Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kiállítás nyílik Stanley Kubrick munkásságáról 2012. október 25. csütörtök 22:56 | AN Forrás: MTI

 • Egy hozzászólás
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Kiállítás nyílik Stanley Kubrick munkásságáról
Los Angeles – Stanley Kubrick rendező munkásságát az Egyesült Államokban első ízben bemutató retrospektív kiállítás nyílik novemberben a Los Angeles Megyei Képzőművészeti Múzeumban.
.
A perfekcionista rendező minden filmjére egy kutató alaposságával készült fel: a forgatás minden részletét kidolgozta, mielőtt a kamerában el kezdett volna peregni a filmszalag. A retrospektív kiállítás Kubrick katalogizált feljegyzéseit, óriási fotógyűjteményét, jelmezeket, műtárgyakat, technikai felszereléseket és személyes apróságait is a látogatók elé tárja.
,
A november 1-jén megnyíló tárlat szerdai sajtóbemutatóján Jan Harlan producer, Kubrick sógora maradandó személyes dokumentumként mutatta be a kiállítás anyagát. „A nagyszerű művészek, mint Stanley géniusza nem tűnik el. És mivel igazi művészről van szó – akit Steven Spielberg nemzedéke ősrobbanásának nevezett – indokolt, hogy Kubrick munkásságát múzeumban is bemutassák”, hangoztatta.
.
A múzeum díszvendégeként a kiállításra érkezett Christiane Kubrick német színésznő és énekesnő, a rendező özvegye arról beszélt, hogy Kubrick még nem dolgozott számítógépen, bár később az elsők között volt, aki beszerzett egy komputert. „Papírra vetett dolgok, amit kéz érintett. Vitrinbe teszi az ember és teljesen elérzékenyül tőle – ilyen egy rajongó” – mondta az özvegy, aki A dicsőség ösvényei forgatásán ismerkedett meg későbbi férjével.
.
Közkeletű tévedés, hogy férje hideg és távolságtartó lett volna, vagy nem szerette volna a társaságot – mondta el az özvegy. Egyszerűen csak nem akart a show-biznisz része lenni. Rengeteget beszélt, az intenzitása tette különlegessé, másoknál érdekesebbé, és tisztában volt azzal, hogy sok alkalmat elszalasztott – mesélte. Mint hozzáfűzte: Kubrick nem ment el a beszélgetős tévéműsorokba, nem volt biztos abban, hogy megfelelően tudott volna szerepelni. Azt tartotta, hogy nem tudja jól eladni magát. „A jó rendezők nem jó színészek” – mondogatta.
.
A kiállításon felvonul Kubrick minden remekműve, a 2001: Űrodüsszeiától a Gépnarancson át a Ragyogásig. Ezen kívül olyan különlegességeket is bemutatnak, mint a Napóleon életrajz, amelybe a hetvenes években belefogott, de abba kellett hagynia, mert nem volt rá pénz.
.
A tárlat június 30-ig várja a látogatókat. Párhuzamosan november 9. és december 15. között a múzeum vetítőjében válogatást mutatnak be a rendező műveiből.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Kiállítás nyílik Stanley Kubrick munkásságáról, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:,

 • Egy hozzászólás
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

 1. Felejthetetlen volt. Így emlékezünk rá:

  http://www.youtube.com/watch?v=5TNhS81w4bM&feature=related

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

George Clooney Kubáról szóló filmet rendez 2012. június 8. péntek | AN

Tarr Béla-filmeket vetítettek Hollywoodban 2012. június 6. szerda | AN

A filmesek a centrális erőtér ellen 2011. február 8. kedd | AN

Születésnapos művészek 2011. január 22. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos