Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megint nyolc centtel drágult a benzin 2012. szeptember 10. hétfő 9:51 | AN Forrás: Reuters

 • Egy hozzászólás
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Megint nyolc centtel drágult a benzin
New York – Gallononként nyolc centes üzemanyag-drágulást regisztráltak az Egyesült Államokban az utolsó két hétben, nagyrészt annak köszönhetően, hogy az Isaac hurrikán pusztításai csökkentették az olajfinomító-kapacitásokat.
.
Szeptember hetedikén a normál ólommentes benzin országos átlagára 3,838 dollár volt gallononként, míg augusztus 24-én még csak 3,759 dollár, jelenti Trilby Lundberg, az országosan mintegy 2500 benzinkút árait figyelemmel kísérő Lundberg Survey szerkesztője.
.
A hurrikán, amely augusztus végén pusztított a Mexikói-öbölben, több olajfinomítót átmenetileg bezárásra kényszerített. Lundberg szerint a nyolccentes emelkedésből az általános világpiaci áremelkedésnek legfeljebb egy cent tudható be.
.
„Valószínű, hogy a következő két hétben nem tapasztaltunk további emelkedést”, jósolta. A vihar miatt kiesett kapacitások immár ismét rendelkezésre állnak.
.
A mostani ár tizenhárom centtel alatta marad az április hatodikán mért idei csúcsnak, és messze elmarad a válságévek rekordjától. Az amerikai benzinár 2008. július 11-én hágott a legmagasabbra, amikor országos átlagban 4,112 dollárt kellett fizetni egy gallonért – azaz a benzin literje 1,086 dollárba került.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Megint nyolc centtel drágult a benzin , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

 • Egy hozzászólás
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

 1. Magyarországon pedig 8.-Ft-tal!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A nők többet áldoznának autóra 2012. október 25. csütörtök | AN

290 forint egy liter benzinért, botrány! 2012. október 10. szerda | AM

Csúcson a kaliforniai benzinár 2012. október 7. vasárnap | AN

Július óta először csökkennek a benzinárak 2012. szeptember 25. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos