Ronai and Ronai
AMERIKAI

Búcsú a sajtószabadságtól 2014. február 14. péntek 10:09 Forrás: DK

 • Hozzászólások(51)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Búcsú a sajtószabadságtól

Budapest – Orbán Viktor kormányzása idején hazánk helyzete e tekintetben is folyamatosan romlott: 2010-ben még 23., 2011-ben 40., 2012-ben 56., tavaly pedig már csak 64. helyezettek voltunk. A közmédia a kormány szócsöve, gátlástalanul és szemérmetlenül Orbán és a Fidesz érdekében manipulálja a közvéleményt.

„Kívánjuk a sajtó szabadságát, censura eltörlését!” — nem véletlenül helyezték a márciusi ifjak 12 pontjuk élére ezt a követelést: a szabad sajtó biztosította nyilvánosság tartja vissza a diktatúrára hajlamos hatalmat a szabadságjogok megsértésétől. Önkényuralma kiépítéséhez ezért kellett Orbánnak módszeresen leépítenie a sajtószabadságot; a közszolgálati média leigázásával, a kereskedelmi csatornák semlegesítésével, a nyomtatott sajtó jelentős részének fölvásárlásával lényegében puccsszerűen sajátította ki a nyilvánosságot.

Mesterkedéseivel szemben tehetetlen volt az Európai Bizottság is: nem volt jogszabály, amelynek alapján közbeléphetett volna, mert korábban eszébe sem jutott senkinek, hogy az Unió bármely tagországának kormánya a sajtószabadság fölszámolására vetemedjék.

“Ma Lívia, Lídia és Simon Gábor lemondásának napja van” — így köszönt be szerdán az M1 reggeli műsorvezetője. Az a TV-csatorna, amely ilyen mértékben vesz részt egy politikai hecckampányban, nem közszolgálati, hanem szócső: a kormány propagandagépezetének része.

A Demokratikus Koalíció a sajtószabadság helyreállítását az új, demokratikus kormány egyik legelső feladatának tekinti.

Gréczy Zsolt szóvivő

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (27 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +31 ( 53 szavazatból)
Búcsú a sajtószabadságtól, 4.3 out of 5 based on 27 ratings

Címkék:, , ,

 • Hozzászólások(51)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

51 Reader’s Comments

 1. “tisztelthölgyeimésuraim”
  Ott, és abban a szövegkörnyezetben megállja a helyét az a “populista hivatkozás”,amit kifogásolsz. Aztán a homlokegyenest ellenkezőleg (ez a két szó nem ugyanazt jelenti?) hivatkozás is ül, Te meg azt magyarázol mellé, amit akarsz.
  “Hát kérlek”!
  Légy oly jó értelmezd amit írtam, ha nem megy, akkor a Te készülékedben van a hiba.
  Vita lezárva!
  Legyen szép napod!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos