Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újabb fasiszta történelemhamisítás 2014. január 1. szerda 3:14 | AN

 • Hozzászólások(78)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Újabb fasiszta történelemhamisítás

Budapest – Az Orbán-kormány a holokauszt 70. évfordulóját arra használja fel, hogy a folytassa a gyalázatos történelemhamisítást, a magyarok felelősségének elkenését. Egy kormányhatározat szerint emlékművet állítanak a német megszállás évfordulójára a Szabadság téren. Az emlékmű üzenete az lesz, hogy Magyarországot megszállták a német nácik, ezért a holokausztért a magyarok nem felelősek. Ezzel szemben az igazság az, hogy a németek semmit nem tudtak volna tenni, ha a magyarok a nácikat is meglepő lelkesedéssel nem deportálják néhány hónap alatt a teljes vidéki magyar zsidóságot.

A fasiszta Horthy-rendszert restauráló fasiszta Orbán-kormány újabb történelemhamisítással igyekszik fenntartani a hamis magyar történelemtudatot. “A magyarok nem tehetnek semmiről” – ez lesz az üzenet az újabb emlékműnek, amely a német megszállásra emlékeztet a holokauszt 70. évfordulóján. Ezzel szemben a valóság az, hogy Horthy hozzájárult ahhoz, hogy a németek “munkára” elvigyék a magyar zsidókat. Horthy egyszerűen eladta a németeknek a zsidó származású magyar állampolgárokat. Kinevezte Sztójay Döme berlini nagykövetet miniszterelnöknek, és a német náciknál is antiszemitább belügyi államtitkárokat, akik világcsúcsot állítottak fel a zsidók deportálásával. 1944. május 15-e és július 8-a között 435 ezer zsidót deportáltak haláltáborokba. A magyarok pontosan tudták, hogy a zsidókat haláltáborokba küldik.

A magyarok lelkes deportálása a német nácikat is elképesztette. Adolf Eichmann, a magyar deportálásokkal foglalkozó német megbízottja ezt mondta: „Egyes esetekben embereimet megrázta a magyar rendőrség [értsd: csendőrség] embertelensége. Wisliceny [Eichmann közeli munkatársa] beszámolt róla, hogy bár nem mindenhol, de néhány kerületben a rendőrök úgy hajtják a zsidókat a vagonokba, mint a barmot a vágóhídra.” A szlovákiai és a görög deportálásokat irányító Wisliceny a magyarok gyilkos indulatához hasonlóval korábban még nem találkozott. Ezt mondta: „Úgy látszik, a magyarok valóban a hunok leszármazottai; nélkülük így sose boldogultunk volna.”

Veesenmayer a nürnbergi perben ezt mondta a magyarok részvételéről és felelősségéről: „Ha a magyarok vaskövetkezetességgel tagadták volna meg a német kívánságot a zsidókérdésben, annak megoldására sor nem kerülhetett volna. Nyomás lett volna, de – az 1944-es év már »krízisév« volt – nem lett volna hatalmi erő egymillió ember megjelölésére, összefogására és deportálására. Ez egy olyan hatalmas rendőri feladat, amelynek elvégzését három hónap alatt csak a lelkes magyar teljes hatósági és karhatalmi apparátus tette lehetővé. Kívülről nem tudtak volna megfelelő erőt hozni e célra, mert csak az tudta volna elvégezni, amelyik az országot, népét ismeri s a nyelvet beszéli. Eichmannak csak igen kis törzse volt. Ilyen gyorsan és ennyire súrlódásmentesen – csak a magyar kormány teljes segítségével volt lehetséges.”

Ezek a tények. A magyar jobboldal hamis nemzetképébe nem fér be a tömeggyilkosságokban való magyar részvétel, ezért kezdettől fogva hazudik és meghamisítja a történelmi tényeket. A történelemhamisítás lényege, hogy minden felelősséget a német nácik és a nyilasok nyakába helyezzen, a magyar “keresztény-nemzeti” jobboldal antiszemitizmusát, a népirtásban játszott szerepét és felelősségét letagadja. Haláltáborokba küldtek 430 ezer embert, férfiakat, nőket, fiatalokat, öregeket és kisgyermekeket, a vagonokba való berugdosásuk előtt kiszedték az aranyfogaikat, a végbelükben turkáltak az értékeik után, a kedves magyar szomszédok, akik a redőny mögül passzívan figyelték a sárgacsillaggal megjelölt szomszédaik terelését, azonnal elfoglalták a deportáltak lakásait és elrabolták a javaikat. Ez nem volt elég, hanem ezután az egészet letagadják, nem vállalják a saját felelősségüket. A magyar kormány az antiszemitizmust gerjesztve 5 milliárd forintból állít a meggyilkolt zsidó gyermekeknek egy emlékművet egy antiszemita ideológiával, és a 70. évfordulón azt üzeni a magyar náciknak és antiszemitáknak, hogy a felnőtt zsidók maguk tehettek a holokausztról, megérdemelték, amit kaptak, és az egész a német nácik felelőssége. A magyarok nem tehetnek semmiről.

Orbán Viktor kormánya a Horthy-rendszert restaurálja, nem sajnálja a pénzt, hogy a magyarországi zsidókat a deportálásuk évére, 1944-re emlékeztesse az ország főterén, a Horthy-rendszerhez hasonló fasiszta diktatúrát épít a demokrácia hazug díszletei között, és az antiszemita “keresztény-nemzeti” ideológiára alapozott új alaptörvényt hozott létre. Náci ideológiát idéző szabadságharcot folytat a “zsidók” ellen. Orbán kódolt antiszemita beszédeket mond. Magyarorság visszatért abba a korba, amikor a náci Németország szövetségese és kiszo9lgálója volt, amikor 435 ezer zsidót küldött a halálba. Németország és Európa tanult a nácizmus borzalmaiból, míg Magyarországon megállt az idő, Magyarország ugyanolyan antiszemita fasiszta ország, mint volt a két világháború között, amely a nácizmussal rokonszenvez. A magyarországi zsidó szervezetek sem változtak, ugyanazt az öngyilkos politikát folytatják, segédkezet nyújtanak a fasiszta Orbán-kormánynak, hogy kifelé tisztára mossa magát, miközben az ország határian belül támogatja és szítja a náci uszítást.

Az is érthetetlen, hogyan tudtak a meggyilkolt zsidók családtagjai megbocsátani ennek az országnak, Magyarországnak azt követően, hogy szeretteiket gázkamrákba küldték. De az ennél is érthetetlenebb, hogy nem emelik fel a szavukat a fasizmus és a nácizmus újraéledése, a kormányzat antiszemita uszítása és gyalázatos történelemhamisítása ellen. Egyetlen szerencsújük, hogy a magyarok ma nem tudják hova gázkamrába küldeni őket, pedig azt már holnap megtennék ugyanolyan lelkesen, mint 1944-ben. De vigyázzanak, nehogy házon belül, saját határaikon belül megismételjék a zsidók népirtását. Ennek a történelemhamisításnak nyilvánvaló üzenete van a mai magyarországi nácik számára: ne féljenek, bármit megtehetnek a zsidókkal.

A magyar nácizmus növekedésével nőni fog a nyomor, a szegénység, a frusztráltság, az éhezés, a gyűlölet és a tehetetlen düh. Ez az ország pusztulásra ítéli saját magát. Nem tudják a magyarok, miért kell ilyen kilátástalanul, nyomorban élniük. Ezért.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (103 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +131 ( 169 szavazatból)
Újabb fasiszta történelemhamisítás, 4.5 out of 5 based on 103 ratings

Címkék:, , ,

 • Hozzászólások(78)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

78 Reader’s Comments

 1. “De az ennél is érthetetlenebb, hogy nem emelik fel a szavukat a fasizmus és a nácizmus újraéledése, a kormányzat antiszemita uszítása és gyalázatos történelemhamisítása ellen.”

  A cikk igaz es jo,koszonet. De volt, aki felemelte szavat.

  Frank Tibor nyilt levele Ader Janosnak:

  http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/151593
  http://archive.is/TqVUx

  “Na mármost, az én problémám, kedves Elnök úr – túl azon, hogy nincs meg két testvérem meg egy csomó más rokonom –, abban áll, hogy mind a zsidótörvényeket megalkotó politikusok, mind a Belügy alkalmazottai, mind a helyhatóságok alkalmazottai, mind a bírók, mind a jegyzők, mind a csendőrök (több tízezer, akik összegyűjtötték őket), mind a pribékek (akik vigyáztak a vonatra), mind a vonatvezető (kalauzra ugye nem volt szükség), mind a vonat tulajdonosa (MÁV), mind a vonatkísérő karhatalmisták – mind, mind magyarok voltak.
  Ráadásul mind a magyar állam megbízatásából intézkedtek.
  Azok is magyarok voltak, akik elvették a tulajdonukat, ingóságaikat és ingatlanjaikat, azok is magyarok voltak, akik utána „használatba vették” őket.”

  „..amíg pár millió honfitársunk tétlenül nézte, addig pár tízezer honfitársunk aktív módon részt vett a bűntettekben, sok-sok további polgár pedig hasznot húzott belőlük”.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +86 (102 szavazatból)
 2. Csacsicska Tamás

  Ez már nem egyszerű butaság: ez már provokáció az európai és nemzetközi civilizációval szemben. Nem egyszerűen egy síkhülye Kövér Lászlóról, vagy egy bunkó felcsúti parasztról, Orbán Viktorról szól – hanem a magyar kormányról.
  .
  De remélem, hogy az „emlékművet” elsőnek a Mesterházy-Bajnai kettős fogja megkoszorúzni és ha már a „Szabadság” téren járnak, akkor nem feledkeznek meg Horthy szobráról sem.
  .
  Ganék valamennyien.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +69 (79 szavazatból)
 3. Ez nem csak a nemzetközi civilizációval szembeni provokáció, hanem a hazai velük egyet nem értőket is provokálják!
  Minden országban van buta réteg,akiket nem érdekel a történelem, mert az rég volt, és őket csak a pillanatnyi életük foglalkoztatja.
  .
  De egy ország, ami megszenvedte a nyilas rémuralmat, a deportálásokat, az ne merje behunyni a szemét, amikor a kormánya ilyen aljasságra készül!
  .
  Történészek, filozófusok, értelmiségiek, hol vagytok?
  Hogy merészeltek csendben kussolni, amikor ilyen gyalázatot készül elkövetni a kormány? Mindenki le van fizetve? Mindenki eladta a becsületét?
  .
  Ellenzéki pártok! Ide vezetett a percemberi mivoltotok,mert amikor tehettétek volna sem tettetek semmit, hogy a múltunk ki legyen beszélve, és levonva a tanulságot deklarálja, hogy ilyen még egyszer nem történhet meg, és bűnös mindenki,aki részt vett a gyalázatban, ami sok százezer ember családirtásával volt egyenlő!!!
  Mivé lesz (lett) ez az ország?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +52 (66 szavazatból)
 4. Egyetértek a cikkben foglaltakkal. Szégyenletes, amit orbán és tettestársai elkövetnek a magyarság ellen. nemzedékeken át ható tudatfertőzés az, amit tesznek, amivel betetőzik a magyar történelemtanárok fiatal korosztályokat a Jobbik karjaiba taszító áldásos tevékenységét. Önös hatalmi érdekeik elérése érdekében butítják a népet, nemzedékeken át ható károkat okozva, amire nincs a magyar értelmiségnek reakciója,ahogy elmarad a demokratikus ellenzék, társadalmi méretekben érzékelhető válasza is. A szintén hatalmi mámortól vezérelt Mesterházy-Bajnai duó az ellenzéki összefogás módszeres aláásásával ezekkel az emberekkel, és a nekik tapsoló, vagy melletük sunyin lapító jobboldaliakkal akar kiegyezni. Médiájuk még az ATV szilveszteri kabaréjában is ennek a jobb és baloldalnak az összeborulását szorgalmazza, miközben egy idétlen jelenetben nem felejt el gyurcsányozni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +38 (50 szavazatból)
 5. Micsoda primitív, bunkó bagázs!
  Ez a szándék annak a történelemszemléletnek a gyermeke, miszerint Horthy utolsó mintegy fél évében történtekért a Kormányzó (aki ov-ra hagyományozta az országot), meg a “magyarság” nem felelős, mert az idegen haderő jelenléte miatt nem voltunk független állam.
  Van szerencsénk átadni Rákosi Mátyás és Kádár János hálás köszönetét, amiért végre felmentik őket minden olyan cselekedeteikért, amelyek miatt előnytelen szerepekben tüntették fel őket felületes történelemkönyvek.
  Micsoda ordenáré bagázs!
  És benne a pakliban, hogy ők intézik tovább közös ügyeinket?!?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +44 (54 szavazatból)
 6. Ez abszolút jogos, tükröt tartani a nemzet szeme elé. Nem kerülgethetik a végtelenségig, hogy szembenézzenek össz nemzeti tetteikkel.
  .
  Megtették, de nem volt elég most újra felélesztik. Ez nem hazugság akármilyen hihetetlen ez tényleg így van. Ezt fel kell vállalniuk.

  A 995 ös augsburgi csata meg fog ismétlődni de most nem fognak a magyarok egyetlen esélyt sem kapni a megtérésre.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +22 (30 szavazatból)
 7. Csodálkozom rajtatok. Természetes, hogy emlékművet kell állítani a náci Németország általi Magyarország megszállásának. Ez provokáció?
  Hát nem ott áll a Szabadságtéren a Szovjet megszállás emlékműve?
  Na ugye milyen egyszerű a kérdés? Ez csak érthető!
  1944 október 6.
  Emlékszik még rá valaki?
  Budán szemereg az eső, hűvös szél sodor nedves faleveleket egy fehér márványszoborra, a levelek ázottan tapadnak a vizes kőre. ……. ….. Emlék? DDD
  Írjátok majd meg, ha a templom ablakai csörömpölve törnek és a foszfordarabok a fára tapadt napalmot begyújtják.
  *
  és ha nektek ezek után magyarázat kell, akkor sajnállak benneteket.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +11 (21 szavazatból)
 8. Daniel és Frank Tibor Úr !
  *
  Igen, ez az, amikor szánt szándékkal hallgatnak el égbekiáltó bűnöket. Mert ott már nem tartanak, hogy tagadni mernék, ezért ügyes sasszéval egészen más megvilágításba helyezik a jobboldal gaztetteit. Ezért hozták létre Áder közreműködésével is – hisz ő Fideszben vezérkari tiszt – a Terror Háza “múzeumot” is, ahol folyamatosan az almát igyekeznek összehasonlítani, egyenlőségbe hozni a körtével…
  …És így vannak ezek a előholokauszt tényével is, a már 1941.ben [a német megszállást 3 évvel megelőzve ] megrendezett, Kamenyec-Podolszk néven elhíresült magyar állami tömeggyilkossággal is. Ezzel kapcsolatban először, Antall József történész(!), miniszterelnökünk játszotta el ugyanezt a hazug csúsztatós hülyegyereket, amit ma Áder János gyakorol. A rendszerváltás után ő volt az első politikus, aki nyíltan hangoztatta a német megszállást, mint a magyar holokauszt kiváltó okát, addig amíg Szirtes Zoltán ezzel a nyilvánvaló hazugsággal szembe nem szállt egy,az Antallnak írt Frank Tibor leveléhez hasonló nyílt levéllel, amelyben tételesen támadta a III.Köztársaság első miniszterelnökének hazug állításait. Ezt a nyílt levelet aztán több a mai magyar hatóságoknak írt cáfolat is követte, amelyekben az Antall által nekik átpasszolt ügyre Szirtesnek írt válaszait rendre alaposan megválaszolta… Természetesen az egész “panasz ügyre” semmiféle érdembeli határozat, vagy döntés nem született… Ezt is elkenték, mint a sz@t … illetve tovább tagadták a Szirtes által bizonyított tényeket azzal – és ezt tessék meghallgatni – hogy az a Magyarországról deportált és kivégeztetett majd’ húszezer ártatlan, “illegálisan Magyarországon tartózkodó külhoni illetőségű állampolgár volt, akiket a fennálló törvények értelmében innen ki kellett toloncolni” . Ezt is csnedőrségi stb. és MÁV segédlettel bonyolították le. [Mellesleg úgy beszéltek magyarul, mint te meg én, sokan már csládot is alapítottak, feleség, gyerek...]
  Drága olvasó társaim! Az ügy pikantériája még ráadásul az is, hogy a mai napig is azzal dicsekszik a magyar jobboldal, hogy mennyi lengyelt mentett meg a Horthy-mayarország [Ti. idősb Antall József vezetésével valóban mintegy 2000 , a velünk szövetséges németek elől menekülő lengyel állampolgárnak nyitottak tábort Balatonbogláron.] Azonban nemcsak hallgatnak arról, de megpróbálják cáfolni, sőt jogosnak feltüntetni az u g y a n c s a k . l e n g y e l . területről menekült, 18′800 fő, szintén lengyel állampolgár – Bayer Zsolt [Orbán legjobb barátja] szavaival “galiciai jöttment” – intézményes meggyilkolását.*.
  .
  .
  *Irod.: Szirtes Zoltán “Temetetlen halottaink 1941.”

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +26 (34 szavazatból)
 9. ntolla !
  Hogy jön ide Ráksi és Kádár ????????????
  Ne sumákolj, te is összemosod a dolgokat. Ez mellébezélés, ne haragudj !!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -4 (18 szavazatból)
 10. Gonoszka !
  Biztosan a Gömbös szobor felrobbantására gondolsz…
  Ha nem akkor én hülye vagyok?
  Itt, egymás között nem rébuszokban szoktunk beszélni !

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (11 szavazatból)
 11. Nem is tudom, mi másra gondolhattam volna. Én nem szoktam rébuszokban beszélni, egyszerű és közérthető.
  Karinthy-Szabolcska:
  *
  “Egyszerű és tiszta nóta
  Gólyafészek, háztető-
  Nincsen benne semmi, ámde
  Az legalább érthető.”
  *
  stb.
  DDD

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (12 szavazatból)
 12. Kiegészítés 11:47-es bejegyzésemhez:
  .
  Ja ! És a Kamenyec-Podolszkíjban közös gödörbe lőtt “galiciai jöttmentek” precizen kválogatva, mind zsidónak bizonyult a Magyr Csendőrség megelőző razziái során. Az egészet “sikerült nekik” mindössze 3 hét alatt lebonyolítaniuk, amiből az következik, hgy a Hothy bagázsnak nem csupán egy spontán fellángolásával állunk szemben…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (18 szavazatból)
 13. Most azért kérjétek az Urat, hogy súgja meg Putyinnak, hogy ezek mire készülnek. Még most, amíg mérges Volgográd miatt. Majd ad ezeknek emlékművet a szovjet emlékmű szomszédságában.
  Drága okos, szép és ügyes ellenzékünk! Ezt is el lehet ám bas*ni!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +23 (25 szavazatból)
 14. *
  Remek cikk. Nagy kár, hogy konzekvens megállapitásait és tanulságait, az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok (hivatalosan) nem akarja felismerni. Legalább mondanák ki ! A diplomatáik itt praktizálnak közöttünk. Nemde ?
  *

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (17 szavazatból)
 15. “Szövetségeseink” csak nem, még előbb megvárják míg újra “indul a vonat Auschwitzba” ?
  Ez a sunyi elhallgató magatartás, olyan, mint a magyar bíróság gyűlöletbeszéddel kapcsolatos gyakorlata: addig nem számít annak, amíg nem uszít ott a helyszinen, és abban a minutumban lincselésre… – rothadó egy világ !

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (16 szavazatból)
 16. 1944 nyaran gyerekek jatszottak a budaorsi repuloter deli oldalan halado vasuti palyatest menten.
  A tuzo napsutesben vonat vesztegelt eppen, a vagonokbol emberek konyorogtek vizert. Egy 12eves fiu -szofogado gyerekkent- vizet hozott a kozelbol, azonban egy karszalagos mopedes katona rarivallt es elzavarta ot, a vizet odaadni nem tudta.
  Ott mindenki magyar volt!
  A vagonokba zart es elhurcolt szerencsetlenek is, a jatszo gyerekek is, es az ott felugyelo katonak is.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +21 (25 szavazatból)
 17. @Gonoszka
  .
  Nem az úr fogja megsúgni neki, másvalaki lesz az. De szerintem már nagyjából tudja.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (9 szavazatból)
 18. Eagle,
  DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (5 szavazatból)
 19. Csacsicska Tamás 2014. január 1. szerda 07:06
  .
  Ez … nem egy síkhülye Kövér Lászlóról, vagy egy bunkó felcsúti parasztról, Orbán Viktorról szól – hanem a magyar kormányról.”
  .
  No meg a kormányt támogató békemenetről, a náci fideszről, a fidesz és a kdnp országgyűlési és helyi képviselőiről, tisztségviselőiről, mindezek kiszolgálóiról, tisztelőiről, csodálóiról, rajongóiról, szimpatizánsairól, és a közömbösökről szól.
  .
  „Ne féljetek a barátaitoktól, mert a legrosszabb esetben elárulnak; ne féljetek az ellenségeitektől, mert a legrosszabb esetben megölnek; de féljetek a közömbösöktől, mert az ő hallgatólagos beleegyezésükkel árulnak el és ölnek meg benneteket.” (V.V.)
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +19 (21 szavazatból)
 20. Az Antall kormányt hatalomba juttató választások előtt még azt hittem, hogy a demokraták fognak győzedelmeskedni a fél lábbal még diktatúrában álló új demokraták, illetve a továbbra is diktatúrában gondolkodók felett. Már a kormány megalakulásával egy időben biztos voltam benne, hogy demokratákról szó sincs. Bosszúállni akaró kisemberek álltak Antall mögött, akik alacsony emberi teljesítményükért a szovjeteket, Kádárt, Amerikát, a zsidókat, a cigányokat, stb… tették felelőssé. Tettek helyett címert gyártottak, pénzt vertek, ragozták a semmit, pedig a körülmények alkalmasak voltak akár a legszigorúbb reformintézkedések elfogadtatásához is. Hiába mosdatja az általam minden más vonatkozásban nagyra tartott Debreczeni József Antall Józsefet, miniszterelnöki tevékenysége erről szólt. Talán szeretett volna demokrata lenni, és olyan gátlástalan sem volt, mint a maiak, de a frusztráltak királya volt. És hogy ez mekkora hatalom, azt a mai helyzet ékesen bizonyítja. A Bibó Kollégisták jól mérték fel: mindent ellophatunk, minden közjogi méltóság a miénk lehet, ha állítunk hozzá néhány Horthy szobrot is. Pontosan ez történik ma.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +33 (35 szavazatból)
 21. Ragozhatjuk ezt bárhogy, be kell látnunk, hogy eleink ugyanúgy hallgattak az akkori gyalázat megtörténtekor, mint ahogy most kenik, maszatolják a valóság kimondását a politikusaink. Sőt kifogják még a szelet is a vitorlákból, ha az bontakozni akar.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (17 szavazatból)
 22. Kedves KORDON BLUED, vagy nem olvastad figyelmesen, vagy nem aludtad ki eléggé a szilveszteri mámort.
  „Horthy utolsó mintegy fél évében történtekért a Kormányzó (aki ov-ra hagyományozta az országot), meg a “magyarság” nem felelős, mert az idegen haderő jelenléte miatt nem voltunk független állam.” Ezt mantrázza Orbán kormánya.
  Ha igaz, hogy megszállt országban a honi tisztségviselők mindig ártatlanok, mert nem cselekedhetnek szabadon, akkor ez a képlet Rákosit, Hegedűst, Kádárt is felmenti. A rezsim annyira ostoba, hogy ezt a nagy logikai csapdát sem veszi észre. Ezt a minősíthetetlen szellemi teljesítményt próbáltam felmutatni, szomorúan jelezve azt is, az ilyen moslékkal is beetethetőek a honfitársaink.
  Ha még mindig nem világos, igyekszem bővebben….

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +24 (28 szavazatból)
 23. *
  Néhai Ranschburg professzor úr mondottavolt a Népszinház-utcai és Rákóczi-úti deport-menetben megélt élményeiről, hogy a két legszörnyűbb ezek közül – mint sárga csillagos ötéves kisfíunak – a gyászos menet közeledtére a sorban lecsapódó ablakredőnyök mögött dekkoló lakosság, valamint amikor ő egy sarkon elbámészkodva megállt, és a bámészkodó járókelők közül egy nála nem sokkal iodősebb “nagyfíú” kiválva, őt jól fenéken billentette, hogy menjen már… Annak a rúgásnak a helye egész életében ott égett nem csak a fenekén de a szíve mélyén is…
  Németeket ő sem említett, hogy ott lettekvolna, ahogy néhai Szirtes Ádám színművész úr sem említi őket az önéletírásában, amikor véletlenül arra vetődve szemtanújává vált aTisza kálmán-téri és Népszínház utcai deportálások iszonyatos emberiség ellenes bűntetteinek. Annál inkább beszámol fegyveres nyilasokról, meg birgelicsizmás és stüszikalapos civil rablógyilkosokról, akik előbb elszedik, majd zsebre teszik a halálba menetelőktől kizsarolt értéktárgyakat és pénzt…
  *

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +26 (28 szavazatból)
 24. Vontolla !
  Ezennel belátom, igazad van !!! Figyelmetlen voltam és ezért bocsánatot is kérek.
  A megállapításod pedig ráadásul igen szellemes.
  Ha így fejted ki korábban, mint itt fent, biztosan nem értelek félre…
  Ámbár joggl feltélezed itt rólunk, hogy “mi már fél szavakból is értjük egymást”, ahogy azt Sziágyi György nagy kabaristánk anno megállapította.
  Hiába na, ahogy mondod a sziveszteri dorbéz…
  Üdvözletem: KB

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (10 szavazatból)
 25. A történelem hamisitás célja a magyar történelmi baloldal megsemmisitése.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +18 (22 szavazatból)
 26. “Zalaegerszeg megyei város polgármesterétől 16101/1944

  Kimutatás
  azokról az ékszerész szakértőkről és motozó szülésznőkről, akik a zsidók elszállításával kapcsolatban a zsidók motozásánál az ékszerek felértékelésénél és megbecsülésénél közreműködtek.

  (Alatta 23 név, lakcím , munkanapok száma (2-11) kifizetett összeg 120- 550 pengő. Összesen 3450 pengő Ékszerészek, szülésznők, ápolónők.)
  …..

  Igazolom hogy az 1-4 t. alatt felsorolt ékszerészeknek Zala alispánja szóbeli rendeletére napi 50 pengő szakértői díj, az 5-24 t. alatt felsorolt motozónőkne pedig 30 pengő munkadíj állapíttatik meg.

  Igazolom továbbá, hogy az 1-24 t.a. felsorolt m, kir. zalaegerszegi csendőrosztály parancsnokságának megkeresése alapján a zsidók elszállításával kapcsolatos szakértői és motozónői teendők ellátására rendeltettek ki, és a Siófokon megtartott értekezleten kiadott rendelet szerint a zsidók elszállításával felmerült összes költségek az államkincstárt terhelik, de azokat a város tartozik előlegezni.

  Zalaegerszeg 1944. augusztus 16.

  dr. Tamássy István
  polgármeste

  Zala Megyei Levéltár

  megjelent az Az együttélés és kirekesztés című kötetben,
  kiadta a ZML 2004.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (17 szavazatból)
 27. A történelemhamisitás nem csak a Holokauszt körüli magyar felelősség elkendőzésében érhető tetten, hanem a magyar jobboldal országvesztő , önpusztitó stb egyed uralkosásra és burzsoázia kiépitésre törekvésében nyilvánul meg.Már a rendszerváltás elején látszott, hogy a jobboldali intézményrendszer és elitje képtelen együttműködni, együttélni stb. a magyar baloldallal.Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a Fidesz-Kdnp vezette jobboldali hatalmi politikai burzsoázia kinyilatkoztatta, hogy Ők képviselik legjobban a magyar baloldal érdekeit.. Történelmi tény, hogy Rákosi Mátyás a háború előtt, alatt, és után együttműködésre tett kisérletet többször a magyar jobboldallal.A szomszédainknál ez működött egyedül nálunk nem.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (10 szavazatból)
 28. A rendszerváltásnak nevezett jobboldali fordulat után senki sem vállalta fel a magyar baloldal -kommunista munkásmozgalom- történelmi munkásságát, tanulságait, eredményeit, kudarcait stb. Minden szinpadra lépett politikai formáció jobboldalra pozicionálta magát , megszinesitve a keresztény nemzeti lózungok tárházával.Még a ˇmagukat liberálisoknak nevezők pártjai , értelmiségi műhelyeik , ikonjaik stb. jobboldalinak hirdették magukat és támogatólag hirdették és vallották , hogy a nácizmus és a kommunizmus összemosását.Teljesen demoralizálódott jobboldali és a jobboldal bábjává vált -főleg a fővárosra koncentrálódott- liberális értelmiség durván leszerepelt.Ebből a pozicióból már semmiféle politikai vitát, birálatot stb . nem tud tenni az ország erőforrásait birtokló jobboldali burzsoázia ellenében.Leszerepeltek elvesztették minden kapcsolataikat a valóság érzékeléséhez.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (9 szavazatból)
 29. Én javasolnék néhány új helyszínt az emlékmű felállítására! Épüljön például a győri AUDI üzem, vagy a kecskeméti MERCEDES gyár főbejárata elé. De települhetne a BOSCH gyár elé is. Persze kötelező érvényűen azt is előírnám, hogy az ALDI, és LIDL üzletláncok pakolójában eme alkotás arányosan lekicsinyített másolatait kellene felállíttatni, természetesen az érintettek költségére. Persze lehetne még kötelezni az összes német tulajdonú befektetést is, kis emlékműmásolatok kiállítására. Képzeljük csak el, milyen jól is nézne ki a stuttgarti Wéber család Balatonfüred feletti szőlőjében egy ilyen impozáns emlékmű duplikátum.
  Tudják csak meg ezek a káposztazabáló németek, akik itt tízezrével telepítik a munkahelyeket, milliószámra hozzák az euróikat, ráadásul az ő teljesítményük húzta ki a mínuszból a hanyatló magyar gazdaságot, hogy minket nem lehet pénzzel megvenni. Legalábbis kevéssel nem! Majd mi megmutatjuk ezeknek, hogy olyan emlékművet rittyentünk, aminek még a világ is a csodájára fog járni. Igaz, hogy a megszállás óta eltelt jó sok évtized, de ez most jó lesz a mi politikai céljainknak, mert ha megint belénk köt az a sok okos Tóni nyugatról, meg Brüsszelből, akkor majd azt mondjuk nekik, hogy mi a zsidók érdekében mindent megteszünk, ha meg jobbról ugatnak a nácik, akkor nekik mondhatjuk azt, hogy ennél az emlékműnél még a Szálasi neve napját is megünnepelhetik, és a “becsület napján” is körbeállhatják a teret az internacionalista náci brigádokkal. Szóval ki van ez találva kérem, mint a felcsúti kisvasút.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (14 szavazatból)
 30. Az, hogy ez a mocsok kormány uralkodik abban nem ők a felelősek, hanem akik rájuk szavaztak.

  Az, hogy ilyen sokan rájuk szavaztak abban meg igen nagy szerepe van az idióta balfék ellenzék debil, impotens kommunikációjának, képtelenek a napi magalabdákat lecsapni.
  Ennyire hülye ellenzékkel nem lehet nyerni.
  A fideszhívek a szart csokinak látják, az ellenzék csokiját meg szarnak.

  Amíg a fideszt nem szembesítik hazugságaikkal röviden, tömören, szakszerűen, addig reménytelen minden ellenzéki győzelemben hinni. A hívek hisznek és ezek annyian vannak amennyivel a fidesz nyerhet.

  Nem hittem, hogy ennyire lehet népet békében is hülyíteni.

  Az meg döbbenet, hogy az országban milliók éhzenek a 21.szzd-ban de a regnáló miniszterelnök falusi budijának sarkában stadion épül közpénzen és még nem dugták fel a seggébe az első betongerendát, de legalább is nem zavarták el.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (19 szavazatból)
 31. Jó KORDON BLUED, köszönöm a reagálásod, természetesen: BÉKE velünk!
  BUÉK!!!!!!
  HOLNAPRA FLASHMOB SZERVEZÉS!
  Bővebben: Magyar Fruzsina Facebook oldalán!!!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (4 szavazatból)
 32. A németek a magyarokat nem tekintették árjáknak és az élettér kialakitásakor Magyarország területére a birodalom igényt tartott volna természetesen a nem árja őslakosok nélkül.A magyar jobboldal ezzel a civilizációval fáradozott életre-halálra, hogy majd a végső cél elérésekor elpusztitsa saját népét, államát, civilizációját.A német civilizációnak nem volt kötelessége, minden titkolt és nem titkolt céljáról, szándékáról stb. tájékoztatni, felvilágositani stb. a jobboldali magyar burzsoázia által irányitott , uralt magyar államot.Ezt a magyar államnak kellett volna észrevenni, kikövetkeztetni stb.De erre képtelen volt és a baloldallal való együttműködésre is ami segitett volna az ország és a nemzet igazi létérdekeinek felismeréséhez.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (12 szavazatból)
 33. Ez leegyszerűsítése a német megszállásnak, a zsidók meggyilkolásának. A deportálások lelkes támogatói mellett éltek (élnek!) itt nem támogató magyarok is. A holokauszt nem zsidó ügy – a miénk is. Magyar ügy.
  De BL-nek nehéz a szovjet megszállással egyenlőségjelet kitevő (helyszín!) újabb orbán-gazság teljes spektrumára reflektálni.
  Nehéz az antikommunista antifasiszták dolga.
  Belátom.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -2 (8 szavazatból)
 34. Európa első zsidó-törvényeit Horthy Magyarország hozta, ennyit a felelősségről…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (10 szavazatból)
 35. ezt ugyan máshol olvastam:

  Nyilván ezzel alapozzák meg Szálasi rehabilitálását, akiről a legújabb todományos kutatások szerint elképzelhető, hogy maga Angela Merkel segítette – sőt, valójában kényszerítette – hatalomra egy kombinált tudatbefolyásoló-, és időgép segítségével, amelyet már korábbi évekre is alkalmazott az EU, hiszen az összes zsidótörvényt is így erőltette rá Horthyra, akinek – bár saját bevallása szerint komoly ellenérzései voltak “a zsidókkal” szemben -. igenis voltak zsidó barátai is, tehát ugye ezért aztán nem is lehetett antiszemita, a zsidótörvényeket is csak és kizárólag azért hozták, hogy a zsidóság boldog, megelégedett életét és örömteli jövőjét törvényes alapokra helyezzék Magyarországon.
  De ‘44 márciusában aztán jöttek azok a gonosz német tankok Angela Merkellel, és hát így aztán ugye mit volt mit tenni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (5 szavazatból)
 36. Az idő múlásával egyre inkább azt érzem, ez az emlékmű-ügy egyfajta fordulópont lehet a rezsim életében. Annyira abszurd, ostoba, oly sok, közöttük fontos helyről hoz(na) neki kellemetlen visszhangot, hogy talán visszakozik.
  Ha megtörténik, az annak a jele lesz, hogy a legfelsőbb vezetésben komoly vita van, mennyire legyen hangsúlyos a Horthy-éra restaurációja. Nyilvánvaló, hogy létezik egy, a Hegedűs tiszteletest kedvelő csoport (ez szorgoskodott például a nyilas Nyírő ügyben) és egy másik, amely úgy érzi, nem szabadna ennyire felvállalni a több sebből vérző múltat. Ez a vita, a választás előtti izgatott időszakban megbonthatja a látszatra tökéletes csapatjátékot, nem lehetetlen a Pokorniénál markánsabb elhatárolódás.
  Érdekes hetek következnek…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (4 szavazatból)
 37. Ugyanerről a Szabadság térről beszélünk?

  A tér megújulására az ezredforduló után került sor: 2003-ban négyszintes mélygarázs épült a tér alá. A felszínen parkokat és játszótereket alakítottak ki. 2010 után megerősítették az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségét védő kerítéstrendszert. Miután a Szovjet hősi emlékművet többször megrongálták, az emlékmű körül védőrácsokat helyeztek el. [8][9] A téren további két alkotás is látható: a 2010. március 26-án átadott ún. interaktív szökőkút,[10][11][12], valamint a 2011 júniusában felállított Ronald Reagan szobor.[13]
  wikipedia.hu

  Mert pld Reagan már rátok bacta volna a pinceajtót….

  Oroszok is örülni fognak…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (7 szavazatból)
 38. Úgylátszik a német nácik még úriemberek voltak a magyar nácikhoz képest.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (5 szavazatból)
 39. Munka, mindig a munka…szegény bérmínuszolóknak látom egy szabadnapjuk sincs…

  Szomorú…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (8 szavazatból)
 40. aristidész
  *
  A szovjet megszállás csak harcászatilag igaz, történelmileg felszabadítás volt a Horthy féle ellenforradlmi és nacionál-fasiszta, valamint a náci-német megszállás alól, amely százezrek életét mentette meg a még utolsó Hitlercsatlós fasiszta fenevadak tombolásától.
  *
  Ismertem embert, akinek a szeme láttára lőtték gödörbe a nővérét. Neki sikerült elbújnia, majd egy nap múlva felszabadították a szovjetek…
  *
  Tudnék még sok hasonló történetet elmondani…
  *

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (8 szavazatból)
 41. Az 1944-es német bevonulás nem minősül megszállásnak.Magyarország háborús szövetségese -a hadi helyzetre hivatkozásra- a legfelsőbb magyar jobboldali politikai vezetés egyetértésével bevonult.Az akkori magyar jobboldali politikai vezetés konkrét, és részletes szerződésekben kötelezték el magukat a német szövetséges oldalán teendő háborús erőfeszitésekre, teendőkre stb.Nem tudok arról, hogy bármiféle ellenállás lett volna a bevonuló német csapatok ellen.Arról viszont konkrétan több információm van, hogy több helyen szeretettel, és tisztelettel viselkedtek a német bevonulókkal.Vacsorákra, ebédekre stb. hivtak meg német tiszteket, hazai hivatalnokok, tisztek stb.Tehát álláspontom szerint nem igy zajlik egy ország ugymond megszállása.Egy egyeztetett bevonulásról van szó.A németek tették a dolgukat az elképzeléseiknek megfelelően, a magyar jobboldali politikai vezetés pedig, mintha mi sem történt volna bábjává szegődött minden kivánságnak és teljesitett mindent.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (10 szavazatból)
 42. Emlékezésben gazdag év elé nézünk: lesz – fideszes holokausztbiznisz keretében – „emlékév”, s mintegy ellensúlyozásképpen(?) a főváros szívében „emlékmű” emlékeztet bennünket az 1994. március 19-ei német megszállásra.

  Talán nem is a szovjet emlékmű helyére akarják tenni: a tér egyik oldalán a szovjet, a másik oldalán a német megszállásra emlékezhet a magyar: egyik kutya, másik eb alapon, két pogány közt egy hazáért, az ártatlan Horthy-Magyarországért…

  Nos, én is emlékeztetek: annak az országnak az állama, amelyet a nácik megszálltak, a náci Németország önkéntes és hű szövetségese volt.

  http://gepnarancs.hu/2014/01/emlekmu-az-emlekevben/

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (4 szavazatból)
 43. Persze, nem 1994-ről (akkor nem itt tartanánk!), hanem 1944-ről van szó…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 44. Csacsicska Tamás

  Na és hogy nézzen ki az emlékmű?
  .
  Javaslatom: három alakos szoborcsoport – a kis Orbán Viki kezét jobbról Hitler, balról Horthy fogja. És az USA Nagykövetséggel szemben kell felállítani, közvetlenül a kerítés elé.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (7 szavazatból)
 45. A cikk alatt az egyik kommentelő jóvoltából (2 részletben) olvasható az emlékmű-rendelet, amit S.Zs. miniszterelnök-helyettes (a KDNP-s) írt alá:

  http://nepszava.hu/cikk/1006864-kiemelt-emlekmu-lesz-a-szabadsag-teren

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (4 szavazatból)
 46. “Egy kormányhatározat szerint emlékművet állítanak a német megszállás évfordulójára a Szabadság téren.”
  .
  A – még mindig – református lelkész Hegedűs Lóránd javaslatára és Hegedűs Lórándné jobbikos parlamenti képviselő soron kívüli beterjesztésére állítják fel az emlékművet? Gyalázatos ötlet a Szabadság téren, a Horthy szobor közelében még egy náci szimbólumot létrehozni.
  Azt peresze még nem jelentették be, hogy a szovjet emlékmű helyére tervezik. Azért kerül olyan sokba, mert a régi emlékmű lebontása és elszállítása is rengetegbe kerül. Utána vajon hova kerül a mostani? Moszkvába?
  .
  A Magyar Református Egyház aktív segedelmével ez Hegedűsék harmadik dobása a Szabadság tér nevének megbecstelenítésére. (2006, 20013, 2014.)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 47. Apám testvére a fronton halt meg, mert kihajtották a frontra. Az apámat munkaszolgálatra vitték és onnan szökött meg, hónapokig bujkált. A mai magyar kormány egy nyíltan fasiszta bagázs. Aligha fogják megúszni ezt.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 48. Ahogy Orbán mondta, tankokkal jöttek, hogy is volt pontosan?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (3 szavazatból)
 49. Kedves Ádám!
  Itt az idézet egyeskétől:
  „A németek küldtek már lovasságot Magyarországra, tankok formájában jöttek, ne küldjenek, az a kérésünk. Nem volt jó ötlet, nem vált be” – ezt mondta Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában azzal kapcsolatban, hogy Angela Merkel német kancellárt a minap arról kérdezték, lovasságot kell-e küldeni Magyarország ellen vagy sem.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (5 szavazatból)
 50. Amúgy a neten aláírást gyűjtenek, hogy az EU avatkozzon be magyarország fasizálódása és a demokrácia fölszámolása miatt. Jó hírünk van a nagyvilágban:

  As of this month, Hungary is no longer a democracy — and if we don’t act now, things are about to get a lot worse.
  ==> Don’t let Hungary go the way of Nazi Germany: Demand EU action today!
  http://act.watchdog.net/petitions/2675?share_ref=OGobgOK449I

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (6 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Továbbra is téma Orbán elmeállapota 2014. január 3. péntek | AN

A németek csak bevonultak a szövetségeshez 2014. január 2. csütörtök | AN

Magyarország jobban teljesített 2014. január 1. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos