Ronai and Ronai
AMERIKAI

Félni, és félni hagyni 2013. november 3. vasárnap 9:20 Forrás: Nolblog

 • Hozzászólások(38)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Félni, és félni hagyni

Budapest – Szívesen lájkolna a Facebookon, de fél, hogy baja lesz belőle. Középkorú nő mondja ezt az utcán. Szégyenkezés van a hangjában és valószínűleg a tekintetében is – ez utóbbit csak sejtem, mert nem mer a szemembe nézni. Pedig, nem neki kellene szégyenkeznie, gondolom magamban, de nem mondok semmit.

Mit is mondhatnék egy embertársamnak, aki tisztességesen élt idáig, és most újból meg kellett tanulnia félni.

Nem először hallom ezt a mondatot, mások is mondtak már hasonlókat.

A félelem benne van a levegőben.

Halkan mondunk mindent, megfontoltan, előtte alaposan körülnézünk. Magunk sem értjük, hogyan juthattunk idáig, hogy megint ezt suttogjuk a mobilba: ez nem telefontéma.

Megint megtanultunk írni és olvasni a sorok között. Pedig már azt hittük, hogy vége, elfelejthetjük örökre. Lám most újra hasznunkra válik. Akik átélték egyszer, azoknak gyorsabban megy, de keservesebb – az újak, akik már a félelem nélküli létbe születtek, fel sem fogják, mi történik velük.

Félni mindenhol lehet: vasúton, hajón, autóban, buszon, villamoson, metrón. Péknél, zöldségesnél, virágosnál, trafikban, bankban. Azok is félnek, akiknek a javaik megfogyatkoztak, s reményeik mintha sosem lettek volna, és azok is, akiknek még van mit a tejbe aprítaniuk.

A félelem demokratikus: jómódú és szegény egyaránt szabadon félhet.

Félünk piacon, postahivatalban, mindenütt. Van, aki a fodrásznál fél, mások az iskolában, gyárban, irodában.

Félünk az egyenruhától, és félünk akkor is, ha egyenruhások vagyunk: tűzoltók, katonák, rendőrök.

Fél az ápoló, és fél az ápolt.

Félnek a fiatalok, mert azt látják, hogy a szüleik félnek. Utóbbiak nem mutatják, de ettől még látszik rajtuk. Kiül az arcukra, látszik a tartásukon, érződik a bőrük szagán. A félő ember másképp mozog, mint az, akinek nincs baja.

Félnek az idősek, mert azt látják, hogy a gyerekeik és az unokáik félnek.

Félünk játék közben, munkaidőben, szabadságon. Zenét hallgatva, könyvet lapozgatva, újságot olvasva.

Egyszer majd elmúlik ez is, a félelem sem tart örökké. Ám addig nem árt, ha alaposan meggondoljuk, hogy mit lájkolunk a Facebookon.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (51 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +88 ( 94 szavazatból)
Félni, és félni hagyni, 4.8 out of 5 based on 51 ratings

Címkék:, , ,

 • Hozzászólások(38)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

38 Reader’s Comments

 1. Igen, dobbenet de igy van. Elkezdtek az oregek ( mert ok kezdtek es nem most hanem ugy 2010 korul, csaladon belul lattam ) es mostanra mar mindenki atvette, meg a fiatalok is. Dobbenet!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +38 (42 szavazatból)
 2. a fidesz és agyhalottjai kétségtelenül arrogánsak és szeretnek fenyegetni. ez sok szót nem érdemel, mindenki tudja, hogy így van. az is igaz, hogy nem minden népnél müködne a megfélemlítés ilyen feltünöen hatékonyan. a magyaroknak (sajnos igaz általánosítva) elviselhetö ár a szorongásoldásért a meghunyászkodás. orbánék pontosan tudják, hogy kertész ákosnak mennyire igaz van, amikor azt írja, hogy a magyar genetikailag alattvaló. valószínüeg sokan félreértették az alattvalót. azt hitték, hogy azt mondja, hogy áláavalók. pedig nem, “csak” alattvalók. együtt tutdnak élni a megfélemlítéssel és úgy gondolják, hogyha keresik a megfélemlítö kegyeit, akkor a nyugalmuk biztosabb lesz. orbán többek közt ezt felismerve “mert” olyan messzire menni. tudja, hogy ebben az országban inkább reszketnek, sopánkodnak, sajnáltatják magukaut aa eemberek 100 évig, minthogy megpróbálkozzanak egy forradalommal. orbánnak nyugdíjas állása van. szellemes a cikk címe, de ez is csak egy önsajnálat. ennél sokkal többre van szükség!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +38 (46 szavazatból)
 3. Talán az első írás az AN-ben, amelynek üzenetével vitatkozom.
  A helyzet leírásával nincs gond, valóban sokan félnek, többnyire jogosan. Az egyre nyilvánvalóbban diktatúrába masírozó demokráciákban ez a jelenség közismert. De az
  elköszönő mondat („Ám addig nem árt, ha alaposan meggondoljuk, hogy mit lájkolunk a Facebookon.”) ajánlása elfogadhatatlan. Egyáltalán nem biztatom a honfitársakat, hogy hallgatásukkal azt üzenjék a harmadosztályú focicsapat öltözőjének sör- és izzadság bűzét árasztó belső gyarmatosítóknak, feladtuk, győztek. Inkább legyenek sokkal bátrabbak és hangosabbak, mint eddig.
  Vegyék észre, minden megnyilvánulásuk arról árulkodik, hogy rettegnek.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +51 (61 szavazatból)
 4. vontolla
  2013. november 3. vasárnap
  10:04
  Értem én, hogy mit mondasz, de felelősséggel nem tanácsolhatja az író, hogy add oda magad önként a rezsim bosszújának.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +27 (31 szavazatból)
 5. Ahogy a cikk is írja, Maki: ” Akik átélték egyszer, azoknak gyorsabban megy…”
  Hát még akik többször is átélték! (Nekem is van 90 éves rokonom.)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (19 szavazatból)
 6. Avi
  Ebben csak az a gond, hogy addig kellene elkezdeni a hangos beszédet, sőt, a kiabálást, amíg a hatalom a bosszúállást nem kezdi el.
  Mert utána hangos szó sem lesz.
  Orbán melléfogott, mert elhamarkodta ezt a rendszerváltást. Sokan élnek, akik még tudnak mesélni, és át tudják adni az utódaiknak a tapasztalataikat. Ezért beszélnek halkan,és egyre többen.
  Remélhetőleg ez nem tart már sokáig.Remélem nem engedik kibontakozni a borzalmat, amit ez a féleszű előkészített.
  El kell kezdeni végre a hangos beszédet! Azoknak akiknek van lehetőségük,és csatlakozni fognak hozzájuk nagyon sokan.
  Félelemből. Amit a halk beszéd is generál.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +38 (44 szavazatból)
 7. "tisztelhölgyeimésuraim"

  .
  .
  Ki sem megyek a Facebookra, mert ott regisztrálni kell > világos ?
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +19 (21 szavazatból)
 8. "tisztelhölgyeimésuraim"

  .
  .
  Azért fogadjuk el a klasszikus alapállást, miszerint;
  A LÉT HATÁROZZA MEG A TUDATOT.
  Ebből kifolyólag, akinek van vesztenivalója, de ha csak egy kicsi félteni valója van is szegénynek, nem fogja a maradék egzisztenciáját odadobni senki más kedvéért a bizonytalanba…
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (19 szavazatból)
 9. Nos, amikor már csak a láncainkat veszíthetjük el, akkor majd hangoskodunk, vagy ha tetszik, lájkolgatunk, de most még kitart az egzisztenciánk, legább is egy része. Kitart a családunk, szeretteink féltése.
  Ezért vannak egyre kevesebben az utcán, már ami az ellenzéket illeti.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +27 (31 szavazatból)
 10. "tisztelhölgyeimésuraim"

  .
  .
  A gyenge kis szardiniák csak a tömegben kapnak erőre. A tömeg mimikrijét kihasználva tudnak csak élve maradni, ami természetes ösztön. Az egyéni egzisztencia megmaradása is csak a többiek között oldható meg. A hal-halmaz a másodperc töredéke alatt képes irányt változtatni s ha kell kettészakadni, amivel megzavarják a ragadozókat.
  .
  A kivétel, amikor a bálnák gyűrű alakban összálva a halraj alatt levegő buborékokat bocsájtanak ki, amely buborékcső egybe tereli a rajt és akkor aztán kezdődik a ragadozó lakoma még a cápák és a halászadark számára is… jóllakásig.
  .
  Mi ebből a tanulság a sokaságban az összefogásban olyan lehetőségek rejlenek amelyek megnövelik az amúgy, magukban gyönge egyedek érvényesülését egy közös érdekben egyesülve…
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +19 (21 szavazatból)
 11. .
  Bérrettegők.
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -33 (37 szavazatból)
 12. Mária
  Ki bér retteg itt? Esetleg ha kifejtenéd.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (15 szavazatból)
 13. "tisztelhölgyeimésuraim"

  .
  .
  Az előbbi kommentemben azért az egyéni megnyilvánulással (regisztráció!) szemben, elsőbbséget élvez a tömeg-mimikri. Utóbbiból még van visszaút és menekvés…
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 14. bruckenbacker kapitány
 15. bruckenbacker kapitány

  http://wikileaks.org/spyfiles/files/0/289_GAMMA-201110-FinSpy.pdf

  De ne legyünk paranoiások….

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 16. bruckenbacker kapitány

  A Citizen Lab kutatói még tavasszal észlelték a FinSpy és FinFisher néven is ismert szoftver nyomait Magyarországon. Ahogy már akkor kiderült: Magyarországon is vannak olyan irányító szerverek, melyek vezérlésével a szakemberek szerint a kormányok politikai ellenfeleiket is figyelik.

  Az IT café azt írja: ez még önmagában nem jelent feltétlenül kormányzati felhasználást (bár szakértők állítása szerint az irányító szoftver telepítéséhez szolgáltatói közreműködés szükséges), de a gyanút tovább erősítheti egy szeptember elején ismertté vált dokumentum. Az atlatszo.hu cikke szerint a Wikileaks pedig szeptember 5-én hozott nyilvánosságra egy szerződést, amelyben piacként említi az országot a lehallgató-technológia gyártója és forgalmazója.

  Az atlatszo.hu szerint ez nem jelent kevesebbet, mint hogy a magyar kormány is az amerikaihoz hasonló módon és mélységben kémkedhet a távközlési hálózatokon bárki – bűnözők, de akár civilek, ellenzékiek vagy újságírók után is az országban.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (14 szavazatból)
 17. bruckenbacker kapitány

  http://wikileaks.org/spyfiles/docs/NETI_2011_BONGmonisyst_en.html

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 18. Én nem félek mert nincs miért. Pedig soha nem voltam Orbán hívő és amig én élek nem is leszek.
  Én ma is ki merem mondani! Ez az agybeteg hatalom éhes Orbán teljesen elpusztítja
  az országot csak az ő pereputtya és a vele egy húron pendülő agymosott emberek élnek meg és aki nincs velük azt lehetetlenné teszi.Velem mit tud tenni, elveszi az 55 ezer forintos nyugdíjamat? ha elveszi ,és már sokadszorra meg tépázza a nyugdíjakat költse az ausztriai diliházban bezárkózva az ápolókra akik őt ápolják ,vagy adja oda a börtön őrőknek akik majd őt őrzik,hogy meg ne szökjön.Mert elöbb-utóbb ez lesz az ámokfutásának a vége. A diliház vagy a börtön.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +29 (35 szavazatból)
 19. Csodálkozik valaki a félelmen? Nem kéne…Rohanunk a múltba.
  http://hvg.hu/nagyitas/20131103_Tobbszaz_ellentunteto_a_Horthyszobor_ava

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (19 szavazatból)
 20. Valóban sokan mondják, hogy félnek, mások sűrűn idétzik Bíbó mondását: „Demokrata az, aki nem fél.” Vannak azonban akik ezt hamis idézetnek tartják, s azt mondják, hogy Bibó István nem ezt mondta, hanam ezt: „demokrata az, aki nem fél a képzelt veszélyektől, mert a képzelt veszélyek éppen a félelem által válnak valóságossá.” Arra a helyzetre, amelybe a mnagyar társadalom 2010 után sűllyedt mindkét változat magyarázatot ad. Magyarország polgárai ugyanis nem kellően elkötelezetttek a demokrácia mellett. Ezért lehetett bűntetlenül a szabad választások eredményét fülkeforradalomnak hirdetni és forradalmi hévvel csorbítani az évtizedek alatt kivívott jogaikat. A közvéleménykutatások eredménye is alátmasztja ezt, hiszen töretlenül nő a FIDESZ-barátok tábora. A félelemükre hivatkozók pedig nem ismerik fel, hogy vélemény elhallgatásával a jelenlegi hatalmat erősítik, hogy az ellenzék egységes fellépésének kikényszerítése helyetti begubózásuk pedig a fülkeforradalmárok hatalmának megőrzését eredményezi.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (20 szavazatból)
 21. “tisztelhölgyeimésuraim”
  2013. november 3. vasárnap 10:46
  Csak nem gondolod, hogy nem tudják mit olvasol, hol kommentelsz, mi a nick neved?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (10 szavazatból)
 22. Én jobbat mondok Bibónál (mint fentebb kiderült, persze nem is azt mondta): “Bátornak lenni annyit jelent mint nem félni.” A félelemnek nem a demokratasághoz van köze, hanem sok egyéb dologhoz. Akinek van kit félteni, az meggondoltabban cselekszik, függetlenül attól mennyire demokrata. Ma csak annak nincs oka félelemre, akinek – beleértve családját is – Magyarországtól független az egzisztenciája. A jelenleg uralkodó gazemberek ugyanis mértéktelenül aljasok, bármire – mondom bármire – képesek. A jog már nem véd meg senkit, sőt pont a jogot formálják saját fegyverükké. Konszolidációra senki ne számítson, a gazdasági sikertelenség a diktatúra erőszakos elfajulásához vezet. Nem akarok nagyon vészjósló lenni, de hát ez törvényszerű.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (12 szavazatból)
 23. Egy névtelen kereső:

  https://duckduckgo.com/

  Persze, ha nagyon akarják, ezt is meg lehet hekkelni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 24. Aki fél az sohasem lesz szabad ember.Én mindég ki mertem mondani a véleményemet és sokszor le lehetett olvasni egyesek képéről,hogy azon töprengenek,vajon ki áll mögötte,hogy így mer beszélni.A most elszaporodott férgektől sem félek,csak undorodom,a félelmet kimutatók hamarább lesznek támadás áldozatai.A félelem is csak egy magyarázat a semmittevésre.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +14 (14 szavazatból)
 25. A WIKILEAKS jóvoltából akit foglalkoztatott a dolog, az meg tudhatta, hogy a 2006-os őszi landalírozások mögött Orbán állt.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +20 (20 szavazatból)
 26. Horváth Béláné

  Lehet félni, de:

  “Először a zsidókért jöttek, és én nem szóltam, mert nem vagyok zsidó. Azután a kommunistákért jöttek, és én nem szóltam, mert nem vagyok kommunista. Azután a szakszervezetiekért jöttek, és én nem szóltam, mert nem vagyok szakszervezeti. Azután értem jöttek, és nem maradt senki, aki szólhatott volna.”

  Martin Niemöller német protestáns lelkész szavai.

  Tehát addig kell szólni, ha félünk is, míg van miért! Ha már mindenkit elvittek (itt képletesen a szó), akkor már miért…?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +18 (18 szavazatból)
 27. 2013 november 3. SZÉGYEN NAPJA.. Ez a mai horthy újraavatás szégyen egész Magyarországra. Szégyelje magát Magyarország min.elnöke, és tsai. szégyeljék magukat a történelmi egyházak élükön a református egyházzal, szégyeljék magukat mindazok akik ma a szószéken emelvényen, gyülekezetekben a szeretetről, békességről, JÉZUSRÓL beszéltek, és nem mondták hogy ezt nem szabad ez szégyen.Szégyeljék magukat mindazok akiknek módjukban lett volna valamit is tenni, de nem tettek.És szégyellem magamat énis, hogy nincs semmi szeretet bennem irányukban.., Pedig Jézus azt mondta ” Szeresd még az ellenségedet is “” És mindazok akik ma a templomban hallgatták ezt a gyászszertartást, és nem üvöltöttek bele hogy NE TOVÁBB azok a szememben csak embernek látszó lények voltak. Olyan mélységes undor fog el ezzel az országgal szemben, hogy arra nincs szó. ISTENEM kérlek adj az embereknek bölcsességet, hogy felismerjék a gonosz munkáját. ÁMEN.”"”" Ha a nyomorúság idején gyenge , vagy kevés az erőd…Mentsd meg azokat, akiket halálra visznek, és ne fordulj el azoktol akiket vesztőhelyre hurcolnak…. Ha azt mondanád,,hogy erről nem tudunk..az aki a szíveket vizsgálja beléd lát. És aki a lelkedet őrzi ismer.. Ő megfizet az embernek a cselekedetei szerint “”"”Példabeszédek az “AKI NEM FÉLI ISTENT “..

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (12 szavazatból)
 28. Horváth Béláné

  Ma megjelent cikk a Vasárnapi Hírekből, igen csak idevág a félelemről:
  “A riportra hosszas dilemma után vállalkozott. Félt ugyanis. Féltette a családját, a pácienseit az esetleges visszavágástól. Végül mégis kötélnek állt. Úgy döntött: nem hallgat arról, ami a környezetében, környezetével történik…”
  Pusztító szegénység: tragédiák a falusi rendelőben
  „Meghalt egy betegem, legyetek átkozottak döntéshozók!” Ezzel a nem éppen egy nyugdíjas vidéki háziorvosnőre valló mondatával keltett feltűnést dr. Csehpál Etelka az egyik közösségi oldalon. Pedig Etelka egy kedves, visszafogott gyógyító. Csak éppen elege lett mindabból, amit falusi rendelőjében nap mint nap megél. Lementünk hozzá. Mesélt.
  http://tinyurl.com/q2dmfh5

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 29. Esetleg ha a Parlamentben egy interpelláció és/vagy azonnali kérdés erejéig minden egyes ellenzéki képviselő (külön-külön) aktivizálná magát, azt gondolnám, hogy az e-havi járandóságukért talán tettek valamit.
  .
  Ha nem tévedek a kérdést lehet konkrét személynek feltenni, és csak és kizárólag a megszólított személy válaszát elfogadni vagy nem elfogadni.
  .
  Hölgyeim! Uraim! Elvtársak, szaktársak, padtársak? Mire várnak?
  Tapsra vagy a marhavagonokra!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (9 szavazatból)
 30. guglikugli
  2013. november 3. vasárnap 13:19
  Mindaddig lehet névtelen a kereső, míg a keresés eredményét meg nem nyitod, mert akkor már kilépsz a https felületről mondjuk az amerikai népszava oldalára, amit a szolgáltatód logol, és tárol.
  Nem vagyok paranoid. Ha annyira félnék nem is mernék internetezni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (4 szavazatból)
 31. Horváth Béláné

  Csipcsirip: Majd, ha ők is sorra kerülnek, akkor nem csak szólnak, kiabálnak! De ki fogja meghallani???:(

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 32. kegyelem, igazad van, a SZÉGYEN NAPJA!
  És ne feledkezzünk el az ezúttal is kussoló református egyházról!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 33. vontolla
  Csak a református egyház kussol? Sajnos nincs elég hely felsorolni, hogy még ki mindenki!!!!! A “vezír” bizonyítja, hogy neki szabad az út…………..

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 34. Tisztelt Vontolla !
  Önnek van igaza,nem szabad felnünk ha velemenyt nyilvanitunk.Orditani
  kell az igazunkat,millioszor elismetelni,hogy hazudnak a nagyon-nagyon
  magyarok.Felnünk nem szabad ezektöl az idiota kurafi-bandatol,az ö
  kiralysagugnak csak akkor lessz vege ha az egesz orszag egysegesen
  ellenük fordul ,felemelt fejjel batran,ha egysegesek vagyunk az egesz
  orszaggal szemben tehetetlenek lesznek ezek az agyalagyult csökevenyek.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 35. Kedves INSTAQNT, azért említettem a református egyházat, mert övé a templom, és máig lelkésze a nyíltan antiszemita ifj. Hegedűs, őrizve a családi hagyományokat…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 36. Tegyük élhetővé !

  Én nem értem ezt a nagy facebook örületet. Biztonságtalan, nyitott könyv. Aranybánya adatbázis építőknek, titkos szolgálatoknak. Kiszedi az összes e-mail címet a számítógépedből, veled összeveszőt ajánl ismerősnek, anélkül, hogy engedélyt adtál volna a Facebook-nak, hogy letöltse a levelezési címlistádat.De azért letölti.Mert ilyen.
  Lehetnek olyan nem publikus függvény hívások a Windowsba beépítve, mely segíti a kiváncsiskodók adatgyüjtését.
  Olvastam egy orosz informatikusról , akinek a facebookhoz hasonló rendszerét erőszak árán is megakarták venni, mert sokat ért az államnak.
  Szóval félni vagy óvatosnak lenni érdemes egy határig, utána (felfedés után , nyilvánosság mert csak az véd!!!) pusztító vakmerőnek kell lenni, mert azt nem szereti az ideiglenessen hazánkban állomásozó fidesz mutyi kartel .
  Nehezen látható (vagy nem is látható) politikai erő , mely leváltó , helyetesítő pozicióba kerülhetne fidesz ellenében, nem látszik.
  .
  De másik irányból létezhetnek helyesen , országért gondolkodó emberek.
  Anonim levelező felületeken, nem lehetne már előre megegyezni gazdasági , politikai kérdésekben, irányvonalakban, amit az értelmiség még egy spontán országos lázadás és forradalom után is betart és követ hazánk érdekében ? Gyorsan cselekszik, határozott , rendet és szabályt teremt, nemzetközi normákat betart ?
  Akár , ha a nepszava.com nyitna egy külön topicot erre a célra ?
  INFORMATIKAI KEREKASZTAL előre, már most , fidesz bukás utánra felkészülve? Pártsemlegessen ? Hogy ne veszítsünk időt.Hogy legyen fidesz ellenzék, hogy lehessen fidesz ellen ÉRTELMET , magyarságot,nemzetiséget, érzelmet, hagyományokat, igazságot, haladást választani ?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 37. József Attila újra aktuális (amíg őt is be nem tiltják)

  “Retteg a szegénytől a gazdag
  s a gazdagtól fél a szegény.
  Fortélyos félelem igazgat
  minket s nem csalóka remény.

  Nem adna jogot a parasztnak,
  ki rág a paraszt kenyerén
  s a summás sárgul, mint az asztag,
  de követelni nem serény.”

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 38. Én például nem félek. Viszont tipor az OEP, az ÁNTSZ, a rendőrfacok testülete, az ügyészség, a spermaféle orvosi kamara, a polgármester, Tállai András államtitkár, szóval az egész közigazgatási maffia.
  És azok, akik félnek, ettől félnek.
  Orbán lopakodó diktatúrájától félnek. (moderálva)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Magyarország, Félelemfalva 2014. március 28. péntek

A hazugság országa 2014. március 19. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos