Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Csányi és a Narancsköztársaság 2013. október 16. szerda 18:39

 • Hozzászólások(44)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Csányi és a Narancsköztársaság

Meglehetősen érdekes sajtótájékoztatót tartott Csányi Sándor MLSZ-elnök a holland vereség miatt rázúdult kritikák után. Csányi Sándor visszautasította a Fidesz harci kutyáinak támadásait, akik a 8:1-es vereség után megszokásból nekirontottak. A vereség a Vezér tekintélyét tépázta meg, amit ők nem hagyhatnak szó nélkül. Azonnal szét akarják szedni azokat, akik a főnököt ilyen helyzetbe hozták. Önszorgalmú kutyák, akiket Orbán azért nem hívott vissza akkor sem, amikor Csányinak támadtak, mert tudta, hogy miatta teszik. Ezt a programot építette beléjük, ezt nem keveri össze bennük. Dicséretet érdemel a buzgalmuk. Csányi pedig elég erős, hogy megvédje magát. Aki ezt meg is tette.

Az OTP-vezér voltaképpen tudomásukra hozta, hogy nem tartozik ebbe a bandába, sem azok közé, akiket minden következmény nélkül harapdálhatnak és lepiszkíthatnak a kioperált agyú senkik. Világossá tette, hogy ezek a vérebek eltévesztették a házszámot, hozzá nem érnek fel, mert ő nem része a piti kis világuknak. Felette áll annak a gyermekded játéknak, amit a gazdájuk az ellenzékkel és más arra méltó hülyékkel művel. Ne tévesszék össze azokkal, akikkel Orbán cicázik.

Csányi megadta ennek a társaságnak a helyiértékét úgy, hogy azt öröm volt látni. Elhelyezte őket a mínusz az ezrediken tartományban. Kocsis Mátét nem nevezte jelentéktelen üresfejű kis köcsögnek, de tartalmilag ezt mondta róla. Deutsch Tamást közönséges tolvajnak és bűnözőnek mutatta be, amiképpen az is, felemlegetve a beléptető rendszer ügyét. Ezért jobb, ha befogja a száját. Jelezte neki azt is, hogy a futballpénzek elherdálásával kapcsolatos vádaskodását komolyan veszi, ezért az első vizsgálatot mindjárt Deutsch klubjánál, az MTK-nál kezdi.  Öröm volt olvasni, hogy egy szabad ember hogyan beszél ezekkel a pitiáner gazemberekkel.

Majdnem azt mondanánk,  ”Csányi for President”! Ezt az embert kell Orbánnal szembe állítani, mert nem vert helyzetből kapálózik, hanem felette áll ennek a bűnbandának. Csakhogy Csányi Sándornál egy valami hibádzik. A Fidesz harci kutyáinak  lerúgja a fejét, de egy szava sincs a gazdájukról. Ezzel az a látszat keletkezik, hogy nem azért beszélhet így a takonypócokkal, mert egy szabad ember, hanem azért, mert a főnökükkel olyan jó viszonyban van, hogy hozzá nem érhetnek fel. A sajtótájékoztatón például ezt mondta: “Orbán Viktorral régóta kiegyensúlyozott a kapcsolatom, és most is az”. Nem lehet tudni, hogy a “kiegyensúlyozott” jelző mit takar, lehet, van benne némi távolságtartás is. Mégis a mondat üzenete az, hogy amíg a főnökkel jóban vagyok, addig ti ne ugráljatok, kuss. Nem tartozunk azonos szférákba. Én a magánember Orbánnal vagyok jóban, akit ti nem is ismertek.

Ezzel együtt nem hiszem, hogy Csányi ne tudná: ez a horda nem magától lett, és nem magától ilyen. Ezeket a kis szörnyeket Orbán teremtette, ő tartja őket életben. Addig vannak, amíg ő akarja. Ezek nem maguktól ilyenek, ezekből az emberi vonásokat az az ember verte ki, akivel ő régóta “kiegyensúlyozott” kapcsolatban van. Hogyan lehet ilyen emberrel kiegyensúlyozott kapcsolatban egy intelligens és szabad ember? Barátjává fogadta egykor? Azóta kiismerhette. Ilyen barátot nem tart meg az ember. Akkor sem, ha a haverjai között jó dumája van, és együtt röhögnek a többi hülyén, akiket Orbán megaláz. Imponál a hatalom közelsége? Kicsinyes lenne. Előnye származik belőle? Orbán nem nagyon volt tekintettel eddig az érdekeire. Inkább úgy tűnt, mintha Simicska szemet vetett volna az OTP-re vagy a piacára. Ez jelenti számára a védelmet Simicskával szemben? Nem úgy tűnik, mint aki fél ezektől a bűnözőktől. Ha ő szembefordulna velük, annak súlyos következményei lennének Orbán rendszerére nézve is. Utálja a szocikat? Attól még nem kell elvállalni Orbán legfontosabb mániájának a vezetését. Mindenesetre nagy bizalomra vall, hogy Orbán ezt rábízta, s eddig nem is kellett csalódnia: Csányi Sándor – a számára legfontosabb ügyben, a futballban – kiszolgálja őt.

De a Csányi-sajtótájékoztatónak volt egy mindennél fontosabb mondata. Ezt mondta:  ”Orbán Viktorral telefonon beszélt a múlt pénteki holland-magyar mérkőzés után, és a kormányfő ‘nem szólította fel lemondásra’.” Csakhogy, az MLSZ alapszabálya azt mondja: a Magyar Labdarúgó Szövetség “a labdarúgó sportágat az önkormányzatiság elvén irányító, közhasznú társadalmi szervezet”. A 3. paragrafus (8) pontja szerint: “Az MLSZ mindenkor biztosítja szerveinek demokratikus működését.” Továbbá a (12) pont szerint: “Az MLSZ biztosítja, hogy sem természetes, sem jogi személy (beleértve a hozzá tartozó társaságot és leányvállalatot) nem rendelkezik egynél több tag befolyásolásával abban az esetben, ha ez bármely mérkőzés vagy verseny sportszerűségét és tisztaságát veszélyezteti.”

Ezek alól nem kivétel a miniszterelnök sem. Ezúttal mellőzzük a hosszú listát, amelyekkel Orbán Viktor közvetve és közvetlenül befolyásolja a verseny tisztaságát és sportszerűségét. Maradjunk egyelőre az elnök személyénél.

Az MLSZ alapszabályának 18. paragrafus (4) pontja szerint: “A közgyűlés titkos szavazással választja az MLSZ elnökét.” A 17. paragrafus (1) pontja szerint: “A Küldöttközgyűlés kizárólagos hatáskörébe tartozik: b) az elnöknek, az Elnökség tagjainak, a Felügyelő Bizottság elnökének és a Felügyelő Bizottság tagjainak öt évi időtartamra történő megválasztása és visszahívása.” Az elnök visszahívásának módja az, hogy “a visszahívást az MLSZ 100 tagja együttesen kezdeményezheti, a kezdeményezést a kezdeményezők kötelesek eljuttatnsi az MLSZ főtitkárához, melyet a főtitkár az elnökség elé terjeszt.”

Ezek szerint az elnök visszahívásának módja nem az, hogy Orbán Viktor telefonon felszólítja a lemondásra. Márpedig Csányi Sándor azzal indokolta a maradását, hogy “Orbán Viktorral telefonon beszélt a múlt pénteki holland-magyar mérkőzés után, és a kormányfő nem szólította fel lemondásra”. A széke azért van biztonságban, mert Orbán nem szólította fel távozásra.

Mi köze van Orbán Viktornak egy önkormányzatiság elvén működő, alulról szerveződő egyesület elnökéhez? Miért gondolja az MLSZ elnöke, hogy székében megerősítették, ha Orbán Viktor nem szólítja fel lemondásra? S ha Orbán felszólította volna, akkor az helyettesítené 100 tag együttes kezdeményezését? Akkor le kellene mondania? A független MLSZ elnökének visszahívása a kormányfő telefonjával történik?

Ez az MLSZ alapszabályának megszegése, amely ellen a felügyeletet ellátó ügyészségnek fel kellene lépnie. Annál is inkább, mert ha Csányi Sándor visszahívása Orbán telefonjára történik, akkor nyilván a kinevezése is így történt. Ahogyan Orbán egyéb közvetlen és közvetett úton gyakorolt befolyásolása is az MLSZ alapszabályát sérti. Hogy a legfőbb ügyész kinevezése is így történt? Akkor talán a bíróságnak kellene igazságot szolgáltatnia. Hogy a bíróság vezetőjét is így nevezték ki, mint az MLSZ elnökét? Az más. Üdvözöljük mindazokat, akik szerint Magyarországon demokrácia van. Méghozzá “irányított demokrácia”. Ennél nagyobb badarságot még nem látott a világ: a demokrácia lényege az, hogy nem irányíthatja egy ember. Irányított demokrácia nincs, mert akkor az már nem demokrácia.

Sajátos helyzet, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetséget gyakorlatilag Orbán Viktor irányítja, Csányi Sándor pedig elfogadja a stróman szerepét. Könnyű nagylegénynek lenni egy nemlétező Kocsis Mátéval vagy egy twitterező idiótával szemben. Csányi Sándor miért nem ilyen nagyfiú Orbán Viktorral szemben? Pontosan tudja, hogy minden döntést Orbán hozott meg. Ő választott szövetségi kapitányt is. Tőle ilyen nagyszájúak ezek a senkiháziak is. Miért nem Orbánnak olvas be? Miért csak a beléptető rendszer csípi a szemét? Orbán ennél sokkal több pénzt elherdált és ellopott. Miért vállalja, hogy alapszabályellenesen működjön a szervezete, a pozíciója Orbántól függjön? Egy ilyen szabad ember, egy ekkora vagány, mint Csányi Sándor, azzal takarózik, hogy élvezi a kormányfő bizalmát? Aki nem szólította fel távozásra? Nem azt kellene mondania, hogy Orbánnak mi köze hozzá?

Ha Csányi ezt elfogadja, akkor az kívülről úgy néz ki, hogy a banda tagja. Sőt: nem is akármilyen szinten az. A Lázár-félék csak végrehajtó kutyák, de ő a maffiafőnök partnere, egyenrangú társa. Ezért söpri le egy hanyag mozdulattal a ruhájáról a közkatonák szemétkedéseit.

Furcsa, hogy Orbán talpnyalói most a közpénzek elherdálását kérik számon Csányin. Miféle közpénzeket? Nem arról volt szó, hogy a fociba öntött milliárdok nem közpénzek? Nem úgy tudjuk, hogy a felcsúti magánstadion például nem közpénzekből, hanem magáncégek támogatásából épül? Nem az a hivatalos álláspont, polgártársak, hogy a társasági adóból leírható összegek (TAO) nem minősülnek közpénznek? Ha így van, akkor Deutschnak mi köze hozzá? Fájjon a CBA és a Suzuki feje attól, hogy mit csinálnak a pénzével, nem?

Csakhogy Deutsch is, Orbán is, Csányi is tudja, hogy az adófizetők milliárdjait költik a Kedves Vezető hóbortjára. Orbán azt találta ki, hogy a társasági adó egy részének leírásával és elengedésével valósítják meg a futball rejtett állami támogatását. Ha a kiszemelt (sok esetben felszólított) cégek nem az államnak fizetik be az adót, hanem közvetlenül a focira adják, akkor szerintük az már nem közpénz, mert nem az állami költségvetés utalta ki. Csakhogy ez a pénz az államnak nem folyik be. Ez a pénz a köz pénze lenne, csak közvetlenül a futballra költhetik, így csupán nem folyik át a költségvetésen. Az MLSZ honlapján letölthető dokumentumok, megállapodásról szóló nyomtatványok vannak, hogy segítsék a pénzek költségvetési befizetése előli kilopását. A tájékoztató szerint az adókedvezmény a fizetendő társasági adó 70 százaléka is lehet. A jelenlegi rendszerben az MLSZ-nek, a csapatoknak és a felcsúti stadionépítésnek juttatott támogatások nemcsak a társasági adó alapját csökkentik, hanem magát a társasági adó összegét is. A honlapon leírják, hogy mennyivel jár jobban a cég. De azt nem teszik hozzá, hogy ugyanennyivel rosszabbul jár az állam.

A magyar Narancsköztársaságban így működik minden. Mindent strómanok irányítanak, a tényleges főnök Orbán Viktor. Felcsút az ország laboratóriuma, ahol Orbán strómanja a polgármester, a fociakadémia elnöke, a stadion építője, a környékbeli földek megszerzője, a trafikok működtetője, százmilliós állami megrendelések kedvezményezettje. Igazi pitiáner bűnbanda, haramiák közössége. Mit keres a kisstílű bűnözők között Csányi Sándor, a legnagyobb magyar bank elnöke? Ő az MLSZ Mészáros Lőrince, Mészáros Lőrinc Felcsút Csányi Sándora. Jó ez neki?

Orbán belekeverte Csányit a MOL-ba is. Az Interpol körözi a MOL vezérét. Orbán narancsköztársasága megszegi az európai bűnügyi jogsegélyegyezményt. Ebben az is szerepel, hogy a megkeresett országnak a saját állampolgárát is ki kell adnia. Nincs mérlegelési lehetőség. Vannak jogi kivételek, de ezek egyike sem áll fenn Hernádi esetében. Magyarország e pillanatban kiadatási bűncselekményt követ el. Vajon ki hozta ezt a döntést? A rendőrség? Kovács II. tizedes, aki a nyilvános alapkőletételnél nem tartóztat le egy nemzetközi körözés alatt álló személyt? Az ügyészség döntött így, vagy ezúttal is Orbán Viktor telefonja? A miniszterelnök beleszólhat abba, hogy az igazságszolgáltatás végrehajtja-e a nemzetközi körözés alapján a kiadatást vagy nem? Ezt elég azzal indolkolni, hogy ő megvédi “Magyarországot”? Ha úgy gonolja, hogy a gyanúsítás alaptalan, akkor azt nem a bíróság előtt bizonyítja, hanem kivonja az oligarcháját az igazságszolgáltatás alól?

Orbán nemcsak az MLSZ alapszabályát, nemcsak a magyar törvényeket, hanem a nemzetközi egyezményeket sem tartja be. Kézzel vezérli a bűnüldözést is. Ha azt megteheti, hogy bárkit kivon alóla, akkor bárkit be is juttathat oda. Az a jog, amit ő mond? És ez kevésbé felháborító Csányi Sándornak, mint az, hogy levegőnél is könnyebb és a MOL gázánál is láthatatlanabb Kocsis Máté mit mond? Kocsis Mátét észreveszi, de a mögötte álló fajsúlyos bűnözőt nem? Az ő kezéből elfogadja a kegyet, hogy maradhat az MLSZ elnöke? Vezet egy olyan szövetséget, amely alapszabályellenesen működik? Ennyit számít a jog egy bankelnöknek? Jó helyen van a betétesek pénze? Nem jogosak ezek a kérdések?

Így nehéz lesz azt a látszatot kelteni, hogy a Narancsköztársaságon kívül áll, felette áll a Kocsis Máték, Deutsch Tompik, Lázár Jánosok világának. Hiába érzi úgy, hogy nem tartozik közéjük, mert mégis. Ezért engedhetik meg maguknak ezek a léhűtők, hogy a szájukra vegyék a nevét, és a lábukat töröljék belé.

Aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (55 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +110 ( 114 szavazatból)
Bartus László: Csányi és a Narancsköztársaság, 4.9 out of 5 based on 55 ratings

 • Hozzászólások(44)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

44 Reader’s Comments

 1. Csak kicsiny belvita.
  Jóbarátok korcsmai torzsalkodása.
  Nem szabad ebből meszemenő következtetéseket levonni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +26 (28 szavazatból)
 2. Ez az ember a rendszeren belül egy olyan nagy hatalmú, magát a bankok önkényes üzletpolitikáján ( pl:. devizahitel ) megszedő oligarcha, akit a felcsuti nagyvezírhez fűződő személyes kapcsolata véd és aki ellen a közönséges FideSS seggnyalók nem tudják hogy mit tehetnének a sárga irigységtől.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (19 szavazatból)
 3. Ez volt az első Csányi cikkhez a véleményem:
  “Hát a fidesz nyúl módjára vinni akarja a puskát. Nem sikerül nekik. A vadász nem hagyja.Van abban a helyzetben, hogy mindenki másnál jobban, és élesebben visszavágjon ezeknek az alattvalóknak.
  Ezek nem tudják hogy kit akarnak kikezdeni? Csányi akkor buktatja meg az Istenüket, amikor akarja. Sajnos még nem akarja. De hogy sokat tud róla, arra a nyakam merném rátenni!”
  .
  Ez meg a mostani.
  Ezek egymás nyakát fogják.
  Ne felejtsük el, régről datálódik ez a barátság. És akkor most megint megemlítem az UD Zrt-t. Sok disznóságot követtek el, ennek egy pici kis szelete ki is került a netre, 30 valahány hangkazettán,amit nagyon gyorsan eltüntettek!
  Az volt az igazi bemutatkozása a Csányi birodalomnak, mert a titkosszolgálatokon keresztül, az UD Zrt-n át lefedtek minden aljasságot,és nyitva volt előttük minden.
  Csinálhattak megfigyelést, zsarolást, hamis bizonyítékot, mindezt úgy, hogy ellenzékben fonták a szálakat a fidesz, meg az OTP vezére.
  .
  Az eredmény? Elbagatellizálták, és eltüntettek minden bizonyítékot. Ennek okán fogták perbe Dávid Ibolyát, és Herédi Károlyt. Tán még most is megy a per, nem tudom. Bizony sok év kell ahhoz, hogy egy hamisan vádolt pert nyerjen.
  .
  Az meg hogy Orbán egy személyben a döntéshozó, már többször kiderült.Ki csodálkozik ezen? Még Csányi is kussban van.Bejelentkezett Orbánnál, a keresztapánál, hogy nem e rendült meg a bizalom benne?
  Már tudjuk. Még nem…
  Amint lehetősége lesz Orbánnak, őt is el fogja távolítani minden befolyásos helyről.
  “A vadász ül hosszú méla lesben” kivárja, amíg kezébe kerül az adu.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +40 (42 szavazatból)
 4. Hát ez nagyot szólt, még füstölt is.
  És szégyen szemre eddig nem akadt egyetlen más újságíró sem, aki fellapozta volna az MLSZ alapszabályát.
  Még nagyobb szégyen — rám nézve –, hogy eszembe sem jutott. Mert már meg sem lepődök, amikor valami törvényellenes dolgot a legnagyobb természetességgel tesznek meg. Már bemondásra elfogadom, hogy amit mondanak, az bizutosan úgy van.
  Basszus.
  Jó lesz észhez térni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +35 (37 szavazatból)
 5. Csányi Sándor egy szabad ember. Csányi Sándor nem csak lélekben szabad, hanem az életben is szabad. Mi, hozzászólók – és még pár millió társunk – csak lélekben vagyunk szabadok.
  Kevesen vannak akik az életben is szabadok. Csányi azok közé a kevesek közé tartozik akikhez így szól Jean-Jacques Rousseau: nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
  Mi – sokan – azok közé tartozunk akik megtesszük azt amit nem akarunk, mert buták vagyunk, közömbösek vagyunk, gyávák vagyunk.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +23 (27 szavazatból)
 6. Itt kérem szépen briliánsan , kristálytisztán le van vezetve, hogy működik Orbán maffiája. Itt egyetlen ember dönt el mindent. Csányira félig-meddig ki van adva a kilövési engedély, csak még próbálja Orbán kóstolgatni na persze a strómanjain keresztül.Figyelmezteti ki az úr az országban. Biztos minden alapja meg van Csányinak, hogy ne féljen Orbántól.
  Egy biztos. Már jelentkeznek a maffián belüli hajszálrepedések amik már nem is annyira hajszálnyiak, és lehet ,hogy ez lesz a megoldás, mert a Fideszt semmi és senki nem tudja úgy megdönteni pillanatok alatt mint saját maga.
  Az általuk felépített egész szar kártyavár rájuk fog omlani. Epekedve várom!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +43 (43 szavazatból)
 7. oldster
  Szerintem meg Csányi egy szarházi, Orbán játszópajtása. Együtt tologatják a terepasztalukon a magyar focit, együtt szórják a közpénzeket a semmibe. Most bedobtak egy műbalhét a nagyérdeműnek, ahol mindenkinek a felelőssége szóba kerül csak Orbáné nem. Akik meg nem látnak tovább az orruknál azt hiszik igazi harcot látnak, pedig ez csak pankráció.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +43 (43 szavazatból)
 8. Szirmai 2013. október 16. szerda 19:55
  .
  Így igaz!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (16 szavazatból)
 9. Csak szeretnék pontosítani, dajcs tompika az MTK elnöke, nem pedig az MTK Fc elnöke. Ahhoz semmi köze. Ezért is lenne furcsa ha az MTK Fc-n kérnék számon az “elherdált pénzeket”. …….Nekik nincs mit elherdálni, tessék csak utánanézni mennyit kaptak. Szinte semmit. Az MTK Fc nem kívánatos a mai magyar labdarúgásban….

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (9 szavazatból)
 10. 1241-ben volt Magyarországon a tatárjárás 2010 -től orbánjárás. Mindkettő iszonyatos pusztítást vitt végbe. orbán és tsai sötét gazemberek. Csányinak mindig jó információi vannak, mikor mit kell eladni, vagy venni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +29 (29 szavazatból)
 11. Színház az egész világ! Csányi nem megy szembe a Vezírrel, a kutyák vonyítanak, a bakvezér pedig tudja kinél van a póráz.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (13 szavazatból)
 12. Rajtunk múlik!
  Tegyük élhetővé ez a putrivá züllesztett országot, “amelynek bűzében rablók vedelnek, s a porontyaik ott henteregnek a padlón a kutyák között… Rátok már régóta vár a bitó. Nyakatokon a hurok, csak lassan szorul meg, de végül annál szorosabban és keményebben!…” (Tolkien: Szarumán hangja)
  ..
  Még egyszer mondom: rajtunk múlik!
  Rajtunk múlik, ki is lesz az, akinek a nyakán végül megszorul a hurok!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +18 (18 szavazatból)
 13. Csacsicska Tamás

  Csányi és Hernádi busásan osztogatta a pénzeket a pártoknak: mindkét oldalnak egyaránt. Hernádi esete az INA-val csak egy a sok közül – ez éppen kiderült, mert Sanader énekelt. Most egymás kezében vannak: Csányi és Hernádi a markában tartja a politikusokat, mert bármikor kiszivároghat, hogy a pártok mikor és mennyi pénzt kaptak tőlük – a kormányzó párt pedig bármikor ráküldheti az ügyészeit az OTP-re és a MOL-ra (meg a többiekre), hogy honnan és miként adtak pénzt, mondjuk az MSZP-nek.
  .
  Az MSZP is kussol ezerrel, neki sem érdeke a kapott pénzek összegének kiszivárgása (naná: a Fidesz csak az MSZP-nek adott pénzek után nyomoztatna) – szóval az egész társaság egy brancs, a magyar maffia tiszteletre méltó figurái. Tessék megérteni, hogy a feketén érkezett pénzek nem kerülnek be a hivatalos pártkasszába, hanem azokat Nokiás dobozokban őrzik – amit viszont ellenőrizni nem lehet. Hogy azután ki és hová teszi a pártokban ezeket a pénzeket – egy részüket biztosan saját zsebbe, még a párt-társak sem tudnak erről – az sohasem deríthető ki.
  .
  Tessék csak figyelmezni: amikor az egykori MDF megpedzegette az OTP mecénási szerepét a politikában, milyen nagy összhangban zárt össze az MSZP és a Fidesz. Csányi keze pedig még a bíróságoktól a titkosszolgálatokig is elért – hogy másról ne is beszéljünk. És akkor valahogy eltűntek az MDF (Dávid Ibolya) bizonyítékai, az MDF pedig pillanatok alatt eltűnt a lefolyóban.
  .
  Szó nincs itt fociról – ki nem szarja le a 8:1-et – itt arról van szó, hogy remeg a léc a nagyérdemű maffia alatt, és mindenki felkészül a menekülésre a süllyedő hajóról.
  .
  Kiéleződött a harc Csányi és Orbán között (lásd: Lázár=Orbán beszólásai), Csányi visszaszólása Lázárnak, majd „jószolgálati” utazása Horvátországba, Hernádi ügyében. Azután a kormány fenyegeti meg a bankokat (határidő: november 1.), a bíróságok pedig hirtelen ítélkezési dömpingbe kapcsolnak a bankok ellen. Most jön az izmozás a foci miatt. Csányi stohmanokkal kinyíratja a legnagyobb mezőgazdasági versenytársát – tegnap – bizonyítva, hogy nem az Orbánék által ellopott föld mindennek az alapja. Mit fognak tenni, ha a műtrágya árában kétszer fizetik meg neki az egyik oldalon elért hasznot (föld alapú támogatások).
  .
  Mindez a felszín – Csányi elérkezettnek látta az időt a hatalom-átvételre. Közelednek a választások, most van az ideje a kiszivárogtatásoknak. Békeidőben ezeket el lehet kenetni Polt Péterrel, de most az idő kritikus faktor. Akire ma ráhúzzák a vizes lepedőt, azt már nehéz lesz kimagyarázni rövid távon.
  .
  Ti csak kajáljátok, hogy a dolog a fociról szól – valójában a maffiában hatalomváltás készülődik. A feladat nem a fociról elmélkedni, hanem a (moderálva) elzavarni az egész garnitúrát, radikálisan.
  .
  Birkák: wake up!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +29 (29 szavazatból)
 14. A cikk elején kicsit kétkedtem : “Csányi egy szabad ember ” megállapításon. Megnyugtató a cikk elemzése, a végső következtetés, hogy Csányi a NER-en belüli fogaskerék, a rendszer része. Így viszont egyértelműen erkölcsi hulla, ugyanúgy, mint a vezér, a vezér janicsárjai, és strómanjai.

  Az előző MLSZ elnök Kisfaludi, a 2010-es választások előtt fél évvel már felemelt kezekkel távozott (lemondott) – persze biztosan nem véletlenül, és nem önzetlenül, – hogy átadja a helyet az akkor már kiszemelt Csányinak. Kisfaludi is herdálta a pénzt külföldi szövetségi kapitányok zsebét tömte eltitkolt szerződésekkel a háttérben, és még ki tudja mi minden ment a kulisszák mögött.

  Rettenetes ami ebben az országban van. Aljas, fasiszta-maffia-diktatúra !!!
  ____

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +17 (17 szavazatból)
 15. Lacikám! Engedd meg, hogy gratuláljak! Ez az írásod szakmailag is egy remekmű. Persze sokan tudjuk, hogy Csányi nem egy rendes ember. (Vadászik, rossz arcú, meg ilyesmi.) De ilyen kristálytiszta levezetéssel bizonyítani – le a kalappal!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +26 (26 szavazatból)
 16. Az első három bekezdést olvasva majdnem rosszul lettem, abba is hagytam volna az olvasást, ha nem Bartus László írta volna a cikket…tanulság :-) : mindig mindent érdemes az elejétől a végéig elolvasni, gyorsolvasóknak a függőleges irány is megengedett :-).

  Szórakoztató, ahogyan egymás t§két szorongatják a nyilvánosság előtt, viszont egyetértek azokkal az AN barátaimmal, akik azt mondják, hogy ez egy “kirakat iszapbírkózás”, …már hogyan dobnák fel egymást?!…szóval persze, hogy nem vagyunk hülyék…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +17 (17 szavazatból)
 17. Rémlik valami a fidesz első országlása idejéből. Akkor Dájcs Tompi sportminiszter szólította fel lemondásra Kovács Attila MLSZ.elnököt, meg agyaskodott egy kicsit az UEFA-val…ezek szerint még mindig nem sikerült megtanulni vagy legalább elolvasni az MLSZ alapszabályát…Nehéz fejűek egy csöppet a fijjúg…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (10 szavazatból)
 18. Most már legalább egymást is zabálják! Mindig így kezdődik! Ezt vártam, bár lehet hogy csak színjáték.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (10 szavazatból)
 19. Óriási ez a cikk is, tökéletes logikával mondja el azt, amit az átlagember csak kapiskál.
  Bizony Csányi egy a kutyák közül, akik időnként egymásba is belemarnak.
  Eljön még az az idő, amikor sokkal komolyabban is egymásra fognak támadni.
  A Lázár és a Kocsis féle pincsik majd akkor retteghetnek, először nekik lesz annyi.
  A kutyák ilyenek.
  Akkor kell majd nekünk hátradőlni és rendelni egy konyakot…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +20 (20 szavazatból)
 20. Ne legyenek senkinek kétségei:
  .
  - Sányi csándor három héten belül megint együtt fogja a szotyit köpködni ezekkel a tetvekkel, akiket most “helyre tett”.
  .
  Nem is értem, ezt itt, az AN fórumon tényleg másképp gondolja- e valaki. Szerintem nem.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (10 szavazatból)
 21. Azert Csanyi mindket eddigi kemeny beallasa azt jelenti orbannak, hogy koma tenyleg nem lesz jo vege, a penzem mar nincs itt, a rendszered es a primitiv taplo eletedet leszarom, es amit majd kapsz, attol lengeni fogsz. Erted, kiskoma?
  .
  Tipikus rejtett eroforras mentalitas orbantol, hogy elobb a gyenge kicsiket usztija, es a fogadtatasuktol teszi fuggove a frontalis tamadast.
  .
  Ket kicsi rohamot zsebredugott kezzel visszavert Csanyi, orban meg visszavesz az arcabol. Ilyen ez.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (13 szavazatból)
 22. Én nem ismerem a tényeket részletesen, a felszínt nézve a következő a benyomásom. Orbán a csahosait uszítja Csányira és piszkálja, bele akarja hajszolni valamibe. Csányi veszi a lapot és élesbe válaszol az aljas hátulról jövő provokációra, azaz hálás és közönség beveszi. Orbánnak tervei vannak, de Csányi pénzember akárcsak Simicska és Orbán tudja, hogy az ő esze nem ér fel az övékkel, ezért csak az aljasságára számíthat.
  .
  A terve mint mindig ördögi, de fél Csányi eszétől ezért lassan, aljasul nyomul előre, előbb próbálja megmérgezni. Nem szólította fel lemondásra mert korainak tartja a direkt konfrontációt, de ami késik az nem múlik. Előbb próbálja belekeverni valamibe és lépésről lépésre gyengíteni.
  .
  Csányi okos, ugyanúgy mint Simicska, de még a legokosabb ember is védtelen az Orbáni aljassággal szemben, mint ahogyan egy 22O as IQ val rendelkező professzort is meg lehet könnyen etetni egy olcsó bűvésztrükkel.
  .
  Én magam, nem tudom miért, de gyermekkorom óta átlátok a bűvésztrükkökön, de igazán nem az lep meg, hogy az emberek mennyire beveszik, hanem, hogy amikor megkérdezem őket, hogyan csinálta a bűvész vagy az illuzionista, olyan elképzelhetetlen magyarázatokat adnak, hogy az eszem megáll, hogy milyen komplikált megoldást sejtenek a legolcsóbb legprimitívebb trükkök mögött.
  Hogyan tudnak emberek ennyire távol kerülni a valóságtól??? Ebből él a szemfényvessző. Találó a magyar szó, csodálatos nyelv a magyar.
  .
  Nos, Egyenlőre Csányi képes lenne olyan mozdulatokat tenni amivel veszélybe sodorná Orbánt, de meddig tart ez a kiváltságos helyzete?

  Ha nem tesz semmit már nem sokáig. Ha tesz a legbutább amit tehet, ha élesben konfrontálódik Orbánnal, ahelyett, hogy a lehetőségeit kihasználná és csendben betörölne egy hatalmas a baromarcúnak.
  .
  De a kérdés Csányi mit akar? Meddig hajlandó dörgölőzni a gennyeshez, mekkorát hajlandó kocáztatni?
  Orbán nem vár, teszteli. Először Lázárt uszította rá, most az olcsó pribékeit, Csányi megette mind a kettőt és visszaugatott, ahelyett, hogy lépett volna.

  Jelenlegi állás, Orbán Csányi 2:O.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +11 (11 szavazatból)
 23. Csak gratulálni tudok a kristálytiszta logikával felépített íráshoz.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (9 szavazatból)
 24. Abszolut respekt Csacsika Tamas es Hungarian Citizen szamara. Bartus Laszlo pontosan ir, mint mindig. Hatalomvaltas egy kozepeuropaban fekvo maffia allamban. Ezert nincs eselye Gyurcsanynak.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (9 szavazatból)
 25. Itt vannak a képek a szotyola-brigádról a legutóbbi meccsen:
  http://nepszava.hu/galeria/317/
  Még összezárnak, de azer már foszladozik a szövetségük….

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 26. A bosnyákok kijutottak a vb-re…..

  topi MaCKó

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 27. bruckenbacker kapitány

  http://www.youtube.com/watch?v=rt34-DpXNRw

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 28. bruckenbacker kapitány

  csakén
  2013. október 17. csütörtök
  06:43

  Ezeken a képeken a kabátos emberek egy jogállamban legalább 5000 év jogerős itéletben részesülnének…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 29. Vajon Boldvai vagyonosodását vizsgálta az ügyészség?
  http://m.cdn.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/04/boldvai3.jpg

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 30. Kb. erről lenne szó….
  http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131016_Csanyi_Sandor_dala#rss

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 31. A cikk ezúttal is pontos látlelet közéletünk egyik szegletéről, és van egy különösen a hangos üzenete, nagy kérdés, meghallják-e itthon. A médiánk éretlensége és az ellenzék ügyefogyottsága az oka, hogy a költségvetés milliárdjainak ellopása máig következmények nélkül folytatódik. A miniszterelnök a közelmúltban jelentette ki nagy nyilvánosság előtt: a stadionok építésében nincs közpénz. Nyugaton öt perc múlva takarodna a hivatalából.
  “Deutsch is, Orbán is, Csányi is tudja, hogy az adófizetők milliárdjait költik a Kedves Vezető hóbortjára. Orbán azt találta ki, hogy a társasági adó egy részének leírásával és elengedésével valósítják meg a futball rejtett állami támogatását. Ha a kiszemelt (sok esetben felszólított) cégek nem az államnak fizetik be az adót, hanem közvetlenül a focira adják, akkor szerintük az már nem közpénz, mert nem az állami költségvetés utalta ki. Csakhogy ez a pénz az államnak nem folyik be. Ez a pénz a köz pénze lenne, csak közvetlenül a futballra költhetik, így csupán nem folyik át a költségvetésen. Az MLSZ honlapján letölthető dokumentumok, megállapodásról szóló nyomtatványok vannak, hogy segítsék a pénzek költségvetési befizetése elöli kilopását. A tájékoztató szerint az adókedvezmény a fizetendő társasági adó 70 százaléka is lehet. A jelenlegi rendszerben az MLSZ-nek, a csapatoknak és a felcsúti stadionépítésnek juttatott támogatások nemcsak a társasági adó alapját csökkentik, hanem magát a társasági adó összegét is. A honlapon leírják, hogy mennyivel jár jobban a cég. De azt nem teszik hozzá, hogy ugyanennyivel rosszabbul jár az állam.”
  Hogyan süllyedhettünk ilyen mélyre?!?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (8 szavazatból)
 32. Csányi már évekkel ezelőtt eladta a lelkét és a becsületét, amikor FIDESZ politikusokkal és kegyeltekkel (pl.:Pintér Sándor) töltötte fel az OTP vezető testületeit, amikor a FIDESZ titkosszolgálati embereire bízta a bank biztonságát és az egy a tábor egy a zászló célkitűzés jegyében ezekkel az emberekkel takaríította el Orbán útjából Dávid Ibolyát és a hozzá hű MDF politikusokat. Csányi ugyan olyan része a Nemzeti Együttműködés Rendszerét működtető társaságnak, mint Orbán többi harcostársa, s ugyan úgy értelmezi az MLSZ alapszabályát, ahogy a Videoton díszpályának fő szotyolahéj-köpködője. A magyar labdarugás számukra minden bizonnyal azért fontos, mert jól kitalálták, hogy lehet az államkassza helyett a bekelezett labdarúgó klubokba átirányítani és onnan magánzsebekbe vándoroltatni milliárdokat, s az sem mellékes számukra, hogy a játékos-kereskedelem bevételei kinek a pénztárcáját gazdagítják.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (13 szavazatból)
 33. BELE A KÖZEPÉBE
  *
  Kedvenc játékuk a . s z e m b e k ö p ő s d i. Célpontjaik közül a mindenkori első számú lőlap az, amelyikre nagy betűkkel rávésték, hogy demokrácia és csak az után jön a többi, az ellenzék, a másképp gondolkodók és , ha kell, bizony a saját csahosaikat is szemen köpik, ha a Vezér (akár csak vélt) egyéni érdeke azt kívánja…
  *
  A cikknek azt a részét, ahol Bartus kifejti, hogy mennyire jellemzően antidemokratikus a fidSS-nek még a sportban viselt magatartása is, hogy a törvényes, vagyis az alulról kiinduló építkezés helyett, ott is csak ezt a fáraó által kegyekkel és rangokkal táplált piramisgórét kultiválják, a legszívesebben a drága BOLGÁR ÚR figyelmébe ajánlanám. Azért neki, mert ő nap mint nap büszkén konstatálja, hogy “még mindig demokrácia van”… Kíváncsi lennék, hogy mit válaszolna a fenti, ennek az ellenkezőjét bizonyító, abszolút logikus eszmefuttatásra, amely világosan rámutat arra, hogy a “fitaldemokraták” nemhogy az állami és politikai szinteken köpnek a demokratikus szabályokra, de az amúgy – szerintem – a gazdaság és az életszínvonal fejlődése szempontjából másod, vagy harmadrangú sport területén legalább annyira… Tulajdonképpen nem tesznek m,ást itt sem, mint leképezik az állam és a társadalom kölcsönös viszonyát egymáshoz, a politikai vezetés antidemokratikus viszonyát az egész démoszhoz.
  *

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 34. Előre bocsájtom nem védeni akarom sem Csányit sem társait.
  A üzleti tevékenységből művelői hasznot remélnek. Általában
  demokráciában az üzleti tevékenységek kevésbé függnek
  attól, hogy az adott ciklusban ki uralkodik. Egy hosszabb
  projekt ugyanis több választási cikluson átnyúlik. Nyilván nem
  mindegy ez a projekt irányítóinak. Sok infó kell az irányításhoz.
  Könnyű a külfödi anyabankok nálunk működő fiókjainak. ezeket
  onnan irányítják. Látszik a hitelezési politikáikon.
  Ebből a szempontból más a helyzet egy magyar irányítású
  bank vezetésének neki nincs külföldi anyabankja, ahonnan
  támogatást várna. A bankvilág nálunk minden politikai irányzat
  célpontja. Egy lehetősége van:
  EGYÜTT ÜVÖLT – MINDÉG – AZ URALKODÓVAL.
  Én még sem jobb- sem baloldali HUF-ot nem láttam.
  Csányinak sem a szavát hanem a tetteit kell figyelni.
  Eddig is figyelmeztetett. Érteni kell abból másnak is!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 35. Még egy megjegyzés a Klub Rádióhoz.
  *
  Sajnos úgy tűnik, hogy megint agonizál. Mivel a Médiatanács [Orbán robotkarja] a számukra pozitív bírósági ítélet ellenére az összes rádió közül egyedül(!), a “fizetős frekvenciát” ítélte(hagyta meg) csak nekik, minek okán a költségeik, és az állami kötelezettségek teljesítése után kitermelhetetlenek, ergo most megint “tarhálni” kénytelenek… Vagyis adakozást hirdetnek.
  *
  Így tehát ismét zsarolható állapotba kerültek.
  *
  Ez az állapot kényszeríti ki a rádió munkatársaiból azt a alattvalói szellemet, amely abból áll, hogy meg is mondom, meg nem is. Meg azt a stílust, amely a rakoncátlan, a Fideszt, a kormányt bíráló riportalanyt szinte kötelezően helyreigazítja. De olyat, hogy nincs demokrácia, és pláne olyat, hogy diktatúra van, meg stb. hasonlót – véleményem szerint – valamilyen vezérigazgatói utasításnak megfelelően ki nem ejtenének a szájukon… Hisz’ újra a fejükre ült a Nagy Úr….
  *

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 36. KORDON BLUED
  Viszont ha ilyen kritikai szemlélettel viseltetik a napi politika iránt , akkor minek is támogassuk ?? Ki van ez találva hogyan lett lassú halálra ítélve. És nem durran olyan nagyot mintha megszüntették volna a frekvenciáját.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 37. Közelednek a választások. A pártfinanszírozást biztos alapra kell helyezni.
  Itt az ideje a régi oligarchia lecserélésének, mert azok már ezt a tempót és a várhatót már nem bírják. Kiöregedtek. Egyre többet hezitálnak. Megbízhatatlanokká váltak.
  Folyik a tesztelés. Előbb az OTP pozíció, most az MLSZ.
  A satu szorul. Az arrogancia csak ideig-óráig szorítja vissza a fiatal és szabadjára engedett pehelysúlyú bokszolókat a nehézfiúkkal szemben.
  Ez a harc előjátéka. Ami nem marad el. Kérdés ki mikor és mit lép?
  Ki tarja nagyobb függőségben információival a másikat?
  Meddig éri meg az egyiknek nemzetközi jogot sértve kiadatási bűncselekményt is elkövetni s a másiknak meg közbenjárni?
  Hol szakad el a cérna? És mikor?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 38. Ez a két ember nem fog nyíltan soha egymásnak esni, mert túl nagy sebeket kapnának. Csányi mindig ki fog térni OV elől. Tudja hol a a helye a falkában.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (4 szavazatból)
 39. A II. narancsbutka után azt ígérték a szociknak, hogy egyenként fogunk levadászni benneteket és a nyakatokban fogják érezni a Fidesz hideg leheletét.
  -
  Elfogyott az ellenzék és egymást kezdik levadászni?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 40. Jaj de szép! Ez az okos bankár , aki a Vezír szoros köréhez tartozik , egy meggondolatlan mondatával igazolta a DIKTATÚRÁT!!!!!!!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 41. Csacsicska Tamás 2013. október 16. szerda 20:49
  Jó írás! Tetszett, mert tényeket tartalmazott.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 42. Azért talán azt is számításba kell venni amit a Kedves Vezető nyilatkozott minap a putyini példáról és gondoljunk Hodorovszkira is. Nagy tétben nem mernék fogadni, hogy Csányi az utolsó 2014-s “választás” után akár képletesen is túlélheti ezeket a támadásokat. Az utolsó választást azért írtam mert mostanában mondta, hogy már csak 2014-ben kell megküzdeni a baloldallal és többé nem!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 43. http://gepnarancs.hu/wp-content/uploads/2013/10/csanyibankszoveorban.jpg
  Hiába, a testbeszéd mindent elárul! Pofázhat bármilyen hülyeséget Tompi, az udvari bolond, vagy Lézer Jani, a képen látszik, hogy ki a főnök…Apropó, kerítsenek már valahonnan egy nemzeti szabót, mert botrány, hogy Orbánon minden zakó úgy áll, mintha vasvillával hányták volna rá…Látszik, hogy nem szokta, otthon suhogósban járt ganézni…))

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 44. Noskó Istvánné

  Bartus Úr csillagos csillagos ötös a cikke.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos