Ronai and Ronai
AMERIKAI

A gyermekvédelmet is államosítják 2012. november 5. hétfő 17:55

 • Hozzászólások(20)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
A gyermekvédelmet is államosítják

Budapest – Az önkormányzatiság felszámolása irányába tett újabb lépésként hamarosan a fideszes szavazógepzet elé kerül az önkormányzati fenntartásban működő szociális- és gyermekvédelmi intézmények államosítása. Az önkormányzatiság a demokrácia egyik alapja, amelyet a fasiszta és a kommunista diktatúrák számolnak fel. Miután mindent államosítanak, az önkormányzatiság “értelmét veszti”, és a fideszes kádertemetőnek elképzelt járási hivatalok basáskodása és ostoba bürokratizmusa váltja fel az önrendelkezést. A polgár a településén is a mindenható állammal találja szemben magát.

Általános vitára alkalmasnak találta a települési fenntartásban működő szociális és gyermekvédelmi intézmények állami átvételéről szóló törvényjavaslatot az Országgyűlés ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottsága hétfői ülésén – írja az MTI. A valóságban ez azt jelenti, hogy a rendeleti kormányzás helyett használt parléamenti Fidesz-terror szellemében megszavazták saját diktatórikus elképzelésüket, amelyhez az ellenzék asszisztál, és a demokrácia hamis látszatának legitimációját adja, a képviselői fizetésért cserébe, amelyet ezért Orbán Viktor fejedelem, kormányzó biztosít számukra..

A kormányzat képviseletében Asztalosné Zupcsán Erika szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár elmondta, a javaslat értelmében januártól 42 szociális és 126 gyermekvédelmi intézmény és nevelőszülői hálózatok kerülnek állami fenntartásba. Azt hangoztatta, “a törvényjavaslat maga a garancia” az ellátottak számára, és az állami feladattá válás megszünteti az eddigi önkormányzati fenntartói bizonytalanságot. Ez a nő azért kapja a fizetését, hogy efféle sületlenségeket beszéljen. Meghallgattuk volna erről a szövegről a Fidesz véleményét 1992-ben. Kitért arra is, hogy az intézménystruktúra átvételéhez létrehozzák a szociális és gyermekvédelmi főigazgatóságot, az ilyenkor elkerülhetetlen állami vízfejet, ahol majd elveszik az ember, és akta lesz belőle.

Varga László (MSZP) szerint a javaslat túlzottan központosít, és elviszi a befolyásolási lehetőséget a helyi közösségektől, egyes területeken pedig drasztikusan csökkenhet az ellátás színvonala. Ezért az egy mondatért nem érdemes fenntartani az ellenzéki szerepét látaszátát, és a világ előtt fenntartani azt a hazug látszatot, hogy Magyarországon parlamentáris demokrácia működik. Hacsak a fizetésért nem.

Végezetül, érdemes lesz figyelni, hogy a közmunkások és a rabok után megjelennek-e majd az intézeti állami gyerekek is a kulturális államtitkár birtokán, mint rabszolgák.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 15 szavazatból)
A gyermekvédelmet is államosítják, 4.6 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , ,

 • Hozzászólások(20)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

 1. “érdemes lesz figyelni, hogy a közmunkások és a rabok után megjelennek-e majd az intézeti állami gyerekek is a kulturális államtitkár birtokán, mint rabszolgák”
  Ennél rosszabb lesz majd, amit tesznek. Ha csak rabszolgamunka lenne…
  De a gyerekekett egész bizonyosan megrontják hamis ideákkal és szolgalelkűséggel, egy részüket pedig aljasságra csábítják és kényszerítik.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +14 (16 szavazatból)
 2. Az ‘50-es években azért államositottak, hogy ne legyen vagyona senkinek.
  Most meg azért államositanak, hogy az államositott közös vagyonból
  lehessen osztogatni a maffia tagjainak.
  .
  Jelszó:MI MINDENT LENYÚLHATUNK!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +18 (20 szavazatból)
 3. Báthory Ödönke

  Szép. Nem arról volt szó, hogy ócsítják az államigazgatást? Ehhez képest minden állami lesz. Nincs itt valami ellentmondás?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +11 (13 szavazatból)
 4. A lenyeg: “42 szociális és 126 gyermekvédelmi intézmény……..” kerül állami fenntartásba. Vagyis a jelenleg gyerekek altal lakott önkormanyzati intezmenyek allamositasa = haveroknak valo atjatszasa a cel. Ezt el lehet adni a birka nepnek költsegcsökkentes ürügye alatt. Az allami gondozott gyerekek nagy resze jelenleg meg önallo gyerekotthonokban el, helyenkent nagyertekü ingatlanokban. Ez az amire faj ezeknek a foguk. A gyerekeket egyszerüen kicsapjak nevelöszülökhöz, az ingatlanok üresek lesznek, az ott dolgozoknak fel is ut, le is ut. Ujabb munkanelküliek, az 1.000.000 uj munkahely (10 ev alatt) helyett. Lehet a földesuraknak beköltözni, ha hagyjuk. Persze, illuziom nincs, hagyni fogjuk.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (17 szavazatból)
 5. Aztán majd megjelenik Böjte atya, és segít… Megfelelő honoráriumért…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +11 (13 szavazatból)
 6. okeke
  Tény, hogy a gyerekek érdeke lenne a nagy intézmények helyett családban – akár nevelőszülőknél élni nagy intézmények helyett. Ráadásul olcsóbb is lenne állami szinten. De valószínűleg nem erre mennek, hanem majd könnyebb lesz átadni az intézményeket az egyházaknak. Ls ott még nem is érvényesülhet a család ellensúlyozó szerepe az agymosásukkal szemben.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (10 szavazatból)
 7. kekecnél a lényeg. :) :(((((((((
  +++++++++++++++++++++

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (7 szavazatból)
 8. Kekec, tökéletes meglátás. +++++++++++
  Mindent államosítanak, majd föléjük raknak egy hivatalt (mindegy, minek nevezzük, pl. a pedagógusok feje fölé a KIK-et vagy micsodát), ahonnan a haverok-rokonok-szobatársak nagy pénzért mondanak, majd mondatnak, taníttatnak ökörségeket., a kedves vezető agyabeteg szörnyedelmeit. Egyenemberek kellenek ov-nak, akik nem gondolkodnak, csak végrehajtják az utasításokat.
  Megszámoltátok már, hány új idióta hivatal jött létre az utóbbi időben, mióta gőzerővel folyik az államosítás?
  Ezekben mind hűbéresek, s…nyalók ülnek hatalmas pénzekért.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (12 szavazatból)
 9. Megjelenik-e majd a gyermekmunka?
  Hát persze. ideológia is lesz hozzá. Mint tudjuk: Arbeit macht frei.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (13 szavazatból)
 10. szegeny gyermekek, most eppen oket vedik meg.. nem lesz ennek jo vege

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 11. “Gyermekvédelem
  Peter Niedermueller, 2012. november 5., 15:13 ·
  Demokratikus Koalíció

  Olvasom a hírekben, hogy a keresztény egyházak az eddigieknél jóval nagyobb részt vállalnának a januártól állami kézbe kerülő gyermekvédelemi szakellátásból. Úgy tűnik, hogy pl. a fővárosi gyermekvédelem teljes egészében egyházi kézbe kerül. A katolikus egyház illetékese természetesen azonnal tagadta, hogy a gyermekvédelmi szolgáltatást térítésre, vagy a katolikus, keresztény erkölcsök terjesztésére használnák. S még az is lehet, hogy ezt őszintén gondolják. Csak hát nehéz nem észrevenni, hogy az oktatásban folyik egy teljesen indokolatlan, a világnézetileg semleges oktatást egyre inkább ellehetetlenítő egyházi terjeszkedés – persze kormányzati segítséggel és támogatással. Elég csak a piarista rendnek juttatott 1,2 milliárd forintra, vagy a görög katolikus egyháznak átutalt több mint 400 milliós támogatásra gondolni. Azt sem lehet nem észrevenni, hogy a kormány mindent elkövet, a családpolitikában csak a keresztény elveknek és erkölcsöknek megfelelő családmodell kerüljön támogatásra – az élettársi kapcsolatban élők hátrányos megkülönböztetését zavaros érvekkel igyekeznek megindokolni. Az azonos neműek házasságát pedig egyenesen ördögi gondolatnak tartják. És most még a gyermekvédelem is egyházi kezekbe kerül.

  Történik ez mindakkor, amikor tudjuk, a katolikus egyház moralitása legalábbis kétes – és akkor még udvariasan fogalmaztam. Hollandiától az Egyesült Államokig, Németországtól Angliáig egyre többet hallani a katolikus egyház tisztségviselőinek, papjainak botrányairól, a pedofiliáról, fiatal fiúk szexuális zaklatásáról. A magyar katolikus egyház hosszú ideig minden eszközt bevetve igyekezett távol tartani magától ezeket a vádakat, úgy tenni, mintha mindezek a botrányok a magyar katolikus egyházat elkerülték volna. Ma már tudjuk, hogy a katolikus főpapok itthon is bíróságok előtt próbálják menteni a menthetőt – a gazdasági panamákat, vagy éppen a szexuális zaklatásokat.

  Mindebből pedig az következik, a hazai keresztény egyházaknak mindenekelőtt saját morális rendjüket kellene helyreállítani. Szembe kellene nézniük saját bűneikkel, meg kellene követniük a társadalmat. Aztán ezt követően lehetne beszélni erkölcsi oktatásról, gyermekvédelemről, és minden egyébről. ”
  http://www.facebook.com/notes/peter-niedermueller/gyermekv%C3%A9delem/4827581056805

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
 12. tisztelhölgyeimésuraim

  .
  Régesrégi fogalom falun- még a Horthy érában született – az “állami gyerek”, akit fizetett szülőknél “nevelnek” – munkára. Ezek a szülők voltak a hivatásos mostohák…
  A FidSS- ezt a modellt tekinti a követendő példának. Vissza a múltba !
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 13. tisztelhölgyeimésuraim

  .
  József Attila is ilyen állami gyerek volt – ha jól tudom Öcsödön.
  De ezt csak nagyon halkan mondtam, nehogy a FidSS ideológusok még fennhangon azt hangoztassák majd, hogy “lámcsak, mégis belőle lett a nemzet legnagyobb költője, bitonyítva azt keresztény dogmát is, hogy a szenvedés a művészet bölcsője”
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 14. Egy volt kollégám szokta mondani; háromféle ember van

  .
  a….A tehetséges és ambiciózus, ezekből kellene, hogy legyenek a világ vezetői.

  b…. A tehetséges de lusta, ezek teljesen ártalmatlanok.

  c…… A tehetségtelen de ambiciózus, na ezektől óvjon meg minket a Jóisten.
  -
  Sajnos Orbán és bűnszövetkezete a C kategória. Ezenfelül tele gyűlölettel, bosszú és halálvággyal, téveszmékkel, ás mérhetetlen kapzsisággal, hatalomvággyal.
  -
  A magyar nép ezt csendben tűri, viszik a vágóhídra, megfosztják önálló cselekvő és gondolkodó képességétől. Én azon gondolkozok, ha tenne is valamit, nem késő-e már?
  .
  Sajnos nem tudom a választ, de úgy látom nem fog tenni semmit.
  Nagyon szomorú látvány, hogyan törik ki a szabadság és demokrácia gerincét fokozatosan, egyenként napról napra, hogyan züllesztik le a népet állati szintre és vezetik vissza a 13. századba, hogyan teszik állami és társadalmi normává a leszámolást és a gyilkosságot, hogyan számolnak fel egy nemzetet véglegesen.
  .
  Magyarország sok külső ellenséggel harcolt ezeréves történelme során, de ilyen aljas, saját testét felemésztő rákos kelése mint a mostani kormányzat még nem volt.

  Nem gondoltam volna, hogy annyi küzdelem után pont a magyar fogja kivéreztetni saját magát.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (10 szavazatból)
 15. A gyermekvédelmet is államosítják
  .
  Ha Gabika nyilatkozni fog e tárgyban, akkor tudni fogjuk, hogy a gyermekeink is „beolvadtak” az állami költségvetésbe azaz, pl. a családi pótlék a gondoskodó államé (marad). A „praktikus” hasznosításukról – gondolom – még hallunk vagy (szokás szerint) nem.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 16. bruckenbacker kapitány

  Adalék mellé. hohy a netet is ellenőrizni szeretnék. Nagyszerű. Aki tud, meneküljön!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 17. bruckenbacker kapitány

  Kíváncsi vagyok, hogy a családi pótlékot mikor vonják meg a “fattyúként” állam bácsi szempontjából törvénytelen kapcsolatban született gyermekektől. Az alanyi jog csak a tisztességes keresztény, de főleg történelmi keresztényeknek jár.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 18. Szerintem inkább egyházivá kellene tenni a gyerekvédelmet is. A védendő kisgyermekek jó erkölcsi nevelést kaphatnának az egyháztól. Na meg a pedofil papoknak lenne bőven kiket megrontani.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 19. Nyul György
  Ha az iskolák államosításával egybe épített egyházi tulajdonba vételét
  érted ez alatt, az hiszem nem kell sokáig várnod. Mivel minta a Horthy
  rendszer, nem szabad feledni, hogy pl Debrecenben minden iskola
  egyházi tulajdonban volt. Tehát a fasizálódás tovább folyik.
  Valaki azt kérdezte. Miért gondolom, hogy a Horthy fasiszta volt?
  Hiszen Horthynak nem volt Hitlerbajusza! (nem is Ausztriában született)
  Ilyen és hasonló indokokkal védik a védhetetlent.
  AMI TÖRTÉNIK AZT MINDENKI LÁTHATJA!
  LEGFELJEBB NEM HISZ A SZEMÉNEK!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 20. Meneküljünk, amíg lehet, amíg van hova.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt 2014. február 14. péntek | AN

Biszku Béla és minden kommunista ártatlan 2014. január 2. csütörtök | AN

Rezsimcsökkentésre lenne szükség 2013. november 28. csütörtök | AN

Orbán nyíltan felvetette az EU-ból való kilépést 2013. október 13. vasárnap | AN-álláspont/Bartus László

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos