Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lázár tahósága és az internet szabadsága 2013. április 13. szombat 14:47 | AN

 • Hozzászólások(77)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Lázár tahósága és az internet szabadsága

Budapest – Az Orbán-rezsim a véleménynyilvánítás szabadságát az interneten is korlátozni akarja, és már a névtelen hozzászólások után nyomoz. Nem tűrnek kritikát és ellentmondást, el akarnak némítani mindenkit, megfélemlítik azokat is, akik a szabad internetes térben névtelenül fejtik ki véleményüket. A névtelenség éppen azt a célt szolgálja, hogy a hozzászóló elrejtse azonosságát. De a Fidesz pribékek az intim szférába is betörnek, a hálószobákban is kutatnak. Ha nem lehet az interneten névtelenül véleményt nyilvánítani, mikor kell attól tartani, hogy már suttogni sem szabad olyasmit, ami a nagyhatalmú és gazdag Lázár Jánosnak nem tetszik? Mert Papcsák után a másik mucsai paraszt is kikérte magának, hogy valakinek véleménye lehessen róla.

Az ügy előzménye Lázár János halálos kimenetelű balesete volt, mert ő polgármestersége nem volt képes egy órával előbb felkelni, hogy időben felérjen Budapestre, hogy a gazdája talpát nyalhassa, és ezért a közúton elgázoltak és megöltek egy embert. Lázárnak jobb helyeken börtönben lenne a helye, még akkor is, ha nem ő vezetett, mert egy állami autóban ő határozza meg, hogy mit tehet a sofőr és mit nem. Köteles utasítani, hogy tartsa be a sebességet és a közlekedési szabályokat. Nem lehet kizárni, hogy itt éppen ellenkező utasítás hangzott el. Aki betartja a szabályokat, a féktávolságot, az akkor sem rohan bele egy autóba úgy, hogy abban meghaljanak, ha a másik autó valamilyen váratlan szabálytalanságot tesz.

A balesetről a szóló hír megjelent Délmagyarország című lapban, és abban az egyik alattvaló merészelte kifejteni a véleményét. Ennek lényege az volt, hogy az illető szívesebben látta volna, ha nem a hétköznapi közlekedő, hanem Lázár uraság marad holtan a baleset után. A hozzászólás így hangzott: „Lázárt sem érdekli senki és semmi, engem sem érdekel Lázár. Nem hiába használt lézerblokkolót, és nyomták a közpénzt abba, hogy minél biztonságosabb autó védje a seggét, mert tudta, hogy állat módjára közlekedik. És igenis sajnálom, hogy nem ő maradt ott.”

Akinek esze van, az értheti, hogy a hozzászóló Lázárral, emberi stílusával és vezetési stílusával szembeni lesújtó véleményét fogalmazta meg, nem Lázár halálát kívánja. De a hozzászólásából kiderül, hogy a balesetért és a másik ember haláláért Lázárt tartja felelősnek, akiről azt gondolja, hogy az arroganciáját a közlekedésben is érvényesíti, akinek nincs olyan drága és biztonságos állami kocsi a feneke alatt, az annyit is ér. Ezt fejezi ki a komment, és azt akarja mondani, hogy inkább annak kellett volna meghalnia, aki szerinte a balesetet (legalábbis annak halálos kimenetelét) okozta. Sajnálja azt az egyszerű embert, akit az állami autó felnyársalt. A komment a gőg ellen szól. Nem kellemes formában, de semmi törvénybe ütközőt nem tartalmaz. Nem azt mondta, hogy öljék meg Lázár Jánost, akiről gondolhatja azt, hogy egyébként sem méltó a golyóra. Gondolhatja, írhatja, vélheti. Aki úgy megveti az embereket, mint az őstahó Lázár, azt az emberek is megvetik.

Lázár a hozzászólást sérelmezve a Délmagyarország kiadója ellen pert indított, amit a kiadó áthárít az ismeretlen kommentelőre. A kiadó nem felel a vélemények tartalmáért, és nem köteles tárolni a hozzászólók adatait sem. De a kiadó mégis kiadta az adatokat, mert nem mert szembeszállni Lázár nagyságos úr őállamtitkárságával, hogy elhajtotta volna oda, ahova való. A világháló szabályai mások, demokratizmusának és szabadságának egyik legfontosabb jellemzője a nemkívánatos beazonosíthatóság elkerülése, a választott nicknevek alapján a névtelenség biztosítása, éppen a Lázár-féle vadbarmok miatt. De nem a magyar jog szerint.

A kiadó ahelyett, hogy a sajtószabadságot, a vélemény szabadságát védelmezné, hárít, sajátos módon másra – szerkesztésben járatlan hozzászólóra – hárítja a felelősséget. Vita és adott esetben peres eljárás esetén a kiadó mossa kezeit. Nem áll ki a véleményközlés és a szólásszabadság mellett. A kommmentek nem szerkesztett tartalmak, a kiadók anyagi bázisa és a szerkesztőségek kapacitása nem teszi lehetővé a folyamatos moderálást, ám ez kötelességük lenne. Ha ezt nem teszik meg, azt nem háríthatják át a kommentelőre. A felületen megjelenő szövegekért a médium felel. De ennél fontosabb lenne az adatvédelem, az anonimitás biztosítása, a netikett. A hozzászóló felelőssége nem azonos a szerkesztett tartalommal szembeni felelősséggel. Az internetes fórum egy agóra, ahol megszólal a nép. Ugyanazt a funkciót tölti be, mint egy beszélgetés a buszmegállóban. Lázár bepereli azokat is, akik a piacon szidják az anyját?

De a kiadónak minimum kötelessége tájékoztatni az olvasóit arról, hogy milyen szabályokat kötelesek betartani, s a magyar szabályozás szerint a kiadó köteles kiadni a névtelen hozzászóló adatait is. Csakhogy demokratikus országokban ez olyan esetekben igaz, ha valaki terrorcselekményre készül, pedofíliát követ el, bűncselekmény elkövetését tervezi vagy arra buzdít, szövege arra enged következtetni hogy másokat veszélyeztet, vagy el is követett valamilyen bűncselekményt. Nem arra az esetre, amikor egy felfuvalkodott, senkiházi politikus nem tűri a személyével szembeni kritikát vagy közutálatot.

A 168 Óra nagyon korrekt módon így tesz eleget ennek a kötelezettségének:  

FELHÍVÁS FELHASZNÁLÓINKHOZ

Kedves Felhasználóink!

Kérjük, hogy az általunk közölt cikkekhez fűződő megjegyzéseiket, észrevételeiket, véleményüket a következő, mindenkire kötelező jogszabályi rendelkezések figyelembevételével tegyék közzé honlapunkon:

A sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvény 4.§ (3) bekezdése szerint a sajtószabadság gyakorlása nem valósíthat meg bűncselekményt vagy bűncselekmény elkövetésére való felhívást, nem sértheti a közerkölcsöt, valamint nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével.

A büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény („a Be.”) 71.§ szakasza rögzíti az ott felsorolt szervezetek – közöttük a gazdálkodó szervezetek – adatközlési kötelezettségét a nyomozóhatóságok megkeresése alapján arra az esetre, ha a megkeresés személyes adatot érint. A Be. ezen rendelkezése alapján Kiadónk köteles a nyomozóhatóságoknak megadni azokat az adatokat, amelyek vonatkozásában hozzánk megkeresés érkezik, és amelyek rendelkezésünkre állnak.”

A Lázár Jánosról szóló komment – az idézett felhasználói felhívás figyelembevételével –, legfeljebb határeset. Nem szólít fel bűncselekmény elkövetésére, nem sért közerkölcsöt, és Lázár János személyiségi jogait sem sérti. Legfeljebb nem ízléses. A személyes – akár lesújtó – vélemény közreadása nem bűncselekmény. Az ilyen vélemények arra valók, hogy az érintett szembesüljön a külvilág ítéletével, még akkor is, ha az egyszerű polgár azt nem túl ízlésesen fejezi ki. Az internetes hozzászólók adatainak kiadása és a velük szembeni retorzió korlátozhatja a véleménynyilvánítás szabadságát, és megfélemlítheti az internetes közösségi portálok, és a lapok fórumozó közönségét.

A sajtószerv feladata, hogy segítse a rendőrség, a nyomozóhatóság bűnüldöző munkáját, mert közös érdek embertársaink és biztonság védelme. De nem lehet partnere egy arrogáns hatalomnak és politikusnak, hogy az szankcionálhassa a negatív véleményeket, a kritikát, a bírálatot. A kiadónak lehetősége van eldönteni, hogy egy terrorista, bankrabló, potenciális gyilkos vagy pedofil hozzászólásáról van szó, vagy egy közszereplő – mégoly durva – kritikájáról. Ez utóbbi esetben lehetősége van arra, hogy a törvény helytelen értelmezésének ellenálljon. Amely adatok rendelkezésre állnak, azt köteles a kiadó továbbítani – a törvény szerint. Ami nem áll rendelkezésre, az nem képezheti peres út esetén sem vita tárgyát. Ami nincs, az nincs.

Az Amerikai Népszava a fentiek értelmében tájékoztatja olvasóit, hogy ha az amerikai hatóságok terrorizmusra, konkrét vagyoni vagy életellenes bűncselekmény elkövetésére, arra való buzdításra utaló hozzászólást találnak (amelyek egyébként tiltottak az Amerikai Népszavában, és ha ilyet találunk, azokat moderáljuk is), akkor a nyomozóhatóság munkáját segítjük, hogy az emberek szabadságát, biztonságát és vagyonát megvédje. Más esetben az amerikai hatóságok semmiféle sértő tartalom miatt nem engednek, és nem kérnek hozzáférést a névtelen hozzászólók adataihoz. Itt elképzelhetetlen, hogy egy politikus egy negatív vélemény miatt Lázárhoz hasonlóan fellépjen, és bárki adatait kiszolgáltassák neki.

Az Amerikai Népszava nem tartozik a magyar törvények hatálya alá. Magyar nyomozóhatóságnak, bármilyen állami szervnek nincs joga az Amerikai Népszavától bármilyen tájékoztatást kérni, és az Amerikai Népszava egyetlen magyar állami szervnek sem áll a rendelkezésére, mert ez egy amerikai újság, csupán magyar nyelven íródik. Az amerikai törvények vonatkoznak rá. Ezért az Amerikai Népszava hozzászólói biztonságban vannak, a véleményüket – a fenti megszorításokkal, és az alapszabályban meghatározott kereteken belül, szabadon kifejthetik. A magyar állam és a magyar politikusok részéről semmiféle retorzióra nem kell számítaniuk, mert az adataikat magyar hatóságoknak soha nem adjuk ki. Ha a magyar állam bármely szerve illegális módon próbálna ezekhez hozzájutni, akkor az amerikai törvényeket sérti. Eljárása azzal azonos, mintha a New York Times adatbázisában szereplő információkhoz próbálna hozzájutni. Technikailag ezt az amerikai szolgáltatók biztonságosan védik.

 

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (60 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +107 ( 109 szavazatból)
Lázár tahósága és az internet szabadsága, 4.9 out of 5 based on 60 ratings

Címkék:, , ,

 • Hozzászólások(77)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

77 Reader’s Comments

 1. A fenti eset kapcsán eszembe jutott egy régi történet.Egy Heves Megyei ismerősöm mesélte még annak idején.A történet egy megyei elsőtitkár esetét mutatja be.Az illető titkár Budapestre utazott a szolgálati autójával..A söfőrt utasitotta,hogy adja át neki a volánt,mert ő akar vezetni.Az átadás megtörtént.Aztán Kerecsend és Kál között elgázolt néhány kerékpárost.(az elgázoltak számára már nem emlékszem.)Az elgázoltak meghaltak.Az illető titkár arra kérte a sofört,hogy válalja el,ő vezette a halálos gázolást okozó jármüvet.Nem kell félnie,mert majd ő kiáll mellette,megvédi a felelőségre vonástól.A soför bele ment a játékba.Mindent magára válalt.Az eljárás megindult ellene,a megigért kimentés viszont elmaradt.A sofort elitélték,majd öngyilkos lett.Az elsőtitkár elvtárs,pedig élte tovább gondtalan életét,minden szégyenkezés nélkül.Csak ezt akartam elm ondani.A történet igaz vólt.Utána lehetnézni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (15 szavazatból)
 2. Teljesen mindegy, ez a féreg, és bűntársai mennyi embert gázolnak halálra, és hogyan hőbörögnek utána, meg előtte is. Akkor is a fitymesz nyeri a választásokat, mégpedig csalás nélküli 2/3- val, vagy még többel.
  .
  Gondoljunk bármit az ATV- ről, Kéri László az egyik műsorukban jól mondta; “ezek – a fitymesz- bűnözők – tehetnek bármit, akár embert is ehetnek, a hívőik akkor is rájuk fognak szavazni”.
  .
  És mivel a Zország nagy része fasisztoid fitymesz- hívő, vagy még rosszabb, ez így lesz.
  .
  Egyébként, a Zemberek értelmi- érzelmi képességeire és szintjére jól rámutat, hogy nincsenek máris több ezres demonstrációk az immár köztörvényes gyilkos lézer gányos ellen, sőt, semmi nincs. Egy szó sem, egy erőtlen tiltakozás sem.
  .
  A civilizált világban ezért az elkövető állami tisztviselő meg sem várná még a hivatalos eljárást sem, kapásból lemondana, függetlenül attól, vétkes a bűncselekményben, vagy sem. Ez a …szfej meg még hőzöng.
  .
  Kitűnően képviseli népe általános szellemi nívóját.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +22 (24 szavazatból)
 3. “Anno korántsem az internetes pletykarovatok megjegyzései között hangzott el ilyen mondat „három éve ott vergődik a Honvéd kórházban, mert képtelen meghalni”. Kétségtelen, hogy az, aki egy kocsmában, egy falubéli betegről ilyet mond úgy rendreutasítják, hogy hosszas tanulmányutat tehetnek a szájsebészek megtekinteni a végeredményt. Ám a mondat kiötlője és szélnek szellentője annak idején néhány internetes véleménytől eltekintve még csak valami emberszabású gesztusra, mondjuk bocsánatkérésre lett ott helyben és azonnal felszólítva. ”
  http://endresy.blogspot.com/2013/04/internetes-kocsmapandurok.html
  Akkor Lázár János volt Wittner Mária frakcióvezetője……

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +17 (17 szavazatból)
 4. Azért van annyi “hívőjük” mert sok ember nem képes elismerni,ha hibázott,az elrontott sorsáért is mást hibáztat,ezért kedvére való az olyan kormány amelyik ugyanúgy vélekedik.Sajnos hazánkban,ha valaki iparkodik és viszi is valamire,akkor ez nem arra ösztönzi a környezetét,hogy ők is iparkodjanak,hanem azok azon munkálkodnak,hogyan lehetne meggátolni,mások gyarapodását.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +17 (17 szavazatból)
 5. Nyul György – Teljes az egyetértés közöttünk,sokan még történésznek mondott egyének is beszélnek kommunizmus áldozatairól,megérteném ha azt mondanák,hogy kommunizmus nevében elkövetett bűnökről beszélnének.A vallás áldozatairól miért nem emlékeznek meg? Sokan emlegetik a kommunizmust,de fogalmuk nincs miről beszélnek. Az a baj az MSZP is megszavazta az emléknapot,pedig közöttük is van olyan aki korábban is vezető pozicióban volt,ha nem értett egyet akkor miért nem lépett ki? Én azért nem voltam és vagyok egy pártnak sem tagja,mert még nem találtam olyat amellyel teljes mértékben azonosulni tudnék.Engem undorral töltött el amikor egy párthoz tartozó személyek különböző ügyekben protekciót vártak a párttagságukért és ez mai napig sincs másképpen.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 6. ateista:
  .
  “…Azért van annyi “hívőjük” mert…”
  .
  - Persze, hogy azért. Ez a lúzer népségek tipikus magatartása.
  És az ilyenek végtermékei az ilyen orKbán, sz…rgyártó, meg lézer gányos félék.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (12 szavazatból)
 7. Korrekt. Köszönjük a tájékoztatást. Jo tudni.

  Ha lehetne technikai jellegű javaslatom, jo lenne, ha egymás kommentjeire lehetne közvetlenül válaszolni, es az ilyen reagálasokrol jöhetne emailes értesítés. Köszönöm.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 8. Nem vagyok oda a Facebookért, mégis megütötte a fülemet, hogy fábry azt magyarázza, hogy a Facebook az amerikai hadsereg és titkosszolgálat fegyvere.
  .
  Érdekes módon pont ezzel az érveléssel tiltják be a Facebookot Észak-Koreában, és egyes iszlám országokban. A diktatúrákban.
  .
  Ezek hány lépésre állnak ettől a gondolkodástól? Szerintem nulla, csak még nem tehetik meg.
  .
  bayer évekkel korábban kifejtette, hogy milyen borzasztó, hogy “kis senkik az internet névteensége mögé bújva leírhatják a véleményüket”.
  .
  Az egész fidesz, úgy, ahogy van, egy ostoba és sötét diktatúra vezérkara lehetne. Ha nem lennének ennyire de ennyire tehetségtelenek is.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (15 szavazatból)
 9. ateista 2013. április 14. vasárnap 13:11

  Így igaz :-) :-(

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 10. Maeldron
  2013. április 14. vasárnap
  14:31

  Idősebbek még emlékezhetnek, hogy a CocaCola is az amaerikai imperializmus mételye volt egy időben

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 11. Felidézte, a Velencei Bizottság Martonyi János külügyminiszter felkérésére érkezett Magyarországra, hogy megvizsgálja a parlamentben március 11-én elfogadott negyedik alkotmánymódosítást.
  A Fidesz ezt visszamenőlegesen alkalmazza még pediglen az alább i bizonyítékot találtam rá::

  Horváth István egy szeptemberi poszt miatt jelentette fel a bejegyzés íróját, és annak egyik kommentelőjét, mondván, a becsülete csorbítására alkalmas közleményt és fényképet tettek közzé, amely számára sértő, és jelentős érdeksérelmet okoz. (A Btk. 179., rágalmazásról szóló paragrafusához fűzött jogalkotói értelmezés szerint: “nem alapoz meg rágalmazást, ha az elkövető a sértettet tolvajnak, vagy hazaárulónak nevezi. Egyrészt, a bírálat, a kritika, a véleménynyilvánítás ténybeli valóságtartalma nem esik a tényállítás, híresztelés, vagy a tényre közvetlenül utaló kifejezés használatának a fogalma alá. Másrészt, az Alkotmánybíróság szerint a Btk. 179. paragrafusának alkalmazásánál a becsület csorbítására alkalmas tényközlés csak akkor büntethető, ha a becsület csorbítására alkalmas tény lényegét tekintve valótlan. Márpedig ingatlanadó van Szekszárdon.)
  Most akkor ez ,hogy van ? Magyarországon hoznak holnap egy törvényt,hogy nem szabad sétálni az utcán és sorra lecsukják azokat akik tavaly sétáltak…és Barosso ezt úgy tudjuk itt kin,hogy nem kritizálta…egyetértett vele.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 12. Ateista /2013. április 14. 13:29/, az egyházak, főleg a róm.katolikus egyház áldozatairól (inkvizíció) azért nem beszélnek, azért nem is fognak beszélni, mert most kereszténynek nevezett kurzus van uralmon. Nem illik a képbe, hogy felemlegessék a gályarabságra elhurcolt protestáns prédikátorokat, az inkvizíció által megkínzottakat és máglyán elégetteteket, akik bűne csupán annyi volt, hogy nem pápával, papokkal, nem az egyházi tanokkal egyezően látták a világot. Egy ország vezetése, amely erőlteti, hogy mindenki keresztény legyen, nem fog ezekről az áldozatokról, ezekről a bűnökről beszélni.
  Igaz, hogy ez a kurzus nem keresztény, hanem fasiszta, de kereszténynek nevezi magát, becsapva ezzel mindazokat, akik nem gondolkodnak el azon, amivel naponta szembesülnek, akik nem néznek a folyamatok mélyére.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 13. Nem szeretném megosztani Orbán ellenzékét, de azért fel kell hívnom az AN figyelmét arra, hogy a 168 óra fórumával való példálódzás nem a legszerencsésebb.

  A 168óra fóruma ugyanis mielőtt e fenti szöveget betette volna honlapjára KIADTA A PAPCSÁKOT BÍRÁLÓ FÓRUMOZÓJA ADATAIT A RENDŐRSÉGNEK!

  [Tölgyes] nick volt a szenvedő alany, hivatkozá a 590148 számú hozzászólás a „Kedves moderátor, ehhez mit szólsz” c. topikban.
  forum.168ora.hu/viewtopic.php?f=13&t=242&p=590148#p590148

  A tényszerűséghez hozzátartozik, hogy a nyomtatott lap és a fórum között óriási a különbség. A nyomtatott lap valóban liberális, viszont a fórumon nagyon komoly cenzúra, igazságtalan és aljas manipuláció folyik.

  Nem akarok egy-egy kitiltást felhánytorgatni, mert EGY kitiltás megítélése igen bonyolult. Nézzétek inkább azt, hogy melyik ninck mikor lépett be. Ez fel van tüntetve a hozzászólásoknál. Felhívnám a figyelmet arra, hogy az öt év előtti, előző fórumprogramból átemelt „nyitó” nickállomány tagjai írják a fórumot. Bár azóta 14000 (tizennégyezer!) regisztráció történt, gyakorlatilag új nickek nincsenek!!! EGY moderáláson lehet vitatkozni, de TIZENNÉGYEZER nick elmaradás már csak rendszeres és igazságtalan cenzúrával magyarázható.

  Ahogy a 168óra fórumáról sem kell első szóra elhinni, hogy a liberalizmus fellegvára, úgy az én szavamat se kell elhinni. KI LEHET PRÓBÁLNI, HOGY IGAZAT ÍROK-E!

  Próbáljatok beregisztrálni a 168 óra fórumára. Amerikai IP címpről elég nehéz lesz, mert az admin majd minden indoklás nélkül „el fog feledkezni” a nicketek aktiválásáról, de legalább ízelítőt kapntok a 168óra fórum liberalizmusából. Ha mégis sikerülne a regisztráció, akkor próbáljatok egy kritikus hozzászólást fűzni Rózsa Misi nick valmelyik kommentjéhez. Hagsúlyozom, hogy kritikus, de a forumszabályokat és a netikettet maximálisan betartó hozzászólást. Meg fogtok lepődni, hogy milyen hamar repültök a fórumról.

  Rózsa Misi ugyanis a 168óra fórum moderátora (de legalábbis az egyik moderátora) aki inkább teljhatalmú és igazságtalan cenzor, aki indoklás és nyom nélkül irt ki minden új nicket.

  Igen, arról a Rózsa Misiről van szó, aki az AN-et is felhasznáta, hogy gyűjtést rendezzen bírósági büntetése kifizetésére. Csupán annyit felejtett el közölni veletek, hogy az ítélet nem jogerős még, valamit, hogy a büntetést nem azért kapta, mert egy politikai ellenfelét lenácizta, hanem azért mert olyan büncselekménnyel RÁGALMAZTA meg, amit nem tudott biztonyítani.

  Nem sértődök meg, ha nem közlitek ezt a kommentet, nekem elég ha Bartus Laci elolvassa. Lehet, hogy nem használ az ellenzék ügyének a 168óra fórumának leleplezése, és nem is várom ezt tőletek, de szerintem attól mindenképpen tartózkodnotok kellene, hogy a 168órát „jó példaként” állítsátok a többi fórum elé, és hogy Rózsa Misit támogassátok.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
 14. Azt nem lehet megosztani ami nincs.Láttad,hallottad Mesterházy, és más ellenzékiek szavát is a fórumok védelmébe ? Ők úgy vannak intézze el a mostani párt és majd nekik is jó lesz.
  Soha nem ejti ki az ellenzék a száján,hogy azon törvényeket viszavon majd aminek megléte az ő hatalmukat is beágyazza.Én nem akarok megosztó lenni de az ellenzék egy nagy nulla.Több magyar lapon olvastam,hogy ezek együtt brancsoznak…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 15. Hucklbery Finn 2013. április 14. vasárnap 20:01 ,
  Valóban nincs új regisztráció talán. Anno simán megjött a visszaigazolás, de nick azóta sem került élesítésre a 168óra forumán. A cikkekhez tehát csak FB-accounttal lehet hozzászólni. Ami ugyebár zömében könnyen visszaazonosítható.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 16. Most eppen itt vagyok Magyarorszagon, hat elszomorito az emberek 70% anak elete a Magyar televizio allami csatornai eszoszto musorai igazan hatasosak (regen hallottam ennyi baromsagot)
  Orbanek etetik az agyhalott tomeget . Sajnos szinte 100% hogy jovore ujravalasszak oket.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 17. kedves Hód Úr, én meg azt mondom, az emberek nagy tömege tartózkodik a királyi tévé csatorna-töltelék műsorától és a tömeg a legkevésbé sem agyhalott.
  És, ha az újraválasztás esetleg bekövetkezne, tessenek gyanakodni választási csalásra agyhalott tömegezés helyett.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 18. Hucklbery Finn: konkrétan nem tudom, mennyi igaz abból, amit írtál a 168 óra fórumáról. Azt viszont tudom, hogy általánosságban igaz a magyar fórumokra.
  .
  18 év masszív fórumozása alapján ki merem jelenteni, hogy szinte minden magyarországi fórumra ráül egy-egy agyatlan, diktatorikus moderátor, hogy a cezalomániáját kiélje. Legye az az index, nol, vagy – a leírásod alapján – a 168óra.
  .
  Ami igazán súlyos, hogy ez nem csak a politikai fórumokra igaz. A port.hu filmfórumáról indoklás és válasz nélkül törlik az összes szabályt betartó, kulturáltan megírt, de alternatív filmkritikát. (Nem, nem csak az enyémeket.)
  .
  A nagyobb játékos oldalak fórumain is jellemző ez a jelenség. Láttam már ilyen háborúkat.
  .
  Nyilván a moderálás kedvező és csábító környezet az ilyen vágyak kiélésére, de más országok fórumain lényegesen kevésbé gyakran és kevésbé súlyosan láttam ezt.
  .
  Ez a nép tényleg diktátorokra vágyik, és diktatúrában érzi a lételemét.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 19. Huckleberry: Rózsa Misi volt az, aki a facebookon fennen hirdette, hogy utálja Gyurcsányt és ezért csakazértis a fideszre szavazott, nehogy az mszp megnyerje a választást.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 20. eva

  Abban teljesen egyetértek ,hogy az ellenzék egy nagy nulla. Sőt,szerintem
  inkább minusz. Azzal viszont nem értek egyet ,hogy együtt brancsolnak
  1. A fidesz miért is osztozna velük bármiben is???
  2. Ezek ingyen ilyen hülyék ill. bénák.
  Az meg ,hogy a nép diktátorra vágyik,meg odavan orbánért meg a fideszért ,egyszerűen nem igaz. Itt ezen a fórumon is agybajt kapok ,amikor néhány komment társ úgy el van ájulva ettől a tehetségtelen ,gátlástalan egyébként teljesen jelentéktelen neandervölgyi hordától. Todod mi ez az egész???
  A totális blöff és a patyomkin falu keveréke , Houdinivel megfűszerezve..
  Az lenne a minimum ,hogy először is mondjuk ki,hogy a király meztelen.!!
  Mert az ,mi az hogy,nagyon is.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 21. Barry1: Kókáról például biztosan tudom, hogy a mai napig hordja külföldre az állami pénzt.
  .
  Felső szinten nyilván megtört az együttműködés. Erre (a fenti kijelentésemmel ellentétben) nem látok rá, csak sejtem. A fanatikus fideszesek szintén nem adnak másnak levest.
  .
  De abban is biztos vagyok, hogy önkormányzati szinten, ahol nem a legfanatikusabbak ülnek halotti tort az ország felett, ugyanúgy megy a közös mutyi. Régi “barátságok” ezek.
  .
  A Hunvald-ügy főkolompos fideszese is külföldön bújkál. Van ezeknek még miért összetartani.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 22. Maeldron

  Azt egy pillanatig se gondolom ,hogy nincs összefonódás, korrupció
  ( jol látod,hogy főleg helyi ,önkormányzati szinten) Biztos van olyan is ,hogy a fideszes stikában risztel a korábbi szoci biznisz társsal, akár a saját pénzéből is ,okosan gondolva arra ,hogy ma én ,holnap te.Felső és párt szinten biztos hogy nem osztozkodnak.Ezek mindent lenyelnek. Felrugták a 20 éve fennálló szokásjogot., getlemen agreementet, mindent.
  A Kóka meg ilyenek pedig, mindig is voltak és lesznek is a világon mindenütt.
  Ez szinte ” természetes” ha tetszik ha nem.. Birom mikor egyesek korrupció nélküli ,talpig becsületes, kizárólag a népért gürcölő politikusokat vizionálnak Azután alig birják kirángatni a kezüket a biliből.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 23. Olyan belügyminiszter mellet aki maga is az alvilág feje(csak nem akarjuk észrevenni)vissza fog térni a sokak által jól ismert AVH,KGB,csak valamilyen más névvel!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 24. A nyugat azzal segíthetne a legtöbbet, ha telepítene néhány proxy-szervert a kommentelők anonimitásának megőrzése érdekében. Az algoritmusok ismertek, (HideIP, Tor, Spotflux, stb)
  Csak annyi kéne, hogy a kommentelők fel legyenek világosítva, és a proxykra irányítva, a proxik, meg rendelkezzenek elég gyorsasággal, kapacitással.

  NINCSEN SZÓLÁSSZABADSÁG HA A SZÓLÓT RETORZIÓ FENYEGETI.
  Csak az anonimitás biztosíthatja a szólásszabadságot.
  (Ahogy a szavazás is csak akkor szabad, ha névtelen, ha a fülke magányában zajlik.)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 25. ki az a lázár?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 26. Deja vu-m van. Emlékszik még valaki Ordacsehire, és az avatásra száguldó közlekedési miniszterre? Az is orbán kormány volt… Ott egy fiatal pár halt meg.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Lázár János is holokauszttagadó 2014. február 6. csütörtök | Bartus László

Farkas Flórián tud írni 2013. október 16. szerda

Lázár antiszemita nyilatkozatot tett 2013. szeptember 13. péntek | Bartus László

Ürügy a kuruc.info az internetes cenzúrára 2013. május 13. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos