Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Csodálatos dolog történelmet élni ilyen vezetővel 2013. július 28. vasárnap 15:53

 • Hozzászólások(75)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Csodálatos dolog történelmet élni ilyen vezetővel

Orbán Viktor nem a Rolling Stones, mégis hasonló dilemmával kellett megbirkóznia, mint minden rendes rockzenekarnak, mégpedig a csápolók vagy hallgatók problémájával, miszerint lehet-e egyszerre játszani azoknak, akik az első sorban eldobott aggyal villáznak a teljes koncert alatt, és azoknak, akik hátul állnak és figyelnek a zenére.

Ha mi egy zseniális zenekar vagyunk, akkor ez fel sem merül, mert csak toljuk, amit tudunk, és mindenki ki tudja mazsolázni belőle a megfelelő ellátmányt, begombázott Lajos magához öleli a basszust, és elvan vele egész este, az audióbölcsészek pedig élvezkedhetnek a tritonuszok és szűkített szeptimek torz fegyelmezettségében. Felveszi a gázsit, lebont, hazamegy.

Ha azonban mi vagyunk Orbán Viktor és népi zenekara, sokkal kisebb a mozgásterünk, mert nyilván szarul játszanánk, ha nem play back-ről menne az egész, de koncert közben azt is folyamatosan figyelnünk kellene, hogy hol állnak a legtöbben, és nekik énekelni a Sárgul már az EU-kukorica szára című slágerünket, plusz lehulló fürdőköpeny.

M. Gitta szerint: „Csodálatos dolog történelmet élni ilyen vezetővel! Bárcsak megélhették volna szüleink, akiktől ellopták az életüket… hiszem, hogy most „odafönt” ők is örülnek! Imádkozom, hogy sokáig építhesse gyermekeim és unokáim jövőjét! Isten Áldja!”

Ez a bejegyzés nem a kivétel Orbán Viktor Facebook-oldalán, hanem a szabály.

Ha azonban azzal vigasztalnánk magunkat, hogy a csápolók eltakarják a vezér szeme elől a valóságot, magunkat csapnánk be: a csápolók a valóság, és hátul alig állnak néhányan, akik ugyan fintorognak, pikírt megjegyzésekkel fűszerezik az ajnárt és az alélt rajongást, azonban a jegybevételt nem ők képezik, ha finoman akarok fogalmazni.

Cs. Lili: „Kedves Miniszterelnökünk! A mai tusványosi beszédét biztosan tanítani fogják. Végre kaptunk egy világosan érthető, értelmezhető magyarázatot arra, hogy a mi felhatalmazásunkból regnáló Kormány mit, miért tesz! Önmagában az összefoglaló egy kiváló szellemi teljesítmény volt, a tartalmával megvilágította a cselekedetek mögött húzódó megfontolásokat és szándékokat, és retorikailag a politikai beszéd műfajának kiemelkedő példáját nyújtotta. Így beszél egy a nemzetéért, a rábízott nyájért, az önmaga becsületéért is felelős államférfi. Úgy tűnik az 50. születésnap jót tett Önnek!”

Nem arról van szó tehát, hogy a hangos hülyék elviszik a show-t, hanem arról, hogy a politikailag aktív magyar társadalom többségét képező hangos és csöndes hülyék végre rátaláltak a megfelelő miniszterelnökre, akihez ragaszkodnak, és aki megvalósítja álmaikat. Figyelem: megvalósítja, és nem azt hazudja, hogy megvalósítja!

Ezek az emberek ugyanis nem gazdasági fellendülést, modern Magyarországot, működő hazát, szabadságot vagy európai gondolkodásmódot szeretnének, nem prosperitásról, fejlődésről vagy működő országról álmodnak, hanem valakiről, aki ezeket értelmezi, elmeséli, fogyaszthatóvá hazudja nekik, amitől úgy érezhetik, hogy részesei annak, ami van, mert ami van, azt úgysem értik, de az élmény megfizethetetlen.

Nem tudom, miért menetelünk, de legalább együtt!

A Békemenet csak extrém példája annak, hogy találomra kiválasztott jelszavak alá miként lehet vonulókat szervezni viszonylag kis ráfordítással, mert ezek az emberek már alig várják, hogy vonulhassanak, hogy reájuk fröccsenjen a történelem szentelt vize, hogy saját elcseszett életük fölé valami mutatós légvárat húzzon a kedves vezető.

Szarul élünk – mondják -, de a kommunisták még szarabbul, és mi valami olyan nagy izét építünk, amit ők sohasem, a lényege pedig az, hogy ööö, a lényegét csak Orbán Viktor érti és talán Matolcsy György, mert ők nagyon okosak.

satra: „Irak sorsára jutunk, nyugat lebombázza az országunkat, nem lehetetlen /…/ Még azt is eltudom képzelni a vörösbanda nyugatról kapja a fegyvereket, láttuk többször Amerikának amelyik kormány tetszett, titkos úton felfegyverzett terrorista szervezeteket vetnek be, az sem lehetetlen, bajnaiék nem csak pénztámogatást kapnak, hanem fegyvereket is.”

Talán nem tűnök túl pesszimistának, ha feltételezem, hogy a fentebb idézett magyar állampolgároknak egy-egy jól célzott John Stuart Mill-idézetnél több kell meggyőződésük cizellálásához, elképzeléseik finomításához, ne adj isten, megváltoztatásához. Magam részéről nem érzek túl nagy kedvet meggyőzésükre, pedig minden bizonnyal rendkívül szórakoztató beszélgetések alakulnának ki, csak valahogy mostanra elszállt belőlem az ifjonti lelkesedés.

Ilyenkor szokott azzal jönni a művelt demokrata, hogy a teljesen hülyékkel nem kell foglalkozni, ők már meggyőzhetetlenek, hanem koncentráljunk a bizonytalanokra és az értelmesebbekre, hátha ott sikerül elérni némi eredményt.

Rossz hírem van.

A bizonytalanok és az értelmesebbek, ha összefognak az elkötelezett demokratákkal, még mindig kisebbséget fognak alkotni ebben az országban, ahol kormányprogram a sötétség terjesztése, megtartása és dicsőítése.

Önerőből ennyire futotta.

Hacsak a nyugat le nem bombázza az országunkat, nem lehetetlen.

(További csodálatos idézeteket olvashat az orbanviktor.tumblr.com oldalon, ami egy ideje már gyűjti a legelvetemültebb Orbán-rajongók aranyköpéseit)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (118 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +170 ( 172 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Csodálatos dolog történelmet élni ilyen vezetővel, 4.9 out of 5 based on 118 ratings

 • Hozzászólások(75)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

75 Reader’s Comments

 1. Zseniális! Pláne az Orbán fanok idézése.
  Hát én hátul állok nagyon nagyon, és próbálok kihámozni valami értékelhetőt ebből a kakofóniából amit ezek zene gyanánt előadnak, de egyre inkább úgy tűnik, mintha utcáról berángatott alakokat akarnának zenésszé előléptetni. Reménytelen.
  Az ájult hívek meg szívják magukba az élményt.A mételyt.Már csak egyet tehetek. Várom, hogy mikor pusztulnak ki,el, meg.
  Önerőből ennyire “fussa”.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +47 (57 szavazatból)
 2. Orbán-rajongói – olyan agyhalottak, akik tudnak írni, vannak belőlük a hazai oldalakon, kapnak is eleget a gondolkodóktól, akik nem pártoskodnak, csak a józan eszüket használják és látva látnak, olyanok akiknek hiába nyomatják ezerrel, hogy micsoda sikerek vannak – 3xbóvli, – hogy milyen jól teljesítünk, ja majd 300 az euró, – hogy a lenyúlt pénzekből nem látni mást, csak megkezdett stadionépítést a kiesett csapatoknak, harmadosztályú focista által kontárul vezetett ország, na, akinek ez a siker, az keresse meg orvosát vagy gyógyszerészét!
  Ezek megérdemlik egymást – nem hoznak szégyent egymás fejére – 3xbóvlis és az ő sámándobos, cöfröfijei, csuhajjázós, savazós, Dunsztja nincs miért ír, székházvédő elítélt, szóval ilyeneknek tud még mesélni.
  Hogyan lesz öngyilkos egy fideszes? Leveti magát az egojáról az IQ-jára!
  Tessék nézni, hogy mit kapkod össze a Fidesz és mekkorákat kell már gurítania a 3xbóvlisnak, hogy meggyőzzék – elsősorban önmagukat, hogy minden OK!
  Ők tudják a legjobban, hogy nagyon nem OK, de próbálkoznak….
  Én azért mondom, hogy a közvélemény kutatási adatokból azokat a számokat
  kell nyomatni az ellenzéknek, amiből az derül ki, hogy kormányváltást akar több, mint 50%, és nem mondja meg kire szavaz több, mint 40%!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +37 (43 szavazatból)
 3. bumburi
  Azért kicsit többet teszünk – olvasgatunk mi hazai oldalakat és ott idéznek innét, jót is rosszat is, de olvassák…..és az ellenzék is olvassa!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (19 szavazatból)
 4. csakén
  Saját környezetemben pofázok. Megállíthatatlanul.Gondolnak amit akarnak. Nem miattuk pofázok, hanem magam miatt.
  Egy azonban biztos. A válaszok már nem olyan harsányak, mint a választáskor voltak.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +25 (31 szavazatból)
 5. Nem vagyok hívő, de tagadó sem. Azonban olykor-olykor belelapozok a Bibliába, s azt látom benne, hogy még az Úr sem várja el az olyan mértékű fanatikus imádatot, amelyet egyesek tanúsítanak OV iránt.
  Fanatikusok az élet minden területén vannak. A fanatizmusról a lexikonok így írnak: „személyiségzavar” (Magyar Katolikus Lexikon), „vakhit”, „a valóság teljes figyelmen kívül hagyása”, „meggyőződéses rajongás”, „megszállottság”, „a másként gondolkodók iránti lenézés és gyűlöltet”.
  Azt gondolom, hogy teljesen helytálló PKI megállapítása, hogy: „A bizonytalanok és az értelmesebbek, ha összefognak az elkötelezett demokratákkal, még mindig kisebbséget fognak alkotni ebben az országban, ahol kormányprogram a sötétség terjesztése, megtartása és dicsőítése.”
  A fanatizmus nagyon erős érzelmi kötödés is.
  Azt gondolom, hogy mögötte, mellette ott van valamilyen mérhetetlen emberi butaság, amelyről nem elsősorban a buták tehetnek.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +31 (35 szavazatból)
 6. Ami érzékelhető, az önzáró hülyeség. A rajongó egy furcsa lény, mert mindentől elrugaszkodva, megszállja az elkötelezettség.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (20 szavazatból)
 7. Ja, cask egy normalis ember kinovi.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +14 (16 szavazatból)
 8. Sajnos ezt valahogy így látom én is. Ennyi buta embert lehetetlen meggyőzni. Mennek a vezető után, mint a lemmingek, hosszú tömött sorokban.
  Akik a rendszerváltás után ráeszméltek, hogy mennyire rossz volt nekik a Kádár-rendszerben – holott addig azt hitték, hogy jó nekik, lelkesen tapsolnak annak, aki felvilágosította őket, hogy rossz eszmét követtek. Lényeg, hogy valaki megmondja nekik, hogy mi a jó. Mint a Brian élete c. filmben: “Szerintem te vagy (a Messiás), én tudom, követtem már egy párat.” Aki Messiást akar követni, az keres magának.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +39 (43 szavazatból)
 9. Elnézve a posványosi dzsemborit eszembe jutott, hogy a 70-es, 80-as években kezembe kerültek a Romániában kiadott Előre című magyar nyelven kiadott sajtótermékek.
  Minden oldalán a kárpátok géniuszának dicsőítése, és a zúgó csauseszku pecsere csaoseszku és a nép! Persze zúgott a vastaps is!

  Ez egy ilyen nép, kell neki egy fifikás ember aki elhiteti velük, hogy nála van a bölcsek köve, bármit mond, a hívők mindent elhisznek neki, és ezt élvezi, egy idő után még el is hiszi magáról, csak az a géppisztoly sorozat ne lenne a végén!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +38 (44 szavazatból)
 10. Milyen igaz.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (17 szavazatból)
 11. Ez jó volt Para!

  Különösen ez: ” A bizonytalanok és az értelmesebbek, ha összefognak az elkötelezett demokratákkal, még mindig kisebbséget fognak alkotni ebben az országban.”
  Ezt csak így lehet: józanul, reálisan.
  ***
  Viszont ez a sárgainges úgy beszél, hogy megérti Mari néni Szabolcsban.
  Nem szégyen, lehet tanulni. Csak közérthetően!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +21 (23 szavazatból)
 12. bojk
  “Mari néni Szabolcsban” a pap prédikációját sem érti, csak hisz benne. Mert olyan szípen beszél!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +30 (36 szavazatból)
 13. Bojk, nem biztos, hogy Mari néni érti, amit ov mond. De a pap a szószékről megmondta, hogy ov jót mond, ov jó ember. Mari néni tehát áhítattal hallgatja ov szövegeit. Mint a papot a templomban.
  A sok sületlenség, következetlenség közérthető? Nem hiszem, de lehetséges. Inkább csak hatásvadásznak nevezném.
  Ha valaki ésszel, gondolkodva hallgatja ov szövegelését, ha veszi a fáradságot és végiggondolja, amit hallott, rájön, hogy a sok hangzatos szöveg mögött nincs tartalom, csak indulati és érzelmi elemek, szóvirágok vannak.
  Ha egy ilyen ájult ov-hívővel elolvastatja valaki ov egy régebbi beszédét úgy, hogy nem közli előre az illetővel, hogy kinek a beszédét olvasta.
  Kipróbáltam, több emberrel, több beszéddel is: meglepő eredményre jutottam.
  Az ov-beszédet csak olvasók több mint 90 %-a marhaságnak, sületlenségnek nevezte az olvasott beszédet. De voltak olyanok is, akik az utóbb elolvasott beszédet hallották ov-tól, de egyáltalán nem emlékeztek a beszédre.
  Véleményem szerint ha egy beszéd tartalmas, gondolatokat indít el, akkor az ember emlékszik az elhangzottakra – nyilván nem szó szerint, de a tartalmára igen – még hónapok múlva is.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +18 (24 szavazatból)
 14. Orbánimádók számára a lényeg:” szarul élünk,de a kommunisták még szarabbul”

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (20 szavazatból)
 15. Örülök, hogy legalább M. Gitta ilyen lelkes a Führer iránt.
  De hol késik Stauffenberg?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (20 szavazatból)
 16. Ateista
  Az Orbánimádók nagy része is sz@rabbul él. De ez a gaz komenisták miatt van, meg ájemef, meg eu.Megmondta Orbán Viktor.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +14 (18 szavazatból)
 17. Jó, akkor átalakítom.
  Még a legnagyobb hülyeségeit is közérthetően fogalmazza meg, azt sugallva a hallgatónak; ez annyira világos, hogy csakis igaz lehet.
  Na. Így már jobb?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (16 szavazatból)
 18. Egyben valamennyien egyetértünk, minden hozzászólásból ez sugárzik:
  ezzel az áhítatos, buta, sötét, vakhittel nem lehet mit kezdenünk.
  Végre van egység!
  Már az is valami, hogy a tehetetlenség(ünk)ben nincs vita.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (13 szavazatból)
 19. “a rábízott nyájért”

  Ez a lényeg!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (9 szavazatból)
 20. A vezir rajongok egy nagyon buta emberek, mert bele élik magukat a Vezirük szerepébe! Amit ök nem értek el a habzsolást a másik ember megnyomoritását. Ezek az emberek sohasem voltak önnáloak, és egyedülli döntésekre sem alkalmasak! Azt a szot szeretet nem ismerik. Ez olyan mikor egy lány büszke arra, hogy hasonlit pl. Claudia Schäferre és még büszke is rá, na ezekböl van sok. Ezeket nevezzük személytelen karakternélküli embereknek- mert átveszik ellopják az ideál szerepét! Mit például a Hitler imádok! Saját ötletük az nincs odájig nem fejlödnek ki a sejtek. :-( Inkább szopogatják a csontot amit elébük tesznek, öneröböl gondolkodni nem tudnak..

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +19 (21 szavazatból)
 21. Ne felejtsük el,hogy Orbánnak könnyű dolga van,hiszen a benne hívők jórészt katolikus dogmatikán nevelkedtek .Tertulliánus egyházatya híres-hirhedt mondása”Credó quia absurdum est”ma is ott él minden hívő gondolkodásában Legyen szó vallásról,vagy politikáról.A formák csillogása elfedi a tartalom szánalmas viszonyát a valósághoz.Szüzen szülés,feltámadás,világnemzet,zöld sziget a hanyatló Európában.
  Ami az EU.-t illeti mind inkáb átvedlik Népszöveséggé,ahol Chamberllainok lobogtatjék amegigért békekötést.Az eredményt tudjuk.Kérdés,ogy a történelemm mennnyire ismétli önmagát?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (11 szavazatból)
 22. Ebben a kérdésben ne legyenek kételyeink!
  Folyamatosan ismétli önmagát.
  Bár azt akarja elhitetni (velünk a történelem) hogy nem, mégis ez történik
  és ezt pontosan ő bizonyítja.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (10 szavazatból)
 23. @Para-Kovács Imre: az a baj, hogy Ön tényleg azt hiszi, hogy a mi kis Hazánkban milliók megbolondultak és ez már legalább négy éve tart…
  Ha így látja, akkor nehéz a dolgokat megérteni, ha meg nem érti, akkor nehéz jól írni: Ön mégis jól ír, amihez szívböl gratulálok.
  Mégis, mindannyiunk számára elönyösebb lenne, ha abból indulna ki, hogy Orbán és a választói/követöi nem agyhalott örültek, hanem a maguk módján a vélt érdekeiket képviselik. Önnek is jobb lenne,mert jobb cikkeket írna, és föleg nekünk lenne jobb, mert jobb dolgokat olvasnánk.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -30 (42 szavazatból)
 24. A Pártnak van egy titka: a legkisebb funkcijával, sőt szimpatizánsával is képes elhitetni, hogy fontos. Valaha 1990-től 2002-ig, amíg társadalmi munka volt, és nem tudtak fizetni ezért – szavazatszámláló bizottságokban ültem, hajnaltól gyakran éjfélig. Később is ajánlottam, hogy vállalom, de akkor már valamiért került más. Azért sok érdekes tapasztalattal lettem gazdagabb. Persze mindig ott voltak pártok képviselői is. Az egyik fideszes (1990-ben be se léphetett volna Pártba, hiszen 35 év volt eleinte a korhatár, a hölgy meg hozzám hasonló korú volt) telefonja szinte folyton szólt. Ahogy kivettem a beszélgetésekből, legtöbbször semmiségekről volt szó, mindenesetre a hölgyben érezhetően nőtt a fontossága tudata. És minthogy hozzám hasonlóan dohányos volt, egy ilyen dohányzás alkalmával izgatottan kémlelte a környéket, láncszavazók után kajtatva. A Párt nagyon jól tudja csinálni, hogy fontos vagy, szükség van rád. Miközben én megéltem, nem is egyszer, hogy felajánlottam az én pártomnak a hangsúlyozottan ingyen munkát, még csak választ sem kaptam. Pár évvel ezelőtt bedobtak a postaládánkba egy mszp-s kiadványt, amely március 15-e megünnepléséről, mint 1948 március 15-ről beszélt, de több durva helyesírási, meg egyéb hiba is volt a lapban. Az impresszumban megadott e-mailen jeleztem a hibát, és felajánlottam, hogy ha a megjelenés előtt e-mailen elküldik nekem az anyagokat, kigyomlálom belőlük a kirívó hibákat. Egyetlen szó választ nem kaptam, és megjelent a következő mszp-s kiadvány, ugyancsak 1948 március 15-két méltatva. A fene tudja, tán veszélyeztettem a korrektori, olvasószerkesztői munka után a honort felvevő üzletét? Mert a következő taggyűlésen felvetettem a dolgot: egy szó választ nem kaptam rá. Szóval ezek azok a mikrokörnyezeti dolgok, amikre tán még a nagyívű központi programalkotásnál is fontosabbnak kellene lenniük. Ezt tudja Orbán – miközben az MSZP 2009 novemberi kongresszusa olyan felháborító, megalázó módon zajlott, hogy meg is írtam MEsterházynak. Mit gondoltok, kaptam rá választ?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +19 (21 szavazatból)
 25. “kitti 2013. július 28. vasárnap 22:45″

  Kiitike, figyelj!
  “önnáloak” – helyesen: önállóak. És mondani is így kell: rövid n, hosszú l.
  “egyedülli” – helyesen: egyedüli.
  “Claudia Schäfer” – helyesen: Schiffer.
  “odájig” – helyesen: odáig.
  A központozás sem erős oldalad.
  Gyanítom, hogy vagy nem a magyar az anyanyelved, vagy igen kevéssé hatott rád a nyelvtanóra.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (11 szavazatból)
 26. AMZ49: Ön téved. Vagy ez eleve képtelenség?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (11 szavazatból)
 27. Most dühöng a látszat valósága. Az emberek titkolóznak, azaz nem mondják meg, hogy, kire szavaznának. Ebben segítséget kapnak az ellenzéktől aki szintén titkolózik a jelöltet illetően, pedig az majdnem lényegtelen, ha van csapata.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (9 szavazatból)
 28. Tamás Csacsicska

  Csakén: „…amiből az derül ki, hogy kormányváltást akar több, mint 50%, és nem mondja meg kire szavaz több, mint 40%!”
  .
  Mert nincs is kire szavazni. Az összes ellenzéki párt rázza magát, hogy majd választások így, meg úgy – de Isten mentse meg őket attól, hogy hatalomra kerüljenek. Demokratikusan, választásokkal azért nem lehet váltani, mert ha Orbán veszít, egyszerűen fellázítja a híveit. Mindenki retteg az Orbán után várható káosztól – Orbán rendszerét nem a pártok, hanem népfelkelés (forradalom) fogja leváltani. Hogy közben lesznek-e 2014-ben választások, vagy sem – mellékes kérdés.
  .
  A nagy talány, hogy mikor kerül sor a forradalomra – és miként fogja az ország leküzdeni a káoszt. Különösen akkor, ha az Orbán utáni időszak hogyanjáról még csak el sem gondolkodnak az emberek. Vélhetően hosszú és nagy további veszteségekkel járó agónia következik.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +20 (20 szavazatból)
 29. T. Cs.
  Van aki ezt nálam jobban fogalmazza meg:
  ….ennek az országnak katasztrófára van szüksége, mert a választók még mindig nincsenek tisztában azzal, hogy a politika nem játék, a politikai folyamatoknak következményei vannak… (a szavazásuknak és nem szavazásuknak következményeik vannak, mondom én).
  Erre gondolok, amikor 2010-ben nem mentek el szavazni az emberek, ebből jött össze a kétharmad, amire hivatkozva tarolja le az országot a 3xbóvlis.
  Pedig beígérte: kis nyerés- kis változás, nagy nyerés- nagy változás!
  Senki nem kutatja, hogy ebben a három évben hányan lettek öngyilkosok, fagytak meg, hűltek ki és még hányan lesznek áldozatai ennek a rendszernek.
  A magyarok nem becsülték meg a demokráciát, ami vér nélkül jött el, most sem érzékelik, hogy mit is jelent a visszamenőleges törvénykezés, vagy az, ha a miniszterelnök utazgatása közben mondjuk “megkíván” egy épületet és annak elvételére felajánlja, hogy hoz rá törvényt és még lehetne sorolni a demokrácia sárba tiprását!
  A gazdasági katyvaszt helyre lehet hozni, a kiszámítható adókkal és a jogbiztonsággal, de azt a katyvaszt ami itt a fejekben van, elképzelni sem lehet, mennyi idő kell hozzá – talán tényleg az, hogy öljék egymást halomra, mint pl. Egyiptomban?!
  Egy biztos, hogy mindenki nem mehet el, akinek nem tetszik a rendszer, a választások után sem fognak elmenni a vert seregek – itt kell együtt, verteknek és győzteseknek élni, na az sem lesz a nyugalom szigete.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (16 szavazatból)
 30. Tegnap déltől nem volt internet a digikábel körzetében (Oroszlány-Tata- Tatabánya – legalább 30-40 ezer háztartás). A vasárnap délutáni cikktermés igen figyelemre méltó! :)
  Köszi PKI.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 31. Ez politikai ezotéria. Megnyugvást ad, egyrészt egy érthető (bár hamis) magyarázattal, másrészt egy közösséghez való tartozással.
  Egyszerűbb a relativitáselméletet, vagy a genetikát elutasítani, mint megérteni. Ezért is olyan végtelenül népszerűek Nyugaton a Kelet köldöknéző, a semmiről 10 ezer oldalon keresztül pofázó vallásai.
  Ez a fajta menthetetlen, ezek (ha megérjük), 1 millió év múlva, egy rendszerközi csillaghajó fedélzetén is a Ji King-ből fognak maguknak jósolgatni, meg a kabinjukban az ágyat beállítani.
  Bármit, BÁRMIT INKÁBB, mint gondolkodni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (11 szavazatból)
 32. Kedves Csakén!

  Ne reménykedj, Argentína példája mutatja, akár száz évig is lehet államilag lopni, cigánykodni, és a permanens gazdasági csődöt a köcsög Nyugatra fogni. Itt sem lesz másképp.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (8 szavazatból)
 33. “Így beszél egy a nemzetéért, a rábízott nyájért,”

  A nyáj itt önkép akar lenni, vagy önkritika? :D

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 34. “Ezek az embereik…nem gazdasági fellendülést,modern Magyarországot,müködő hazát…akarnak…”
  Sajnos a vékemenetben résztvevő értelmiségiek “nem tudják mit cselekszenek.”És a nem értelmiségi emberek sokaságának ezekről kellene példát venni?Hát kussoljanak a fészkes fenébe.Neekem ilyen példakép nem kell.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (10 szavazatból)
 35. “Kelet köldöknéző, a semmiről 10 ezer oldalon keresztül pofázó vallásai.”
  Tiszteld más vallását, írja neked egy ateista. Lszi.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 36. rupcsi,
  .
  Igazad van. Egészítsük ki: “… Keletnek, Nyugatnak, Délnek, Északnak, és a köztes területeknek a semmiről 10 ezer oldalon keresztül pofázó vallásai.”
  .
  Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek a tízezer oldalak nem a semmiről szólnak, hanem a filozófia, a pszichológia és a társadalom olyan kérdéseiről, melyeket az emberiség történetének túlnyomó ideje alatt nem sikerült másképp megragadni, az ezekről szóló gondolatokat rendezni és átadni.
  Ma már sokkal többet tudunk ezekről, és valóban sokkal nehezebb a relativitáselméletet vagy a genetikát megérteni, mint e tanítások felszínét súrolni, vagy ezeket tetszőleges hülyeség igazolásához felhasználni, de továbbra is nagyon sok filozófia és erkölcsi kérdés van, melyekre nincs egyértelmű válasz.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 37. Biztosan a meleg miatt véletlenül lájkoltam ennek a 4k-s nagy andrásnak a hülyeségét – olyan eszetlen általánosításai vannak vallás ügyben is, mint korábban nyugdíj ügyben – ezennel visszavonom a pluszt : ——————–

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (4 szavazatból)
 38. Szomjankórász:
  Azért ne feledd, hogy járt szegény Stauffenberg…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 39. Kedves tfejszes!
  Nicolae Ceaușescu iszonyú dolgokat művelt. Majd felébredt a nép. De 2007-ben a Soros alapítvány felmérése szerint simán szóbajöhetett volna egy következő elnökválasztáson. Ilyen a nép emlékezete.
  Mi is elfelejtettük a múltat, csak a szépre emlékezünk, ezért ilyen nagy OV szavazótábora, mert emlékezteti az embereket arra, amiben felnőttek. OV nem csinál mást, nem is tud mást.
  Sokkal melósabb gondolkodni, vagy a saját kezünkbe venni az irányítást.
  Üdv
  Mami

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 40. Mami
  Tessék arra figyelni, hogy mit kapkod össze a narancsbrigád a választással kapcsolatban, mekkorákat kell már hazudnia a vekkeresnek, hogy továbbra is butíthassa a butíthatókat, akik nagyon is megfogyatkoztak!
  Több, mint 50% kormányváltást akar – hát nem a Fidesz van kormányon?
  Több, mint 40% nem mondja meg, hogy kire szavazna.
  Nem szabad az emberek fejébe sulykolni, hogy mennyire győzedelmes a 3xbóvlis, mert még elhiszik, hogy nem kell szavazni sem, mert már úgy is győzött!
  Azt kell észrevenni, hogy már Romániának is tele velük a hócipője, mert olyanok lettek, mint a piaci legyek, a paradicsom is egy jelzés, lehet, hogy jövőre már nem is megy Romániába Magyarországról ömlengeni, hogy mekkora a siker – ja, 3bóvli a kontár kormánynak!
  Helyükön kell kezelni a dolgokat.
  A választásról mindenki tudja, hogy csalni fognak és bizonyíték is lesz rá, akkor pedig abból bukta lesz – most lejátszhatták, hogy nem tekinthetjük meg a inzultációs levelekre adott válaszokat, de a nemzetközi megfigyelőknek ezt nem adhatják be, szóó se róla, próbálkozni lehet….

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (8 szavazatból)
 41. “Hacsak a nyugat le nem bombázza az országunkat, nem lehetetlen.”
  ——–
  Na tessék, ezt mondom mióta, hogy ez is megtörténhet, és mindig kaptam is bőven érte. Pedig ez igaz szerintem is.
  .
  Az ellenérv főleg az volt, hogy ugyan minek fektetne ennyi energiát a nyugat egy ilyen kis jelentéktelen ország lebombázásába amikor egy nagy semmi.
  Igen, persze és kérdezhetem én, miért ne érné meg nekik ebbe belefektetni amikor olyan jelentéktelen, hogy néhány bombával jólneveltségre bírható.
  .
  Szóval pont mert ilyen jelentéktelen azért nem problémás senkinek levágni egy két bombát.
  .
  De jelentéktelen e tényleg? Itt álljunk meg egy percre. Igen jelentéktelen, addig amíg nem válik stratégiai célponttá, azaz amíg csak a nyugat akarja lebombázni.

  Mi teheti stratégiai célponttá?
  .
  Ma már nem csak a nyugat akarja lebombázni. Sokan utálják Orbán, a fent leírt nagyszámú hívőit, és úgy egészben a magyarokat. Nem válik stratégiai területté, amíg az oroszok is le nem akarják bombázni. Vagy a románok, vagy csak egyszerűen bejönni kicsit kutakodni, területet kisajátítani a romok között.
  .
  Ugyan felháborodhat az orosz, “” mit bombázgatsz te itt Európában az én beleegyezésem nélkül, én akarom lebombázni ezt a szarházit, te nem fogsz itt önállóskodni és nem fogsz itt háborúzni háborúzni az énvelem való osztozkodás nélkül, hát te nem fogsz engem nullának nézni erősködni, és bombázgatni az én szavazatom nélkül. Mennyit ér neked a beleegyezésem?”" Nem hangzik elég oroszosan??
  .
  Jó lakalom egy bombázás a hercehurca kirobbantására. Tudja ezt Orbán is és nyomul ki a gőz az agyszelepein úgy kombinál a buta agyával, és szerintem most fog rosszul kombinálni. Mert eddig senkinek sem érte meg rajta kívül, hogy törje a fejét ezen a hasfalkitépő anyukája hasából önmagát kirágta mutáns alien-en, de ha háború, és ha mások is elkezdik használni az agyukat akkor a felcsútinak bocsánatot kérni sem lesz ideje. Most lehet, hogy kapok megint letolást, de ha bombázás lesz egyáltalán, én az oroszokra tippelek. Egyszerűen nem lehet másképpen.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 42. Kedves Csakén,
  Kívánom, hogy legyen igazad, mármint abban, hogy sokan ébredeznek.
  Addig is figyelem a híreket ( http://www.tarki.hu/hu/news/2013/kitekint/20130626_valasztas.html ) és győzködöm az ismerőseimet arra, hogy menjenek el szavazni.
  Mondjuk sokat segítene, ha lenne olyan párt, akit szívesen ajánlanék…..
  Üdv
  Mami

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 43. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ezek a FB bejegyzések valódi emberek valódi véleményei legyenek!
  Pontosabban, valódi emberek írják a hazugsággyárban, mint ahogy a szótvivők baromságait is, amit azok csak papírról olvasva bírnak elmondani, akkora hazugságok. Ezek kamu nevek, kamu baromságokkal direktbe kitalálva a kedves vezetőnek. Ez a kommunikációs háttérország, jó sok pénzért, a kedves megrendelő kedvére. Márpedig ő ezt akarja és így akarja hallani, tehát ezt kell szállítani! Aki meg olvassa, megerősítést nyer, hogy hát én is ezt gondoltam…
  Nem is megyek ilyen baromságokat olvasni Orbán oldalára! Nem vagyok én mazochista….

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (8 szavazatból)
 44. Ez a “lebombázzák az országot!” duma úgy kell a “keresztény nemzetben” gondolkodóknak mint a falat kenyér.És el is hiszik! Még jobban össze lehet kapaszkodni,még melegebb,még büdösebb van az akolban és még egyedülebb ( sic!) vagyunk.Az persze nettó agyrém,hogy bombáznának,de jól hangzik,hogy itt ennek a maroknyi népnek a világgal kell szembeszállnia az igazságáért.
  Az a rossz hír mellesleg,hogy a “bombázás” már elkezdődött.Ennek jelei számosak.Statisztikát kell hamisítani,hogy pl. a bankok feltőkésítésére befolyt összeg működő tőke beáramlásnak látszódjék. A Német-magyar Kamara figyelmeztet,hogy drasztikusan csökkennek a német befektetése.Közel,s távol sincs olyan nagyságú befektetés,mint az Audi vagy Mercedes volt.( http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/igy_vesziti_el_a_sokmilliardos_beruhazasokat_magyarorszag_elfordulnak_tolunk_a_nemet_cegek.560037.html )

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 45. A hülyéknek a nemhülyék a hülyék

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 46. P. M.
  Ősszel jönnek vissza bumerángként a sallerek (pénzügyi).
  Az EU politikusai is elgondolkodnak, hogy mit lehet tenni, de a Tavares jelentés számon fogják kérni, ha nincs kiigazítás, nem lesz tárgyalás, nem jön a pénz.
  Most uborkaszezon van így elment Romániába egy kicsit EU-t pocskondiázni, mert tudja, hogy már veszített – most fog csak igazán hülyeségeket beszélni, mert mindegy, már nagyon elrontotta.
  Ősszel már előre jelezték, hogy 5. kiigazítása is lesz a tákolmánynak, de valószínű, hogy több is lesz, mert amíg nem igazítják ki az elszabott törvényeket, nem lesznek pénzügyi tárgyalások – a tde-ből kikerültünk, de a pénzek nem fognak jönni, mert ez két külön dolog!
  Róna Péter nekem nem a szívem csücske, de azt elfogadom tőle, hogy nem lesznek tárgyalások, amíg nem igazítja az EU szabályokhoz a tákolmányt. Keletről sem fogják dönteni a lét – mert lehet, hogy kecsegtetik, de tudják kivel van dolguk, egy teljesen megbízhatatlan, kontár, pávatáncossal.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (8 szavazatból)
 47. Egy újabb OTP-s vezető adott el a banki részvényeiből.
  Lesz már itt annyi vágóhíd.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 48. Philip Marlowe
  2013. július 29. hétfő
  15:05

  Szerintem fordítva, igazából senki nem hiszi el. Senki nem tudja elképzelni. Csak a kis bajokat szeretik, csak a gyenge ellenséget kutatják és akarják móresre tanítani és megmutatni nekik, ahhoz kell nekik a nagyszájú vezér.

  .
  Nagyon bátran rázza az öklét a nagy vezér háta mögött, ” csak vigyázz mert a magyar az olyan, hogy sokáig tűr, de aztán ha elege lesz puszta kézzel szétszedi a betont.”, erre jön Lázár János és rákontrázik. “Mi jászok mi vagyunk a legtökösebbek, sokáig együttműködünk, de ha begurulunk nem ismerünk se embert se istent”
  .
  Sok nagyszájú hetvenkedő hülye egymásra talál és addig keresi a bajt amíg megtalálja.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
 49. Eagle
  2013. július 29. hétfő
  14:43
  Van abban logika, amit írtál. Minden háború valamilyen piti dologgal kezdődik.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 50. Szaniszló is megmondta na . A vörös iszap katasztrófánál a NATO bombázott. Orbán pedig már dicsekedett vele, hogy elvették a tulajdonosoktól a MAL-t.Így kell ezt. Adni egy tockost a nyugatnak.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos