Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Azért vannak a jó barátok 2013. július 9. kedd 16:38

 • Hozzászólások(73)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Azért vannak a jó barátok

Mindig van abban valami szórakoztató, amikor az oligarcha fapofával asszisztál a diktátor minden húzásához, nem érdekli, ha megfosztja szabadságától a népet, ha demokratikus intézményeket rombol, ha választási csalást készít elő, aztán amikor ő is sorra kerül, rettenetesen felidegesíti magát, mert miazmá?!, hogy nem élvez védelmet, amikor semmibe sem szólt bele, semmit sem ellenzett, semmiért sem tiltakozott! De még ekkor is annyira gyáva, hogy előadja a tudom, hogy sokat dolgozik. De magam, és az OTSZ 105 tagszervezete nevében úgy érzem, a kormánybiztos valamit nagyon eltolt műsorszámot. Móka és kacagás. Mert a Gazda természetesen nem hibázhat, de ezek a gonosz kamarások és udvaroncok mindig keverik a barnamártást, és hiába a bölcsesség, jóindulat és tehetség legfelül, ha a megvalósításba hiba csúszik. Az alkalmazottak eltolják. A vezér okos, de szolgái tanulatlanok. Ha ezt Kádár János tudná, biztos nem engedné! Ő jót akar, de a nemzetközi helyzet és a buta muzsikok miatt mindig félremegy.

Demján Sándor a kőgazdag magyar cégvezér meglepődött azon, hogy rá is vonatkoznak a gravitáció törvényei, és magasról még kellemetlenebb a pofára esés, mint például fekvő helyzetből. A Fidesz ugyanis ellopja a takarékszövetkezeteket, mert nagy magyar bankot szeretne, ami itt minden esetben azt jelenti, hogy Fidesz-bankot, mert erre kaptak felhatalmazást a választóktól 2014-ben, semmi másra, de esetleg szívesen hamisítanak 2010-es tavaszi újságokat, benne a hírrel, miszerint Orbán Viktor bejelenti, hogy 2013-ban takarékszövetkezeteket fog – ööööö – megmenteni.

Nincs itt semmi látnivaló.

Orbán mellett senki és semmi nincs biztonságban, tudja ezt már sok udvaronc, cég és cégvezető, nincs olyan szökőkút vagy termőföld, ami ne lenne veszélyben.

Demján nem kalkulált rosszul, amikor abban bízott, hogy a félázsiai miniszterelnök csak az erőből ért és csak az erőtől tart, de elfelejtette a legfontosabbat, márpedig azt, hogy a saját közegében percről percre elbutuló Gazda idővel már képtelen helyesen felmérni az erőviszonyokat, és a kompromisszumkészséget, a tárgyalási hajlandóságot vagy a türelmet egyértelműen a gyengeséggel azonosítja, akárcsak az EU esetében. Orbán a működő erőt tiszteli, nem a létezőt, azaz amíg az Európai Unió nem bombázza szét az alcsúti stadiont, meg lesz győződve róla, hogy nem is lenne képes erre.

Ismerős ez az alkat bármelyik kocsmában: az óbégató ember, akit tényleg pofán kell vágni ahhoz, hogy elhiggye, hogy tényleg pofán fogják vágni. Ezt a típust nevezzük egyébként ostobának, aki kizárólag a maga kárából tanul. Ha tanul. Mert nyilvánvaló, hogy ha egyszer arcon rántják egy leszakajtott lépcsőkorláttal, abból még nem következik számára egyenesen a második pofánvágás, amiből pedig a harmadik. Minden újabb borítás meglepetésként éri, és ez általában addig fajul, míg valaki a kelleténél nagyobbat nem üt. De a barom ilyen esetben még a tolószékből is tovább fenyegetőzik. Én sem tudom a jó megoldást.

Demján sem tudta, bízott abban, hogy a cinkos hallgatás elnyeri méltó jutalmát, és miután a Fidesz mindent ellopott, ő marad az egyetlen oligarcha, és az élet szép lesz, olyan szép, mint a rettenetes szocializmusban, amit annyira gyűlölnek, hogy éppen most rekonstruálják. Emlékezzünk, Orbán kijelentette, hogy nem a diktatúrával volt problémája, hanem azokkal, akik a diktatúrát működtették, nyilvánvalóan azért, mert egyik sem volt kollégiumi szobatársa.

A helyzet mostanra megváltozott.

“Évtizedek óta ismerjük egymást. Tudom, hogy legalább napi 16 órát dolgozik még ünnepnapokon is. Saját gyakorlatomból tudom, hogy egy vezető nem tud minden szerződést vagy törvényt részletesen elolvasni és elemezni. Stratégiai célokat fogalmaz meg, és azt a beosztottak jól vagy rosszul végrehajtják. A Kormánybiztos úr rosszul hajtotta végre a feladatot” – írja Demján. Mekkora szívás, édes jó istenem, a szervilitás és az óvatos felháborodás megalázó keveréke, nyalás és finom fenyegetés, mintha nem egyszemélyi vezetéssel működne az ország három éve.

Kérdés persze, hogy a Trigránit-vezér tényleg elhiszi-e azt a baromságot, hogy a jó király csak a nép üdvét keresi, de a gonosz nemesek elszabotálják a hon felvirágoztatását, vagy csak menekülő útvonalat akar hagyni Orbánnak az esetleges visszavonuláshoz. Nyilván az utóbbi, azonban hamarosan szembesülnie kell a ténnyel, miszerint dehogy, a miniszterelnök pontosan ezt akarta, és kuss.

A kérdés csak az, hogy amikor a nagyvállalkozó már nem tud nem szembenézni a helyzettel, egyértelműen Orbán ellen fordul, vagy sikerül megállapodniuk valamilyen mindkét fél számára kedvező gazdasági megoldásban, amitől visszavonul, és hagyja tovább szétbarmolni az országot.

Mert Magyarország érdeke természetesen egy pillanatra sem merül föl, azzal foglalkozzanak az Európai Unióban, elvégre úgyis ráérnek, ráadásul nem is választotta meg őket senki.

A magyar értelmiség sokadszorra ugyanabban a mókás helyzetben: reménykedhetünk, hogy egy viszonylag civilizált nép mihamarabb gyarmatosítja az országot, különben hosszú időre megint ez lesz a legbugrisabb pontja a Földnek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (205 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +288 ( 298 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Azért vannak a jó barátok, 4.8 out of 5 based on 205 ratings

 • Hozzászólások(73)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

73 Reader’s Comments

 1. commandante+++++++++++++++++++++++++++++++
  Valamint a kispénzűek pénzecskéjét is jól megvédi a Takszövben, a gyerekek majd elkaparják a szülőket, hisz ez már úgyis benne van a tákolmányban.
  A mnyp-i pénzeket is lám milyen jól megvédte, 3 milliónyian foglalták imába érte a nevét, nem kell tovább izgulniuk, hogy eltőzsdézik azok a csúnya magánnyugdíjpénztárak a jövőbeli nyugdíjukat!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +11 (15 szavazatból)
 2. Mesét mondok Nektek, jóbarátok, figyeljetek! Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy derék magyar vállalkozó, aki lelencsorból küzdötte fel magát, egészen az oligarchaságig. Lett is neki birodalma, gránitból, nem is egy (ogyin), vagy kettő (dva), hanem mindjárt tri. Egyszer aztán látja ám, hogy valaki lopja a gránitot, de nem a fránya konkurencia: belülről apasztja valaki a nehezen összehordott vagyonkáját. Észbe is kapott a derék magyar vállalkozó, és törprengeni kezdett, akkor most hogyan tovább? Maga mégsem mehet álruhában a sok szolgája közé, rögtön felismernék, oszt úgy soha nem juthat a még nála is nagyobb tolvajnak a nyomába. Addig-addig törte a gránitkemény fejét, míg csak ki nem pattant onnan a nagy ötlet: keríteni kéne néhány okos embert majd azok csak kifundálják, hogy merre-meddig, és fülön csípik a gaz kisrablót. Hűséges alvezére össze is trombitált néhány tojásfejűt, és elmondta nekik, hogy nagy a baj:lyukat fúrt valaki a gránitba, amin szökik a pénz. Meg kéne találni, ki tette. Aztán így folytatta: “Úgy hallottuk a Nagy Gránittal, hogy ti mind okos emberek vagytok, tudjátok, merről fúj a szél, és még többet is. Node ezt mindenki mondhatja ám! Ezért megnéznénk, mit tudtok. Mindegyikőtök kap egy ici-pici próbafeladatot, nektek semmiség az ilyesmi, néhány nap alatt megoldjátok. Aztán a legjobb 2-3 okostojás megkapja a megbízást, persze, illő honorárium ellenében!+ Így is lett, a tojásfejűek nekiláttak, dolgoztak serényen, és határidőre leadták a próbatételt. Aztán várták, mikor szól ismét az alvezér. Teltek-múltak a napok, hetek – semmi.. Közben néha telefonáltak, az alvezér egyre nyugtatta őket, hogy ,ár csak néhány nap, és meglesz a döntés. Mígnem az egyik tojás megunta a várakozást, és elkezdte körbetelefonálni a többi okostojást (kis szakma az okostojásoké, szinte mindenki ismer mindenkit), hogy a többieknél mi a helyzet. Nem szaporítom tovább a szót: kiderült, hogy a Nagy Gránit okosabb, mint ők együttvéve: próbamunkaként, részekre bontva kidolgoztatta velük a tolvajfogás teljes tervét! Ingyen… Közben pedig jót kuncogott magában, hogy így felültette őket.

  Eddig a mese. Vagy igaz, vagy sem. Nekem annak tűnik. Régebben azt hittem magamról, hogy okostojás vagyok én is, a többiekkel együtt. Ma már mást gondolok. Mondjuk balekok voltunk – vagyunk – mindannyian. És most nem csak az úgynevezett okostojásokra gondolok…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +25 (29 szavazatból)
 3. A Duna Takarékszövetkezet megússza….

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -1 (5 szavazatból)
 4. A Duna Takarékszövetkezet megússza….me’ azer vannak a jó barátok….
  Na, most már így jó.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (14 szavazatból)
 5. Holló a hollónak nem vájja ki a zsebét.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (19 szavazatból)
 6. Szerintem majd valami kics csonti-bonti koncocskát kap, és ahogy írja a szerző, hagyja szétbarmolni – tovább- az országot…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (16 szavazatból)
 7. Kiváló cikk, minden szava ül, minden mondata üt, és tökéletesen leírja a mai állapotokat Kollegisztánban.
  Kár, hogy akiknek ez a cikk igazából szólna, azok egy szót sem értenek meg belőle.
  Vagy nem akarnak…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +19 (23 szavazatból)
 8. bubu64
  2013. július 9. kedd
  22:12

  Nem így gondoltam,de azért mindannyiunknak tudnia kell, itt már nem csak Orbánról van szó, – bár a legnagyobb bűn az övé, mert ő szabadította ki a palackból a szellemet – hanem az őt önös érdekekből megtámogató farkas csordáról, akik nem csak talpnyalók, hanem teljes mértékig azonosulók Orbán Viktor mentalitásával és szellemével. A staféta botot, akár észre vesszük akár nem, ők viszik tovább, és ez azért veszélyes, mert ki irtani sem lehet őket. Szaporodnak, mint az a bizonyos cs———ány!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +29 (31 szavazatból)
 9. az USA-ban orbánné legfeljebb a Wal-Mart-ban lehetne pénztáros, vagy még az sem,
  orbánt meg mexicannak néznék Texasban, visszaküldenék a határ túl oldalára

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +23 (23 szavazatból)
 10. redalert: nahallod, ha ott elnek, lenne legalis puskam, a tornacrol lodoznem le oket halomba, amint 1 centire belog a birtokomra barmelyik testreszuk. Egy pillantas rajuk es a varos polgarai hamarabb elhantoljak es megunneplik, mintsem kierne a police :)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +11 (13 szavazatból)
 11. „Az egész kibontakozó választási káoszra akár büszkék is lehetünk, hiszen Orbán Viktor kötéltáncos produkciója egyedülálló Európában, mert a demokrácia másutt a világos alternatívák közötti választásról szól, Orbán pedig a válaszok megkerülésében és a mellébeszélés művészetében jeleskedik. Ám a túl korai kampány még jóval a cél előtt kifulladással érhet véget, hiszen a kormány hazugságokból már akkora hegyet épített, hogy nincs már hova ígéreteket ígéretekre halmozni. Három év szorgalmas munkájával Orbán gyakorlatilag szétverte-szétzüllesztette a magyar társadalmat. A társadalom szétesése már olyan fokot ért el, hogy jogos Gombár Csaba felvetése (Népszabadság, 2013. május 25), hogy »Társadalom ez egyáltalán?« A magyar társadalom nem a növekvő jólétben, hanem a fokozódó elszegényedésben forrt össze, amiért majd benyújtja a kormánynak a számlát.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (18 szavazatból)
 12. commandate!
  Szépen fogalmaztad meg a véleményedet az illető urral kapcsolatosan.Azonban én hozzá tenném ahhoz a mondatodhoz,hogy Demján azt mondta:”Majd igazságosan elosztja vagyona nagy részét.”Én azt tartanám igazságosnak,ha vissza adná azt,amit ügyeskedve magának megszerzett.Az igazság az ugyan is,hogy tisztességes munkával ilyen rövid idő alatt,de még hosszu időalatt sem lehet százmilliárdokat szerezni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (11 szavazatból)
 13. tapis32!
  Tudod, az igazságosság nem a Mátyás királyi értelemben értendő, hanem úgy, ahogy a trafikjogokat is osztogatták.
  Egyszer már írtam arról itt is, hogy Demján az átkosban a Marjai nevével fémjelzett vonal kegyeltje volt. A heti rendszerességgel megtartott ultipartik állandó résztvevője volt, az öreg milliárdos kártya iránti vonzalma a mai napig legendás, de nyilván ott másról is esett szó, mint a terített betliről. Például beszélgettek a Fotex, és a Skála ügyeiről is, ezeken keresztül hogyan, s miként síbolják ide – oda az elvtársak pénzét.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (11 szavazatból)
 14. szolgálati közlemény
  Gazdának nem Orbán Viktort, hanem Csányi Sándort becézik bizalmas körökben
  különben minden megállapítás korrekt :-)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +14 (16 szavazatból)
 15. Pár hónappal ezelőtt (úgy a nevelési törvény, meg z egyetemista tiltakozások idején) a Népszabiban (kerestem, de nem találtam). A képen Lázár szerepelt, Rózsika nénike, Orbán, Demján, meg a háttérben még valaki, talán a Semjén. Lázár háttal áll a jobb sarokban, mellette Rózsika nénike függeszti áhítatos tekintetét Orbánra, aki éppen Demjánnal kezel (ők vannak a fotó középpontjában). A minielnök dereka picit, alig észrevehetően meghajtva, az igazán érdekes azonban Demján arckifejezése: összehúzza a szemöldökét, ajkait lebiggyeszti – mintha azt mondaná: valamit kéne ezzel az alakkal kezdeni…
  Nos, lehet, hogy egy ilyen fotó akadt ov. kezébe, és megelőző csapást mér. Demján meg persze retirál, legalábbis addig, amíg nem talál meggyőzőbb bohócot – erre semmi jel – a kínai életszínvonal magyarországi bevezetéséhez. A dél-szudánit már elértük.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (14 szavazatból)
 16. Hungarian citizen,

  igaz :)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 17. Olvastam, hogy 1 millió körül keresnek a kormányzati tanácsadók.
  Haverok, buli, Fanta-sztikus pénzek!
  A felzárkóztatási tanácsadó megérdemli a bérét, sikerült a szegényekhez felzárkóztatni még kb. 5 millió embert!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (10 szavazatból)
 18. Miért megyek el Magyarországról ? Mert belefáradtam ebbe a “szabaccságharc az élet” mentalitásban, ebbe a környezetbe, ami itt körülvesz, a mutyiba, a tróger népségbe, meg ahogyan egymást tapossák.
  Szép, szép a Balaton, a budai vár, a Lánchíd, vannak szebbnél szebb részek, de a panorámából nem lehet megélni.
  Ma ezt államosítanak, holnap azt, holnapután kitalálják, hogy “ügynök vagy meg kém, aki a nyugati imperialistáknak kémkedik… “- és erre a szövegre van vevő, úgy tűnik nem is kevés.
  Ellenzéki összefogás 0. Zéró. Jelen állás szerint 3-4 millió embernek kellene masszívan az MSZP-re, PM-re, Együtt2014-re stb szavazni, hogy megdőljön ez a rendszer, amit egyébként -szerintem- választások útján nem fognak tudni leváltani.
  Marad kb. ez, ami van. Nem fognak kimenni az emberek az utcára. Nem fognak rendszert dönteni. Azt az Operánál kellett volna, amikor még elegen voltak hozzá az utcán.
  Ilyen szellemi színvonallal Európa közepén ? Esetleg ázsia alsó-belsőn.
  Majd az ufós pataky meghívja a fénylényeket egy orbáni hálaadó tanácskozásra, azok győzelemre segítik a fideSS-t.

  http://www.noltv.hu/video/4982.html

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (14 szavazatból)
 19. redalert!
  Lehet hogy 4 millió ember megvilágosodott, és buddhista hitre tért át.. “Mindenért megbocsájtunk, és megköszönjük a napi marék rizst, meg hogy süt a nap persze. Ennyi nekünk elég. Kiülünk a hegyoldalra, és rácsodálkozunk a repdeső pillangóra, mint Assisi Szent Ferenc”
  CSAK AZOK A … SÁRGA (FEHÉR) CSEKKEK..!!! AZOK MEG JÖNNEK…!!!
  :)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 20. redalert

  Akkor sem fog nekik összejönni.Nézz körül , még egy Lukasenko vagy egy Erdogan is tud prosperáló gazdaságot felmutatni. Ezek mondhatnak bármit , az összes mutatónk drámaian zuhan. A hiány lehet ,hogy 3 % alatt van ,de az emiatt hozott intézkedések sokszor több kárt okoznak mint hasznot.
  Már elvenni sincs honnan. ,ebbe bele fognak bukni.Ez nem is matematika ,ez csak alsótagozatos számtan.Továrisi ,konyec!!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (4 szavazatból)
 21. “különben hosszú időre megint ez lesz a legbugrisabb pontja a Földnek.”

  MÁR KÉSŐ.. MÁR AZ..!!!! 8/

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 22. Olvasom itt, hogy az Operánál még meg lehetett volna állítani az Orbán-banda ámokfutását. Lehet, nem tudom. Itt biztosan meg lehetett volna…:
  https://www.youtube.com/watch?v=kCxra3vzjl4
  Nem azt mondom, hogy meg kellett volna lincselni, de a rendvédelmisek meghátrálása példa volt a társadalom többi szegmensének. Ha velük meg lehetett tenni, hogy visszamenőlegesen elvették a korkedvezményes nyugdíjukat és ki lehetett egymás ellen játszani őket, akkor mi civilek mit tehetünk…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 23. Clarita
  Az a hajó már nagyon messze jár!
  Egyenként levadászták a társadalmi rétegeket, szembefordították az embereket, hazugságokkal, pl.:
  Megsegítettük a devizahiteleseket – erre mások, milyen jó a devizahiteleseknek, rajtuk bezzeg segítenek! (Csak a rászorulókon nem!)
  Megsegítettük a kisvállalkozókat – milyen jó, a kisvállalkozóknak…
  Megsegítettük, megsegítettük – ja, leginkább megosztották a polgárokat és mivel erre van fogadókészség, az irigység, hát bejött!
  Hiába hangoztattuk, hogy mindenki sorra fog kerülni és akkor már nem lesz aki szóljon….
  Még van az EU – de ott mi olyan példát mutatunk, hogy a régi demokráciák nem hisznek a szemüknek, hogy ezt egy nemzettel meg lehet tenni, reméljük, hogy megtalálják a megoldást, de fájni fog – na és, ez ami most van, ez is fáj!
  Néha úgy érzem, hogy ezek a legújabb pénzosztogatások a még nagyobb megalázással, sárba taposással a határokat feszegetik – vagy már teljesen elment minden eszük!
  Mert, ha ilyen a helyzet, hogy nincs pénz, akkor hogyan lehet ennyi pénzt a sportra, a határon túliakra elkölteni?!
  Itthon nincs pénz az iskolákra, vegyenek krétát a tanárok – Beregszászon 500 milliót kaptak egy szakiskolára, további 500 milliót még beígértek!
  400 millió sportra – de az egészségügy az a csőd szélén!
  Szerintem ez már provokáció!
  Csak nem jön be nekik és nem léphetnek fel a TEK-kel, hisz nincs hőzöngés.
  Rosszul látnám? Nem tom’!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos