legyünk már kicsinyesek!
  Csináljon minden politikus egy másfajta vagyonbevallást, azzal a megszorítással, hogy ha kiderül hogy eltitkolt valamit, akkor börtön jár érte. Természetesen az eddigi gazdagodását is igazolnia kell, hogy milyen pénzből érte el.
  Azt hiszem, ha ez megvalósulna, elborítana bennünket a szenny. Nem mintha most nem az lenne, de akkor hatványozottan történne.
  Pofátlanul, szégyentelenül nyúlták le a közöst, és mindegy hogy melyik pártról beszélünk, mert a jogszabályokban a kiskapukat mindig arra az esetre hagyták nyitva, hogy menekülő útvonaluk legyen. Amit nekik szabad volt, attól más csak nézett mint a moziban.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +18 (30 szavazatból)
 9. De Viktor az egyetlen aki gondol ránk, és csökkenti a rezsinket. – mondja az egyszeri ember, és fizeti Európa legmagasabb ÁFA-ját az Unió egyik legalacsonyabb fizetéséből.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +59 (61 szavazatból)
 10. Gyerekek, csak óvatosan! Annyi a vizsgálni való!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +30 (30 szavazatból)
 11. Pöcsfej Gyurcsánynak miért csak most jut ez az eszébe???
  Amikor me volt, akkor miért nem?
  Amikor a titkosszolgálat is a rendelkezésére állt?
  Bartus Lászlónak van igaza, ez mindig le van maradva pár évvel.
  Ez egy hülye, hülyékkel pedig nem lehet nyerni a maffia ellen.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -15 (41 szavazatból)
 12. Ugyanmár!

  A rengő hasú csuti skizofrén csak röhög rajtunk is meg Gyurcsányon is!
  Precíz, gondos ember ő, nemcsak úgy hűbele-balázs kirabol egy országot, de előtte meg is ágyaz hozzá. A zsebében van a rendőrség, az ügyészség, a bíróság. Még ha el is veszti a választást (dehogy veszti!), ugyan ki fogja felderíteni, kivizsgálni, felelősségre vonni?!?
  .
  Egy dologban reménykedhetünk: hogy annyira vérszemet kap, hogy azt hiszi ugyanezt büntetlenül megteheti az oroszokkal, meg Putyinnal is. Nem fog tudni leállni, azt a 3ezer milliárdot is le fogja nyúlni. És ha utólag valami nemzetközi bíróság törvénytelennek és ezért érvénytelennek nyilvánítja a paksi szerződést, akkor már nem csak neki, de a családjának sem érdemes tartós tejet venni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +42 (44 szavazatból)
 13. Mondja már meg nekem valaki, hogy az Orbán Viktor és Lévai Anikó tulajdonában lévő ingatlanokra állami pénzen épitett létesitmények /akadémia, stadion, szállodák, repülőtér stb. / kinek a vagyonát bővitik. Mert szerintem az övét, vagy nem jól látom? Ilyen dolgokért már másokat lakat alá tennének.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +38 (40 szavazatból)
 14. Kedves Ferenc.

  Ezt (is) elqrtad de nagyon. Az “elszámoltatás” szónak eléggé keserű mellékíze lett.(Budai)
  Te már régebben is tudtad,hogy milyen erkölcsi magasságokban jár Viki.Mégse tettél ellene semmit.Amiket itt felsoroltak,tudta mindenki. Azt is tudjuk,hogy ebből a vizsgálatból nem lesz semmi ,amíg a mostani politikai elit (jobb és baloldalon,főképpen a baloldalon!) a helyén ül.
  Akik jelenleg a baloldalon állnak,szintén van félnivalójuk. Akinek vaj van a fején, ne menjen a napra.És nekik eszük ágában sincs kimenni.Az a nagy helyzet papóca,hogy én Orbán helyében magam kérném a vizsgálatot a választások után.
  1,:ha nyer a baloldal,képtelen lesz kormányozni a Fidesszel kötött kompromisszumok nélkül.Az egyik kompromisszum az lesz,hogy erről kuss.
  2,: ha nyer Ovi, akkor is érdemes elindítania egy vizsgálatot,mert ugyan úgy legitimizálja a vagyonosodását azzal,hogy ” nem talált a vizsgálat semmit”…mint ahogy már egyszer megtörtént.És erre később,mint bizonyítékra,hivatkozhat.
  3, nem találsz embert aki belemenne,hogy feltárjon olyan dolgokat amiben bizony a jobb és baloldal keze benne van. Aki 1x is megpróbálta,éveken-évtizedeken át üldözték,mire sikerült valahogy elítéltetni.
  http://eztigyhogy.nolblog.hu/archives/2013/12/18/Ezt_mondta_Keller_Laszlo_az_utolso_szo_jogan/
  Ismerős valahonnan?
  És még csak nem is Orbánnal kezdett ki.Senki sem védte meg,mert a “marhája” közpénz után ment ,önös érdek nélkül.

  Más: tegnap Gulyás Gergely nyilatkozott a Hír TV ben.Nemzeti Emlékezet Bizottságról.
  ” Nagyon nagy a figyelem és a teher azokon a tagokon ,akiket most az országgyűlés megválasztott.Pontosan az ő tevékenységük fogja a kommunista terrorgépezet működését jól feltárni (!),az állampolgárok részére értékelhető módon összegezni(!),megnevezni a felelősöket . De a felelősséget és a bűnösség mértékét is egyértelművé fogják tenni.Szerintem erre a jogszabályok és lehetőségek adottak s innentől kezdve egy tényleg független és történészekből álló,ráadásul a jelöltek szakmai kvalitásaihoz sem fűzhető semmilyen kétség,tehát független történészekből álló bizottság feladata.”
  Kíváncsi lettem kiket ajnároz a nyikhaj.
  Földváryné Kiss Réka történész, aki az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának tudományos főmunkatársa. Korábban főleg a protestáns egyházak jelenkori történetével foglalkozott.
  Ötvös István egyetemi docens, tanszékvezető a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jelenkor történeti tanszékén.
  Máthé Áron részt vett a Terror Háza Múzeum létrehozásában és 2012-ig az intézmény működtetésében. Azóta a Századvég Alapítvány kutatója.
  Soós Viktor Attila 1979-es születésű, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végzett hittanári szakon.
  Bank Barbara 1975-ben született Pécsett,1995-ben kezdte meg tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán, ahol történelem, művészettörténet és Európa politika szakokon szerzett diplomát.

  A bizottság tényállításai bíróságon nem támadhatók, és tagjai sem lesznek felelősségre vonhatók az általuk közölt tény vagy ténymagyarázat, -értékelés miatt.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +11 (15 szavazatból)
 15. Mindenkit vizsgalni kell, akinek a vagyongyarapodasa nincs összefüggesben a jövedelmevel, korrupcioval ,szervezett bünözessel, összefüggesben.
  Kepviselök vagyonbevallasa, több mint pofatlansag, nincs sancioja.
  Törvenyen felül allnak, adohivatal nem vizsgalhatja az vagyon bevallasukat.
  Haszonelvezet is tulajdonjog, senkinek nem szerepel vagyon bevallasukban.
  Csaladtagok, kiskoruak is, egyenesagu rokonok es azok csaladtagjai közeli baratok, üzlettarsak, fodrasz, fogorvos, felesegük baratnöinek vagyonosodasat is vizsgalni kell. A törveny rossz, uj törvenyt kell alkotni ami alol nem tudnak kibujni, mert a jelenlegi csak kamu.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +26 (26 szavazatból)
 16. A hálózati térkép nézegetése közben bejött hogy “TEK megfigyelő furgon!!!”
  Szerintetek???
  Ezek semmitől sem riadnak vissza. :)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (16 szavazatból)
 17. A WIFI nem nagy távolságra szór, úgy hogy megkezdődött a kampány időszak a TEK-nél is.
  Figyelnek minden ellenzéki hozzászólást!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (15 szavazatból)
 18. HZZZZZ
  2014. február 9. vasárnap
  20:32
  .

  Nem akkortól, hanem akkortól, amikor a Fidesz székház értékét nyúlta le, és amikor erre, az akkor még józanul gondolkodó Fodor Gábor és Ungár Klára kilépett a pártból, hogy az ismertebb neveket említsem! Ezek az emberek azóta is kommunistáznak! Nem tudni miért, de vagy megálltak a fejlődésben, vagy még mindig kollégisták, csak még önmaguk sem mérik fel, hogy mennyire korlátoltak, hogy mennyire ostobák! Ez a mai magyar értelmiség! Úr Isten!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +17 (19 szavazatból)
 19. Antifülke ,
  NEMMM cikizzük Gyurcsányt.
  Ő van nekünk és slussz.
  Talán majd megjön az esze akárcsak Churchillnek , addigra mikor valóban komolyra fordult a helyzet.
  Bízzunk benne !
  (Mást úgyse nagyon tehetünk..)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +17 (29 szavazatból)
 20. zumm zumm
  2014. február 9. vasárnap
  22:22
  .
  Ne hányd Gyurcsány Ferencre szemére azt, amiről nem Ő, hanem a teljes balliberális oldal tehet, ne hányd a szemére azt, amit éppen ő mondott el az öszödi beszédben, amiért új pártot alapított, és amitől képtelenek voltak elrugaszkodni a baloldaliak és liberálisok azóta is – nyolc azaz 8 éve – és ami ellen tett és tesz azóta is! Legalább itt gondolkodjunk, nem nagyon, csak egy kicsit! Előnyünkre válna!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +29 (37 szavazatból)
 21. Orbannak nem maffia kapcsolatai vannak ! O iranyitja az egesz naffiat aminek o a fonoke!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +29 (29 szavazatból)
 22. Orbannak nem maffia kapcsolatai vannak ! O iranyitja az egesz maffiat aminek o a fonoke! Eleg nehez lesz elkapni mert irtozatosan szervezett abunszovetkezete es nincsen ma magyarorszagon tole fuggetlen rendfenntarto ero ! Ugyeszesget iranyitattja, rendorseget , birosagot ,tek zsebben , egyszoval ki fogja a maffiat fulon csipni a keresztapaval egyetemben?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +28 (28 szavazatból)
 23. Gyöngyi Péter
  2014. február 9.

  Azt “hányom a szemére”,hogy amikor volt módja,ereje lehetősége rá,nem védte meg a Közpénzügyi államtitkárt.Azt ,hogy amikor módja és lehetősége volt rá nem vizsgálódtak.Az összes ellenzéki párt szeme láttára ( és segítségével ) tette Ovi,amit tett.Ha akkor a média tele lett volna a Ovi ügyeivel,akkor a büdös életben nem lett volna Viki sehol.És legfőképpen azt vetem a szemére,hogy amikor ezt a népnemzeti retket megválasztották, a szutyoktörvényt megszavazták, nem hagyta ott az egészet a francba.Most tiszta lappal nem(!) indulhatna a választásokon, nem venne részt a választási bohózatban. Akkor egyedüli hiteles ember lehetne ,amikor a trágyadomb elindul majd és maga alá temeti majd a jelenlegi politikai elitet.Ha a Fidesz nyer akkor gyorsabban,ha a “bal” oldal lassabban ,de meg fog történni. Az a réteg ,akit mostanában “kiábrándult” ként jellemeznek, nem viccből lett az.Azt látta eddig ,hogy mint az asztaliteniszben,néha itt néha ott pattog a labda. De ha bele akar szólni a játékba a választópolgár,hogy:”- bsszátok meg az én asztalomon játszotok,az én ütőimmel,az én pénzemből kapjátok a fizetéseteket és rohadt jól elvagytok egymással” ,akkor korlátozzák (vagy egyenesen megfosztják) a jogaiktól. És ehhez (is) asszisztál Ferenc.
  ( mellesleg hetekig röhögtem rajta,hogy a t. magyar választópolgár dühös lett arra aki kimondta,h be kell fejezni a hazudozást, és megválasztotta azt aki megígérte neki,hogy továbbra is hazudni fog.) És pont ezért vagyok rá dühös.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (13 szavazatból)
 24. “ha egyszer lehetőségünk lesz rá, feltárjuk a Keresztapa meggazdagodásának teljes történetét”
  Előbb kellett volna!
  Ez a vonat már elment!
  Persze, minden szinten szinte minden(kinek) olvadt volna a vaj a fején.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (8 szavazatból)
 25. ” Mert szerintem az övét, vagy nem jól látom?”
  Jól látod!
  Az alapítvány létrehozó rendelkezik az alapítványa vagyonával.
  Így dől a lé -a közpénz-Felcsútra.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (10 szavazatból)
 26. Orban 1 aljas gazember!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (15 szavazatból)
 27. Leo Klein
  2014. február 9. vasárnap
  23:25

  Az ilyeneket nem elkapni szokták, hanem lelőni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +18 (18 szavazatból)
 28. A felsorolasbol Simicska kimaradt, pedig o az igazi “nagyagyu”…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (15 szavazatból)
 29. Csatlakozom azokhoz, akik azt reklamálják, hogy miért csak most????
  Ezzel nem lehet választásokat nyerni, tessettek volna akkor eltüntetni ezt a férget a föld színéről, amikor még lehetett.
  Most már sajnos késő, az elvakult hívőit ez nem érdekli, ettől nem fog senki szavazatokat nemhogy nyerni, de még elvenni sem Viktortól.
  Még mindig finomkodva akarnak győzni?
  Ébredjenek már fel, ez már itt nem megy.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (10 szavazatból)
 30. Bocsika. nem tudom, miről beszélünk, mikor Dr. Orbán Viktor Mihály életében egyetlen egyszer sem hazudott.
  Vélemény
  Stimmel. Ezzel nem lehet nyerni, A baj az, hogy úgy néz ki, semmivel sem lehet.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (8 szavazatból)
 31. Gyurcsány most álmodozik. Szép álom, de először tudni kellene, hogy Simon Gábornak honnan van a pénze? Na, aztán lehet kérdezősködni, hogy a szomszéd kitől örökölt.
  Valahogy ez most nem időszerű.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -4 (12 szavazatból)
 32. http://nol.hu/belfold/ma_sem_szolal_meg_simon_gabor
  *
  Na! Majd elszámolunk.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -4 (6 szavazatból)
 33. Stumpfne Bekes Margit

  Itt csak mindenki szövegel és Gyurcsányt hibáztatja,hogy miért csak most akarja az elszámoltatást megcsinálni…Egyet elfelejtenek Hölgyeim és Uraim! Amikor Gyurcsány 2006-ban el akarta kezdeni a “tisztogatást”,be akarta fejezni a politikusok hazugság kampányait,a saját Pártja fordult ellene!!!!! Pontosan azok a személyek,akiknek most is van takargatni valójuk! Ebből csak Simon bukott meg,de ne legyenek illuzzióink, vannak ott még többen! Kivülről Orbán támadta agyba-főbe,mert nem csak a vereségért volt tele gyűlölettel,hanem tudta,hogy Ő is sorra kerül! Kérdezem én!!! Puch Lászlót miért nem támadja a Fidesz??!! Mert ugyancsak nagy “vad” lenne ő,de akkor saját magukat is támadni kellene!!! Ilyen piszkos ez a politika. Gyurcsány nagy FAL-ba ütközött!!! Belebukott és most is azok átkozzák,akiknek a fülük mögött a legtöbb sumák dolog van.Mesterházy egy nagyon nagy hibát vétett! Amikor azt a bizonyos boritékot felbontatlanul a szemétkosárba dobta…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (17 szavazatból)
 34. Stumpfne Bekes Margit
  Tény, hogy Gyurcsányt az övéi tették taccsra, nyilvánvaló,miért. Igaz, Szili Katinka, Szekeres, meg Puch Mester félék szépen elvannak azóta is.
  Meggyőződésem, nem akarnak kormányra kerülni, tudva zt, mi várna rájuk. Kényelmesebb kivrni, míg a Kisgombóc kilövi magát. Meg az országot is.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (13 szavazatból)
 35. Feri! Ne legyél már teljesen hülye. Mégis ki vizsgálná orbánviktor gazdagodását.
  Netán poltpeti?
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (10 szavazatból)
 36. buksika ez az alapveto problema az orszagban, hogy nalunk ezt es mast turnek az emberek…..valami nagy deffekt munkal a magyar emberekben, mert egeszseges gondolkodasu, erzesu emberek ezt mar regen felszamoltak volna…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 37. en nagyon tiszteletremeltonak talalom, hogy Gyurcsany abbol a helyzetbol, amibe a parttarsai es a nep taszitotta, labra tudott allni….ha 2/3 allna moge, talan konnyebb lehetne

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (12 szavazatból)
 38. És azt a szegény szerencsétlen Ceausescu nevű román diktátort meg agyonlőtték 1989 karácsonyán………Meg a feleségét is, szegénykémnek……

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
 39. Hát, nekem az a véleményem, hogy akárki akármekkora vagyont is gyűjtött, – a pokolba, vagy a mennyországba csupasz fenékkel fog átmenni. Hogy hova, – azt sem a jogosan, vagy jogellenesen szerzett vagyona mértéke alapján fogják eldönteni, hanem olyan szempontok és érvek alapján, amely emberi ésszel fel nem fogható.
  Kérdés, – hogy az a pár kiutalt 70-80, jó /vagy nem jó esetben/ 90 év megéri-e a fent hivatkozott ítélet alapjául szolgáló tetteket, cselekedeteket.
  Persze, – mivel tőlünk, és a gyerekeinktől is elvettek – csak vizsgálódjon Ferenc.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
 40. Stumpfné
  Bekes Margit
  Kit kellene hibáztatnunk, ha nem Gyurcsányt?
  Képes volt összefogni az mszp-vel, hát nem volt még elég az mszp aljasságából?
  Lehet hogy Ő bírja a gyűrődést, de az ország lakosságának már tele van a hócipője a tesze tosza politikusokkal, mert ennek következményeként az ország erkölcsileg, de morálisan is egyre mélyebbre süllyed!
  Gyurcsány 2006-ban el akarta kezdeni a tisztogatást?
  Ne vicceljünk már!
  Csak a kordonbontókat kellett volna letartóztatnia,és kihúzta volna a fidesz méregfogát!
  A fennálló rend ellen vétettek, de a rendőrsége még erre sem volt képes!
  Mert fel sem fogták a cselekmény jelentőségét!
  Az amatőrizmusa végett legyünk elnézőek vele?
  Bár Mesterházyt egy pojácának tartom, de nem kéne hibáztatni,hogy a borítékot nem Ő bontotta fel!
  Ferencünk ugyanis még ehhez is gyáva volt, pedig csak Ő bonthatta volna fel!
  Ment a szerepjátszás 1000-el, a hívek meg bedőltek, mint Orbánnak az ő hívei.
  Merjük már kimondani könyörgöm az igazságot, ne kenjük a szart szanaszét!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -5 (15 szavazatból)
 41. bruckenbacker kapitány

  Tisztelt Bíróság!

  Mindenkire vonatkoznia kell!!!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 42. Gyurcsány soha nem hozná a teljes igazságot nyilvánosságra…nem lenne ideje…félő hogy “balesetben” távozna örökre…miért nem mer senki Orbán vagyonáról beszélni?….mert azzal aláírná a halálos ítéletét…Magyarországnak egyetlen esélye van a teljes igazságot megtudni…de arról nem írok …nem egészséges…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (4 szavazatból)
 43. Orbán és bandája mind földbirtokos,kastéllyal redelkező cigány báró akar lenni.
  Kereszténydemokrata párt pedig Mo-n nincs,csak katolikus párt. Semjén a magyar katolikus püspöki kart képviseli.
  Az összefogásnak tanácsolnám,hogy készítsenek egy óriás plakátot amelyen egyik oldalon van Mesterházi szembe pedig vele Orbán azon arcképe amelyet 1989-ben a Nagy Imre temetésén viselt.A plakát alján pedig a következő felírattal. A kettő közül tessék választani.
  Hogy Simon Gábor a be nem vallott pénzt honnét szerezte,talán Puch Lászlót kellene megkérdezni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (7 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos