Ronai and Ronai
AMERIKAI

Éljen április 4-e, a felszabadulás napja 2013. április 4. csütörtök 20:49

 • Hozzászólások(85)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Éljen április 4-e, a felszabadulás napja

Budapest – Hatvannyolc évvel ezelőtt, a mai napon szabadult fel Magyarország a fasizmus uralma alól. A felszabadulást követően a Szovjetunió később saját érdekzónájába vonta Magyarországot, de ez nem változtat azon a tényen, hogy Magyarországot 1945. április 4-én a Vörös Hadsereg szabadította fel a náci Németország megszállása és a magyar nyilasok rémuralma alól. Sok embernek a később megszállóvá váló hadsereg hozta el a szabadságot és az életet.

A két világháború közötti ellenforradalmi rendszer “keresztény-nemzeti” kurzusnak nevezte magát, de annak sem a kereszténységhez, sem a nemzet igazi érdekeihez nem volt köze. Magyarország a trianoni trauma következtében a kiszolgáltatottá vált a revansista jobboldali politikának, amely erre hivatkozva és mindent a trianoni határok visszaállításának alárendelve, a náci Németország és a fasiszta Olaszország között ingázva maga is fasizálódott. A Horthy-rendszer annak ellenére fasiszta rendszer volt, hogy nem volt totális diktatúra, megőrizte a látszatszabadság bizonyos elemeit, amelyek ugyanakkor nem jelentettek valódi szabadságot. Horthy Miklós Magyarországa fasiszta ország volt, amelyben elsőként alkottak zsidóellenes törvényeket, és amely a német igényeket messze meghaladó mértékben szolgálta ki a nácikat a zsidók deportálása során.

Magyarország Hitler utolsó csatlósaként fejezte be a II. világháborút, gyalázatos szerepet játszott a történelemben. Horthy Miklós tömeggyilkos volt, aki csaknem egymillió ember haláláért felelős. Rendszerének ideológiája hivatalosan is antiszemita volt, számos alkalommal nevezett ki nyíltan fasiszta és náci, antiszemita miniszterelnököket. Horthy a magyar történelem egyik leggyalázatosabb figurája, aki szívében azonosult az emberiség legmocskosabb és legaljasabb eszméivel, fegyvertársa a tömeggyilkos Adolf Hitlernek. A törvényes és hivatalos magyar kormány félmillió vidéki zsidó magyar állampolgárt adott át a náciknak abból a célból, hogy őket embertelen kegyetlenséggel meggyilkolják. Amikor Horthy felismerve, hogy a háborút a németek elvesztették, a rá jellemző jellemtelenséggel megpróbált a győztesek oldalára állni, de ekkor tanúságot tett arról, hogy nemcsak tehetségtelen politikus, jellemtelen és gerinctelen ember, hanem még balfácán is. Magyarország népe tűrte és kiszolgálta Horthy fasiszta rendszerét, amelyből logikusan következett a nyilas rémuralom.

A náci Németország ellen harcoló Szovjetunió szabadította fel Magyarországot a német nácik és a magyar nyilasok, fasiszták elnyomása alól. A győztesek megállapodása értelmében Magyarország a szovjet érdekzónába esett, és a felszabadulást követően a demokratikus fejlődést megakasztotta a kommunista hatalomátvétel és diktatúra.

A szovjet megszállás csak elnyomni volt képes a magyar fasizmust, amely a rendszerváltás után húsz évvel újra hatalomra jutott Magyarországon. Orbán a két világháború közötti magyar fasiszta rendszert állítja helyre, annak antiszemita vonásaival és képmutatásával együtt. Magyarország soha nem szakított fasiszta és náci múltjával, soha nem ismerte el a felelősségét a népirtásban, a népirtáshoz vezető fasiszta és náci ideológiákat soha nem tagadta meg. Kizárólag a nyilasokat ítélte el, minden felelősséget a nyilasok és a németek nyakába varrt. Ezért kénytelen újra átélni történelmének legsötétebb korszakát, mert a lelke mélyén levő fasiszta, antiszemita és náci érzelmeket, indulatokat soha nem tagadta meg, azokkal nem nézett szembe, és egy újabb fasiszta diktátor megjelenésével azt megint a nemzeti identitással azonosította.

2013. április 4-én úgy kell megemlékezni a nácizmus és a fasizmus elleni győzelemről, a felszabadulás napjáról, hogy eközben ugyanaz a náci és fasiszta diktatúra épül Magyarországon, mint amely alól hatvannyolc évvel ezelőtt egy külső hatalom felszabadította az országot. A magyar nép felelősségét súlyosbítja, hogy ezúttal nem hivatkozhat sem a náci Németországra, sem az olasz fasizmusra, mert a fasizmus és a nácizmus minden külső nyomás nélkül, a saját lelkéből sarjadt ki. A szabadságban ennyit tudott kihozni magából ez a nép. Európára ma Magyarország jelenti a nácizmussal és a fasizmussal való fertőzés veszélyét. Ez az ország nem keresztény, soha nem is volt az, hanem antiszemita, fasiszta érzelmű. Fasiszta kormányának hatalma a nép idegengyűlöletére épül.

Megemlékezünk azokról, akik a fasizmus és a nácizmus áldozatai voltak, akik a szabadságért harcoltak és áldozták életüket, és a katolikus temetések mintájára megemlékezünk azokról is, akik közülünk elsőként lesznek az újabb magyar fasizmus és nácizmus áldozatai.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (51 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +88 ( 108 szavazatból)
Éljen április 4-e, a felszabadulás napja, 4.4 out of 5 based on 51 ratings

Címkék:, , , , ,

 • Hozzászólások(85)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

85 Reader’s Comments

 1. Avi 2013. április 5. péntek 05:18

  A Gondolatvilágban -blogon is van egy fentebbi írás kicsit kevésbé kapkodós verziója.
  De igen, sajnos megint csak a blog-világ reagált érdemben a honban.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (13 szavazatból)
 2. "tisztelhölgyeimésuraim"

  .
  .
  KIEGYENSÚLYOZOTT KONTÁRKODÁS
  .
  Javaslom,visszamenőleg mindenki – aki még nem látta – nézze meg az ATV
  Messziről jött ember című tegnapi műsorát.
  Az ATV-nek végre meg kellene gondolnia – hacsak nem direkt így akarják – hogy Fiala alkamas e egy ilyen rázós kérdéseket firtató műsor vezetésére. Tegnap este egymás után dobta fel a magas labdákat Schmidt Máriának, aki mint “szakember”, történész kapásból csapkodta le ezeket. Magyarul, Fiala János tökéletesen alkalmatlan erre a szerepre.
  Ilyen mélyenszántó témákat csakis történészek [pl. Karsai és(!) Schmidt] szembesítés útján vitathatnak meg egymás közt, persze a műsor színessége érdekében, nem kizárva a laikus, hétköznapi emberek kérdéseit sem. De így, hogy kinyitják a kaput az Orbán rendszer egyik főrelativizátora előtt, aki a nem eléggé felkészült műsorvezetőt lesöpri az asztalról, aljas disznóság – jobb esetben megítélve, csak nemtörődöm műsor szerkesztés…
  És teszi az ATV mindezt akkor, amikor a laikus néző-közönség felvilágosítása a “felszabadítás vonatkozásában” a demokratikus, és liberális erők számára már létkérdés…
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (26 szavazatból)
 3. Csak megjegyzeskeppen: Horthy egyaltalan nem volt balfacan. Szepen megrendezett dolog volt a reszerol az 1944-es kiugrasi kiserlet, hogy ugy valtsak le, hogy a szovetsegesek szerepeben is aldozat legyen(kb. mint az olasz vagy a roman kiraly). Persze a nemetek elraboltak az akkor egyetlen meg elo gyermeket, hogy odahassanak(bar az a Mickey-mouse kuldetes is csak a bohozat resze lehetet.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (11 szavazatból)
 4. "tisztelhölgyeimésuraim"

  .
  .
  Donáth Ferenc !
  .
  Olvasva Horthy Sztálinnak címzett levelét, immár kezdem kapisgálni, hogy Sztálin miként lett megtéveszteve, és jutott el oda, hogy Horthyt képes volt megmenteni a hábotús bűnösség vádja alól , iletve Müncheni Nemzetközi Törvényszék “karmaiból” – Ilyen naív lett volna a generalisszimusz ?
  .
  Köszönetem a levél közléséért !

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (13 szavazatból)
 5. Ez a levél szánalmas képet ad Horthy személyiségéről.
  De jóóóóó, hogy ez a rezsim tereket, utcákat nevez el róla és szobrot állít emlékére, aki történelmünk egyik szégyenletes,gyáva,aljas és kártékony szereplője volt.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +19 (23 szavazatból)
 6. Én nem vagyok az előző rendszer híve és nincsenek zsidók a családomban,de ez a nap számomra mindörökre a felszabadulás napja lesz.
  20 millió szovjet katona és civil halt meg a szabadságunkért.Többnyire férfiak,de voltak köztük nők és gyerekek is akik önként vonultak be katonának,fegyvert fogta,hogy harcoljanak a sátán ellen.Lett volna jobb dolguk is de tették ami a kötelességük,harcoltak és az életüket áldozták a szabadságért.
  Ami bűnöket a szovjetek elkövettek abban nem volt részük azoknak akik a háborúban meghaltak,rájuk emlékezünk hálás szívvel.
  Szomorú,hogy a mai emberek és különösen a fiatalok mennyire elfelejtették mindezt.Már nem értékeljük a szabadságot mert megszoktuk,hogy az nekünk megvan.Amit ingyen kapunk azt nem értékeljük mert azt hisszük,hogy az nekünk jár.Nick Vujicic mondta,hogy ő régebben nagyon szomorú volt,hogy kezek és lábak nélkül született és arra gondolt,ha csak egyetlen keze volna az milyen jó lenne,mennyi mindent tudna ő azzal csinálni.
  Mi akik többnyire egészséges,épkézláb emberek vagyunk vajon belegondolunk,hogy milyen jó nekünk?
  Hálásak vagyunk-e azért,hogy van kezünk és nem egy idegen embernek kell lemosni minket valahányszor használjuk a wc-t,megtudjuk ölelni azt akit szeretünk,stb?
  Belegondolunk-e abba,hogy itt 1945-ig olyan iszonyú rendszer volt,amikor a Szőke Ferihez hasonló emberek szabadon gyilkolhattak,kínozhattak bárkit akit akartak mert megvolt hozzá a hatalmuk.
  Ennek a sok szörnyűségnek vetettek véget azok a férfiak és fiúk és nők és ezért nekik örök hála és dicsőség.
  Az emberek sohasem értékelik azt amijük van,mindig csak panaszkodunk.
  Ha nem tanulunk a múltból,meg fog ismétlődni.
  Talán most,hogy megfosztanak minket a szabadságunktól,elkezdjük értékelni és elkezdünk hálásak lenni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +24 (32 szavazatból)
 7. Balogh de nem balga

  izzi 2013. április 5. péntek 00:32
  Tökéletesen igazad van, hogy linkelted a himnuszt. Csak az ostoba bunkóknak lehet az a véleménye, hogy ez nem jár ki a meghalt katonáknak, meg persze a minuszoló barmoknak. Arról nem beszélve, hogy fogalmuk sincs mi lett volna a sorsunk, ha a szobafestő nyert volna, pedig vannak rá utalások. Apám kint volt a Don kanyarban Voronyezsnél, hárman jöttek haza a századból. Nekem sokat mesélt a történtekről és a körülményekről. Épp ezért tudom, hogy mi a valóság, amikor ilyen történelem hamisító Terror Mariskákat meglátok a TV-ben valósággal hányingerem van.
  Szégyellheti magát a mai baloldal, hogy nem veszi magának az erőt és meg sem kísérli a köznépnek elmondani, hogy mekkora hamisítás folyik. Arról nem beszélve, hogy a megemlékezés az meg snassz nekik.
  Jó lenne, ha az ostobák esze is elérne odáig, hogy ezek a szerencsétlen katonák értünk is haltak meg. Nyugodjanak békében.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +19 (23 szavazatból)
 8. Sajnos a ” szovjet” mintájú ál-kommunizmus képtelen volt kiirtqani a fasuszta eszméket , még a saját országában is, nemhogy máshol !
  Lásd Zsirinovszkíj ” elvtársat ” és az ő nácikat dicsőítő megnyilvánulásait.
  Ezeknek az ordas eszméknek a kiirtásához nem alkalmas egy olyan államhatalmár berendezkedés , mint a szovjet-mintájú ál-kommunizmus,
  Különben is Marx már rég megállapította egyik Engelshez írt levelében , idézem :
  ” Az elnyomás szele mindig Keletről fog érkezni Európába…”
  Lenin kb. másfél méternyi , kötetekbe összegyűjtött írásainak kiadása legalább fél méteren azzal foglalkozik miként volt lehetséges hogy Marx és Engels véleményével szemben mégiscsak a cári , feudalista Oroszországban győzött a marxizmus , holott Marx azt mondta, valamikor a XIX század második felében , idézem :
  ” A kommunista eszmék CSAKIS olyan országban győzhetnek ahol a legfejlettebb , legöntudatosabb a munkásosztály.”
  A Cár-atyuskának meg ugyebár nem volt munkásosztálya. Legalábbis elenyésző volt a számuk.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (12 szavazatból)
 9. Hende Csaba orosz katonai temetőben ámulattal nézte, hogy gondozzák a magyar katonák sírjait.
  Biztosan eszébe jutott a szovjet emlékművek sorsa itthon, de aztán gyorsan továbblépett!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +14 (18 szavazatból)
 10. “tisztelhölgyeimésuraim” 2013. április 5. péntek 11:17

  Fiala egy balfék. A műsorának párszor nekirugaszkodtam, de háttérzajként sem viselem el pár percnél tovább. Az affektáló magamutogatást már Navasnál is rosszul viseltem. Fiala meg ahhoz képest is rémes

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (14 szavazatból)
 11. csakén
  2013. április 5. péntek
  15:50

  Ebben az a sírnivaló, hogy számos temető alatt tényleg tömegsír volt. A bp.-i St.Gellért téren az emlékmű alatt biztos.
  Nagymamámtól tudom, hogy ott eredetileg egy bombatölcsér volt. Abból tankcsapdát ástak, robbantottak később.
  Amikor pedig a front elhaladt a Tabán irányába, illetve a moszkvás felé, akkor a döglött lovakból maradt részeket, és a környéken meghaltakat tömegsír szerűen oda hordták, majd betemették. Részben a bombázások sittjét is felhasználva.
  E fölé került aztán az emlékmű, amit nagy kegyeletiséggel szétbarmoltak.
  A metroépítéskor meg rém meglepődtek, hogy tényleg csontok kerültek elő, és kicsit áttervezve végül odébb vitték az építkezést.
  Így került a Budafoki torkához közelebb.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (13 szavazatból)
 12. Igen éljen a “felszabadítás” de milyen áron? Arról miért nem írnak a tisztelt szerkesztők, hogy a “dicsőséges” vörös hadsereg katonái a nagy felszabadítást követően raboltak fosztogattak és nők ezreit erőszakolták meg? A nagyapám mesélte mikor a wermacht vonult vissza a katonák fegyelmezettek és rendezettek voltak. Később aztán bevonult a vörös hadsereg… azok katonái mosdatlanok, tetvesek és részegesek voltak szinte egytől egyig. Nagyapámék heten voltak testvérek köztük négyen lányok és csak úgy tudták átvészelni a dolgot, hogy egy szovjet ezredes költözött be hozzájuk…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -10 (36 szavazatból)
 13. Én most is szeretettel gondolok a hős szovjet harcosokra, akik a magyar népnek elhozták a szabadságot, és gyászolom azokat, akik értünk áldozták életüket. Ejtek egy könnyet már ma azolért is, akik a et a mostani fasiszta rendszer fog elpusztítani. Ne legyenek illúziótok: a csuti a békemenetet pogrommá is atalakítja, , sőt ha kell a tűzparancsot is kiadja. .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (26 szavazatból)
 14. “Tvaris konyec.”
  És most ezektől a durván megfenyegetett,nagyon megsértett emberektől kér a kormányzat segitséget.Hát ez is nagy szégyen.Hiába ilyenek vagyunk mi magyarok.Én ezért is szgyelem magam.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +11 (15 szavazatból)
 15. .
  .
  Naturó! 16.19!
  .
  Azok a szovjet katonák – legalábbis a többségük – 2-5000 kilométert tettek meg gyalog, mielőtt ideértek volna. Ugyanis Ők bármily furcsának tűnik is, a fasiszta és náci tengelyhatalmak – köztük a velük szövetséges magyar seregek – hatására kényszerültek . h o n v é d ő . háborút indítani és folytatni e betolakodók ellen. Hogy nem álltak meg a határoknál, az a háború és a nácizmus, meg a hungarizmus természetéből adódott.
  E hosszú menetelés során a legádázabb harcok közepette hóban, sárban és porban haladva, éjszakák százait szabadban hálva, jutottak el Magyarországra, ahol a lakosságot, mint a rokonaidat is több-évtizedes agymosással edzették rá
  “a szovjet invázióra”.
  Naná! Hát persze, hogy bolhásak voltak és persze, hogy hosszú kálváriájuk során keményen megkérgesedtek és megfogalmazódott bennük, hogy amikor majd nővel találkoznak… stb., a többit, úgy ahogy mesélik tudjuk… (“Báy Báy Szása…”)
  De kérdem én, hogy amikor a mi dicső magyar katonáink – miután letarolták a rájuk kirótt szovjet országrészeket, az ott élő l a k o s s á g o t . é s . lefektették . a z . o r o s z . n ő k e t – hazafelé menekülvén nem voltak e tetvesek, és koszosak sőt nemi betegek ? Dehogynem, de mennyire és mennyien… [keresd a Neten: a Doni Tükör című magyar dokumentumfilmet!]
  És akkor csak úgy mellékesen megkérdezném azt is kedves Natúró, hogy azok a Doni hómezőket megjárt katonáink hogyan is bántak és bántak el a fegyvertelen frontszolgálatot ellátó, úgynevezett munkaszolgálatos “bajtársaikkal”… Hallottunk már ezt azt, az aknamezőre zavarástól kezdve az utászlapátos fej-szétverésekig, stb. Pedig őket is ette a tetű meg a tífusz is, pedig nekik még egyenruhájuk se volt, de nem ám – ők civil rongyaikban “szolgálták a hazát” 2000 kilométerre innét.
  Így találkoztak akkor utak és sorsok.
  .
  Kedves Natúró! Ne ítélj hát, hogy ne ítéltess !!!
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +17 (25 szavazatból)
 16. Idézek a Varánuszról egy hozzászólást:

  Farkasokkal táncoló 2013.04.05. 15:39:58
  Na és ahhoz mit szóltok, hogy ápr. 21-én “Az élet menete” napján a derék magyarok motoros felvonulást rendeznek “Adj gázt!” jelszóval, rendőri felvezetéssel, tán a két menet még metszi is egymást…

  Sajna a link a fészbukon van, nem tudom ide berakni… :-( De ez azért már túl megy minden határon, éppen csak azt nem írják még az Adj gázt alá, hogy “lehetőleg Ciklon B-t”… :-((( ”
  Tessék ezek a mélymagyarok! Tetves disznók!!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (17 szavazatból)
 17. Köszönöm a cikket!
  Egyet értek vele!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (12 szavazatból)
 18. NARUTO azért az nemúgyvolt !!
  Az én családomat miért nem bántották a ruszkik annó ?
  Talán mert prolik voltak ??
  Pedig sok volt a lány ott is .
  Nem volt semmi probléma.
  Sőt. Nagyon kedvesek voltak , anyám visszaemlékezése szerint.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (16 szavazatból)
 19. Látom itt járt a Minusz-Manusz, át én reája Plusszoltam :)
  gerinctelenek, hánynom kell az ilyen kreténektől … jobbik-fideszes-kdnp söpredék, vagy csak egyenesen bolond ….

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (15 szavazatból)
 20. HORTHOMIGLAN HORTHODIGLAN
  2013. április 5. péntek
  17:35
  .
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (5 szavazatból)
 21. A jobboldal a saját bűnét az jobboldal elnyomása és gaztettei ellen fellázadók nyakába igyekszik azóta is varrni. Elképesztő ez az aljasság.
  Az akkoriaknak annyival elnézhetőbb a dolog hogy abban a világban még mások voltak a társadalmak ismeretei, mások voltak az erkölcsi normák, nem volt ismeretes a társadalmi konfliktusok demokratikus kezelésének módszerei.

  orbánék aljassága éppen ezért magasodik ki, mert szándékosan parancsuralmi eszközökkel akar manipulálni. A tragédia ebben pont az, hogy ahhoz hogy a csúcson tarthassa magát tehetségtelen mindenre fogható senkikkel bástyázza magát körbe, semmi esély nem adva a normális kiemelkedés lehetőségének. Mo.-nak nincs semmi esélye ezzel a garnitúrával. Az emberek halálra dolgozhatják magukat. Csak orbánéknak és az állami megrendelésekből élőknek áll a zászló

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (10 szavazatból)
 22. tisztet naruto, vagy mi a szösz! mit szólsz ahhoz, hogy mint “ruszki” katona, faludba való visszatértedkor nem maradt semmi az otthonodbó, és az élve maradt ismerősök elmesélték, hogy mit műveltek a betolakodók, (német, magyar, román, stb) szüleiddel, testvéreiddel, szeretteiddel?! ezek után ne csodálkozz, hogy a megkeseredett vöröskatona, igen, vöröskatona, ecsém, bármennyire felhúzod nózikádat- a náci rihelék iránt érzett mély, zsigeri gyűlölet által hajtva, sokszor eszeveszett cselekedetekre adta magát? te mit csináltál volna? és ugye, nem zavarja előkelő nyugalmadat, hogy a kereszténynemzeti, valójában fasiszta ürülékrezsim egy millió magyarral kevesebbel számol el a történelemnek?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (16 szavazatból)
 23. Kalous Antal
  “… Mellesleg: Kassa városát két Messerschmitt 110-es bombázta, …”
  A németeknek voltak különböző típusú elfogott gépeik. Nem gondolom, hogy ne tudtak volna kettőt ilyen célra bevetni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (10 szavazatból)
 24. Imbrea Józsi :
  Láttam egy rövid orosz filmhiradó-részletet amikor Sztálingrádba visszatért a Vörös Hadsereg,( Halálos csend a németek után mindenfelé…)
  A melegen felöltözött határozottan kipihentnek látszó győztes vöröskatonák szembesültak azzal , amit a megszállók műveltek civil honfitársaikkal :
  Lemeztelenített altesű fiatal leány , jéggé fagyva , groteszk visszataszító kitekeredett pózban , kifolyt szemű kisgyerek a körülötte vöröslő hó , fiatal fiúk , kupacban , mindegyiken golyóütötte nyomok , pólyásbaba apró jégkockává fagyott hollteste , tágranyílt szemmel….
  A szovjet tiszt már nem tudott sírni a látványon , a többiek is döbbenten guggoltak le a holttestekhez.
  A tiszt arca nem árult el semmit , de mégis…lassan valami olyan FENYEGETŐ TARTÁST vett fel az egész ember , arcán a semmi kifejezésével , ami egyszerűen ijesztő volt. Pedig alig mozdult meg , amint nézte a szörnyű látványt….

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (13 szavazatból)
 25. Naruto:
  Egyébként ha az oroszok nem szabadítottak volna fel minket a hitleri nácizus alól és nem verték volna le Nácinémetországot , mostanra már nem lenne magyar a Duna-Tisza közén.
  Csak úgy mondom nagyokoska !
  Nézz utána Hitler ” Mein Kampf ” c. munkájában.
  Abban benne van hogy milyen sorsot szánt a magyaroknak.
  ( Szolganép , nem szükséges ” azonnali végső megoldást ” szorgalmazni velük kapcsolatban , hagyni kell őket lassan kihalni. )

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (13 szavazatból)
 26. Naruto!
  Te mit tettél volna az orosz katonák helyében, ha az vagy és pontosan tudod, hogy mi támadtuk meg őket és nem ők, és ezért kell neki nap mint nap szembenéznie a halállal, ezenkívül pontosan tudod milyen kegyetlenkedéseket követtek el többek között a magyarok is az általuk megszállt ukrán területek lakosságával szemben? Na mit? Úgy látom neked nagyon tetszenek a volt német katonák, akik “kisangyal” módjára vonultak vissza az oroszok elől! Na ne etessél vaze! Akor a sok milliónyi civil egész Európában és a Szovjetúnióban önkezével vetett véget az életének mi? Ugyanúgy, mint a 6 milliónyi zsidó és cigány a német haláltáborokban! Na menj a francba! = már megbocsáss, de nem tudok finomabban fogalmazni az ilyen gondolkozásmód láttán!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (12 szavazatból)
 27. Annak a magát történésznek gondoló hölgyeménynek, ahogy mondani szokták, még a szeme sem áll jól. Csak egy nácinak lehet érdeke összemosni a fasizmust a munkásmozgalommal. Mindent a maga helyén kell kezelni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (9 szavazatból)
 28. Így van ápr.4. (vagy 12). a Felszabadulást hozta el a Német- náci megszállás és Magyar-nyilas terror alól.
  Függetlenül attól,hogy később SZU-megszállássá változott.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (6 szavazatból)
 29. Tisztelt HORTHOMIGLAN HORTHODIGLAN
  Egy szóval nem mondtam, hogy ne lettek volna vétkesek mind a német valamint magyar hazafiak ebben a borzalmas háborúban. Csupán voltak némi.. -khm- mondhatni kulturális eltérések…

  A szovjetek “honvédő” háborújáról pedig annyit hogy: A szovjetunió 1934-ben több tankkal rendelkezett mint az összes európai ország együttvéve. A hadiipar már akkor az ország termelésének közel felét tette ki melyet óriási éhezések öveztek ( pl ukrán holodomor) Mikor a Wermacht 1941-ben átlépte a lengyel-szovjet határt a világtörténelem legnagyobb inváziós hadseregével állt szemben; közel 6millió vöröskatona, 25.000 páncélos (melyek főként modern KV típusú a nyugat-európai fejlett úthálózatokhoz fejlesztett tankok voltak) illetve 19.000 repülőgép várta, hogy európára rontson. Sztálin nem is tagadta, hogy a Lenini “kívülről érkező forradalom” elvében kíván cselekedni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (10 szavazatból)
 30. “Budapest – Hatvannyolc évvel ezelőtt, a mai napon szabadult fel Magyarország a fasizmus uralma alól”
  /
  /
  /
  A nemet csapatok a szovjet elorenyomulas hatasara vonultak vissza anno, es a szovjet csapatok beerkezeseig volt hogy parcek orak volt hogy napok teltek el.
  Addig a par percig oraig napig volt szabad Magyarorszag anno mert a naci nyilas elnyomasnak hala Istennek vege lett de kezdodott egy masik ami szineben mas volt de modszereiben, “eredmenyeiben” UGYANAZ !
  /
  /
  Es ismet megerositem hogy valoban orulni lehet annak hogy a nacikat … innen csak hat aztan kiderult hogy nem az volt a bajuk hogy a nacik mit csinaltak hanem hogy nem ok csinalhattak.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (11 szavazatból)
 31. ubul
  2013. április 6. szombat
  02:55
  Szerintem talán nélyebben kellene elmerülni a korszak történelmében neked. Azért ég és föld volt a két megszállás között a különbség. Amennyiben a nácik maradnak úgy talán neked sem lenne módod elmélkedni ezeken a dolgokon.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (11 szavazatból)
 32. Naruto
  Ez most komoly?
  Sztálingrádi blokád, mond valamit?
  De emlékszik, volt egy I. vh. is.
  Vegetius: Aki békét akar, készüljön a háborúra.
  Hitler fegyverkezését látva, mit kellett volna tennie a SZU-nak?
  Nekem elképesztő az a felfogás, amit itt hinteni próbál!
  Tényleg, úgy néz ki, hogy a felfogása szerint az oroszok a hibásak, mert megtámadta őket Hitler.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -3 (7 szavazatból)
 33. csakén
  igen komoly; kicsit távolabb kellene nézni a győztesek által megírt történelemkönyveken…
  idézet Sztálin 1939 aug. 19.-i SZKP KB Politikai Bizottsága előtt tett beszédéből pár nappal a Molotov-Ribbentrop paktum előtt: “A háború vagy béke kérdése kritikus szakaszába ért. A megoldás teljesen attól az állásponttól függ amit a Szovjetunió elfoglal. Tökéletesen biztosak vagyunk abban ha mi Angliával és Franciaországgal egy segítségnyújtási szerződést kötünk, Németország kényszerítve érzi majd magát, hogy Lengyelországgal szemben meghátráljon, és megegyezést keressen a nyugati hatalmakkal Ily módon el lehetne kerülni a háborút. Másfelől ha mi Németország javaslatait elfogadjuk, amiket önök ismernek, tehát egy megnemtámadási szerződés megkötését akkor Németország biztosan megtámadja Lengyelországot és a háborúba beavatkozás, Anglia és Fo. részéről elkerülhetetlen lesz. Ilyen körülmények között nagyok az esélyeink, hogy magunkat ebből a konfliktusból kivonjuk és szépen kivárjuk A MI IDŐNKET! Döntő számunkra, hogy ez a háború olyan sokáig tartson amíg csak lehet azaz – mindkét oldal kimerüléséig. Pontosan ez az amit a mi érdekeink kívánnak!”
  .
  1941 május 15. Zsukov, Sztálinnak írt üzenetéből
  “Fennáll a lehetősége, hogy Németország MEGELŐZ minket a mozgósítással és meglepetést okoz nekünk.”
  .
  A kezdeti német sikerek is pontosan igazolják ezt; a szovjetunió védelmi tervek teljes hiányában, az aknazárak korább felszedésével (nagy támadások előtt szokták ezt) valamint egy speciálisan kialakított inváziós hadsereggel 1-2 hónap alatt súlyos vereséget és 2,5 millió vöröskatona hadifogságát szenvedte el.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (6 szavazatból)
 34. Balogh de nem balga

  Nem kedves naruto!
  Vajon mit kerestünk a Don kanyarban? Az aranyborjut, vagy talán az őshazát?
  Ezek után a több ezer km gyaloglás és harc után bocsánatot kellett volna kérni a szovjet katonáknak? Valamint hálát adni az álszent egyháznak, hogy az általuk megáldott fegyverekkel sikerült kiírtani a családjukat? Nem kellene ezen elgondolkodni?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (6 szavazatból)
 35. Balogh de nem balga
  Itt egy újabb történésszel lehet dolgunk – én 1-2 hsz olvasása után ilyenkor szoktam átlépni ezen tudósokat….arra ne várjon választ, hogy mit kerestünk ott 1941. őszétől és mit követtek el a honvédek és arra mi lehetett a válasz!
  Ezeken a kérdéseken lazán felülemelkednek!
  Nem tudom, nem is akarom mert nem is lehet meggyőzni ezen nézeteket vallókat!
  Akik nem tanultak a történelemből, majd az ismétlésekből tanulnak, talán…
  Most megy az NG-n Hitler Németországáról, a hatalomra jutásáról, a zsidókérdésről,t, az SA hosszú kések éjszakájáró, a kristály éjszakáról, a háború kirobbanásáig miket ígért az őrjöngő, Hitlert éltető német embereknek.
  Akik addig jó szomszédságban éltek a zsidókkal, egyik napról a másikra már csak büdös zsidókká lettek!
  A gazdagabbak el tudtak menekülni, hogy mindenüket hátra hagyták, a szegények maradtak és megsemmisültek.
  Csodálatos dolog, hogy ezek után a német emberek szembe tudtak nézni a bűnükkel és ma előre néznek és így nem vergődnek a múlt szellemeivel.
  A magyarok pedig Horthy-kultusszal építik a jövőt, biztosan lesz olyan szép, mint amit a németek kaptak Hitlertől, mert valóban nem ismertek a hazájukra a végén!
  Olvastam:
  Még a bunkerben is a győzelemről beszélt és senki nem kérdezte meg, hogy de akkor mégis, miért itt gubbasztunk, ha mi oly győzedelmesek vagyunk?!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (6 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Iványi Gábor levele Áder Jánosnak 2013. július 18. csütörtök | AN

Tüntetés az orbáni zsarnokság ellen 2013. június 21. péntek | AN

“Magyarország a nácizmus kapujában” 2013. június 5. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos