Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az acélember 2013. április 22. hétfő 16:17 | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az acélember

Chris Schoeck egy alacsony, izmos, negyvenhárom éves fiatalember. Naponta korán kel, metróval Manhattanbe utazik, ahol másoknak segít gyúrni, izmot erősíteni. Egyedül él valahol Brooklynban és látszik rajta, hogy magának való, talán magányos is.

A Bending Steel (Acélhajlítás) című film rendezője, Dave Carroll éppen mosását rendezte társasháza pincéjében, amikor kutyája elindult egy furcsa hang felé a pincetárolók irányába. Dave így találkozott Chris-el, aki éppen egy patkót hajlított meg csupasz kézzel. Chris pincetárolója tele volt meghajlított szögekkel, félbeszakított telefonkönyvekkel, különböző acélrudakkal és más fémtárgyakkal. A két szomszéd beszélgetni kezdett és kiderült, hogy bár Chris nagyon szégyenlős, szívesen beszél acélhajlító szenvedélyéről. Gyorsan kiderül az is, hogy remek dokumentumfilm lenne Chris ama igyekezetéből, hogy ő is bekerüljön az úgynevezett erős emberek kategóriájába (oldetime strongman), akik rendszeresen fellépnek és találkozókat rendeznek. A film eredeti témája az volt, hogy képes-e Chris megbirkózni tömegiszonyával, és meg tud-e tanulni színpadon természetesen viselkedni és megfelelő nívón szórakoztatni.

Dave másfél évig kísérte végig Chris életét kamerával és anélkül. Ellátogatott vele szülei házába, együtt utaztak a Oldetime Strongman találkozóra, Dave forgatot, amikor Chris Schoeck egy másik Chris társaságában, a profi Chris Rider-rel gyakorolt, majd fellépett. Megismerjük az erős emberek fellépésének történetét. Ellátogatunk egy legenda otthonába.

„Az emberi kapcsolatok sok energiát igényelnek. Én megkapom azt az acélhajlításból, amit mások az emberi kapcsolatokból merítenek,” mondja Schoeck a film elején. Később persze kiderül, hogy a dolog nem ilyen egyszerű. Az világos, hogy Schoecket szülei nem nagyon támogatják semmiben, bár szeretettel és humorral beszélnek fiukról, nem hisznek abban, hogy amit hobbiként művel, annak van értelme. Schoeck elmeséli, hogy fiatal tinikora óta alkoholt fogyasztott és egy évtizedig alkoholistaként élt. Amióta sikerült az italfüggőséget legyőznie, az egészségére és az acélhajlításra koncentrált.

A dokumentumfilm csúcspontja az a 2011-i augusztusi nap, amikor Chris Schoeck fellépni készül a brooklyni Coney Islandon más híres Strongman-nel. Sikerül-e Chris-nek a fellépés? Eljönnek-e a szülei erre a fiuk számára nagyon fontos előadásra? Egyáltalán megrendezik-e az előadást, hiszen az Irene hurrikán egy nappal a rendezvény előtt csap majd le a városra?

Ez és más érdekes dolog is kiderül a Bending Steel című rendkívül érdekes dokumentumfilmből, amely megtekintése után ez a néző sajnálta, hogy véget ért.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 7 szavazatból)
Az acélember, 4.3 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Sarkvidéki cowboyok 2013. április 23. kedd | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

A hold után szabadon 2013. április 22. hétfő | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

Bordó arany 2013. április 22. hétfő | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

Nagy öröm 2013. április 21. vasárnap | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos