Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orosz radar volt a szíriai gépen 2012. október 13. szombat 23:27 | AN Forrás: MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orosz radar volt a szíriai gépen
Ankara/Moszkva/Damaszkusz – Az Ankarában szerdán leszállásra kényszerített szíriai repülőgépen egy orosz szállító által küldött, kettős célra – katonaira és polgárira – használható radarberendezés volt, közölte az orosz nemzetbiztonsági tanács ülését követően Szergej Lavrov külügyminiszter. Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök ellenben azzal vádolta meg Oroszországot, hogy haditechnikai felszerelést és lőszert szállít Damaszkusznak.
.
Az orosz diplomácia vezetője a megbeszélésekről beszámolva kijelentette: semmiféle fegyver nem volt, és nem is lehetett a Moszkvából Damaszkuszba tartó járaton, amelyet a török hatóságok szerdán Ankarában leszállásra kényszerítettek.
.
Lavrov nem nevezte meg a szállítót, csak annyit közölt, hogy „a repülőgépen olyan teherszállítmány volt, amelyet egy törvényes orosz szállító indított el törvényes úton a törvényes megrendelőnek.”
.
„A szállítmány radarállomáshoz való elektrotechnikai berendezés, kettős rendeltetésű berendezés, amely azonban semmilyen nemzetközi konvenció tiltása alá nem esik. A szállítmányt kísérő dokumentumok teljesen megfeleltek a követelményeknek” – hangsúlyozta az orosz külügyminiszter.
.
Szergej Lavrov nyilatkozata szerint az ilyen szállítmányok polgári repülőgépeken való továbbítása szokásos gyakorlat. Lavrov beszámolt arról is, hogy még mielőtt a szíriai gép a török légtérbe ért volna, a török hatóságok azt javasolták, hogy vagy változtassa meg az útvonalat, vagy szálljon le Ankarában.
.
„A pilóta leszállt, mivel tudta, hogy semmilyen törvénysértést nem követ el” – mondta az orosz külügyminiszter. Azt is közölte, hogy ismeretei szerint az orosz szállító vissza fogja követelni a török hatóságok által lefoglalt eszközöket, mivel azok a tulajdonát képezik.
.
A Kommerszant című orosz lap a nemzetbiztonsági tanács ülését megelőzve azt jelentette, hogy a szerdán Ankarában leszállásra kényszerített szíriai Airbus A320-as repülőgépen 12 ládát találtak, amelyekben légvédelmi eszközökhöz szükséges alkatrészek voltak.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 7 szavazatból)
Orosz radar volt a szíriai gépen, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Damaszkusz bocsánatot kért Ankarától 2012. október 5. péntek | AN

Törökország odavert Szíriának 2012. október 3. szerda | AN

Moszkva leveszi a kezét Asszadról? 2012. augusztus 23. csütörtök | AN

Moszkva evakuál Szíriából 2012. augusztus 22. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos