Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Milyen ügyesek a fiúk! 2013. május 14. kedd 17:11

 • Hozzászólások(56)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Milyen ügyesek a fiúk!

Érdeklődve hallgatom, olvasom és nézem az ellenzéki véleményeket, melyek szerint a trafikmutyi a Fidesz őszödi beszéde, Tocsik-ügye és Doberdója egyben, a magyar nép szunnyadó erkölcsi érzéke hamarosan felrobban, az egekbe szökik a felháborodás, és elsöpri ezt a korrupt rendszert.

Esetleg még bocsánatot is kér a nép a demokratikus ellenzéktől, hogy olyan ostoba volt 2010-ben (még kér a nép, bocsánat!).

A problémát ugyanaz okozza, mint akkor, mármint 2010-ben: a magyar országgyűlésben két olyan párt van, amelyik elméletileg számon kérhet bármit, de közülük az egyik nem neonáci, a másik meg a bejutási küszöb alatt ücsörög, és várja a csodát.

Amikor ugyanis feláll az ellenzék egyik jeles képviselője (akár szocialista, akár egykori szocialista), hogy a kormány szemére vesse a rendszerszintű korrupciót, soha nem látott tolvajlást és folyamatos rombolást, amit kormányzás néven elővezetnek, akkor a kormány aktuális bohóca feláll, és közli, hogy ti is loptatok.

A dolog itt válik érdekessé, mert ha őszinte akarna lenni a baloldali képviselő, akkor azt mondaná, hogy igen, mi is loptunk, de sokkal kevesebbet, nem üzemszerűen, sőt!, vannak köztünk olyanok, akik például egyáltalán nem.

Ez nem az az ütős válasz, amire a választók várnak, tehát az ellenzéki képviselő megpróbálja elkenni szart, amivel a dolog le is van zárva. Ha nekiállnának (Fidesz és MSZP és DK), hogy felsorolják az összes mutyit, amiben részt vettek, amit a rendszerváltás óra elkövettek, azzal el is menne a következő ciklus. Jelzem: ezért kellett volna egy kicsivel okosabbnak lenni, amikor már nyilvánvaló volt, hogy a dolgoknak nyoma marad, no de a szocialisták sem arról híresek, hogy előre gondolkodnak.

A helyzet ugyanis az, hogy egy normális világban nem a zsebtolvajok ostorozzák a fegyveres rablókat, hanem a becsületes emberek, valahogy így alakult történelmileg, és ha jobban belegondolunk, logikus is, mert hiába tűnik apró csínynek a zsebtolvajlás, amikor éppen trafikot csinálnak az országházból, az erkölcsi alap ingatag.

A nép természetesen ébred, erkölcsileg robban, egekbe szökik és elsöpör. Nép alatt a független médiából tájékozódó, a Fidesz-közeli lopásokból nem részesülő, önálló gondolatokkal rendelkező, politikával némileg törődő embereket értem. Mind a másfél milliót. Nos, ennyi szavazója van is a demokratikus ellenzéknek…

A választásokat műveletlen és rossz ízlésű tömegek meggyőzésével lehet megnyerni. Ennek az az oka, hogy művelt és jó ízlésű tömegek nincsenek. Sehol a világban, de azért ne kényelmesedjünk el: máshol például léteznek olyan tömegek, melyet érdekeikkel tisztában lévő emberek alkotnak, akiknek hiába hazudnak rezsicsökkentést, átlátnak a szitán.

Nem az a cél tehát (itt a hiba az LMP stratégiájában), hogy öntudatos, művelt és jó ízlésű választókat képezzünk, mivel ez a folyamat évszázadokig tart(ana), hanem hogy az adott képességű és minőségű népet meggyőzzük a helyzet tarthatatlanságáról. Ez sem könnyű, de legalább nem teljesen reménytelen.

Ehelyett természetesen éppen miniszterelnök-jelöltet keres az ellenzék, mintha nem lenne teljesen mindegy. Hamarosan talán megtalálják a megfelelő személyt, akire majd nem szavaznak elegen, mert magukkal voltak elfoglalva, a választók meg nem fognak maguknak kampányolni, hogy meggyőzzék egymást, milyen rafinált genya ez a kormány. Amennyiben viszont mégis a nép veszi kezébe az ügyek intézését, akkor az ellenzék annyi miniszterelnök-jelöltet talál, amennyit akar, el lesznek söpörve, mennek a levesbe, mert egy népfölkelés sem arról híres, hogy az adott készletből választja ki a legkevésbé rossz vezért, hanem teremt magának újat.

Nem mintha ez lenne a legvalószínűbb fejlemény…

Az ellenzéki pártok erre azt mondják, hogy faluról falura járunk, egyesével győzzük meg az embereket! Miről is? Arról, hogy ne az MSZP-re (Együtt 2014-re) szavazzanak, hanem ránk? Teljes idiotizmus, mert addig felesleges a rónákat járni, amíg nem azzal a hírrel mennek a politikusok, hogy mi vagyunk azok, akik leváltjuk Orbánt, hanem azzal: mi vagyunk azok, akik szeretnénk bedarálni azokat, akik szintén le akarják váltani Orbánt, de szerintünk, mi ezt jobban csinálnánk! Szép üzenet.

A választó ugyan hülye, de nem úgy, ahogy azt a politikusok képzelik, elmegy a fórumra, megeszi a pogácsát, aztán hazamegy és elmondja a családjának, hogy ezek barmok. Legyint.

Ha tényleg egyeztetni akarnának a baloldali pártok, akkor napi 24 órában tolnák addig, amíg kész nincs a program, de természetesen teret akarnak nyerni, választókat szerezni egymás rovására, legyűrni a másikat, jobbnál is jobb pozícióba kerülni… és igazuk van: a pozícióknak az ellenzéki térfélen is kiemelt jelentősége van. A nép meg elmegy majd szavazni, és egy jól kivehető férfi nemi szervet rajzol a lapra.

Jelezném: jogosan.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (74 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +101 ( 115 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Milyen ügyesek a fiúk!, 4.9 out of 5 based on 74 ratings

 • Hozzászólások(56)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

56 Reader’s Comments

 1. Ez annyira de annyira jo hogy szeretnem megkérni a művész urat hogy a halotti toromra ő írjon beszédet, hadd rohogjenek hangosan az ott levők – már ha már valami ok miatt egyébként rossz kedvűek lennének

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +68 (70 szavazatból)
 2. http://nemtetszikarendszer.blog.hu/2013/05/13/valasz_a_demokratikus_koalicio_felhivasara
  Így készül ovi 3. királysága, ami életfogytig tart majd. :(((
  Kedves PKI
  Nagyon jó írás, csak egy kifogásom van: nem illik összemosni a DK-t a többi párttal, mert az arról árulkodik, hogy az MSZP-ből való kiválás okait nem ismeri.
  Bauer Tamás Válóokok c. cikke erről elég jól felvilágosítja (emlékeim szerint a nol.hu tartalmazza) :)
  Az azóta történtek ezt megerősítették.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +33 (41 szavazatból)
 3. Para, ez az elmúlt 20egynahány év legjobb mondata:
  ” egy normális világban nem a zsebtolvajok ostorozzák a fegyveres rablókat, hanem a becsületes emberek”.
  Ezt a mondatot csak a zsebtolvajok nem értik. (A fegyveres rablók erre építik régóta a hatalmukat.)
  Arra gondoltam, könyvvé kellene alakulnod, és magyarázó lábjegyzettel kiadva boldogabb (vagy sutyiban a boldogtalanabb) koroknak tanítani.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +34 (36 szavazatból)
 4. Para!
  Túlélésre és kínunkban röhögésre rendezkedünk be?
  Akkor az elkövetkezendő időkben nagy szükség lesz rád.
  Vigyázz magadra és írj sokat!
  És nevess sokat. Tetszett!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +39 (43 szavazatból)
 5. “az adott képességű és minőségű népet megyőzzük a helyzet tarthatatlanságáról”
  Az eddigi pártok repertoárjában ilyen még nem történt. Felelőtlen ígéretek tonna számra, ebben máris kimerül a politikusok tudása.
  Olyan párt még eddig nem született Magyarországon, mely a néphülyítésen mást tudott volna produkálni. Ebben a műfajban a fiúk verhetetlenek.
  A fiúk a bányában dolgoznak. Következésképpen az ország a bányabéka popója alatt található.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +14 (18 szavazatból)
 6. Kíváncsi vagyok, hogy a millások közül lesz-e vita partner, vagy csak messziről dobálják a sarat?

  Kedves Barátaink!
  A Demokratikus Koalíció újabb izgalmas programot szervez, melynek címe:

  „El lehet menni”(?)

  Mára számtalan, Gyurcsány Ferenchez kötődő állítás (pl. “El lehet menni”) rögzült az emberek tudatában, melyek mind hozzájárultak a volt miniszterelnök mai ambivalens megítélésének kialakulásához.
  Gyurcsány Ferenc vállalta, hogy saját elhíresült mondatait mind az övéhez hasonló, mind a vele nem egyetértő nézetrendszert valló újságírókkal megvitassa.

  A rendezvény helyszíne: Best Western Hotel Hungária
  1074 Budapest, Rákóczi út 90.
  Rendezvény időpontja: 2013. május 28. 16.00 órától

  Akik eddig vállalták a beszélgetésben való részvételt:

  Gyurcsány Ferenc A Demokratikus Koalíció elnöke, 2004 -2009: a Magyar Köztársaság miniszterelnöke

  Gréczy Zsolt Gréczyblog, kommunikációs tanácsadó
  Kakuk György publicista, FN24, Galamus
  Para-Kovács Imre Minimum+, műsorvezető, blogger
  Tóta W Árpád HVG, kritikus, blogger
  (további meghívások folyamatban)

  A beszélgetés moderátora:
  Vágó István televíziós műsorvezető

  Kérjük, hogy rendezvényünk költségeihez 900 Ft adománnyal járuljon hozzá.
  A várható nagy érdeklődés miatt kérjük, hogy az alábbi email-címen mielőbb regisztráljon:
  ellehetmenni@dkp.hu
  Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +28 (32 szavazatból)
 7. Philip Marlowe

  ” A nép természetesen ébred, erkölcsileg robban, egekbe szökik és elsöpör.”
  Sajnos a nép nem ébred és söpör el. Ehhez 56-ban is 8 évnek kellett eltelnie. Ne legyen igazam, de szerintem az undokak símán nyerik a választást, talán 2018-ban. Addigra már vidékre is elér a tapasztalat, hogy más van a közszolgálati kanálison, mint a valóságban és már annyira el fognak pofátlanodni a földesurak, hogy akkor már maguktól beindulnak a folyamatok.Talán Vásárhelyi Mária írta, hogy a népesség 5%-ához jutnak el ellenzéki médiák, a többiek a a Kossuth, M1,Magyar Nemzet, stb-ből tájékozódnak. Személyes tapasztalat, hogy egy Szeged, Pécs nagyságú városban is vadászni kell egy Népszavára,Népszabadságra.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +26 (28 szavazatból)
 8. Marlowe !
  Mindig ezt hajtogatom, amikor az ellenzéket rugdalják – Para is – ,:” a népesség 5 %-hoz jutnak el az ellenzéki médiák.”
  Ráadásul előfordulhat, hogy Szanyi meg sem szólalhat a parlamentben, azaz nem is tud jól odamondogatni.Például …
  Szervusztok, jó estét !

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (18 szavazatból)
 9. JÓ,Jó, jó,jó, nem jó.
  A rezsicsökkentést beszoptad.Ez egy valódi irhamentő akció.
  Kár hogy leszoktunk a külpolitikáról. A bolgár példa volt az ok. Miért gondolod hogy az ellenfél nem tud tanulni más hibájából. Ott a magas rezsiköltség elleni tüntetések a kormány lemondásához vezettek. Orbánék egyszerűen levonták a megfelelő következtetést és rezsicsökkentést hajtottak végre. Ügyesebben politizáltak, mint a bolgárok. A többi O.K. és kösz.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (10 szavazatból)
 10. mester olga
  Nem akarok szőrszálat hasogatni azzal, hogy mi a rezsicsökkentés, – DE : ha az orszok 20 %-al csökkentik a gáz árát, a magyar kormány nem igazán gavallér az. el.áram és a gáz árának 10 %-os csökkentésével.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (18 szavazatból)
 11. Gyöngyi Péter

  “Ha nekiállnának (Fidesz és MSZP és DK), hogy felsorolják az összes mutyit,”
  A balliberális oldal széthúzása, egymás ellen való okoskodása, a ki az úr a gáton egyfolytában való bizonygatása, a tények és a tényszerűnek vélt állítások összemosása valamint az összefüggések józan látásának teljes hiánya amely az ellenzéket odáig juttatta, hogy képtelen egymás szemébe nézve tisztességes ” játékot játszani!
  Ezt érzem ki többek között Para Kovács írásából is!
  Miért mosta össze a FIDESZ-t az MSZP-t és a DK-át?
  Para! Csak egy példát kérek bármilyen mutyira, amiben Gyurcsány részt vett, ezt bizonyították is, és nem kacsa volt az egész.
  Értelmezte-e valaha is az öszödi beszédet és tájékozódott e valaha arról, hogy a DK mit képvisel, illetve miért jutott el odáig Gyurcsány, hogy kiváljon az MSZP-ből?
  Ha igen, akkor nem moshatná össze a DK-t ezzel a két párttal, ha nem akkor meg ezekkel a kijelzésekkel ne akadályozza meg a DK kibontakozását a többi most alakuló vagy mostanában alakult ellenzéki párttal szemben.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +25 (33 szavazatból)
 12. Azért hasonló az MSZP és az MPSZ (fidesz), mert a Fidesz mutyipárt, az MSZP pedig tutyi-mutyi.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (18 szavazatból)
 13. Kedves Gyöngyi Péter!
  Persze, ha a magyaroknak ez is elég volt- a 20 helyett – a legalább 8 százalékos népszerűség javuláshoz. A lényeg az, hogy jó politikai húzás volt, a külpolitikai tapasztalatokból merítve. Sajna…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 14. Bocs elnéztem a megszólítást .
  Kedves mavtelep!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (3 szavazatból)
 15. kedves m.o. !
  a 8 %-os néperűség növekedés, + az 1,9 %os államházt. hiány olyan szép, hogy nem is lehet a igaz…)))
  ( Már csak idő kérdése, hogy ki is derüljön ! )

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 16. Gyöngyi Péter

  Orbánék, Meggyesiék hibájából is levonták a következtetést.
  Meggyesiék az első 100 napos programban, megemelték a közalkalmazottak fizetését 50 %-al.
  Sem a tanároknak, sem az orvosoknak ez nem volt elég. Olyannyira, hogy egyfolytában békétlenkedtek és az ellenzék állandó tüntetésre sarkallta őket!
  Orbán előbb mindegyiket kiéheztette, és most a választások előtt kilóra megvásárolva mindegyiket – a mi adónkból – jóllakatja őket.
  Azt hiszitek számít ezeknek valamit is a jogrend lebontása, a pénz számít, lesz kire szavazni!
  Ez a mi értelmiségi társadalmunk, és még mindig a nyugdíjasokra a rokkantakra és az elesettekre mutogatunk!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +32 (34 szavazatból)
 17. Gyöngyi Péter

  mester olga
  2013. május 14. kedd
  19:26
  Kedves mester olga!
  Az előző beírásom téged megerősítve erről szólt

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (5 szavazatból)
 18. mester olga
  2013.május 14
  kedd
  19:23
  Szerintem a történelemtanulásról és a már tanultak használatáról is leszoktunk.
  Évek óta hajtogatom -nem egyedül, ilusztris, de kis körben – hasonlítsuk össze a dolgokat a 30-as évek németországi történéseivel!!! Alig csinálnak Orbánék valami eredeti disznóságot, szinte mindent ott tanultak. És Mussolininál. Annál veszélyesebb!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (15 szavazatból)
 19. Gyöngyi Péter

  Írja le már valaki, mert nem értem, mivel vívta ki magának Gyurcsány Ferenc azt az iszonyatos ellenszenvet, amelyet az ” értelmiségiek ” vele szemben tanúsítanak?
  Lemaradtam valamiről?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +20 (24 szavazatból)
 20. Gyöngyi Péter
  A legjobb helyen kérdezed, Para-Kovács biztos lesz kedves válaszolni…)))

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (5 szavazatból)
 21. Gyöngyi Péter

  porszem
  2013. május 14. kedd
  19:55
  Porszem és ehhez a DK nak, mi köze?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 22. Köszi Imre
  Ismét jól eltaláltad!
  Valóban ügyesek ezek a fiúk, nem strapálják magukat.
  VÁRJÁK HOGY A VÁLASZTÓK KAMPÁNYOLJANAK NÁLUK, MERT ŐK
  BÁRMI ÁRON A TI MINISZTERELNÖK JELÖLTEITEKET AKARJUK LESZAVAZNI?
  .
  Kedves mester olga és mavtelep
  Kérem! Amikor a becslés szórása + – 5% szórás körül várható,
  fölösleges ezrelékeken rágódni!
  VAGY AZT HISZITEK, HOGY A POLITIKUS PONTOSAN AKAR SZÁMOLNI?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (2 szavazatból)
 23. Gyöngyi Péter!

  Kösz. Mindenesetre nem haszontalan vigyázó szemünket Bulgáriára vetni. Egy-két tanulságot mi is levonhatnánk az épp most folyó eseményekből. Most is és később is.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (5 szavazatból)
 24. csakigazatmondo

  ?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (2 szavazatból)
 25. Para
  Ez a cikk úgy sz@r ,ahogy van.Kiver a viz tőle,ahogy összemosol összemoshatatlan dolgokat. Ha nem ismernélek azt hinném,hogy a fidesz rendelte tőled. Egyszer egy délelőtt a klubrádióban “beszélgettél” pontosabban idióta módjára vihorásztatok Magyarország
  egyik leggerinctelenebb “politikai elemzőjével”, bizonyos kornéliával. Na az volt kb. ugyanilyen szinvonaltalan sz@r. Egyáltalán mit akartál ezzel a cikkel mondani? Kináltál benne bármilyen megoldást? Vitted e az ügyet egy centivel is előbbre? Nagyon sok irásod tetszik nekem , (van amelyik tényleg szuper!!!),de megfigyeltem , ha csak egy iciri-picirit is
  Gyurcsányozol, egyből szär lesz a cikk. Nem attól ,hanem csak úgy…… Nem vetted észre? Egyszerűen vacak. Hidd el ,nem kötekedni akarok ,de igy van. Nem baj ,én ezután is szivesen
  olvaslak. Remélem a következő jobb lesz. Üdvözlettel Barry1
  ( Remélem nincs harag.)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (23 szavazatból)
 26. Te Kaya…mi lesz így velünk? Te is tudod Josip ki a féreg! Meg fog bukni és mi is…..

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (3 szavazatból)
 27. Gyöngyi Péter
  20:33

  A DK-ra nem haragszom…..Még.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (5 szavazatból)
 28. Kedves Para!
  Az írásod elején boncolgatott erkölcsi dillemából indulva elképzeltem azt a szép, normális világot. Erősen hasonlított egy gyerekmesére, ezért inkább hagyom. No persze a mostaninál normálisabbat simán el tudok képzelni. Biztosan én vagyok 3, sőt az is lehet, hogy 4H-s, aki eddig még nem tapasztaltam, hogy az élet egy habos torta, ahol van a jó meg a rossz közötti választás és ha sikeresen adom meg a válaszokat akkor a végén jön a happy end. Így aztán két kérdés ötlött fel bennem:
  1) Ha alapnak tekintem, hogy nem a zsebtolvajok ostorozzák a fegyveres rablókat, akkor vajon nem suttogásnyira halkulna az a csattanós ostorhang a választóktól is?
  2) Egy mutyira (adócsalás, számlanélküliség, jatt, csókos-ismerős) berendezkedett országban hány hótiszta deviáns kell, hogy a „rendszer” ne kurvítsa el és/vagy ne nyírja ki?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (8 szavazatból)
 29. Barryi1, hol gyurcsányozik itt Para? Hogy a DK nem mutyizott az valószínű, ideje sem volt rá, de a10 emberről sem hiszem, hogy boltolnának. A felsorolásba venni tényleg feleslege volt, de ettől még nem szär a cikk.
  Amúgy “mindössze” az _egyetlen valós_ megoldást javasolta: “… napi 24 órában tolnák addig, amíg kész nincs a program,…” s folytatta a véleményével, hogy miért nem lépnek e centivel sem előbbre.
  S hogy M Kornélia a leg-e, az igen nehéz megítélni az e címért való nagy tülekedésben :)
  Ami viszont tényleg szörnyű Parában, hogy képes ezt a fotót kitenni magáról.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (8 szavazatból)
 30. Para for President !
  ennyi :-)
  Elég volt a csutitörpéből

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 31. Gyöngyi Péter

  aristeides
  2013. május 14. kedd
  22:34
  Aristeides, a DK-val Gyurcsányozik.
  Csodálkozom, hogy mivel elhíresült, hogy a DK Gyurcsány pártja, nincs meg az áthallásod arra, hogy Para, mire céloz?
  Egyébként ez a fotó, mindent elárul Paráról. Az egzaltált magyar művész – humán, aki azt gondolja, hogy úgy és azt mond ki, amit akar!
  Ezzel nincs is gond, de ne gondolja magáról, hogy ő a megfellebbezhetetlen igazság, ha viszont igen, akkor legalább gondolja végig, hogy minden szónak amit az ember a száján kiejt, vagy önmaga ismertsége révén leír, súlya van, és annak is vannak következményei, ami már önmagán túlmegy! A következmények viszont beláthatatlanul nem mérhetőek.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (9 szavazatból)
 32. aristides.

  Remélem nem komolyan kérdezted,hogy hol Gyurcsányozott Para? Mert akkor komolytalan az egész és nincs miről beszélni. Ha a DK -sok azárt nem loptak ,mert nem volt elég idejük ,akkor nyilván előzöleg ,mint mszp-sek vagy szdsz -esek loptak . Nosza, akkor halljuk mit is lopott Gyurcsány ., Vadai, Molnár,
  Varju, Bauer, Niedermüller stb Na, sorold.
  A faluszépe kornélia meg önmagához képest gerinctelen(valamikor egészen jó volt. A mérce meg nem giró, kumin , mráz,lánczi meg a többi extra,ultra,mega, XXXXXXXL-es jellemtelen hazudozó megélhetési csürhe.
  Azonkivül én nem azt mondtam ,hogy minden rossz amit para ir . Ez speciel rossz. És akkor mi van.?
  Nem szeretném ,de ha már mindenképpen választanom kellene, hát inkább egy piti zsebtolvaj vegyen ki néhány ezrest a zsebemből a 6 -os villamoson, és nem pedig a fegyveres rablók verjenek nyomorékká egy aluljáróban.
  Nagyon nem mindegy és ezzel nem a zsebtolvajt akarom védeni.Rozumis??

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (14 szavazatból)
 33. Sok emberrel beszélek, sok hozzászólást olvasok a hazai hírportálokon – az összemosás nagyon is ártalmas, mert ha “egykutyák” a pártok, akkor ez is maradhat, mert nincs jobb ettől.
  Holott tudjuk, hogy volt demokrácia, ahol gördülékenyen sztrájkolhattak a vasutasok, a pedagógusok, az egészségügyesek és tüntethettek a nemzeti vizeldévé silányított Kossuth téren a “békés” tüntetők!
  Nem nyirbálták meg a dolgozók jogait, nem vették el a mnyp-i pénzeket az eltőzsdézéstől, a 3 ezer milliárdot (akkor mit tőzsdéztek el?), azért, hogy ők viszont elszámolás nélkül elköltsék.
  Szóval, ha az “egykutyák”-at szajkózzák, a büszke, de jól megvezethető nép el is hiszi, csak sokszor kell mondani….és akkor tényleg ez lesz még vagy húsz évig.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (12 szavazatból)
 34. Megint telitalálat! Úgy, ahogy már megszoktuk Parától. Ami a jellemzőbb és kicsit új: “A választásokat műveletlen és rossz ízlésű tömegek meggyőzésével lehet megnyerni. Ennek az az oka, hogy művelt és jó ízlésű tömegek nincsenek.” Ez ugye nemzetgyalázásnak is minősíthető. Fájdalmas, de igaz. És igazi “értelmiségi ” habitusra vall. A baj csak az vele, hogy az úgynevezett “elit” is műveletlen és rossz ízlésű!. Ezt az bizonyítja leginkább, hogy magát elitnek tartja. Beképzelt, felfuvalkodott csürhe. Jobb és baloldalon egyaránt! Ők, akik magukat vezetésre alkalmasnak tartják. Én a kutyámat nem bíznám rájuk. Van ugyan a magyaroknak egy kis része, aki valóban művelt és jó ízlésű, de ők, akik egyéniséggel is rendelkeznek, ezért távol tartják magukat a politikától. Messziről tesznek a nemzetre. Bár én is így gondolkodom, nem tartom magam közéjük valónak. Ezt az is bizonyítja, hogy ilyen hülyeségeketz irkálok, mint a fentebbiek

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 35. Szóval Para nagyon jó cikkeket ír, de ez tényleg nem az. Para is űzi azt az ősi magyar szokást, hogy mindenki hibás csak én nem. Van egy bölcs mondás: “A változás azzal kezdődik, hogy először saját magad megváltozol.”
  Számomra ez azt jelenti, hogy összemoshatatlan dolgokat képesek újságírók értelmiségiek “politológusok” szemrebbenés nélkül összemosni. A mai helyzet kialakulásáért kisebb nagyobb mértékben mindenki felelős. Ez csak azoknak nem világos akik mindig csak másokban látják a hibát. Az biztos így egyszerűbb az élet. Itt van az MSZP összemosása a Fidesszel. Tessék mondani, hol van az MSZP “Közgépe”? Akik ellen eljárás folyik sorra derül ki, hogy alaptalanok a vádak. Szóval nem kellene a Fidesz kottájából játszani. Mikor akarta felszámolni a demokráciát az MSZP? Kik ellen indított koncepciós eljárást? Mit államosított? stb,stb. Legalább egy példát kellene mondani, mert aki nem tud az, tetszik vagy sem hiszi vagy sem félrevezeti az embereket és akár akarja akár nem a Fideszt támogatja így vagy vagy úgy.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (9 szavazatból)
 36. Traianus
  2013. május 15. szerda 10:31
  Talán, ha megállt volna az idő igazad is lehetne, most viszont arról van szó
  mit teszel a közös jövőért. Ha semmit, akkor miért kotnyeleskedsz más
  főztjébe. Úgyis együtt fogjuk elfogyasztani ami készül, ha sós, ha sótlan!
  .
  Esetleg főzhetnél mást, hátha az jobban ízlik mindenkinek. Vagy jobb,
  ha más főz, mert azzal elveheted – akár – mindenki étvágyát is?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -1 (5 szavazatból)
 37. Traianus 10:31 +++++++++++++++++++++++++

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (4 szavazatból)
 38. Túlavasúti
  2013. május 15. szerda
  12:48
  Talán pontatlan voltam. Akkor pontosítok. Az MSZP-SZDSZ koalíciót lehetett és lehet is bírálni, na de nem a Fidesz hazug narratívájával. Ez a legkisebb mértékben is felelőtlenség, mégpedig Magyarországgal szemben. A Fidesz alapjaiban rombol le mindent ami egy demokrácia számára szent. Ezért aztán az MSZP-SZDSZ kormányzása ehhez képest csak pozitív kontextusban említhető. Nem jó és jobb között kell választani hanem az elfogadhatatlant kell elutasítani “egyrészt és másrészt” rossz duma nélkül. Rettenetesnek tartom azt a szöveget, hogy nem térhetünk vissza a 2010 előtti időszakhoz, mert az megítélésem szerint demokrácia volt minden hibájával együtt, ezért ahhoz vissza kell térni! Demokrácia nem garancia az általános jólétre, de anélkül garantáltan nincs. Na ezt kell megértetni az emberekkel és ebben mindenkinek meg van a maga feladata és felelőssége.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (15 szavazatból)
 39. Traianus
  Gratulálok!! Tökéletesen fogalmaztál, a lényeget irtad le, ehhez ragaszkodni is kell a végsőkig.
  Aki ezt nem érti ,az semmit nem ért. Ami a 2010 előtti időkből teljességgel
  elfogadhatatlan , az az akkori ellenzék!!!!! meg a romboló,gyujtogató, hugyozó náci segédcsapatai. Ez az egyik 19, meg a másik eb cimű agybajtólmeg frászt kapok és kiugrok az ablakon ( nyugi ,földszintes a ház)
  Előbb-utóbb úgyis csúnya végük lesz, ezt igy nem lehet túl sokáig csinálni.
  Üdvözlettel Barry1

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (11 szavazatból)
 40. Traianus
  2013. május 15. szerda 13:33
  Én soha nem vettem komolyan a fideSS Göbbelstől eredő propagandáját,
  mivel – néhány befutott kivételtől eltekintve – holnapra nyoma vész. Ízetlen
  rágógumijukat már felfújni sem lehet, ezért mindig újat rágcsálnak.
  Véleményem szerint is a jövőt a megszüntetett alkotmányból kiindulva lehet
  elképzelni. Erről kell beszélni, nem a néhány évvel ezelőtti fideSS sóderről.
  Ha ezt veszi elő – részünkről – valaki, mindig feléleszti a gyanút, hogy azzal
  jó foglalkozni, mert az az érzékeny pont. El kell már végre felejteni.
  Állandóan védekezni a másik oldalról indított ocsmányságok ellen felesleges,
  nagyrészt semmi alapja nincs.
  Tiszteletem a jóérzésű liberálisoké. Nem érdekes, hogy még mindig egy olyan
  párttal folytatott problémákon vitatkozunk, ami régen nem létezik?
  .
  Ez a módszer már kissé olyanná kezd válni, mint amikor Marinéni meghallja,
  hogy a Marilányáról beszélnek, mindjárt azzal rohan a beszélgetőnek, hogy
  mit beszéltek már megint! AZ ÉN LÁNYOM NEM OLYAN!
  .
  A JÖVŐNK A TÉT ARRÓL KELL BESZÉLNI MILYEN ELKÉPZELÉS MELLÉ
  ÁLLHATUNK LEGINKÁBB. A FIDESS HELYETT OSSZUK MI A LAPOT.
  .
  ÖSSZHANGZATTANILAG HIBÁS AMI TÖRTÉNIK KÖZÖTTÜNK.
  VALAMI – JÓL MEGALAPOZOTT – ÚJ DALLAMRA VAN SZÜKSÉG!
  Az sem mindegy, hogy osztjuk meg a feladatokat. Mindenki végezze a magáét

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 41. Kedves Túlavasúti
  Hogyan látod, van 1 évvel a választások előtt az ellenzéknek amortizálatlan, ambiciózus “szólóénekes” jelöltje, vagy lesz?????
  Gellert kapott némely hsz-ed, nekem úgy tűnik. :(

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 42. Az mit csináljon, akinek a lóvag ina szimpatikusabb?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 43. Kedves gets
  Üdvözöllek.
  Mindenkinek táskájában van a marsallbot és a tévedés joga is.
  Nem lehet abból kiindulni, hogy mindenki szomszédja gazember.
  A rendszerszervezés a tárgykörében jártas, nyugodtan merem állítani, hogy
  RENDSZERT CSAK A RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ ELEMEKBŐL ÉPÍTHETÜNK.
  Hoztak már kívülről, vagyis Moszkvából elemeket valamiféle jelzős
  demokrácia “felépítésére”, de a rendszerszervezője majdnem hamarább
  megbukott, mint a magyar projektje.
  .
  A felpattanó lövedékkel, vagyis a gellertel kapcsolatban pillanatnyilag úgy állok,
  mint a Toldi írója:
  REPÜL A NEHÉZ KŐ, KI TUDJA HOL ÁLL MEG…KIT HOGYAN TALÁL MEG.
  De ilyen a háború végén készült Csehszlovák film lényege is
  SENKI NEM TUD SEMMIT!
  (Heidrichet viszont sikeresen eltüntették, kérdés milyen áron sikerült?)
  .
  Nem akarok augurrá válni. Csupán tapasztalataim nyomán próbálom felvázolni
  elképzeléseimet a lehetséges változatokról. Egyként egy vagyok az itt vitázó sokaságból. Az én szándékom itt fuvalattal sem ér fel, de nem leszek semleges.
  .
  Gyakran eszembe jut egy régi székely vicc.
  Hazamegy az öreg a fiával. Otthon sötét van lámpát kellene gyújtani.
  Mindketten előveszik a tűzkövet, meg a csiholót a taplóval együtt és elkezdték
  a tűzgyújtást. A nagy lendülettől az öreg megcsapta a fiát.
  Apám megütött valaki. Nem tudod ki volt az?
  HONNAN TUDNÁM FIAM EBBEN A NAGY KAVARODÁSBAN?
  Jelölt az mindig van.
  Szólóénekest majd csak kijelölnek, ha lesz kórus, akkor is ha rekedt a hangja.
  ÜDV!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 44. Szerintem meg megint jót írt Para. Ez a valóság, tetszik, nem tetszik.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (5 szavazatból)
 45. Kedves Gyöngyi Péter,

  megváltozott valamiért az emailcíme, ezt érzékeli a rendszer. Ha az eddigi email cimevel kommentel, akkor nem kerül moderációra. Admin

  VN:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 46. Kedves Admin,
  köszönöm, hogy megírtad mi a probléma.
  Az igazság viszont az, hogy általam, a rendszerbe ez nem kerülhetett be. Ez ezer százalékig biztos.
  Most már a kérdés csak az, hogy ez milyen módon történhet meg?
  Üdv. Gyöngyi Péter

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 47. “aki valóban művelt és jó ízlésű, de ők, akik egyéniséggel is rendelkeznek, ezért távol tartják magukat a politikától.”
  - van ugye az a jogi kifejezés, hogy:
  “a jog nem ismerete nem mentesít a következmények alól”
  Tehát aki azzal kérkedik, hogy ő bezzeg “távol tartja magát”, az valójában lemond az érdekérvényesítéséről…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 48. “Mikor akarta felszámolni a demokráciát az MSZP?”
  - akkor, amikor Avarkeszi úr (azóta már DK-s;) azt üzente egy lakossági fórum (ön)szervezőjének, hogy ő majd csak a választáson lesz köteles odaállni a választói elé… nos, könnyűnek is találtatott!
  És most EZEK akarnak nekünk (megint és ILYEN) demokráciát adni, nagy kegyesen?
  Bizony, ezt a “jelzőtlen” demokráciát igencsak kiüresítették az urak!
  Tehát miattuk máris lett jelzője ennek is:
  SZIMULÁLT avagy SZÍNLELT …

  “A színlelt demokrácia feltételei között a társadalom jelentős csoportjai és az elit
  csak imitálják a szabályok elfogadását, ami kiegészül a demokratikus játékszabályokat illető elitkonszenzus hiányával, valamint a politikai vezetőréteg és a társadalom kapcsolatában a szimbolikus képviselet dominanciájával – a tartalmi képviselet és a felelősség helyett.”
  (http://unipub.lib.uni-corvinus.hu/915/1/2009_1_ilonszky.pdf)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -2 (2 szavazatból)
 49. Barry1 2013. május 15. szerda 08:12

  Én az “itt” helyhatározót nem véletlenül írtam. No, mindegy.
  Amúgy, hogy mi a szar és mi nem, az ugye, egyéni.
  Amit fontosnak tartottam, hogy Para leírta mit javasol megoldásként, te nem vetted a lapot. Kész.
  Tőlem lehet bátran gyurcsányozni. Amortizálódott, saját személyében felvállalhatatlan szereplő.
  Hogy a “baloldal” vivőemberei közül kvalitásukat tekintve egy sem közelíti meg, az a vergődésünk fő oka. Ez van.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (2 szavazatból)
 50. Füst Milán szerint Tolsztoj az egyetlen, akinek nincs selejtje.
  Akkor mit akartok szegény Parától?
  Egyébként amit Vásárhelyi Mária mond, hogy t.i. a baloldali sajtó (egyéb média) a népesség 5%-ához jut el, az determinálja a jövőt.
  Ami csak rosszabb lesz, a Hatalom erről gondoskodik.
  Na ehhez képest beszéljetek, és legyetek optimisták.
  És olvassátok el újra Karinthy Ki kérdezett?-jét.
  Vagyis magunk halljuk a magunk szavát, amit rajtunk kívül gyakorlatilag senki sem hall.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos