Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kuba szerint jól van Alan Gross 2012. szeptember 13. csütörtök 9:52 | AN Forrás: Reuters

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kuba szerint jól van Alan Gross
Havanna/Washington – Úgy tűnik, ezt a zsidó új évet is a világ egyik utolsó kommunista diktatúrájának tömlöcében tölti az amerikai-zsidó Alan Gross, akit 2009 végén tartóztattak le a castróista hatóságok azért, mert internetezésre alkalmas telefonokat osztogatott és wi-fi hálózatot akart kiépíteni a maradék kubai zsidóságnak, és ezt a tettet a rendszer a szocialista társadalmi berendezkedés megdöntésére tett kísérletként értékelte.
.
Az Egyesült Államok diplomáciai eszközökkel szerette volna elérni Gross kiszabadítását, aki nemcsak, hogy semmi törvénybe ütközőt nem tett, de súlyos betegségek légiójával is küszködik. A kubaiak viszont azt állítják, a férfi egészségi állapota normális. Grosst tavaly áprilisban ítélték a fenti „bűnök” miatt tizenöt évre, épp egy olyan időszakban, amikor a két ország viszonya – a jelenlegi washingtoni adminisztráció elnéző magatartásának köszönhetően – felmelegedőben volt.
.
A kubaiak engedélyezték az elítélt feleségének férje meglátogatását. Judy Gross egyértelműen azt állítja, a fogoly állapota rosszabbodott. A hatvanhárom éves férfi 48 kilogrammot fogyott, szívverése szabálytalan, és a jobb lapockája alatt van egy daganat is, amiről eddig senki nem állapította meg, mi az.
.
Havanna fogolycserére szeretné felhasználni Grosst: az Egyesült Államok börtöneiben a kubai titkosrendőrség több ügynöke ül különféle kémkedési vádak miatt – a legrégebben raboskodók épp kedden tizennégy éve kerültek rács mögé. Nem kétséges, hogy a fogolycserét könnyű lenne végrehajtani, de aránytalanságán kívül félő az is, hogy Kuba ezen felbuzdulva legközelebb felforgatás miatt turistákat tartóztat le, akiknél Mp3 lejátszó van, és őket is elfogott titkosügynökökre akarja majd kicserélni.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

A Fehér Ház elítélte a kubai letartóztatásokat 2012. július 26. csütörtök | AN

Megbénult Gross a havannai börtönben 2012. június 15. péntek | AN

Kuba normalizálná kapcsolatait a disszidensekkel 2012. április 30. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos