Ronai and Ronai
AMERIKAI

Afganisztán két év múlva magára marad 2012. október 1. hétfő 23:27 | AN Forrás: MTI

 • Hozzászólások(2)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Afganisztán két év múlva magára marad
Brüsszel – Kitart amellett Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár, hogy az Afganisztánban állomásozó nemzetközi erők 2014 végéig átadják feladataikat az afgán erőknek – jelentette be a katonai szervezet első embere szokásos havi sajtótájékoztatóján Brüsszelben.
.
A NATO-főtitkár közölte azt is, az afgán biztonsági erők létszáma hamarosan eléri a kitűzött 352 ezer fős létszámot, és jelenleg is egyre növekvő mértékben és egyre nagyobb területeken veszik át a helyi erők a vezető szerepet a rend és a biztonság megteremtésében és fenntartásában.
.
Rasmussen rámutatott, hogy jelenleg az afgán lakosságnak mintegy háromnegyede él az országnak olyan területein, amelyeken már a helyiek felelnek a biztonságért. Az afgán erők eredményei „ígéretesek”; az általuk ellenőrzött területeken az átadás után is stabil a helyzet, sőt van ahol javult is a biztonság. Kiemelte Kabul környékét, ahol mintegy hatodával csökkent a támadások száma.
.
A cél, az ütemterv ugyanaz – szögezte le Anders Fogh Rasmussen, és hozzátette: 2014 végén a nemzetközi erők harci küldetése véget ér, a NATO vezette misszió feladata pedig kiképzés, tanácsadás és segítségnyújtás lesz. Rasmussen megjegyezte, bízik abban, hogy a NATO védelmi miniszterei jövő heti találkozójukon konkrét lépéseket tesznek, hogy annak részleteit a jövő év elején ki lehesse dolgozni, hogy a tervet 2013 folyamán véglegesíteni lehessen.
.
A dán politikus elmondta, rendkívüli aggodalommal figyelik a beszivárgók által végrehajtott támadásokat, amelyek miatt a mostanit kihívásokkal teli időszaknak nevezte, de kijelentette, hogy a NATO elszánt, hogy leküzdje ezeket a kihívásokat, amiben a nemzetközi erők az afgán erőkkel is együttműködnek.
.
„A lázadók próbálnak éket verni közénk, hogy aláássák együttműködésünket, de az üzenetem világos és kristálytiszta: nem engedjük, hogy ebben sikerrel járjanak, mert a nemzetközi és az afgán erők ugyanazzal a fenyegetéssel néznek szembe, és az érdekeik is azonosak: egy szuverén stabil és biztonságos Afganisztán” – hangoztatta a NATO főtitkára brüsszeli sajtóértekezletén.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Afganisztán két év múlva magára marad, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:,

 • Hozzászólások(2)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

 1. Hadd maradjon, öljék csak egymást, így is sokan vannak.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -4 (6 szavazatból)
 2. Az ilyen cinikus, embertelen megjegyzéseknek mi értelme van, màr elnézést, hogy szóvà teszem ( nem elôször és nem utoljàra ) ?!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

2014 után: utóvéd Afganisztánban 2012. október 21. vasárnap | AN

Washington lemondott az afgán békéről 2012. október 3. szerda | AN

Korán-égetők, halott-hugyozók büntetése 2012. augusztus 28. kedd | AN

Omár mulla újra hadat üzen 2012. augusztus 18. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos