Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: TGM segítő jobbja Orbánnak 2013. május 11. szombat 18:14

 • Hozzászólások(217)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: TGM segítő jobbja Orbánnak

Tisztelem és nagyra értékelem Tamás Gáspár Miklóst, mert jó ember. Akkor is értékelem őt, ha sok mindenben nem értünk egyet. Mindenkinek vannak tévedései, neki is, nekem is. Vannak ártalmatlan, és vannak ártalmas tévedések. A mostani tévedése nagyon ártalmas.

Nyílt levelet írt Magyarország önkényurának, hogy a rendőrsége által agyonvert férfi sírjához látogasson el, és helyezzen el egy szál virágot. És Orbán megtette. TGM feladott egy magas labdát, és azt Orbán propagandagépezete leütötte. Az Index, amely továbbra is a Fidesz legsunyibb kezes báránya, címlapján közölte a hírt, hogy “a miniszterelnök a legnagyobb titokban rótta le kegyeletét az Izsákon agyonvert férfi sírjánál”. Mindez olyan nagy titokban történt, hogy Orbán a Magyar Nemzetben még válaszolt is Tamás Gáspár Miklósnak, ahol az ő nyílt levele megjelent. És egészen véletlenül a nagy intimitásba megint belerondított az éppen arra járó videókamera, amelyet már jól ismerünk a bajba jutott erdélyi kamionosok spontán megmentéséből. A sírnál készült videót ugyancsak a legnagyobb titokban feltették Orbán Facebook oldalára.

Kinek van kedve kielemezni ezt az egész mocsokságot, hogy miután a diktatúra rendőrsége agyonver egy szerencsétlen embert (egyébként a magyar rendőrség ténykedése nem rendszerspecifikus, ez az egyetlen, ami soha nem változik), utána a diktátor megdicsőül, és az egészet a legaljasabb propagandára használja? Ezen persze nem csodálkozunk, mert egyrészt ők ilyenek. Gátlástalanok, és ekkora lehetőséget nem hagynak ki. Profik, akik tanulmányozzák a propaganda szakirodalmát és sikeresen használják is. Mellesleg a kamera már a temetőnél várt a titokban és spontán érkező Orbánt, majd kívülállóként követte a főhőst. Azt azért jegyezzük meg, hogy Leni Riefenstahl tehetségesebb volt. Hitler ilyen gyenge rendezővel nem vitte volna sokra.

De ennél fontosabb megemlékezni TGM baklövéséről, hogyan segédkezett ehhez a gusztustalan színjátékhoz. Ha Orbán valóban a kegyeletét akarta volna leróni, akkor odamegy valóban nagy titokban, otthon felejti a szokásos kamerát, őszintén lerója a kegyeletét, és magánlevelet ír erről közvetlen Tamás Gáspár Miklósnak. Ha nagyon dörzsöltek, rábízzák TGM-re, hogy ő maga hozza nyilvánosságra Mátyás király újabb jótéteményét, aki elment álruhában az agyonvert férfi sírjához. Ez lett volna az igazán profi munka. De ennyire nem bíztak meg TGM-ben, tutira akart menni a goebbelsi gépezet.

Az eset általánosabb kérdést is felvet: hogyan viszonyuljunk Magyarország diktátorához? Hogyan viszonyuljunk ahhoz az emberhez, aki egy bűnszervezet élén elfoglalta az országot, és egy maffiaállamot működtet? Hogyan viszonyuljunk egy olyan emberhez, aki az Alkotmányra tett esküjét megszegve, felszámolta az alkotmányos rendet, és jelen pillanatban illegitim hatalmat bitorol egy maffia által készített illegitim, hamis álalkotmányra támaszkodva? Mit tegyünk olyan emberrel, aki demokráciának hazudja azt az államformát, amelyben egyszemélyben dönt életről és halálról, ő a hatalom kizárólagos birtokosa, ahol az a törvény, amit ő mond? Segítsük-e ezt a maffiát és bűnszervezetet abban a törekvésében, hogy legitimnek hazudja és konszolidálja a rendszerét?

A válasz nyilvánvalóan: nem. TGM írt egy levelet Orbánnak, amelyben olyannak feltételezi a diktátort, amilyen liberális siheder korában volt. Felkínálja neki azt a lehetőséget, hogy egy újabb alakoskodással azt mutassa magáról, hogy ő nem változott: ma is a régi harcostársak barátja, gondolkodása a régi, ő is egy közülünk. Érző szívű ember, igaz demokrata. Ezt fejezi ki a TGM-nek írt álságos levele is: “Kedves Gazsi! Nekem címzett nyílt leveledet megkaptam. Hagyjuk a felesleges udvariaskodást, jólesett. Tanácsodat megfogadtam. Az igazat megvallva, magamtól is eszembe juthatott volna. Sőt, talán eszembe kellett volna, hogy jusson. Akárhogy is, megvolt.”

Jólesett Orbánnak, naná, hogy jólesett. Jólesett neki az emberi hangú levél, amelyet nem érdemel meg, amely őt rendes emberszámba veszi, noha ő már régen nem az. És eljátssza a régi barátot, a harcostársat, aki egykor a diktatúra ellen harcolt. Semmit nem változtam, ez a levél üzenete. Várjuk, mikor megy TGM és Orbán együtt Videoton focimeccsre.

Most már csak egy kérdés maradt: ha ez ilyen jól megy, TGM miért nem kéri meg Orbánt ugyanilyen meleg emberi hangon, szívének teljes bizalmával és közös múltjuk erkölcsi súlyával, hogy kedves Viktor, állítsd vissza a demokratikus alkotmányt. Tarts, légyszíves, szabad és demokratikus választásokat, add vissza a független intézmények önállóságát, állítsd helyre a hatalmi ágak megosztását, a fékek és ellensúlyok rendszerét, rendezd a kapcsolatunkat Európával, add vissza a sajtószabadságot, vonulj ki a közmédiából, add vissza a vallásszabadságot, add vissza az elrabolt földeket, trafikokat, add vissza az elrabolt nyugdíjmegtakarításokat, add vissza a szabadságot? Miért nem kéri ezt is a jó barátjától, aki ennyire megfogadja az ő szavát, és ilyen érző szívű ember? Ha ez ilyen jól megy, lett volna mit kérni tőle. Nem ez a képmutató sírlátogatás volt a legfontosabb. Mellesleg, a felszólítás olyan volt, mintha Orbán tehetne arról, hogy mi történt Izsákon. Ez talán az egyetlen eset a Nemzeti Együttműködés Rendszerében, amiről nem tehet. A magyar rendőrség vert agyon így embereket a Kádár-rendszerben és az Orbán előtti demokráciában is. Ebben semmi különleges nincs. Legfeljebb annyi, hogy amikor 2006-ban ugyanez a rendőrség izsáki színvonalon, de megvédte a demokráciát, akkor az ottani túlkapásaikat Orbán és jobbikos náci fegyvertársai nem ennek a színvonalnak, hanem tudatos terrornak és politikai megrendelésnek minősítették. Pontosan úgy vonultak a “mártírokra” emlékezve, mint a náci párt, amikor egy fiatal náci hasonló “hősi halált” halt. Ha viszont az agyonveréssel kapcsolatos általános politikai felelősségre emlékeztette TGM Orbánt, akkor ezzel a zseniális sírlátogatással fel is mentette a felelősség alól, a belügyminiszterrel és a rendőrfőkapitánnyal együtt. Fél perc rideg, közömbös arc, és egy hátraarc. Ilyen olcsón még nem úsztak meg gyilkosságot.

Ha lehet egy agyonvert embert még jobban megalázni, akkor most TGM és Orbán ezt megtette. A sírja fölött egy mocskos politikai színjáték zajlott. A felszólítás is hamis póz volt, a sírlátogatás is. Egy meggondolatlan értelmiség manír, amely jutalomjáték egy diktátor propagandagépezetének kezében. TGM ezzel óriási szívességet tett Orbánnak, kívánni sem lehetne jobbat. Az önkényuralom konszolidáciájának ez volt a legszemfényvesztőbb és leghatékonyabb hazugsága. Orbán Viktor is a mi oldalunkon áll, ugyanolyan, mint mi. Nem diktátorunk ő, hanem jótevőnk. A nép nemes, egyszerű fia, aki tud megalázkodni. Ezt a hazug képet sikerült megerősítenie TGM-nek ezzel a nyílt levéllel, egy olyan emberről, aki a demokratikus országok közösségéből képes kiszakítani Magyarországot, aki kíméletlenül végzi ki politikai és gazdasági ellenfeleit, aki állami rangra emelte az antiszemitizmust, aki a magyar történelem leggyalázatosabb képviselői közt kap majd helyet. Őt fényezte Tamás Gáspár Miklós, és talán maga is elhiszi, hogy Orbán mégsem egy gonosz ember, és szükség van vele a párbeszédre, mert azzal – lám – sok mindent el lehet érni. Leginkább azt, hogy még harminc évig üljön Magyarország nyakán ez a politikai és köztörvényes bűnöző.

Én is felteszek egy nyilvános kérdést Tamás Gáspár Miklósnak: Kádár Jánosnak miért nem írt hasonló hangvételű nyílt levelet? Miért nem kért tőle hasonló emberi gesztusokat? Kádár megtette volna? Bizony ám, hogy meg. Megkockáztatom, hogy Kádár képes lett volna őszintén is megtenni hasonlókat, ahogyan néha eszébe is jutottak neki ilyenek. Kádár tényleg egy puritán ember volt, legalábbis futballstadiont nem építtetett a háza mellé a köz pénzéből. Nem volt olyan, mint egy fáraó.

Orbánnal szemben az egyetlen sikeres stratégia, ha a demokratikus érzelmű emberek felmondanak vele minden együttműködést. Bojkottálják őt és a rendszerét, nem engedik, hogy konszolidálja a diktatúrát, nem engedik, hogy demokráciának láttassa az önkényuralmat. Hazudik, aki a 2014-es választásokkal ámítja az ellenzéket. Hazudik, aki azt állítja, hogy Orbánt az általa kiírt választásokon le lehet váltani. Hazudik, aki elhallgatja, hogy illegitim alaptörvény alapján illegitim hatalomgyakorlás folyik. Hazudik, aki nem nevezi alkotmányellenes puccsnak, ami történt, és nem nevezi bűnszervezetnek a Fideszt, amely erőszakosan megváltoztatta az alkotmányos rendet. Hazudik, aki eljátssza a demokráciát. Hazudik, aki nem követeli Orbán Viktor és bűntársai letartóztatását és törvényes felelősségre vonását a kizárólagos hatalom megszerzése miatt, amelyet az Alkotmány tiltott. Hazudik, aki a trafikbotrányról gondolja csupán, hogy bűncselekmény történt, mert az egész ország egy trafik. Aki leszűkíti a trafikra a kifogásait, az legitimálja a sokkal nagyobb bűncselekményt, az alkotmányos rend megdöntését. Hazudik, aki a trafikmutyival akarja Orbánt legyőzni.

Hazudik, aki nem vonul ki a parlamentből. Hazudik, aki részt akar venni az Orbán-rendszer által kiírt illegitim választáson. Hazudik, aki Orbán leválthatóságával hitegeti a népet. Hazudik, aki a külvilág számára nem teszi világossá, hogy Magyarországot elfoglalta egy bűnszervezet, törvénytelenül számolta fel az alkotmányos rendet. Hazudik, akit csak az érdekel, hogy az átlag magyar bunkó a trafikból megérti, hogy ezek bűnözők, de az Alkotmány felszámolásából nem. Hazudik, aki akkor boldog, amikor ilyen pitiáner bűncselekményeken kapja az Orbán-bandát, mert eközben legitimál egy sokkal nagyobb bűncselekményt és konszolidálja a fasiszta rendszert. Hazudik, aki azt a látszatot kelti, hogy bármilyen köztörvényes bűncselekmény megdönti majd a puccsisták hatalmát.

Hazudik, aki hazudik. TGM hazudott, amikor Orbánt a meggyilkolt izsáki ember sírjához küldte. Orbán hazudott, amikor elment oda. Ha holtában is bele lehet rúgni még valakibe, akkor ezt most TGM és Orbán közös erővel megtette. Egy kérésem van: ha engem agyonvernének egyszer Orbán pribékjei, se TGM, se Orbán ne tegye ott a tiszteletét. Nem szeretnék úgy járni, mint szegény Bara József.

Aki Orbánnal szóba áll, az hazaáruló. Aki ezen a választáson részt vesz, az is hazaáruló. Az Amerikai Népszava azok lapja, akik nem kollaborálnak ezzel a rendszerrel, ezért most felszólítok mindenkit: aki egyetért azzal, hogy be kell menni Orbán parlamentjébe, aki egyetért azzal, hogy részt kell venni az általuk kiírt választáson, az távozzon innen, mert ez nem az ő újságja, nem az ő közössége. Ez a lap azokat gyűjti egybe, akik nem hajolnak meg, nem hajtanak térdet, nem alkusznak meg, nem kötnek elvtelen kompromisszumokat. Ez a lap olyan, mint a Noé Bárkája. Nem baj, ha csak annyian vagyunk rajta. Ahogy az lesz az emigráns Polgári Radikális Párt is, ha létrejön.

Akik a legkisebb engedményt teszik ennek a bűnszervezetnek, akik bármilyen formában együttműködnek vele, azok legitimálják a rendszert, és bűntársai Orbánnak, felelősei annak, hogy Magyarországot kirabolják, tönkre tegyék, szabadságától megfosszák, az emberiség és a népek megvetett söpredékévé tegyék, és generációk életesélyét elvegyék. Nincs bocsánat a bűnükre. Az az ellenzék, amely ebben részt vesz, és az a média, amely ezt támogatja, ugyanúgy a történelem szemétdombjára kerül, mint Orbán maffiája. Közük nem lesz az új demokratikus és szabad Magyarországhoz. Mivel a megélhetésüket keresték akkor is, amikor a szabadságért kellett volna harcolni, az utókor méltó megvetését élvezik majd. Ez vonatkozik Mesterházy Attilára, Bajnai Gordonra és Gyurcsány Ferencre is, ha ezt a kollaborációt és hazugságot nem hagyják abba. Ugyanazt csinálják nagyban, amit most elkövetett TGM kicsiben.

Helyettük is felszólítjuk a legfőbb ügyészt és az országos rendőrfőkapitányt, hogy az alkotmányos rend erőszakos megdöntése, a kizárólagos hatalom megszerzése miatt, államellenes bűncselekmény alapos gyanújával tartóztassák le Orbán Viktort és bűntársait, és törvényesen vonják felelősségre az általuk elkövetett bűncselekményekért.

Orbánnal csak ez az egyetlen érintkezési pont képzelhető el. Tekintheti ezt is nyílt levélnek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (76 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +109 ( 143 szavazatból)
Bartus László: TGM segítő jobbja Orbánnak, 4.6 out of 5 based on 76 ratings

 • Hozzászólások(217)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

217 Reader’s Comments

 1. Ildikó Rödönyi

  Délelőtt hallottam a bölcs magyar értelmiséget és ellenzéki politikusait TGM ügyben nyilatkozni. A kérdésre, hogy leülnének-e egy kávéra Orbánnal, 90%-ban igennel válaszoltak. Egyetlen ember (talán az És főszerkesztője) válaszolt egyértelműen nemmel, Ha jól értettem, Ungár Klára kibogozhatatlan, se igen, se nem választ adott, a többiek, élükön Fodorral gyönyörűen megideologizálták, miért fogadnák el Orbán megtisztelő meghívását.

  Ha egy társadalomnak ilyen gyomorforgató, csúszó-mászó, erkölcsi érzék nélküli és ostoba véleményformáló elitje van, végképp nincs remény.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +11 (15 szavazatból)
 2. admin: “A Polgári Radikális Párt is azért jön létre, hogy szervezeti keretet és otthont, szellemi táplálékot nyújtson azoknak, akik nem hajoltak meg Orbán előtt. Ezért mondtam azt, hogy akik ezt nem vallják, akik ezzel nem értenek egyet, azoktól a magunk részéről elköszönünk, köszönjük az edigi érdeklődést és figyelmet, de arra kérjük őket, hogy egy idő után itt ne terjesszék a megalkuvó és kollaboráns nézeteiket, mert ebben a közösségben egy idő után trollnak minősülnek. Meg kell érteni, hogy olyan idők vannak, amikor igent és nemet kell tudni mondani, amikor nincs maszatolás, nincs mellébeszélés, csak egyenes vagy görbe utak vannak. Mi az egyenes utat szeretnénk járni, akinek ez nem tetszik, az csatlakozhat az Orbánnal szövetkező korrupt ATV, a gyáva és hazug Klubrádió, az ellenzéket egy erkölcsileg és morálisan megsemmisítő választási vereségbe vezető Mesterházy és Bajnai csapatához. Gyurcsányról még nem derült ki, hogy végül mit választ, mert azt mondja, amit mi, de azt teszi, amit a kollaboráns ellenzék. Már nem sok ideje van arra, hogy eldöntse, mit választ: a saját elveit, vagy belesodródik az elvtelenek menetébe, amely megy a vágóhídra.”
  Nagyon kevés az időnk, Laci. Szerintem – akár a Polgári Radikális Párt nevében, de mindenképpen, vagy nyílt levélben színvallásra kéne bírni a DK elnökét.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -1 (7 szavazatból)
 3. Ildikó Rödönyi

  Miaszösz, engem az a földhözragadt gondolat gyötör egyfolytában, hogy mi lesz, ha a demokratikusnak mondott ellenzéki pártok megigazulnak, nem állítanak jelölteket, bojkottálják az illegitim választást, de a határon túli magyarok, az LMP és a jobbik részvételével legalizálja azt?
  A fidesz-Kdnp (jobb esetben) koalícióra lép az LMP-vel, az ellenzék szerepét pedig a Jobbik tölti be???
  Eredményes lehet-e a bojkott, ha nem az ellenzék egésze veszi ki a részét belőle?
  Az a baj, hogy abból kell főznünk, amink van: pocsék véleményformáló értelmiségi elitből, médiahiány miatti tájékozatlanságból, apátiából, létbizonytalanságból fakadó félelemből,.stb.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (7 szavazatból)
 4. előre is elnézést kérek, hogy az alábbit ide teszem, de nincs kivel megosztanom, és innen az AN-ről várok erre választ. az első mondat az ami miatt egyből ide “futottam” mert a külföldi szerver nem csak a kuruc infót érinti, és ettől anavracsikaféle bagázstól minden kitelik …
  http://kanadaihirlap.com/2013/05/12/torveny-keszul-a-kuruc-info-ellen/

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (2 szavazatból)
 5. Valóban, sajnos ez is egy, a sok-sok, nyitott kérdés közül. De azért legyünk derűlátóak, hiszen még itt vagyunk, és nem üldögélünk karba tett kézzel. Ha pedig mégis elzár bennünket a gondos atya módjára oltalmazó vezetés a brutálisan fertőzött és ártalmas külvilágtól (úgy tudom, készül is ilyen prevencióra az érdekünkben ;)), akkor is meg fogjuk találni a módját a közlekedésnek, efelől nincs kétségem. Kicsivel talán nehezebb lesz, de annál izgalmasabb, és szükségszerűen hatékony is.
  Fel a fejjel, semmi remény! Dehogy nincs! :) De ezeket a kérdéseket villámgyorsan kellene eldöntenünk, mert amíg a térképünket se tájoltuk, miféle túrára indulhatunk? Bele a sűrűbe, oszt’ lesz, ami lesz? Az túl romantikusnak tűnik, és ehhez képest túl nagy a tét: mi magunk, szőröstül-bőröstül, jobbról-balról, a Kicsi, a Nagy, az Artúr meg az Indián…! :)
  Mennem kell sajnos. További kellemes napot, és eredményes eszmecserét! :)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -2 (2 szavazatból)
 6. Az ördögbe, elfáradtam, figyelmetlen vagyok!
  Az iménti szöveg címzettje:
  Túlavasúti
  2013. május 13. hétfő
  12:58

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -1 (1 szavazás)
 7. BOJKOTT
  Újra és újra megjelenik a hozzászólásokban, hogy a bojkotton a “választások” (helyesen: parlamenti csalások) bojkottják értik, nem akarják megérteni, hogy nem csak erről van szó.
  A bojkott a Nemzeti Együttműködés fasiszta Rendszerét veszi blokád alá, nem egyszerűen a parlamenti csalásokat.
  TGM a régi ismeretség vagy akár barátság okán TALÁN megteheti, hogy nem mondja fel mereven az ismeretséget a baltás gyilkos cinkosával, de magukat demokratikusnak nevező pártok nem tehetik meg ugyanezt hitelvesztés nélkül.
  .
  Minden petíció, törvényjavaslat, módosítási javaslat, “miniszterelnök / államelnök / házelnök úr” kifejezés azt a látszatot kelti a mindennapok egyszerű emberében, hogy ez egy legitim hatalom, amit tisztelni kell.
  NEM! Ezt a hatalmat nem kell, és nem is szabad tisztelni, ezt legfeljebb félni lehet.
  Ha mindjárt az elején az igazat mondták, kiabálták, üvöltötték volna a még működő nem fasiszta rádiókban, TV-kben, nyomtatott és elektronikus sajtóban, akkor nem tartanánk itt. Ezekkel szemben nem lehet lavírozni, itt csak a frotális szembenállás és kitartás segíthet.
  .
  Most már nagyon úgy néz ki, hogy a politikai harcot elbuktuk, és nehéz nyögések korszaka következik. De ha nem segíthetünk eléggé az országon, még segíthetünk magunkon: megőrizhetjük tartásunkat, önbecsülésünket. Ez lehet az alapja a későbbi politikai győzelemnek, ez annak minimális feltétele.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (7 szavazatból)
 8. Jól van, no, megnyugodtam! :D És egyetértek: jogod van nagy ívben elkerülni őket, és valóban semmi értelme a tömör bükkfát cirógatással puhítani. :) Régebben előfordult, hogy naivan próbálkoztam ilyesmivel, de csak jól felhúztam magam, s a helyzet rosszabb lett, mint volt. :)
  To tell the truth, at first I was a bit scarred, but now I am not afraid at all! ;)
  Sorry, now I have to leave for a while, take care! Good luck! :)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -1 (1 szavazás)
 9. A manóba! már megint elmaradt a címzés!
  Az iménti komment neked szólt:
  Barry1
  2013. május 13. hétfő
  12:53

  Mercy on me! I’ve been sitting here for at least 16 hours, andI am totally exhausted. :)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (2 szavazatból)
 10. tucat
  2013. május 13. hétfő 18:23
  Köszi a kiegészítést. Biztosan megtaláljuk a módját az eszmecserének. Különösen
  a határ mentén lakók bizakodhatnak. Lehet hogy roming NET-el kikerülhető.
  Annak idején az Amerika Hangját és a Szabad Európát az Ici Pari-t és Londont
  is hallgattuk a rádión, hiába zavarták!
  .
  Ez olyan, mint amikor a szomszéd falu harangot vett a toronyba és nem akarták,
  hogy a déli harangszót (+ – 1/2 óra hibával) a környéken hallgassuk. Ezért
  a falut egysoros szögesdróttal kerítették körül.mi meg a szomszédban nevettük
  a kihallatszó “pontos időt”!
  .
  Csak talán nem Nemzetbiztonsági kérdést kreálnak ebből is?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -1 (1 szavazás)
 11. Ildikó Rödönyi

  Girbegurba,

  A frontális ellenállás morális, elvi alapja már megvan, de ideje végre a földre szállni és a realitásokkal is szembenézni. Az emberi tényezőket is figyelembe véve, matematikai pontossággal kell a lehetőségek összes variációját számbavenni, és ezekhez kell a lehető legmegfelelőbb, erkölcsi önfeladás nélküli válaszokat megtalálni!!!

  Nem elég, ha egyénileg önelégülten verem a mellem, mert nem legitimáltam ezt az aljas kormányt. Ez a magatartás kényelmes, a megőrzött önbecsülés eredmény szempontjából pedig igen kevés
  Nem vehetjük fel a felsőbbrendűség pózát fütyülve az emberek nagy hányadára, mert nem csak magunkért, de egymásért is felelősséggel tartozunk!!!
  Ez az egész országért érzett felelősség fűti Gyurcsányt is, ezért nem képes elhagyni ezt a mocskos, gyilkos magyar politikai pályát, pedig sokkal jobb élete lehetne egy tisztább légkörű országban.

  Fenti kérdésem még mindig kérdés maradt.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (4 szavazatból)
 12. Tehat az orszag kesz, ket vallara van fektetve es ugy gorgetik ahogy akarjak. Maradt a bojkott ami onmagaban nem sokat er. A Francia forradalom bojkottal kezdodott es forradalomba folytatodott. Kesz erre az orszag? A ketharmados Fidesszel es a Jobbikkal?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (6 szavazatból)
 13. Nem tehetek róla,de TGM-mel soha nem szimpatizáltam.Zavart, szakállába dohogott,gyakran érthetetlen beszéde,ellentmodásos mondatai,rossz ügyekért kiálló, maga mutogató megnyilvánulásai,a körülményeket semmibe vevő álhumanizmusa,téves politikai megítélései – taszítanak. Így például nem akarta észrevenni,hogy a 2006-os őszi események nem “rendőr terrorról” szóltak,hanem Orbán erőszakos,az államhatalmat megdönteni kívánó kísérletéről… Most meg azt nem vette észre,hogy Orbán rendőrsége verte agyon a szatmári embert,aminek következtében a maffia vezér Pintérnek azonnal le kellett volna mondania… Azt sem látja,hogy Orbán az ő javaslatát nagyon ügyesen saját kampánycéljaira használta fel!
  TGM romániai múltját is sok homály fedi,nem tisztázott a Ceausescu-érában betöltött szerepe sem.Az utóbbi években feltűnt a Zöld Baloldal és a Munkáspárt 2006 rendezvényein,akárcsak Csurka István temetésén,ahol “megható” beszédet is mondott… Hogy tulajdonképpen ki ő és hová tartozik,nem lehet tudni.Egy bizonyos:nagyon szeret szerepelni a politikában(amihez nem ért) és mindig valami meghökkentő hülyeséget tenni vagy mondani.Arra biztosan jó,hogy egyes jobboldali politikai erők aduként használják a baloldal ellen! Erre jó lesz figyelni ,minden józan állampolgárnak!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (12 szavazatból)
 14. Ildikó Rödönyi

  Baby

  Egyetértek Gyurcsánnyal kapcsolatos véleményeddel. Ő az egyetlen, aki emberileg és tehetség szempontjából is alkalmas lenne az ellenzék vezetésére.
  Ő az egyetlen, aki ha tehetné, megszervezné a demokratikus erők választási bojkottját.
  Ő az egyetlen, aki soha nem a megélhetését kereste, egy fillér tiszteletdíj nélkül végezte a feladatát, annak ellenére, hogy a fizetsége saját pártja. a politológusok és az ellenzék részéről árulás, folyamatos megaláztatás és karaktergyilkos támadás volt, és ma is ezt kell nap, mint nap elviselnie.

  Bartus Lászlótól elvárom, hogy ne szajkózza a divattá lett Gyurcsány-gyűlölő, ostoba szólamokat!
  Ne csempésszen blogjába egyenlőségjelet Gyurcsány és a Bajnai-Mestreházy páros közé!!!!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 15. Ildikó Rödönyi

  Elnézést, a fenti hozzászólásomat az Érik a barack c. bloghoz szántam.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 16. De nagy csend lett hirtelen!! TGM mostanaban egy sor levelet irhatott volna :
  volt itt önkiszolgalo temetés, buzizas, nacizas (ugyan viktorka, kérjél mà’ bocsanatot Angela nagysagasszonytol…’) , holokauszt tagadas és miegyéb. Egy hang nem hagyta el TGM ajkait… még egy szerencsétlen levél se érkezett… pedig legalabb valaszolhatott volna Dunst Eszternek. De Rozika ihajcsuhajozos notaja sem fogta meg. És akkor a barckos notarol még nemis beszéltem… Hat mi van itt kérem?
  http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=212059:tamas-gaspar-miklos-egykor-es-most&catid=9:vendegek&Itemid=66

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 17. Ja, elfelejtettem: nyari szünet!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos