Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ingyen ételt és vizet osztanak New Yorkban 2012. október 30. kedd 17:45 | AN

 • Hozzászólások(11)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Ingyen ételt és vizet osztanak New Yorkban

New York – Bloomberg polgármester rendkívüli sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy tisztítják az utakat, még nem tudják a kár nagyságát. A taxisok kötelesek ingyen is felvenni az utasokat és elvinni oda, ahova menni akarnak. Coney Island Hospitalt is evakuálták. 6500 ember van menekültállomáson, 2500 ember vesz részt a segítségben, 4 ezer fadaráló dolgozik. Az 57. utcában a ledőlt toronydaru már biztonságban van. Mindenkit felszólított a segítségnyújtásra. Az emberek ingyen vizet és ételt osztanak. Továbbra is a 311-et kell tárcsázni, a 911 csak életmentésre használható. Ha valaki a földön fekvő áramvezetéket lát, kerülje el, és értesítse a rendőrséget. A parkoktól maradjanak távol az emberek, mert sok a sérült fa, a Central Parkot kerüljék el, mert veszélyesek lehetnek a ledőlt fák. Az életeket mentik a kórházakban és a nursing home-okban, az áramszolgáltatás helyreállítása a legnagyobb feladat.

Bloomberg a legfontosabb üzeneteit szokás szerint elmondta spanyolul is. Holnap sem lesz még iskola. Három-négy nap múlva indulhat el a metró a legjobb esetben. Egyes állomásokat elöntött a tengervíz. Ahol a víz áll, megközelíthetetlen motorcsónakokkal, mert annyira már nem mély a víz. Az ívóvíz biztonságos. Egy kérdésre válasolva azt mondta, hogy nukleáris létesítményeket nem ért semmiféle sérülés vagy kár. A Fehér Ház rendkívüli segítséget nyújt a szövetségi költségvetésből, az ország minden részéből hozzák a generátorokat a kórházakba, többszáz önkéntes van úton az ország minden részéből. Az egész ország New York mögött áll.  Obama folyamatos kapcsolatban áll a város vezetésével.

Még mindig veszélyes kint lenni a szabadon heverő vezetékek miatt, különösen Queens és Brooklyn városrészei szenvedtek nagy károkat és ezeken a helyeken az életveszély még nem múlt el. További áradás azonban még nem várható. A szél elcsendesedett, a hidakat hamarosan megnyitják. A buszközlekedés Manhattanben várhatóan holnap helyreáll. Néhány busz már ma is járni fog, vasárnapi menetrenddel, a taxikat pedig addig is a közösségi célokra használják.A buszokon ma nem kell fizetni.

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója elmondta, hogy Lond Island, amely közvetlenül érintkezik az óceánnal, hatalmas pusztulást szenvedett, a Sandy gyakorlatilag átrohant a területen. A Nemzeti Gárda megfeszített erőkkel dolgozik a károkon. Long Islanden 90 százalék embernek nincs árama. Californiából és Texasból 4 ezer villanyszerelő érkezik. New Yorkban tíz ember halt meg áramütés következtében. A New York-i metró soha nem látott károkat szenvedett, még a sínek is megsérültek. A Brooklynba vezető Battery Tunnel és a mélyen fekvő Holland Tunnel zárva marad, várhatóan holnap kinyit a Kennedy repülőtér. Az Egyesült Államok katasztrófák esetére kiképzett legjobb csapatát irányították New Yorkba.

A Hudson pusztítása felmérhetetlen a Downtownban, az ár szinte elöntötte dél-Manhattant, a World Trade Centert több méter magas víz árasztotta el. Egyesek szerint földrengésekhez hasonló jelenetek játszódtak az éjszaka folyamán. A víz úgy folyt be a Battery és a Holland Tunnelba, mint egy folyó. New York államra jellemző kép, hogy egy vasúti sínen egy elsodort hajó áll.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 7 szavazatból)
Ingyen ételt és vizet osztanak New Yorkban, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

 • Hozzászólások(11)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

 1. Együtt érzek velük. Keresem, és nézem a képeket.Iszonyatos a pusztítás.Kitartást kívánok nekik a továbbiakhoz.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +14 (16 szavazatból)
 2. Azt teszem, amit bumburi és azt kivánom szeretettel…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 3. Minden New York-i embernek jó egészséget, kitartást kívánok Európából.
  Remélem hogy soha többet ilyen szörnyűséget nem kell átélniük.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 4. KOSZONJUK !

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 5. Már 20mrd$ fölé becslik a károkat. :(

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 6. Kik lehetnek az a szörnyek, akik most minuszolnak?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (8 szavazatból)
 7. Trulla:
  .
  - Mégis, kik lehetnek?
  .
  Agymputált, degenerált, beltenyészet lúzerek, akik kb. ugyanazt csinálják, mint 2001.9.11- én: az élvezetek netovábbját élik meg mindennek láttán, és kb. az az ideológia, hogy “amerika megérdemli”.
  .
  De az USA ebből is feltámad, és erősebb lesz, mint valaha. A lúzereket pedig – amennyiben azok ártani akarnak neki – helyre teszi.
  .
  Hogy mennyire, az a mindenkori elnöktől függ.
  .
  A sok degenerált meg hadd minuszoljon. Attól még nem lesznek soha erősek.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -1 (9 szavazatból)
 8. Lower-Manhattan-ben totális sötétség volt ma is! Brooklynban szinte minden benzinkút be van zárva; amelyik nyitva van ott kannákkal tolongnak az emberek.
  A 2 mínuszolónak ezt üzenem: rohadjatok meg! És én amúgy egy finom ember vagyok általában!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 9. Gabor, az emailem nepszava@nepszava.com Mar nem vagyok a Facebook-on, lejottem. Kerestel?

  VN:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -1 (1 szavazás)
 10. tisztelhölgyeimésuraim

  Ingyen étel? Ingyen víz?
  Orbán alatt ilyen nincs!
  *
  Majd ha közmukára jelentkeznek – oszt annyi. Ja…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 11. A természet mindig megmutatja, hogy erősebb nálunk. Már Petőfi is leírta, “habár fölül a gálya, alul a víznek árja,azért a víz az úr!” Legyőzhetők vagyunk – a természet által is és saját magunk által is.
  Az Amerikában élőknek azt kívánom, hogy minél előbb rendeződjön az életük, kerülje el őket a járvány, és olyan elnökük legyen, aki tiszteli őket, és akit ők is tisztelnek!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Nagy siker a Sorstalanság New Yorkban 2014. április 14. hétfő | AN

Nem a Coccolino-t nézték kokainnak 2013. január 2. szerda | AN

Tolongás a hamis illúziók útján 2012. november 25. vasárnap | AN-álláspont/Bartus László

Világvége hangulat a Sandy után 2012. november 7. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos