Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lázár tahósága és az internet szabadsága 2013. április 13. szombat 14:47 | AN

 • Hozzászólások(77)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Lázár tahósága és az internet szabadsága

Budapest – Az Orbán-rezsim a véleménynyilvánítás szabadságát az interneten is korlátozni akarja, és már a névtelen hozzászólások után nyomoz. Nem tűrnek kritikát és ellentmondást, el akarnak némítani mindenkit, megfélemlítik azokat is, akik a szabad internetes térben névtelenül fejtik ki véleményüket. A névtelenség éppen azt a célt szolgálja, hogy a hozzászóló elrejtse azonosságát. De a Fidesz pribékek az intim szférába is betörnek, a hálószobákban is kutatnak. Ha nem lehet az interneten névtelenül véleményt nyilvánítani, mikor kell attól tartani, hogy már suttogni sem szabad olyasmit, ami a nagyhatalmú és gazdag Lázár Jánosnak nem tetszik? Mert Papcsák után a másik mucsai paraszt is kikérte magának, hogy valakinek véleménye lehessen róla.

Az ügy előzménye Lázár János halálos kimenetelű balesete volt, mert ő polgármestersége nem volt képes egy órával előbb felkelni, hogy időben felérjen Budapestre, hogy a gazdája talpát nyalhassa, és ezért a közúton elgázoltak és megöltek egy embert. Lázárnak jobb helyeken börtönben lenne a helye, még akkor is, ha nem ő vezetett, mert egy állami autóban ő határozza meg, hogy mit tehet a sofőr és mit nem. Köteles utasítani, hogy tartsa be a sebességet és a közlekedési szabályokat. Nem lehet kizárni, hogy itt éppen ellenkező utasítás hangzott el. Aki betartja a szabályokat, a féktávolságot, az akkor sem rohan bele egy autóba úgy, hogy abban meghaljanak, ha a másik autó valamilyen váratlan szabálytalanságot tesz.

A balesetről a szóló hír megjelent Délmagyarország című lapban, és abban az egyik alattvaló merészelte kifejteni a véleményét. Ennek lényege az volt, hogy az illető szívesebben látta volna, ha nem a hétköznapi közlekedő, hanem Lázár uraság marad holtan a baleset után. A hozzászólás így hangzott: „Lázárt sem érdekli senki és semmi, engem sem érdekel Lázár. Nem hiába használt lézerblokkolót, és nyomták a közpénzt abba, hogy minél biztonságosabb autó védje a seggét, mert tudta, hogy állat módjára közlekedik. És igenis sajnálom, hogy nem ő maradt ott.”

Akinek esze van, az értheti, hogy a hozzászóló Lázárral, emberi stílusával és vezetési stílusával szembeni lesújtó véleményét fogalmazta meg, nem Lázár halálát kívánja. De a hozzászólásából kiderül, hogy a balesetért és a másik ember haláláért Lázárt tartja felelősnek, akiről azt gondolja, hogy az arroganciáját a közlekedésben is érvényesíti, akinek nincs olyan drága és biztonságos állami kocsi a feneke alatt, az annyit is ér. Ezt fejezi ki a komment, és azt akarja mondani, hogy inkább annak kellett volna meghalnia, aki szerinte a balesetet (legalábbis annak halálos kimenetelét) okozta. Sajnálja azt az egyszerű embert, akit az állami autó felnyársalt. A komment a gőg ellen szól. Nem kellemes formában, de semmi törvénybe ütközőt nem tartalmaz. Nem azt mondta, hogy öljék meg Lázár Jánost, akiről gondolhatja azt, hogy egyébként sem méltó a golyóra. Gondolhatja, írhatja, vélheti. Aki úgy megveti az embereket, mint az őstahó Lázár, azt az emberek is megvetik.

Lázár a hozzászólást sérelmezve a Délmagyarország kiadója ellen pert indított, amit a kiadó áthárít az ismeretlen kommentelőre. A kiadó nem felel a vélemények tartalmáért, és nem köteles tárolni a hozzászólók adatait sem. De a kiadó mégis kiadta az adatokat, mert nem mert szembeszállni Lázár nagyságos úr őállamtitkárságával, hogy elhajtotta volna oda, ahova való. A világháló szabályai mások, demokratizmusának és szabadságának egyik legfontosabb jellemzője a nemkívánatos beazonosíthatóság elkerülése, a választott nicknevek alapján a névtelenség biztosítása, éppen a Lázár-féle vadbarmok miatt. De nem a magyar jog szerint.

A kiadó ahelyett, hogy a sajtószabadságot, a vélemény szabadságát védelmezné, hárít, sajátos módon másra – szerkesztésben járatlan hozzászólóra – hárítja a felelősséget. Vita és adott esetben peres eljárás esetén a kiadó mossa kezeit. Nem áll ki a véleményközlés és a szólásszabadság mellett. A kommmentek nem szerkesztett tartalmak, a kiadók anyagi bázisa és a szerkesztőségek kapacitása nem teszi lehetővé a folyamatos moderálást, ám ez kötelességük lenne. Ha ezt nem teszik meg, azt nem háríthatják át a kommentelőre. A felületen megjelenő szövegekért a médium felel. De ennél fontosabb lenne az adatvédelem, az anonimitás biztosítása, a netikett. A hozzászóló felelőssége nem azonos a szerkesztett tartalommal szembeni felelősséggel. Az internetes fórum egy agóra, ahol megszólal a nép. Ugyanazt a funkciót tölti be, mint egy beszélgetés a buszmegállóban. Lázár bepereli azokat is, akik a piacon szidják az anyját?

De a kiadónak minimum kötelessége tájékoztatni az olvasóit arról, hogy milyen szabályokat kötelesek betartani, s a magyar szabályozás szerint a kiadó köteles kiadni a névtelen hozzászóló adatait is. Csakhogy demokratikus országokban ez olyan esetekben igaz, ha valaki terrorcselekményre készül, pedofíliát követ el, bűncselekmény elkövetését tervezi vagy arra buzdít, szövege arra enged következtetni hogy másokat veszélyeztet, vagy el is követett valamilyen bűncselekményt. Nem arra az esetre, amikor egy felfuvalkodott, senkiházi politikus nem tűri a személyével szembeni kritikát vagy közutálatot.

A 168 Óra nagyon korrekt módon így tesz eleget ennek a kötelezettségének:  

FELHÍVÁS FELHASZNÁLÓINKHOZ

Kedves Felhasználóink!

Kérjük, hogy az általunk közölt cikkekhez fűződő megjegyzéseiket, észrevételeiket, véleményüket a következő, mindenkire kötelező jogszabályi rendelkezések figyelembevételével tegyék közzé honlapunkon:

A sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvény 4.§ (3) bekezdése szerint a sajtószabadság gyakorlása nem valósíthat meg bűncselekményt vagy bűncselekmény elkövetésére való felhívást, nem sértheti a közerkölcsöt, valamint nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével.

A büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény („a Be.”) 71.§ szakasza rögzíti az ott felsorolt szervezetek – közöttük a gazdálkodó szervezetek – adatközlési kötelezettségét a nyomozóhatóságok megkeresése alapján arra az esetre, ha a megkeresés személyes adatot érint. A Be. ezen rendelkezése alapján Kiadónk köteles a nyomozóhatóságoknak megadni azokat az adatokat, amelyek vonatkozásában hozzánk megkeresés érkezik, és amelyek rendelkezésünkre állnak.”

A Lázár Jánosról szóló komment – az idézett felhasználói felhívás figyelembevételével –, legfeljebb határeset. Nem szólít fel bűncselekmény elkövetésére, nem sért közerkölcsöt, és Lázár János személyiségi jogait sem sérti. Legfeljebb nem ízléses. A személyes – akár lesújtó – vélemény közreadása nem bűncselekmény. Az ilyen vélemények arra valók, hogy az érintett szembesüljön a külvilág ítéletével, még akkor is, ha az egyszerű polgár azt nem túl ízlésesen fejezi ki. Az internetes hozzászólók adatainak kiadása és a velük szembeni retorzió korlátozhatja a véleménynyilvánítás szabadságát, és megfélemlítheti az internetes közösségi portálok, és a lapok fórumozó közönségét.

A sajtószerv feladata, hogy segítse a rendőrség, a nyomozóhatóság bűnüldöző munkáját, mert közös érdek embertársaink és biztonság védelme. De nem lehet partnere egy arrogáns hatalomnak és politikusnak, hogy az szankcionálhassa a negatív véleményeket, a kritikát, a bírálatot. A kiadónak lehetősége van eldönteni, hogy egy terrorista, bankrabló, potenciális gyilkos vagy pedofil hozzászólásáról van szó, vagy egy közszereplő – mégoly durva – kritikájáról. Ez utóbbi esetben lehetősége van arra, hogy a törvény helytelen értelmezésének ellenálljon. Amely adatok rendelkezésre állnak, azt köteles a kiadó továbbítani – a törvény szerint. Ami nem áll rendelkezésre, az nem képezheti peres út esetén sem vita tárgyát. Ami nincs, az nincs.

Az Amerikai Népszava a fentiek értelmében tájékoztatja olvasóit, hogy ha az amerikai hatóságok terrorizmusra, konkrét vagyoni vagy életellenes bűncselekmény elkövetésére, arra való buzdításra utaló hozzászólást találnak (amelyek egyébként tiltottak az Amerikai Népszavában, és ha ilyet találunk, azokat moderáljuk is), akkor a nyomozóhatóság munkáját segítjük, hogy az emberek szabadságát, biztonságát és vagyonát megvédje. Más esetben az amerikai hatóságok semmiféle sértő tartalom miatt nem engednek, és nem kérnek hozzáférést a névtelen hozzászólók adataihoz. Itt elképzelhetetlen, hogy egy politikus egy negatív vélemény miatt Lázárhoz hasonlóan fellépjen, és bárki adatait kiszolgáltassák neki.

Az Amerikai Népszava nem tartozik a magyar törvények hatálya alá. Magyar nyomozóhatóságnak, bármilyen állami szervnek nincs joga az Amerikai Népszavától bármilyen tájékoztatást kérni, és az Amerikai Népszava egyetlen magyar állami szervnek sem áll a rendelkezésére, mert ez egy amerikai újság, csupán magyar nyelven íródik. Az amerikai törvények vonatkoznak rá. Ezért az Amerikai Népszava hozzászólói biztonságban vannak, a véleményüket – a fenti megszorításokkal, és az alapszabályban meghatározott kereteken belül, szabadon kifejthetik. A magyar állam és a magyar politikusok részéről semmiféle retorzióra nem kell számítaniuk, mert az adataikat magyar hatóságoknak soha nem adjuk ki. Ha a magyar állam bármely szerve illegális módon próbálna ezekhez hozzájutni, akkor az amerikai törvényeket sérti. Eljárása azzal azonos, mintha a New York Times adatbázisában szereplő információkhoz próbálna hozzájutni. Technikailag ezt az amerikai szolgáltatók biztonságosan védik.

 

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (60 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +107 ( 109 szavazatból)
Lázár tahósága és az internet szabadsága, 4.9 out of 5 based on 60 ratings

Címkék:, , ,

 • Hozzászólások(77)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

77 Reader’s Comments

 1. Haladunk, haladunk!
  Lassan ott tartunk, hogy a gondolat szabadságra is vigyázni kell, mert a gondolatrendőrség megalakul Széles Gábor legújabb kutatásai alapján.
  Oszt jaj annak, ki gondolkodni mer!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +43 (45 szavazatból)
 2. Mondja még valaki, hogy ebben az országban nem “a fortélyos félelem igazgat”! A Délmagyarország kiadója szerintem helytelenül járt el a kommentelő adatainak kiadásával, mert bár a hozzászólás nem éppen szívélyes viszonyról árulkodik Lázár Jánossal szemben, de nincs a Btk.ban olyan paragrafus amelyet kimerítene. Nem követett el semmilyen bűncselekményt, de még csak előkészületet sem tett rá. Egyszerűen egy, az érzelmeit kifejező óhajt fogalmazott meg.
  Fel nem foghatom ebben mit találhatnak elmarasztalni valót?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +45 (45 szavazatból)
 3. Tiszta É. Korea leszünk! Kötelező lesz nevetni, tapsolni, avagy sírni, ha valamelyik majom úgy gondolja?
  Lázárnak a népet kellene szolgálnia, nem Orbánt, a néppel szemben kellene alázatot mutatnia, nem Orbánnal!
  Amíg nem ezt teszi, hanem puffog a saját maga nagyszerűségén, addig ne várjon senkitől jóindulatot.
  Gyerekkoromban a felnőttek csak nagyon halkan, becsukott ajtó mögött mertek beszélni a politikáról a családban, és a barátokkal.
  Lázár meg felejtse el, hogy vissza hozza azokat az időket! Mit képzelnek ezek magukról?
  Mindenkinek van véleménye és kinek milyen, azt tudomásul kell még Lázárnak is vennie!Hogy nem egy szerethető ember? Tegyen róla!
  Én meg őrá teszek nagy ívben!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +54 (54 szavazatból)
 4. Janó, (Lázár) arra gondoltam, hogy legközelebbi női felmenődet megdughatnád.
  Csak gondoltam rá.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +35 (37 szavazatból)
 5. Jó cikk.Ez a hódmezővásárhelyi gyökér a versenyszférában egy jobb cégnél
  pottás sem lehetne./elnézést a portásktól/,irhattam volna őrkutyát is.Orbánia
  ilyen tufákra épül.Orwell-1984.ki gondolta volna,holy a regény megvalósul?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +42 (42 szavazatból)
 6. Inkább az általa eltékozolt közpénzeket keresné amiről oly mélyen hallgat !!!
  Arról mit is ír a BTK ha valaki a rá bízott pénzt hűtlenül kezeli és avval mint sajátjával rendelkezik és nem tud elszámolni vele ??? Mennyit is ér az ilyen ” fülkeforradalmár “??? Embernek nem merem nevezni, mert az a társadalom megcsúfolása lenne.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +33 (35 szavazatból)
 7. Ugyan mit várhatnánk el azoktól, akiknek pártja a Kínai Kommunista Párttal
  valamiféle pártközi baráti együttműködést kötött?
  Már érezzük Orwell politikai Verne Gyulai gondolatainak valóságát.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +19 (21 szavazatból)
 8. Szerintem ki mennyire tisztességes, aannyit is ér! Pénzhez, és hatalomhoz a leggonoszabb bűnözők is hozzájuthatnak. Ebbe a csoportba tartozik ez a sehonnai is.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +30 (32 szavazatból)
 9. Lázár elvtárs!
  Hogy is volt azzal a közpénzből vásárolt, közpénzből üzemeltetett AUDI-ra ugyancsak közpénzekből felszerelt lézerblokkolóval?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +32 (34 szavazatból)
 10. A fényképek, féknyomok mintha mast igazolnának,mint a nyozás végeredménye.
  Remélem egyszer kiderül az igaszság is!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +26 (28 szavazatból)
 11. bruckenbacker kapitány

  Fürtös 1954
  2013. április 13. szombat
  16:14

  teljesen igazad van ezt jobban nehéz kifejezni, lerni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 12. Rákosi elvtársat is éltení, tapsolni kellett ” ÉLJEN RÁKOSI MÁTYÁS” de mit lázadunk, az alattvalóknak osztályrészről ez jutott, a hallgatás, és a közmunka. Lehet, hogy aTEK egyszer bennünket a számító gép elől visz el, ezektől minden ki telik, ha kell ÖKÖLLEL KÉNYSZERÍTIK ki a tiszteletet.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +21 (23 szavazatból)
 13. bruckenbacker kapitány

  Kikérem a hozzászólást az ŐRKUTYÁK nevében(is):)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (14 szavazatból)
 14. Sok jó ember van, de ez a Lázár, kis helyen is elfér!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (16 szavazatból)
 15. bruckenbacker kapitány

  Érdemes ezt megismételni hozzászólásban is, mert sok embert mélyen megnyugtat (akik nem mélymagyar métellyel mámorosak)azokat is akik kapkodva esetleg a hosszabb cikkek végét nem olvasták/olvassák el.

  Az Amerikai Népszava nem tartozik a magyar törvények hatálya alá. Magyar nyomozóhatóságnak, bármilyen állami szervnek nincs joga az Amerikai Népszavától bármilyen tájékoztatást kérni, és az Amerikai Népszava egyetlen magyar állami szervnek sem áll a rendelkezésére, mert ez egy amerikai újság, csupán magyar nyelven íródik. Az amerikai törvények vonatkoznak rá. Ezért az Amerikai Népszava hozzászólói biztonságban vannak, a véleményüket – a fenti megszorításokkal, és az alapszabályban meghatározott kereteken belül, szabadon kifejthetik. A magyar állam és a magyar politikusok részéről semmiféle retorzióra nem kell számítaniuk, mert az adataikat magyar hatóságoknak soha nem adjuk ki. Ha a magyar állam bármely szerve illegális módon próbálna ezekhez hozzájutni, akkor az amerikai törvényeket sérti. Eljárása azzal azonos, mintha a New York Times adatbázisában szereplő információkhoz próbálna hozzájutni. Technikailag ezt az amerikai szolgáltatók biztonságosan védik.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +17 (19 szavazatból)
 16. Tisztelt Hölgyeim, Uraim!
  Valami itt még van emögött.
  Lázár kijelenti, hogy ő csak a delmagyar pont hu-t jelentette fel, a hozzászólókat nem. Az ügyészség vezetője kerek perec kijelentette, hogy igen, Lázár jelentette fel, ismeretlen tetteseket, melynek alapján – a Délmagyar jóvóltából kiadott IP számok, az internet szolgáltatók adatai alapján – eljárást kezdeményeztek az internet előfizetői ellen, mint hozzászólók ellen. És az ügyben a fenti cikk hozzászólója előtt már hat személyt is kihallgattak.
  Nos… a becsületsértés bűncselekménye magánindítványra üldözendő, azaz a becsületében sértett személynek kell kifejezetten kérni az elkövető felelősségre vonását. Ha az elkövető nem ismert az eljárás megindításakor, és felderítik, akkor az elkövető nevét közölni kell a feljelentővel, miszerint Gipsz Jakab, meg Bikás Jóska az elkövető, fenntartja-e magánindítványát. Mert ugye, lehetséges, hogy rokon az illető, így attól elállhat a feljelentő.
  A fentiek alapján Lázár szemtől szembe hülyének nézte az embereket, és hazudott egy orbitálisat.
  Ugyanis aki nem jártas ezen dolgokban, az úgy veszi, hogy ez az áldott jó ember nem is akart büntetést, de az a csúnya hatóság mégis eljár a kommentelőkkel szemben, így jobb lesz kussba lenni, és pofát befogni, mert jön a büntetés.
  Lázár ráverte a balhét az ügyészségre.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +19 (23 szavazatból)
 17. Lázár úr, parafrázissal felelek, de bizonyára nem lesz ismerős: Aki így próbálja elhallgattatni az igazság szavát, “az annyit is ér”!
  (Végtére, ha ártatlan lenne az ügyben, bizonyítékkal, érveléssel, lezser fölénnyel mutatta volna ki, hogy a kommentelő nem tud mindent, hogy az újság valótlanságokat állít…de nem. Milyen alaknak tartsuk önt, Lázár úr? Olyannak, amilyennek már eddig is ismertük – az sem hízelgő…)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +26 (28 szavazatból)
 18. Én márpedig, akár a bíróság előtt is vállalva mondanám a képébe, ha lenne mersze egy efféle tárgyaláson személyesen részt venni, hogy könnyebb szívvel olvastam volna az Ő halálhírét ebben a balesetben, mint más ártatlan emberét!

  Persze nem kívánom a halálát, azt semmiképpen nem idézném elő és nem is segíteném! Ezeket a dolgokat magasabb helyen rendelik el!

  Szalai Annamária és ténykedése se volt a szívünk csücske és ma már nem kell számolnunk vele, mégpedig úgy hogy földi halandó ezért semmit nem tett!
  Természetesen én tőlem még igenis élhetett volna tisztes öregkort!
  Lázárnak is és a hozzá hasonló lelkületű embereknek is sokkal közelebb van az elszámoltatásuk ideje, mint azt ők gondolnák!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +22 (24 szavazatból)
 19. Életem során megtapasztaltam az ilyen alakok akkor sértődnek meg,ha saját maguk is úgy érzik igazat mondanak róluk.Egy művelt intelligens ember nem foglalkozik azzal,hogy valaki rosszindulatú megjegyzést tesz rá,mert tisztában van azzal,hogy sokan tisztelik.Az ilyen senkiháziak azt gondolják,hogy bírósági ítéllettel szerezhetnek megbecsülést,nincsenek tisztában azzal,hogy azt példamutató,tisztességes életmóddal lehet elérni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +32 (34 szavazatból)
 20. Hírek szerint a kimenő emailokat megyénként figyelik elképzelhető ez ??

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (8 szavazatból)
 21. Valóban itthon folyamatosan téma a kommentelők megfélelmítése, és bár a véleményemet sosem rejtettem véka alá, annak azért örülök, hogy az AN-tábora védett a magyar újhatóságokkal szemben.
  Mint ahogy a svájci bankszámla tulajdonosok is védettek…
  Szóval, fityiszt neked lézerjani!!!
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +20 (20 szavazatból)
 22. tehát nem elképzelhető amit otthon beszélnek,hogy a államv..hat ellenőrzi mindenki emailját ?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (6 szavazatból)
 23. Kéretik nem rágalmazni a KKP-t. A Kinai Kommunista Párt a fideSSel semmiféle poitikai kapcsolatban nincs! A KKP nem fasiszta párt. Ők azt állítják magukról hogy kommunisták. Ebben én azért kételkedem. Mint ahogy akommunizmus úgynevezett rémtetteiben is. Hülye magyarok? Senki sem olvasott közületek Marxot? Az hogy magyarországon a felsőoktatás a béka segge alatt jár, többek között annak is következménye, hogy egyetlen magyar egyetemen sincs marxista tanszék. De a hozzám hasonló vén hülyék közül mindenki csak a cucialista demagógiát tanulta? Mert közhasználatra azt adták ki. De úgy emlékszem kiadták a Marx összest is. Vagy csak a válogatottat? Ebben már nem vagyok biztos.Én azért büszke vagyok arra, hogy ha nem is mindent, de sokat olvastam Marxtól, ezért tudom, hogy ami nincs annak nem lehetnek bűntettei. Úgy vélem ilyen sötét sarka nem igen van a világnak még egy, mint Magyarország. Itt annyian beszélnek a bukott kommunista rendszerről, meg a bűntetteiről, hogy kétség sem fér hozzá: ez az ország a hülyék hazája. Én ezért is vigyázok arra, hogy ne zülljek teljesen magyarrá.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +14 (16 szavazatból)
 24. A fid-SS-es döbrigiek ámokfutása.

  Nem is csoda, ami ma Magyarországon megy… tessék csak nézni. Sok fogatlan elmehibbant

  http://www.noltv.hu/video/4878.html

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
 25. lázár ráadásul annyira pofátlan, hogy azokkal akarja “megfizettetni” az okozott gyilkosságot, akik ki merészelik mondani az igazat.

  Aki olyannak született mint lázár, annak akármennyije is van az kb. annyit ér mint annak a zacskónak a tartalma amit kutyasétáltatás során beleteszünk.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +14 (14 szavazatból)
 26. A Dél-magyar már régen kormány lap.Most jelenleg mosni próbálja kezeit, pedig ő aztán moderálta a beírásokat. Valójában nekem ír valaki egy mocskos levelet OV -ról és én azt megjelentetem akkor nem az író a felelős,hanem a kibocsájtó…ugye egy antiszemita tartalmú könyv kiadója a fő felelős.
  Tény ,hogy ha valamit írunk, egy fórumba ott a moderátor beletud nyúlni, és ha vadászott ürge vagyok akkor azt át is írhatja úgy mintha én írtam volna. Csak akarat kérdése és ártatlan kommentezőt be lehet sározni.
  Én a kommenteket elolvasva nem találtam becsületsértőnek…lehet,hogy nem jó hangsúllyal olvastam, de nem voltak azok. Érdekes,hogy csak a DM kommentezőkre vadásztak de a facebookon olyan vad kívánságok, megalázó mondatok vannak Lázár úrral kapcsolatosan,hogy az ,már szerintem is gyomor forgató normális embernek, azok frankók!! semmi gond velük csak valamiért a semmit mondó szegedi patkányokra vadászik..Ma elterjedt egy kör e-mail,hogy talán meg félemlítés a cél és erre olyan emberek kellenek akik nem tudnak majd a bíróságon konkrétumokat a személyekkel szemben, a faebcookosok pediglen bizonyítani tudják az állításukat,de ez lehet áll hír.
  Valóban az izgató az,hogy Lázár úr jogosan ! a becsületét védi,és ezt tisztelem,de akkor ki hazudik,és ez becsületbeli ügy ám a Magyarnak,ha nem is meri kimondani már !!Az ügyész azt állítja Lázár János tett magán vádas feljelentést, Lázár szóvivője tagadta ezt a tényt? akkor ki tette a feljelentést netán az új államvédelem..?Tény,hogy figyelnek minden lépését a kubi listán szereplő embereknek ..de meddig engedi a világ a szólás szabadság eltiprását egy EU-s országban ?Jelenleg az alaptörvény kimondja,ha én azt mondom önnek titkár úr nincs igaza akkor bizony ezért börtön jár mert becsületébe gázoltak. Rendjén van ez ?
  Szomorú de egyet értek ,hogy a mocskolódást meg kell szüntetni, nem szabad kötelet neki szöveget kiabálni,De a Bajnai-Gyurcsány- együtt 2014 stb vezetőit változatlanul tolvajozhatják- szó szerint, mocskolhatják nincs ügyész aki meg merne ezért nyikkanni. zsidózhatnak, cigányozhatnak azok a politikusok akik embereket jelentenek fel…és őket nem lehet hol feljelenteni:?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +11 (11 szavazatból)
 27. namárnost!
  ez a macskajancsi egymillió nem vagyoni kárra perelte a kommentelőt, mondván, hogy azt a pénzt az elhunyt családjának fogja adni.
  ha esetleg a tökös biróság nem itéli meg a kárigényt, mert nincs semmi jogos alapja, akkor a bunkó lézer mit fog tenni?
  nagyon remélem, saját zsebből fogja odaadni a családnak a megigért pénzt.
  ha esetleg még nem tette volna meg!
  nagyon kiváncsi leszek a történet végére!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (13 szavazatból)
 28. Én ahogyan az otthoni helyzetet ismerem simán nyeri ezt a pert. Gondolj a szocialista korszakra

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 29. De érzékeny lett ez a János. Ennyire félti a kis semennyit sem érő életét.Nem olvas kurucinfót, mert az nem zavarja, ami ott folyik? Az sem zavarja, hogy Gyurcsány Ferencet, Bajnai Gordont, Dávid Ibolyát és sok más embert hogyan ócsároltak?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +18 (18 szavazatból)
 30. Tegnap,mikor felvetettem ezt a témát adminnak, nem csak erre gondoltam. Ha a délmagyarizé kiadta az adatokat és mossa kezeit az egy dolog és őket minősiti, mint ahogy az is ezt a barom lézert, hogy nem nyugszik bele ,hogy már lassan kezdik elfelejteni ezt a borzasztó esetet, hanem ez a talpig tahó addig ügyeskedik mignem az egész ország újra erről beszél. Normális ez az ember ,van ennek bármilyen önkontrollja???,
  De én nem is erről szeretnék beszélni ,hanem arról amikor a Népszava és a 168
  óra kommentelői kaptak”névreszóló” idézést,( papcsák ) ,holott ezekben az esetekben a két újság nem adott ki semmilyen adatot. Na, akkor ezt honnan tudták? Ez nem törvénytelen???

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +17 (17 szavazatból)
 31. bubu64 Bárkit, meg kell ismételnem bárkit aki orbánék útjába kerül, ellenségként kell kezelniük. Erre rengeteg példát fel lehet hozni és a mai kedvencek sincsenek biztonságban bárkit kicinálnak akik szembekerülnek velük. Ezek nem tudnak másként élni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (10 szavazatból)
 32. Lézerjaninak pert indítani az emberi méltóságáért olyan, mint süketnek perelni a koncertszervezőt a hangosításért.
  Más emberi méltóságát lézerjani is lesz*rta, amikor elsikálta(tta) az ügyet. Mert ugye kizárólag két lehetőség van: vagy alkalmatlan volt a sofőrje gépkocsivezetésre, vagy nem az út-, és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett (parancsra). Vagyis minden esetben az ő autójában ült a felelős. De lézerjani számára a felelősségvállalás és a tisztesség teljesen ismertlen szó és tulajdonság. És nem ez volt sem az első, sem az utolsó cselekedete, amiért nem fog felelősséget vállani. Mindenhol kárt csinál, utána meg lelécel. Igazi patkány jellem.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (12 szavazatból)
 33. Ha kimegyünk az országból túristaként valami pacifikált helyre és mondjuk egy város térképe előtt böngésszük a jelmagyarázatot, rögtön tudni fogják, hogy honnan jöttünk. Miért? Mert amikor azt a jelemagyarázatot olvassuk, amikor egy fekete pötty mellett az áll, hogy “Ön itt áll”, akkor behúzzuk ijedten a nyakunkat és azt kérdezzük: “Honnan tudják?”

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (17 szavazatból)
 34. A hazai fórumokon a kommentelők kiléte akkor deríthető ki, ha magyar szolgáltatónál létrehozott email címet használnak, és a hozzászólás megjelenítője hosszabb távon tárolja a kommentelők adatait. Ha csak pár napig őrzik az IP címeket, akkor csak a kommentelő által feltüntetett mailcímet tudják a hivatalos szervek kérésére továbbítani. Külföldi szolgáltató címe – yahoo, gmail, hotmail stb. – és külföldön elhelyezett szerver esetén szinte kizárható a hozzászólók nyomonkövetése. A magyar szolgáltatókat – az email cím regisztrálásakor megadott adatok birtokában – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatásokra vonatkozó törvény – hatósági megkeresés esetén – kötelezi az általuk ismert felhasználói adatok kiszolgáltatására.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (3 szavazatból)
 35. “Netcenzúra Magyarországon: hogyan lehet kikerülni?
  2012. október 25., csütörtök, 12:03
  .
  Nem sikerült – lényegét tekintve így foglalható össze minden olyan, az internetelérés korlátozására vonatkozó próbálkozás, amibe demokratikus berendezkedésű országban kezdtek bele. Magyarországon az új Btk. miatt került elő újra a téma, a tervek szerint nem csak az ítélethozatallal, hanem már a nyomozás során elérhetetlenné tehetnének oldalakat.
  .
  A hatóságok sikeresen léphetnek fel az interneten megjelenő, jogsértő tartalmak ellen, még akkor is, ha például a gyűlöletkeltő tartalmakat külföldi szerveren tárolják – többek között ezt tartalmazza az a Btk.-módosító csomag, amelyet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium dolgozott ki. Szabályoznák továbbá a jogsértő tartalmak végleges blokkolását, illetve bizonyos bűncselekmények esetében (gyerekpornográfia, terrorcselekmény, állam elleni bűncselekmények) lehetővé tennék, hogy már a nyomozás során elérhetetlenné tegyék a tartalmat.
  .
  A tervezet szerint elsősorban a tárhelyszolgáltató lenne a felelős, de ha ez a fél nem tesz semmit – mondjuk azért, mert olyan országban van a székhelye, ahol a magyar jog a közelébe sem férhet -, akkor a bíróság elrendelhetné a hazai netszolgáltatókat, hogy a magyarországi internetezők számára blokkolják a jogsértő oldal elérését.
  .
  Hogyan kerülhető ki a korlátozás?

  A tervezet értelmében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak kell majd létrehoznia egy adatbázist, amelyhez minden internetszolgáltatónak csatlakoznia kell. Az adatbázis ebben az esetben egy feketelistát jelent, olyan címeket, melyeket a szolgáltatónak nem szabad feloldania. Merthogy amikor beírunk böngészőnkbe egy szöveges címet, akkor az a háttérben egy számsorrá, IP-címmé alakul át – ez a DNS-ként (Domain Name System) emlegetett domainnév-rendszer. Ha ezt az átalakulás – például a törvényi előírás miatt – nem hajtódik végre, akkor a felhasználó nem tudja megnézni az adott oldalt.”
  Tovább:
  http://hvg.hu/Tudomany/20121025_netcenzura_kikerulese

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 36. Mindaz, amit Proaktív leír, igaz, csak nem igaz az Amerikai Népszavára, mert az Amerikai Népszava nem abban különbözik, hogy külföldi szerveren működik, hanem külföldi (amerikai) újság. Magyarországnak semmi köze nincs hozzá. Blokkolhatják, mint a kínaiak, de az is kijátszható. BL

  VN:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (12 szavazatból)
 37. „Lázár tahósága és az internet szabadsága
  2013. április 13. szombat 14:47
  .
  „Az Amerikai Népszava nem tartozik a magyar törvények hatálya alá.”
  „…A magyar állam és a magyar politikusok részéről semmiféle retorzióra nem kell számítaniuk, mert az adataikat magyar hatóságoknak soha nem adjuk ki.”
  .
  Hála Istennek! Ez az ok, hogy a demokrácia, a szabadság és az emberi jogok országában vagyunk. Ezért olvassuk rendszeresen az Amerikai Népszavát, a világ magyarságának az egyedüli őszinte, megbízható hírforrását!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (16 szavazatból)
 38. Lázár: bevezetés a felségsértésbe.
  .
  Egyéni törvényjavaslat a Tákolmány ötödik módosításához.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
 39. Magyarország sajnos megérdemli sorsát,mindig is idióták (elnézést az idiótáktól)vezették az országot, minden vezetönk harcolt ,le akart győzni valakiket és közben szép lassan elvesztettünk mindent, valaki mondjon valamit,amit megnyertünk.Ha tudnák rovásírásúl akkor úgy irnám le hogy már hátrafelé nyilazásban sem vagyunk sehol.Egyedül a páva táncban vagyunk élenjárók,de az megint nem vezet sehová,csak az ország tönkretételében!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 40. admin
  Amit tippként leírtam, nem az AN-re és az itt kommentelőkre vonatkozott, hanem a hazai internetes szolgáltatókra és a hazai üzemeletésû portálokra. A félreértések elkerülése végett pontosítom az elejét:
  .
  A hazai portálok fórumain a hozzászólók akkor beazonosíthatók, ha magyar szolgáltatónál létrehozott email címet használnak, és a hozzászólás megjelenítője hosszabb távon tárolja a kommentelők adatait.
  Folytatása: fent

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 41. Egy igazi vezető,még ha fideszes is úgy fogadja a kritikákat hogy önvizsgálatot tart akkor is ha kritika esetleg sértő a számára és nem pereskedik ,ez amit a jankó és társai(papcsák stb.)müvelnek az igazán a semmirekellő emberek viselkedése!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (9 szavazatból)
 42. Nem vagyok biztos benne de IP cim alapján bárkit azonosithatnak?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 43. Természetesen egyetértek azzal, hogy nem szabad a cikkben említett törvénybe ütköző hozzászólásokat megírni vagy bennhagyni, de ideges és ijedős Lázár úrnak üzenem, hogy túlzott az internettől és a hozzászólásoktól való rettegése, mert ezek a vélemények semmilyen veszélyt nem jelentenek személyes biztonságára nézve,mint ahogy nem remélheti, hogy ezek eltüntetése és a hozzászólást írók bebörtönzése akár egy jottányit is növelheti személyes biztonságát. A kommentelők nem tesznek semmit rosszat csak kommentelnek, aki meg valós veszélyt jelent számára azt nem fogja észrevenni, mert azok nem szokták előre közölni a netten ha valami rossz dologra készülnek.
  .

  Lázár személyi biztonságát maga Lázár veszélyezteti a leginkább azzal amit tesz az emberekkel és az országgal. Legbiztonságosabb a számára az lenne, ha betiltaná önmagát.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +11 (11 szavazatból)
 44. nyugger
  2013. április 14. vasárnap
  01:10

  Egyetlen kommentelőt és senkit nem lehet beazonosítani, csak a komputert amiről a kommentet küldték, a komputer helyét és tulajdonosát, az IP cím bérlőjét használóját aki a szolgáltatónál megrendelte az internet összeköttetést, de hogy az adott gépen ki írta a szóbanforgó kommentet azt rendőrségi nyomozás során tudják csak feltárni, feltéve, hogy a tulaj tudtával történt vagy valamilyen nyomon el tudnak indulni. Amennyiben a kommentelőt beazonosították még további jogi kérdés, hogy ezt tudják e közvetlen, vagy csak közvetett bizonyítékkal alátámasztani.
  .
  Ugyancsak az IP címek kijátszására rengeteg lehetőség és szoftver létezik, habár a mai technikai fejlettséget tekintve, szinte bizonyos, hogy néhány év fejlesztés után már egyetlen hacker, vírusterjesztő vagy kommentelő sem tud elrejtőzni. Azonban a rejtőzködő technikák éppúgy fejlődnek mint a feltáró technikák, és a hackerek vírusterjesztők mindig egy lépéssel előrébb járnak, tőlük tanulnak az internet biztonsági szoftvergyártók, mint ahogyan a bűnözőktől tanulnak a nyomozók. Mindig először jön a trójai program és a vírus majd utána napok múlva azt követi a vírus definíció a IS szoftver készítőtő soha nem fordítva.
  .
  Ugyanez áll a kommentelőkre, aki el kar rejtőzni az interneten, ha valóban akar és felkészült szakember azt nem fogják tudni elkapni. Ő rejtőzik el előbb és utána keresi a rendőrség, hogy hova tűnt. ez a valós sorrend. De véleményem szerint, mint az előző hszemben írtam, igaz az teljesen személyes vélemény, egy hírszájtot koszos célra felhasználni teljesen értelmetlen és felesleges és szerintem még ha esetleg egyes haragos kommentelők túl is lőnek a célon ők maguk veszélytelenek.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (8 szavazatból)
 45. Miért is kellett Eagle
  2013. április 14. vasárnap
  07:05 oktatását mínuszolni????
  Ebből is látszik a trollok következetes hülyesége. :(((((((

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 46. Seneca: Erkölcsi levelek c. művében írta:
  “Az ostobaság sohasem hoz nyugalmat. Félelem van fölötte, félelem van alatta, reszket jobbról, reszket balról.”

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 47. admin
  2013. április 13. szombat 23:43
  Ez a szerencsénk, hogy blokkolhatják úgyis hozzáférhetünk a friss információkhoz. Az Amerika Hangja adásainál is így volt ez a Horthy érától
  kezdve a rendszerváltásig. Azt is hiába akarták blokkolni, mégis mindig
  találtunk a pajzson lyukat.
  A kormányok blokkolási szándéka mindig reklámként szolgált.
  IDE FIGYELJENEK EMBEREK, MERT MI NEM AKARJUK EZT KÖZZÉTENNI!
  Mindig ezekkel “a zimperalistákkal” volt baj, mint most is.
  Az egész internetet úgysem lehet blokkolni, hiszen a műholdakon át úgyis
  hozzáférhető. Legfeljebb nem Orbánéknál fizetek elő a szolgáltatásra!
  Az eseményről történő információnak az internet és az okos telefon korában
  már csak az akar akadályt állítani, akinek fogalma sincs, hogy mi az.
  Szemünkkel láthatjuk és fülünkkel hallhatjuk – mintha ott lennénk – az eseményt.
  Nem jóval később elferdítve. Az itt biztosított interaktivitás is esemény, mivel
  az azonnali reagálás tükrözi a közvéleménynek azt a részét, aki reagálni akar.
  .
  Akinek meg valami miatt nem áll szándékában a reagálás, az akármit
  mondhat egy ismeretlennek, aki azt mondja, hogy közvéleményt kutat.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 48. Ez a gázolás ügy felvet bennem olyan érzést, hogy okkal ágál lázár, ha félti a bőrét.
  Ez abban az esetben lehetséges, ha valóban személyes felelőssége van a balesettel kapcsolatban, ami nem derült ki, szeretné, ha elhalna az ügy…
  Erre fel még ő önt olajat a tűzre, azt hittem sokkal több esze van és hallgat mint az a bizonyos a fűben. Megerősítette bennem azt a gondolatot, hogy vaj van a füle mögött ebben az ügyben.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 49. Nem gázolás, hanem halállal végződő baleset .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 50. A cikk megállapításaival egyetértek.
  A KRESZ egyértelmű a látótávolság, és a követési távolság meghatározásában. Egyértelműen olyan sebességet, követési távolságot kell tartani, hogy az előlhaladó váratlan , hirtelen megállása esetén is meg lehessen állni.
  Lázár tehát egyértelműen felelős a halálos balesetért.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (8 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Lázár János is holokauszttagadó 2014. február 6. csütörtök | Bartus László

Farkas Flórián tud írni 2013. október 16. szerda

Lázár antiszemita nyilatkozatot tett 2013. szeptember 13. péntek | Bartus László

Ürügy a kuruc.info az internetes cenzúrára 2013. május 13. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos