Ronai and Ronai
AMERIKAI

A fórum ideiglenes szüneteléséről 2013. szeptember 5. csütörtök 3:40

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A fórum ideiglenes szüneteléséről

Tisztelt Olvasóink,

tájékoztatjuk Önöket, hogy az Amerikai Népszava fórumát átmeneti időre bezártuk. Kötelességünknek érezzük, hogy az okokról röviden tájékoztassuk Önöket. Mindenek előtt azt szeretnénk tisztázni, hogy az Amerikai Népszava fóruma nem nyilvános fórum, hanem egy zárkörű klub, amelybe nem engedtünk be akárkit. Ez így volt eddig is. Ezt a lehetőséget egy értékközösség számára tartottuk fenn, és így szeretnénk működtetni a jövőben is.

Az Amerikai Népszava az amerikai és a nyugati magyarság lapja. Ennél fogva a nyugati demokráciák szemléletmódját, értékrendjét, gondolkodását tükrözi, és hatni akar azzal. Ez nem azonos a magyarországi baloldali pártok gondolkodásmódjával. Amerikában például nem készülnének választásokra olyanokkal, akik a hatalmi ágak szétválasztására épülő amerikai alkotmányt eltörlik, és “fülkeforradalomra” – mint jogi alapra – hivatkozva korlátlan hatalommal ruháznak fel egyetlen embert. Ez jogállamban elképzelhetetlen.

Az Amerikai Népszava fóruma eddig sem volt nyitott mindenki számára, hanem közös értékrendet valló emberek otthona. Kötelességünk ezt az értékrendet megőrizni. Nem engedhetjük meg, hogy az elvetett magot saját házunkon belül elnyomják, és ennek a zárt közösségnek az arculatát megváltoztassák. A fórumban sem adunk helyt az Amerikai Népszava értékrendjével ellentétes propagandának, mert ezzel támadás alá helyezzük saját lapunkat, és az Amerikai Népszava értékrendjét valló olvasókat, akiknek azt ígértük, hogy az ilyen támadásoktól őket megvédjük. Az Amerikai Népszava nem a magyarországi ellenzék lapja. Független amerikai újság, amely nem a magyarországi értékrend alapján alakítja álláspontját. Magyarországi párttagok nem változtathatják meg az Amerikai Népszava arculatát.

Nekünk van egy üzenetünk a magyar társadalom felé. Ez az üzenet a fejlett nyugati demokráciák értékrendje és szemléletmódja. Ez nem egyezik a magyar emberek többségének világképével és az ellenzéki pártok magatartásával. Ez megkülönböztet bennünket tőlük, és mi ezt a különbséget nem kívánjuk eltörölni. Ezzel az Amerikai Népszava küldetését és önazonosságát adnánk fel. Akik ezt nem tudják elfogadni, azokat továbbra is szeretettel látjuk olvasóként, de az Amerikai Népszava belső klubjában, értékközösségében nincs helyük. Nem engedhetjük meg, hogy uralkodóvá tegyék azt a szemléletet, amely ellen harcolunk, amely véleményünk szerint Magyarország bajaiért felelős. Számukra számos lehetőség nyílik, hogy a velük rokon felfogású médiumokban kifejtsék a véleményüket és közösségre találjanak. Az Amerikai Népszavát nem tudjuk átadni számukra az elveink feladásával.

Mi az Orbán-rendszerrel való mindenféle együttműködést elutasítunk. Az Orbán-rendszert törvénytelennek, strukturálisan diktatúrának tartjuk, ideológiáját olyan eszmeiséggel azonosítjuk, amely népirtásokért felelős. Kollaborációnak tekintünk minden olyan megnyilvánulást, amely az Orbán-rendszert legitimálja és a demokrácia hamis látszatával ruházza fel. Az alkotmányos rend megváltoztatását bűncselekménynek tartjuk. Az Orbán-rendszer tevékenységét szervezett bűnözésnek tekintjük. Ezt egyetlen nyugati demokráciában sem lehetne megtenni, erre a magyar Alkotmány sem nyújtott törvényes lehetőséget. Nyugati demokráciákban elképzelhetetlen, hogy az ország elsőszámú vezetője stadiont építtessen közpénzből a saját telkére, mert szereti a futballt. Elutasítunk minden elvtelen kompromisszumot, amely nem az eltörölt Alkotmány szellemében fogant, és nem jogállami normák szerint közeledik a rendszerhez. Elfogadhatatlannak tartjuk a sajtószabadság, az információhoz való jog korlátozását, a közmédia elfoglalását és propagandacélokra való lezüllesztését. Az Amerikai Népszava nem az Orbán-kormány, hanem az Orbán-rendszer ellenzéke. Számunkra csak a tiszta jogállami követelmények számonkérése fogadható el. Mi ezt az egyenes álláspontot képviseljük. Ennek feladása a diktatúra megszilárdítását és konszolidációját eredményezi. Demokratikus és jogállami alapelvekből engedni nem lehet, mert az a hazugság rendszerének kedvez. Az a ház, amely meghasonlik magával, az elpusztul.

Az Amerikai Népszava fórumát rövid szünet után újra megnyitjuk. De előbb megerősítjük a lap identitását, értékrendjét, üzenetét, és kimoderáljuk mindazokat, akik zártkörű klubunkban ezt az értékrendet rombolják és relativizálják. Tudomásul kell venni, hogy van egy jelentős szakadék a nyugati és az otthoni olvasók egy részének szemléletmódja között. Elválasztja az azonos célokat követőket az ellenzéki pártokhoz fűződő – elkötelezett vagy tőlük független – viszony is. Megosztja az embereket a két világ közötti különbségből fakadó gondolkodásmód is. Mi szeretnénk megőrizni markáns arculatunkat, függetlenségünket és szabadságunkat. Nem kívánunk beleolvadni a magyarországi gondolkodásba és mentalitásba, és nem tűrjük azt sem, hogy annak nyomása alá helyezzenek bennünket. Nem nekünk van magyarázkodni valónk, nem a mi magatartásunkat és elveinket kell megmagyarázni. Nem a mi elveinkből és mentalitásunkból született Európa közepén egy diktatúra, hanem fordítva. Nem a vélemény szabadságát korlátozzuk, hanem zártkörű fórumunkat továbbra is csupán egy értékközösség számára kívánjuk fenntartani.

A magyar internetes fórumok tartalma jórészt minősíthetetlen. Sokan úgy védekeznek ez ellen, hogy nem is teszik lehetővé a hozzászólásokat. Az Amerikai Népszava ezt a problémát úgy igyekezett megoldani, hogy  zártkörű klubot hozott létre, és fóruma a közös értékrendet valló olvasók közössége volt. Ez a helyzet megváltozott, felbomlott ez az egység, tűrhetetlen hangvételű viták alakultak ki, amelyek az AN szellemiségétől idegenek. Ezt nem nézhettük tétlenül. Az ideiglenes bezárás azt a célt szolgálja, hogy az eredeti állapotot helyreállítsuk.

Tiszteljük valamennyi olvasónkat, valamennyi olvasónk véleményét, de a fórum zárt közösségébe csak az Amerikai Népszava értékrendjét valló klubtagokat engedjük be, akik céljuknak tekintik a magyar közgondolkodás nyugati demokráciákhoz való közelítését. Még egyszer hangsúlyozzuk: az AN fóruma nem nyilvános fórum, hanem egy zárt klub, zárt közösség. Ez volt eddig is, ez marad ezután is.

Köszönjük megértésüket és türelmüket.

A Szerkesztőség

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (111 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +169 ( 247 szavazatból)
A fórum ideiglenes szüneteléséről, 4.4 out of 5 based on 111 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos