Ronai and Ronai
AMERIKAI

Wallenberg-megemlékezés az Európa Tanácsban 2012. október 3. szerda 0:46 | AN Forrás: MTI

 • Hozzászólások(23)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Wallenberg-megemlékezés az Európa Tanácsban
Brüsszel – A második világháború alatt magyar zsidók tízezreit megmentő, száz évvel ezelőtt született Raoul Wallenbergről emlékeztek meg kedden Strasbourgban az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének ülésszakán.
.
Az eseményt a svéd és a magyar ET-képviselet közösen szervezte, és ebből az alkalomból Wallenberg-kiállítás is nyílt az összeurópai intézmény székházában.
.
Az ünnepi megemlékezésen Braun Márton fideszes országgyűlési képviselő, a parlamenti közgyűlésen részt vevő magyar delegáció vezetője beszédében hangsúlyozta, hogy a holokauszt nem csak a magyarországi zsidók, hanem Magyarország számára is a legsötétebb nemzeti tragédia volt. Ezért kell – tette hozzá – őrizni azok emlékét, akik saját életüket is hajlandóak voltak feláldozni mások megmentése érdekében.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Wallenberg-megemlékezés az Európa Tanácsban, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:,

 • Hozzászólások(23)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

 1. Nem köll aggódni , majd azt is felszámolják Budapesten.
  Az összes Felszabadulás úttal együtt.
  Mert ezek olyan marxistásak.
  Jaa.. a Marx neveket is felszámolják.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (7 szavazatból)
 2. Finom üzenet a fityisz-kdnp-jobbik koalíciónak! :(

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 3. Minden nagyrabecsülésem és hálám Wallenbergé, DE tudom, hogy a kutya se, és különösen a FID-SS nem törődne vele, ha nem oly ostoba körülmények között tünt volna el a szovjet katonai hatóságok hálójában, ahogyan eltünt…
  Nem véletlen, és nem a zsidóság védelmében habosítják fel ezt a kérdést a róla elnevezett emléknappal, kiállítással a Terrorházban (Schmidt Mária ) stb., hanem egy, a minket valójában a nácizmus alól felszabadító Vöröshadsereg befeketítésének egy újabb lehetőségről lenne szó. E célból minden alkalmat megragadnak. Apropo, újabb utcanév megsemmisítés dömping van készülőben Budapesten…
  Ezek a szónokok és ünneplők az akkor Budapestről kitörni készült német és magyar nácik gyerekei és unokái – méltó utódai. Most eljátsszák a szentet, miközben ez ő revansuk.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (7 szavazatból)
 4. Megjegyzés:
  Magyarországon azokban a napokban még háborús állapotok, káosz uralkodott. Nehéz volt disztingválni… Nem egy zsidó munkaszolgálatos került szovjet hadifogságba. Sokszor a szovjetek sem tudták megkülönböztetni, ki az ellenség és ki az áldozat.
  Sajnos ez már csak a háború logikája !

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (5 szavazatból)
 5. Helyesbítés a 9;58-as bejegyzésemhez :
  *

  “…) stb., hanem egy…” h e l y e t t; …ha nem egy…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 6. Kormorán, a szovjetek pontosan tudták hogy ki kicsoda, csak nem érdekelte őket. Nagyanyámat Auschwitzból egyenesen vitték volna Szibériába egy marhavagonnal, csak Munkácsnál megállt a vagon és mivel odavalósi volt, a deszkákon keresztül látta hogy ott vannak, és sikerült kiszöknie két barátnőjével ott. A többieket vitték tovább, csupa zsidó túlélőt, és soha senki sem hallott róluk többé semmit.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -1 (5 szavazatból)
 7. Ezzel együtt természetesen a zsidók többségének felszabadítók voltak, mert a nácikhoz képest jobbak voltak, de nem olyan nagy mértékben mint ahogy azt most elképzeljük. Másik nagyapám meg pár év múlva bekerült a szegedi Csillag-börtönbe mint burzsoá reakciós, senkit sem érdekelt hogy túlélő vagy nem.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -1 (3 szavazatból)
 8. Magyarorszagon disznolabakkal emlekeznek Wallenbergre. A legutobb azokat akasztottak a nyakaba. Orban es a csatlosaik tanulhatnanak Wallenbergtol. Egy igazi uriember volt, aki elt minden lehetoseggel, hogy embereket mentsen. A vilag emlekszik Wallenbergre, de azokat a neveket, akiket ma magyarorszagon favorizalnak nem ismeri a kutya sem. Azok jelentektelen kiszolgaloi voltak egy elnyomo hatalomnak.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (3 szavazatból)
 9. Petrovics zoltán

  ” Braun Márton fideszes országgyűlési képviselő, hangsúlyozta, hogy a holokauszt nem csak a magyarországi zsidók, hanem Magyarország számára is a legsötétebb nemzeti tragédia volt.”

  Jó lenne ha erre emlékeztetné Orbán elvtársát is, mert amit most készít elő az pont olyan mint amikor Horthy Szálasi szállásadója volt!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 10. Petrovics zoltán

  A legnagyobb baj az, hogy a Pápai hatalom annyira irtózik a zsidóktól és az azzal kapcsolatos eseményektől, hogy inkább köpönyegforgatóan részt is vesznek az ilyen eseményeken, mindamellett, hogy Ők voltak akik irtották Őket. Most a világ helyzete miatt és álságos állapotuk miatt ezt teszik. Orbán beszédeiben megnyilvánul a velük szemben meglévő utálata. Orbán a Pápánál nem egyszer járt és utána minden esetben a katolikus egyház hatalma növekedett idehaza és annak téves erkölcsi tanítása.
  Az azért érdekes, hogy egy református emberből aki egy metodista lelkésszel kereszteltette meg gyermekeit , hogyan lett ilyen nagy pápa imádó?
  Mert a pápát és magát imádja, Istent és nem!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (3 szavazatból)
 11. Petrovics zoltán

  Tartok tőle, hogy mivel adom a nevemet, veszítem a véleményem miatt az állásomat is. Nem baj! Ébredj ember! Nem lehet szó nélkül hagyni mindent!

  “Cinkos aki néma!”

  Ne szavazz!

  Pártok ne induljatok a választásokon.
  Ezáltal illegitimmé válik ez a Orbáni rezsim.

  Orbán Viktor alkotmánysértő, Bűnöző!

  Börtönben a helye!

  Az ellenzéknek ki kell mondania, hogy ezt az embert ha hatalomra kerülnek elítélik hazaárulásért, törvénysértésért!

  Megbocsájtás van de az csak lelkileg és az is Istennél van. A törvények szerint bűnös.

  Bűnöző!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (5 szavazatból)
 12. Petrovics zoltán

  Nem tudom, hogy ez a honlap az Egyesült Államokban is megjelenik-e, de ha igen akkor kérem, hogy adják át a kérésemet.

  Szeretnék kivándorolni és ott dolgozni mint biblia oktató. Végzettségem teológiai főiskola.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 13. Erre ki mínuszolt? Ez tény, ez történt a nagyanyámmal, ez történelem. Aztán mivel kárpátaljaiak voltak, persze mire észbekaptak, a Szovjetúnió annexálta őket, és utána megismerkedtek a sztálinizmus “szépségeivel. ”
  De megint hangsúlyozom, a legtöbb zsidónak felszabadítást jelentett az hogy a Vörös Hadsereg arra vonult amerre. De maga a szovjet rendszer Sztálin alatt szintén egy borzalmas diktatúra volt.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 14. Ja, és magát Wallenberget is a szovjetek tüntették el, tehát pont itt nem kell őket annyira védeni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 15. GaborNYC !
  *
  Akkor lépj be a Jobbikba, mint azt Szegedi Csanád is megtette nem is oly rég…
  Majd ők igazságot tesznek fölötted…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -2 (2 szavazatból)
 16. Sagdyiev!
  *
  Keserű vigasz.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 17. Ki akar belépni a Jobbikba? Na, ezzel befejezem az összes kommentárt itt véglegesen, úgy látom itt akaratból mindent félreértenek egyesek.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 18. Én nem tehetek róla hogy a szovjetek sem voltak angyalok. Az átlag szovjet katona is áldozata volt a rendszernek.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 19. kormorán,
  Más hozzászólásaid eddig tetszettek. De GabotNYC fenti hozzászólásaiban én semmi kivetnivalót nem látok. Egyszerű tényközlések és értékelések.
  A szovjet hadsereg megérkezése megváltás volt a gettóba zárt és és az éppen halába hurcolás közben ért zsidók többsége számára, de a szovjet hadsereg megszállóként érkezett, és középkori módon viselkedett. E viselkedése során vagy nem tett különbséget zsidók és mások között, vagy még a szovjet antiszemitizmust is magával hozta – esete válogatja. A szovjet hadseregben zsidók is voltak, akik védték, támogatták sorstársaikat. Ugyanakkor ott van például a varsói gettó esete. Szóval az élet (és a történelem) nem egyszerű.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 20. A szovjet hatalom viselkedését Kelet-Európában a szovjet hatalmi törekvések határozták meg.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 21. GáborNYC!
  Ha akkor nem jönnek, ma nem levelezünk itt.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 22. Hová lett Boldog Salkaházy Sára Duna-parti emléktáblája (Szabadság híd alsó rkp.), aki önkéntes mártíromsága “kivételével erősítette a szabályt”, amikor védenceivel – ti. bújtatott zsidókkal együtt – hagyta magát a Dunába lövetni a magyar nácik, nyilasok által.
  Aki tud a márványtábla sorsáról, az kérem jelezze!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 23. Valóban nem, Kormorán, mint többször utaltam rá, én nagyon tudom tisztelni az átlag szovjet katonát aki életét adta a nácizmus elleni harcban. Én csak azt mondom hogy maga a szovjet rendszer is nagyon kegyetlen volt, de ezzel együtt ha nem jött volna a Vörös Hadsereg, akkor szinte minden európai zsidót kiirtanak a nácik és a nyilasok, usztasák, stb.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

ENSZ-diplomaták emlékeztek Wallenbergre 2012. szeptember 21. péntek | AN

Utcát neveznek el Wallenbergről 2012. augusztus 5. vasárnap | AN

Pénteken tartják a humánum napját 2012. augusztus 2. csütörtök | AN

Embermentőket köszöntenek a Wallenberg-évfordulón 2012. július 26. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos