Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megölt zsidók emlékével fényezi magát a kormány 2013. december 23. hétfő 4:44 Forrás: AN

 • Hozzászólások(75)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Megölt zsidók emlékével fényezi magát a kormány

Budapest – Hónapok alatt akarja kipipálni Orbán Viktor kormánya a Sorsok Háza néven létesítendő intézményt. Megfelelő tartalmi előkészítés nélkül vágnak bele a megvalósításba, gyorsan, de legalábbis, azonnal kell minden, rohammunkával épül fal, tető, tartalom.

Mintha csak valakinek meg akarnának felelni, ezért igyekeznek körülbástyázni magukat az értelmiség képviselőivel, hátha így jobb színben tűnik fel, hogy nem a 70 évvel elpusztított zsidó gyerekek (és szüleik) emlékére épül a Schmidt Mária által gründolt intézmény, hanem azért, hogy az Orbán-kormány ezzel is fényezze magát.

Konrád György már köszönettel visszautasította a felkérést, hogy vegyen részt ebben a szomorú és lehangoló kutyakomédiában. Azt írta Schmidt Máriának, hogy a Sorsok Házára fordított pénzt fordítsák inkább a ma éhező magyar gyerekek étkeztetésére.

Ezt követően a Mazsihisz is elhatárolódott a különös projekttől, legutóbb pedig Schweitzer József nyugalmazott Országos Főrabbi nyílt levélben közölte fenntartásait.

Íme Schweitzer József levele: Noha nem kérdeztek meg, szeretném elmondani a véleményemet a Józsefvárosi pályaudvarra tervezett „Sorsok Házáról”, amely a Soá idején a Magyarországról deportált és meggyilkolt zsidó gyerekeknek kíván emléket állítani.

Nézetem szerint a helyszín megválasztása nem megfelelő, mert a Józsefvárosi pályaudvar nem köthető a hazai zsidóság tömeges deportálásához, beleértve a gyermekek deportálását is. Ha már felvetődött egy új holokauszt emlékezethely kialakítása, erre az egykori budapesti gettó területén fekvő Rumbach utcai épülete lenne megfelelő.

Ez a megoldás véleményem szerint a helyszín szimbolikáján és szakralitásán túl költségkímélőbb is lenne. Csatlakozva Konrád György barátom javaslatához, legalább a költségkülönbözetet fordítsák a Magyarországon élő nélkülöző gyermekek javára.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (43 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +50 ( 62 szavazatból)
Megölt zsidók emlékével fényezi magát a kormány, 4.6 out of 5 based on 43 ratings

Címkék:, , , , ,

 • Hozzászólások(75)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

75 Reader’s Comments

 1. VegvariVitez !
  .
  És ráadásul ebbe a múzeumnek hazudott error házába naponta százával buszokkal szállítják az ártatlan fejű kis nebulókat ” t a n u l n i “.
  .
  És ez a legfőbb céljuk: “az emberi erőforrás” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (17 szavazatból)
 2. Bumburi
  Eltértünk a tárgytól, ezért ezzel a hsz-sal lezárom a témát. Wass Albert: Üzenet haza. Elmondja a vénségére sajnos nyilassá vált Sinkovits Imre. (Kár érte, tehetséges volt…) Fölvette a Duna televízió. Aztán nézd meg, hogy ehhez a videóhoz a nácifasiszta sovén jobboldalnak milyen gyöngyszemei kapcsolódnak.
  Tanulságos.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (9 szavazatból)
 3. Az a Terror Háza Múzeum főigazgatónő, aki az idei Mikulás napra időzíti a Horthyról szóló ( “Mit kezdjünk vele” ) kerekasztal-beszélgetést, https://www.facebook.com/events/265529070262624/ majd, lett belőle egy tisztára-mosó, dicsőítő esemény…. hasonló szándékkal akar létrehozni egy ellen-Holokauszt-központot kormányzatilag… ahol megint majd a németek és nyilasok “nyakába varrják” a deportálásokat, elhallgatva az odavezető előzményeket, és törvényeket…
  Gyermek-holokauszt meg nálunk “külön” nem volt! ( a franciáknál fordult elő. az 1942. július 16-i párizsi “razzia” során – ahol elválasztották a kiskorúakat a szüleiktől, majd aztán, “humanitárius indokkal” mégis utánuk küldték őket a halál-táborokba… ( ilyen álságos szemlélet jellemzi Horthy menyének visszaemlékezését is: http://www.youtube.com/watch?v=3wwTFlSh-5o 22:45 perctől )…
  A Rumbach utcai zsinagóga gyönyörű épülete VALÓBAN méltó lenne, és évek óta vár felújításra a rommá vált belső…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (8 szavazatból)
 4. Hamlet 12.23/13,20 !
  .
  Az áldozatot okolni a legkönnyebb. Olyan, mint mikor a vadász azt mondja az elé került vadra, “kellett neki elém jönni”.
  .
  Nem a rabbik termelték ki a fasizmust, a nácizmust, de még a nyilas-hungarizmust sem…
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (9 szavazatból)
 5. oldberg
  Még ez, és én is befejezem.
  Nálam nincs a kínált felvételen, de rákerestem,és egész máshol van. Nálam.
  Mindenesetre elnézést kérek,nem az én hibám,de akkor is borzasztó!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -2 (4 szavazatból)
 6. félreértetted nagyon sokan megjósolták a soát mint Bartus László a mi népünk jövőjét – és nem volt egy zsidó államférfi aki azt mondta volna akkor mindenki csomagoljon és indulás és nem hagyjuk magunkat most velünk magyarokkal ugyanez van nem 500 000-nek 5 000 000-nak kéne csomagolnia és emigráns kormányt kéne alakítani az ittrekedők védelméről pedig gondoskodni mert ezek ha nem hódolsz be ha élvezetüket nem szolgálod megölnek lehet hogy egy ujjal sem nyúlnak hozzád de öngyilkos leszel megfagysz éhenhalsz a magyar nép ÉLETVESZÉLYben van ez emberiség elleni bűntett népírtás humanitárius katasztrófa

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +11 (15 szavazatból)
 7. a zsidóság az utolsó pillanatig nem hitte el hogy ez megtörténhet mint most mi senki nem kongatta meg a vészharangot áltatták magukat a végsőkig tehetetlenül sodródtak tömegesen a vágóhídra érzékelték a kiúttalanságot de mégsem akarták beismerni az asszimiláció csődjét mint most mi be kell vallani a bukást és KIUTAT kell mutatni vállalva a felelősséget EGY ÁLLAMFÉRFI kellene de nincs de ha nincs ahogy akkor sem volt akkor a pusztulás következik mint akkor

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (11 szavazatból)
 8. kellett volna egy Mózes akkor ahogy most nekünk is kellene akár egy Árpád aki kivezet innen minket a biztos halálból

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (8 szavazatból)
 9. sors= nem tehetsz semmit nincs saját akaratod azt teszed amit mondunk – mi vagyunk a sorsod

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 10. Trai49
  .
  Egy holokauszt múzeumnak, vagy emlékműnek nem hátsó, eldugott utcákban lenne a helye, hanem főútvonalon, téren. Olyan frekventált helyen ahol a hétköznapokon menetrendszerűen, vagy véletlenül arra haladó járókelők, utasok naponta többször, vagy eygszer-egyszer megpillanthatják emlékeztetve őket a Horthy éra hatszázezer zsidó áldozatra… Úgy, mint ahogy a jobboldal relativizáló eszköze a terror háza is egy ilyen helyen pöffeszkedik, külön ráépített és szándékkal megnagyított pengefallal, szinte rázuhan a városra.
  Minden más hely propaganda szempontból egy sz@rt se ér.
  .
  Mellesleg, a Dohány-utcai Zsinagóga galériáján bárki által látogatható a Zsidó Múzuzeum, amely bár nem holokausztra specializált, ám nem kevés anyagot tárol és mutat be ebben a témában is, amely bárki számára megtekinthető.
  Azon kívül, ott lent, alatta található a Hősök Kertje, amely mintegy 4500 budapesti gettó-halott örök nyugovó helye és mementója a vészkorszaknak, ha úgy tetszik, hát “megfogható” bizonyítéka a holokausztnak, bárki láthatja a tömegsírokat…
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (11 szavazatból)
 11. trai49!
  .
  Azzal meg mit akarsz mondani, hogy nálunk nem volt gyermek holokauszt ???
  Igenis volt. A pozsonyi úton volt egy svéd ház, ahonnan a nyilasok a gyerekeket kihajtották a dunapartra…
  Azon kívül, mit számít az, hogy külön, intézményesen vittek e gyermekeket a halálba, vagy a szüleikkel, nagyszüleikkel együtt…
  Amennyiben nem volt intézményesítve, az is csak azért volt, mert az egész holkausztnak mint “rendszernek” – a Wannsee-i konferencia instrukciói alapján – a pánikmentes lebonyolítás volt a legfőbb szempontja. Tehát álságos és sértő azt hansúlyozni, hogy ilyen itt nem is volt…
  Az auschwitzi rámpán készült, és ismert sok-sok kép közül két különösen megrázó epizód markol a néző szívébe:
  - Az egyik, ahol egy magyarosan, zsinóros atillába és bocskaisapkába öltözött cserkész(!)* ikerpárt – kb 10 évesek voltak – látunk a frissen érkezettek között.
  - A másik, ahol egy anyóka “a szárnyai alatt” vezet 4-5 icipici gyermeket, a villannyal tűzdelt szögesdrótok és betonoszlopok határolta végső útjukon…
  .
  * Itt is meg kell jegyezni, hogy a cserkész mozgalom míly álságos és sanda alapeleme volt a Horthy Magyrország .A gyermekszövetséget tagadhatatlanul két részre bontották, keresztény és zsidó csapatokra…
  De hát, mi mást lehetett várni attól a szervezettől amelynek “főcserkésze” maga gróf Teleky Pál, az első zsidó törvények kidolgozója és előterjesztője volt. Aközben önfényezés gyanánt mindenféle nemzetközy jamborykkal [ejtsd: dzsembori] komédiázták tele a világot…
  Az is megérne egy “misét”, hogy vajjon a ma is létező Nemzetközi Cserkészszövetség a háború után levonta e a tanulságokat a magyarországi cserkészmozgalom eme embertelen gyakorlatáról ???
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (10 szavazatból)
 12. Már megint egy szemfényvesztő, álságos, költséges és felesleges projekt olyanok részéről, akik számára ez csak egy álarc, amely mögött növekvő nyomor, gyermekéhezés, mindenféle rasszizmus, antiszemitizmus, fasizálódás, náci ideológiák terjedése áll. Sorsok Házát építene, miközben cinkos hallgatással támogatja a felsoroltakat. Kit tudnak ezzel becsapni? Ki nem lát át a szitán?
  Véleményem szerint egy holokauszt emlékmű önmagában egyik felsorolt problémát sem oldja meg.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (9 szavazatból)
 13. SLIKK Marika Terrorhaza Igazgatoneninek meg a szeme sem all jol

  egyebkent is teljesen alsagos megteveszto es kizarolag AntiKommunista ideologiat femjelzo ez az ocska komor intezmeny a fidesz alnemzeti hazug ideologiajanak kedvence a tortenelem szemetdombjarol elokotorni dolgokat hogy magat fenyeze pusztan skozben magat a tortenelmet hamisitja meg!
  remeljuk a fidesz vegleges bukasaval orokre eltunnek a magyarDemokraciabol ezek a szornyusegek s maga a terrorHazat is megszuntettik mert meghamisitja a tortenelmet!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (5 szavazatból)
 14. A szép-tekintetű nagysasszony elfelejtette amit hirdetett ellenzéki létében. A hatalom gesztusokat kell gyakoroljon az ellenzék felé. Az sem zavarta , hogy a szoci hatalom gesztusnyújtó kezét folyamatosan elütötték és tovább verték a nyálukat. Ellenben most hatalmi helyzetből eszébe sem jut a hölgynek a gesztus , hanem erőből, a hatalom biztos tudatában lelkiismeret furdalás nélkül nyomul.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 15. Balogh de nem balga

  Véleményt nem tudok írni, mert ha ezt a némbert meglátom kiráz a hideg és min. a purgatóriumban érzem magam. Ott meg hát a toll vége beszárad.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (4 szavazatból)
 16. Schmidt Mária és Matolcsy György ha egy fotón szerepelne,tisztán látszana a két csillogó
  szempárból,Magyarország kusza politikai és gazdasági helyzete.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (5 szavazatból)
 17. Trai49 !
  Bocsánatodat kérem, újbó elolvasva a kommentedet rájöttem, hogy a gyermek holokauszt témát idézőjelbe téve említed…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -1 (3 szavazatból)
 18. Izsak-Bacs Jeremias

  Kedves mindenki’

  Karácsony van, és küldtem egyik ismerősnek egy Karácsonyi dicséretet, (himnuszt), bocsánat mindenkitől, IGAZ, nem néztem utána azt hogy ki tette fel a YouTube-ra, ezert kérlek benneteket hogy ne vegyetek rossz neven és BOCSÁNAT mindenkitől! Utólag is Boldog és Áldott Karácsonyt és meg Boldogabb Újévet. (Köszönöm az észrevételt.)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (5 szavazatból)
 19. Izsak-Bacs Jeremias
  Áldott karácsonyt és boldog új évet kívánok.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 20. Eljön az az idő amikor a Terror Háza Múzeum Horthy színre lépésével a fehér terrorról 600 ezer ember kifosztásáról gettókba zárásáról és az ország romba döntéséről szól majd.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (4 szavazatból)
 21. Dr.Balázs József

  A tiszta és őszinte megemlékezséhez, megbánáshoz és bocsánatkéréshez nem kell más csak 2 szál gyertya, néhány tükör és a sötét folyosón haladva hallgatni a a 6 millió eggyilkolt gyermek nevét. Én megjárta zet az utat és megszégyenülve emberi mivoltomban, könnyses szemmel jöttem ki az ottlévőkkel együtt. De a Terror Házába be nem teszem a lábam, mert ott még az igazságot is hazudják.
  Ezeket az álszent a múlt bűneit a mostani nemzedékre erőltető cinijus politikusokat egyszer végigvezetném azon a sötét folyosón, melyet csak két gyertya tiszta fénye világít meg. Lehet, hogy ezek lelke olyan sötét, hogy még az sem használna.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 22. T. Irén Bakos !
  *
  Egy emlékműnek akkor van hatása – mert iganis van – az utókorra, ha nemcsak megformálásában, de a helyének megválasztásában és nem utolsó sorban a méretében(!) akkor is emlékeztet arra aminek emléket akar állítani, ha a szemlélő csak egyetlen pillantást vet is annak az irányába… Ha egy felkiáltó jelként funkcionál a mindennapok rohanásában.
  *
  Az ilyen, udvarokba suvasztott – pláne egy helyre zsúfolt emlékhelyek, mint a “fűzfa is” és ugyanott még X számú másik emléktábla, valamint a Páva-utcai Holokauszt múzeum, nem képesek betölteni ezt a hivatásukat, még akkor sem, ha az esztétikai követelményeknek mid eleget is tenne…
  *
  Odakint – a Kozma-utca 6.szám alatti temetőben – a holokausztot követően állítottak egy igen nagy méretű pilléres árkádsor rendszerű fehér márvány emlékművet amely, ha mondjuk nem ott, hanem a Bajcsy és a Károlykörút találkozási pontján helyezkedne el – mondjuk az Orbángödör helyén – akkor lenne jó helyen, mert az Budapest egyik, sőt talán a legforgalmasabb csomópontja. Ott lenne c s a k “kitéve” az akaratlan pillantások tömegének, de a több(?)ezer rávésett név böngészése is igazi tanulság lenne az arra tévedő és sétáló fiatalok számára…
  *
  Másrészt,T. Irén ,hogy kik nem látnak át szitán ? Hát pontosan azok a milliós tömegek, akiknek igenis szükségük lenne . e g y . i l y e n . e m l é k m ű r e . ahhoz, hogy legalább minimális . l á t á s u k . is legyen az akkor történtekről, és ne lehessen őket ilyen Terror és Sorsok háza nevű, kamu múzeumokkal az orruknál fogva f é l r e vezetni. Mert talán még hosszú távlatokban is kéne gondolkodnunk.
  *
  Az Ön alapkédése, hogy egyáltalán “mit oldana meg egy
  holokauszt emlékmű önmagában”, csupán egy példával illusztrálnám, mégpedig a felszabadító szovjet hadsereg Szabadság-téri emlékművével, amely – pedig nem is annyira forgalmas helyen – mennyire csípi a – nemcsak szélső – jobboldal szemét… Mindenféle aljas akcióval próbálták megrongálni, de ma már a lebontását tervezgetik, egy Horthy emlékmű ellenében. Nem önmagában, hanem társadalmi komplexitásában van jelentősége minden emlékműnek…
  *

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 23. Még egy megjegyzés:
  *
  A Szabadság-téri emlékmű fennmaradása, eddig csupán az Oroszországgal szemben fennálló diplomáciai kötelezettségünk, valamint az odkint található többezer magyar katonasír megmaradásának a feltétele… Csak egy emlékmű.
  *

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 24. Minden magyarországi gettó helyén helye lenne egy emlékműnek ami Horthy gaztetteinek egyikére emlékeztetné az embereket.

  A budapesti gettó felszabadulásakor halomban álltak a hullák.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Lemondott a Mazsihisz ügyvezető igazgatója 2014. április 10. csütörtök

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. április 9. szerda

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos