Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bernanke: a Fed „szükség szerint” cselekedni fog 2012. szeptember 2. vasárnap 18:08 | AN Forrás: MTI

 • Egy hozzászólás
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Bernanke: a Fed „szükség szerint” cselekedni fog
Washington – Az amerikai konjunktúra alakulása és a munkaerő-piaci helyzet nem kielégítő, ezért nem lehet kizárni további pénzügy-politikai ösztönző intézkedéseket – mondta Ben Bernanke, a központi bank szerepét betöltő Fed elnöke.
.
Bernanke a Wyoming állambeli Jackson Hole-ban, a vezető jegybankok éves találkozóján mondott beszédében mindamellett óvakodott megnevezni, hogy konkrétan milyen lépésekre gondol, és mikor óhajtják megtenni azokat. Csupán annyit mondott, hogy a gazdaság növekedése nem elegendő a munkanélküliség hatékony csökkentéséhez.
.
Szükséges, hogy további haladást érjünk el, különösen a munkaerőpiacon, és a Fed „szükség szerint cselekedni fog”, mondta. Szavai szerint a Fed-nek ugyanakkor mérlegelnie kell a további pénzügyi ösztönzés költségei és haszna között, ugyanakkor utalt rá, hogy a ráfordítások kifizetődőek lehetnek.
.
Kijelentette, hogy a Fed a bizonytalanságok és politikai eszközei behatároltságának figyelembe vételével, szükség szerint úgy alakítja majd irányvonalát, „hogy előmozdítsa a gazdasági fellendülés erősödését és a munkaerőpiaci feltételek tartós javulását, az árstabilitás összefüggésében”.
.
Elemzők szerint ez a megfogalmazás valamivel enyhébb utalás volt a Fed pénzügyi irányvonalának esetleges közeljövőbeli enyhítésére, mint amire a Fed vezetésének nyár eleji tanácskozásának jegyzőkönyve utalt. Igaz, a gazdasági mutatók a vártnál jobban javultak. Bernanke ugyanakkor világossá tette, hogy elégedetlen a gazdaság javulásával.
.
„A munkaerőpiac stagnálása különösen súlyos aggodalomra ad okot, nem csak az általa okozott hatalmas szenvedés és az elvesztegetett emberi tehetség miatt, hanem azért is, mert a munkanélküliség folyamatosan magas szintje strukturális kárt fog okozni a gazdaságunknak, amely évekig kihathatnak”, mondta.
.
A Fed január óta azt kommunikálja, hogy várakozásai szerint legalább 2014 végéig meg fogja tartani a nullához közeli kamatlábakat.
.
Bernanke beszédét követően emelkedtek az amerikai tőzsdeindexek, míg az euró 1,2636 dollárra erősödött.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)
Bernanke: a Fed „szükség szerint” cselekedni fog, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

 • Egy hozzászólás
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

 1. Kb. 3 hónapig ilyen semlegesség várható (kivéve Irán esetleges leckéjét). :(((

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Fel akarta robbantani a FED-et egy bangladesi 2012. október 18. csütörtök | AN

A Fed szerint Európa kockázatos 2011. december 14. szerda | RR

A Fehér Ház elítéli Rick Perry kijelentéseit 2011. augusztus 17. szerda | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos