Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megkezdődött a TriBeCa Film Fesztivál 2013. április 18. csütörtök 3:05 | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megkezdődött a TriBeCa Film Fesztivál

Április 17-én megkezdődött a TriBeCa film fesztivál immáron 12. évadja. Mint ismeretes, a fesztivál a 2001. szeptember 11-i terrortámadás után jött létre, hogy meglendítse Dél-Manhattan akkor kiüresedett városrészeit. Azóta a Wall Street környéke, a Battery Park City és TriBeCa (Triangle Below Canal Street) minden szempontból visszatértek a 2001 előtti szintre, sőt, talán meg is haladták azt. A filmfesztivál, amelyet többek között Robert De Niro indított, mostanra megtalálta a helyét New York város különösen színes és valamelyest zsúfolt kulturális életében.

Az idei fesztivál még jobb filmeket tár a nézők elé, mint az előző években. Az első ma bemutatott film nem is játék, hanem egy dokumentumfilm, amely a brooklyni National Indie zenekar turnéját mutatja be. Ez is jól tükrözi, amit én is hangsúlyozni szeretnék, méghozzá azt a tényt, hogy a népszerű, nagy neveket csillogtató játékfilmeken kívül nagyon jó dokumentumfilmek megtekintésére kiválóképpen alkalmas az idei fesztivál. A népszerű játékfilmeket később, máskor is megnézheti a kedves néző, a dokumentumfilmeket nem biztos, hogy mozikban később vetítik majd, akkor sem, ha kiválóak. Az elkövetkező napokban számos remek filmet ajánlunk majd olvasóink figyelmébe.

Április 17. és 28. között 53 film premierjét ünneplik majd a világ 37 országából érkező filmkészítők. A fesztivál rendezői egyébként 6121 beérkezett filmből válogattak.

Az ismert nevek közül ezeket megtalálhatjuk a fesztivál programján: Mira Nair, Moms Mabley, Gore Vidal, Richard Pryor, Elaine Stritch, Muhammad Ali, James Broughton, Whoopi Goldberg, Clint Eastwood, Ethan Hawke, Joan Rivers, Julie Delpy, Gloria Steinem, John Slattery, valamint a “Lil Bub & Friendz,” internetről ismert cicái.

A fesztivál programjairól és a filmekről ezen a weboldalon lehet részletesebben tájékozódni:  http://tribecafilm.com/festival

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Megkezdődött a TriBeCa Film Fesztivál , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Megkezdődött a TriBeCa Film Fesztivál 2015. április 17. péntek | Molnár Miriam

TriBeCa Film Fesztivál: The One I Love 2014. április 27. vasárnap | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

TriBeCa Film Fesztivál: The Canal 2014. április 26. szombat | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

TriBeCa Film Fesztivál: Palo Alto 2014. április 25. péntek | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos