Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az MSZP lehangolónak tartja a gazdasági adatokat 2012. augusztus 3. péntek 14:14 | AN Forrás: MTI

 • Hozzászólások(29)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Az MSZP lehangolónak tartja a gazdasági adatokat
Budapest – Tukacs István országgyűlési képviselő pénteken sajtótájékoztatón azt mondta: a kormány unortodoxnak nevezett, az MSZP szerint alkalmatlan gazdaságpolitikája a GKI Gazdaságkutató Zrt. adatai szerint a reálbérek 5,7 százalékos csökkenéséhez és a várt 4,2 százaléknál másfél százalékponttal nagyobb inflációhoz vezetett.
.
A reálbércsökkenés elsősorban a kiskeresetűeket sújtja a versenyszférában és a közszolgálatban is, így például azokat az egészségügyi szakdolgozókat, akik 5-6 százalékot veszítettek keresetük értékéből, fejtette ki.
.
Az MSZP-s politikus arról is beszélt, hogy a hátrányos helyzetű térségekben a cégek többsége nemhogy a bérkompenzációt nem tudja teljesíteni, de elbocsátásokra kényszerül vagy kénytelen csökkenteni a béren kívüli juttatásokat.
.
Tukacs István szerint mindez egy olyan új adó- és gazdaságpolitikát tesz szükségessé, amely igazságosabb elosztást eredményez, erőteljesebben adóztatja a tőkejövedelmeket, forrásokat teremt a gazdasági növekedéshez, segíti a hitelezés beindítását és javítja az európai uniós támogatások felhasználását. Ezt célozza majd az MSZP alternatív költségvetési javaslata, amelyet ősszel terjesztenek a parlament elé, mondta.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 8 szavazatból)
Az MSZP lehangolónak tartja a gazdasági adatokat, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, ,

 • Hozzászólások(29)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

 1. Na ne már – “az MSZP alternatív költségvetési javaslata, amelyet ősszel terjesztenek a parlament elé” – a fideSS parlament meg lesöpri.
  Menjetek a fenébe. :(((((((((((((

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +14 (16 szavazatból)
 2. Magyarországon található a legmagasabb adóelvonások, európa egyik legrosszabb bérezése és vitathatatlanul legaljasabb bankrendszere!
  E három dolgoknak az eredője “A menekülés.” !!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +12 (16 szavazatból)
 3. Azt hiszem, ha valaki ilyesmit lehangolónak tart,
  arra fel kellene hangolódnia.
  .
  Tudna valaki “SPERPEKTIVÁT” is mondani,
  mert ezt a társadalom nagy része érzi.
  Vagyis nem valami korszakalkotó felfedezés.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (10 szavazatból)
 4. A megoldast a novekvo elvandorlasi kedv hozza: Ha elmennek a fiatalok, akkor nem kell nekik itthon se ber, se munkahely, igy a megmaradtakra kevesebben lesznek, es csokken majd a munkanelkuliseg… Mar csak azt kellene megvarni, hogy ne csak a jolkepzett orvosok es mernokok lepjenek le, hanem azok is, akik nincsenek jol kepezve.

  Amugy mindettol fuggetlenul szerintem jot tenne minden magyarnak ha par evet kulfoldon dolgozna meg a 30. szuletesnapja elott. Akkor kicsit versenykepesebben ternenek vissza, jobb berert talan jo nyelvtudassal es nem utolso sorban annyi penzzel, ami otthon soknak szamit.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (10 szavazatból)
 5. Az – ELLENZEK – mikor akar Parlamenti sztrájkba kezdeni, mikor akar úgy viselkedni mind ahogy az ellenzéki partok szoktak ilyen diktatórikus hajlamú kormánnyal és parlamenttel TILTAKOZNI? Mikor akar felnőttként viselkedni? Minden részvétele a parlament – kft – zrt üléseken csak meghosszabbítja a magyar nép szenvedését? Mikor lesz egy közös platformunk és mikor hagynak abban a sárdobálással és a fityeSS – kdmp + jobbik léváltásával törődnek? Mikor?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (14 szavazatból)
 6. Most már mindenki megnyugodhat.
  A legeslegnagyobb kormányváltó erő már a 259. erélyes felszólítást közölte a fidesszel:
  EZ MÁR IGAZÁN AGGÁLYOS!.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (12 szavazatból)
 7. Mi pedig lehangolónak tartjuk az Mszp eddigi teljesítményét.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (10 szavazatból)
 8. Az mszp pedig, köszöni, jól elvan, mint a befőtt, és ha lesznek választások, ismét bekerülnek majd a parlamentbe, az ő megélhetésüket (megélhetési politikusságukat) nem veszélyezteti semmi.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (8 szavazatból)
 9. Mindenkinek veszélyben a helye – 190 képviselői hely lesz – menni fog a taposás és nem érnek majd rá még ennyit sem foglalkozni az emberek nyomorával!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (8 szavazatból)
 10. Az MSZP lehangolónak tartja a gazdasági adatokat ???

  Én meg lehangolonak, sött siralmasnak tartom az MSZP-t.
  És még merik mondani hogy majd egyedül is nyernek.
  Hát istenem lelkük rajta.
  Impotensek.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (8 szavazatból)
 11. Szép, szép. Azért azt magyarázzátok meg, mitől 276 Ft. az € ?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 12. Gonoszka
  “Azért azt magyarázzátok meg, mitől 276 Ft. az €?”
  .
  Miért, miért? A kormány szabadságon van, azért. Ha viszajönnek és megszólalnak, újra, 300 ft körül lesz.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +14 (16 szavazatból)
 13. “az MSZP alternatív költségvetési javaslata, amelyet ősszel terjesztenek a parlament elé, mondta.” (Tukacs)
  .
  Ez az a jövő évi költségvetés, amit már hetek óta az IMF véleményez? Jobb későn, mint soha alapon ősszel kezdenek valamit javasolgatni? Eddig hol voltak az MSZP-sek?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (7 szavazatból)
 14. Kösz proaktiv, hogy én erre nem gondoltam! :))

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 15. Nem gond a költségvetésmódosítás modósitásának a módosítgatása, ebben lett világbajnok a jobbkéz! Ha egy hónapot megélt az idei költségvetésünk, sokat mondok! A jövő évit még el sem fogadták, de már módosították, majd az MSZP-jét befogadják, mint saját ötletet, ezeknél az ilyesmi nem porbléma!
  Ötleteléssel vezetnek egy tízmilliós országot és Szeretünk Viktor táblákkal menetelnek érte – ennek az országnak annyi, megérdemli a félázsiai származék a nyakán az erős kezet!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 16. janos82
  2012. augusztus 3. péntek
  15:36

  Tetszik az írás, de még jobban tetszene ha a központi hatalomban levők mennének pénz nélkül, hogy lássuk ott kellenek-e és mire képesek?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 17. Kerpács Winnetou

  Az ellenzéki pártok, szerintem tehetnének ez ellen az orbáni pokoljárás ellen. Maga, Orbán mondta, “Ha a nép, nemzet nincs megelégedve a miniszterelnökével és a kormányával, el kell zavarni”!

  Miért nem lehet, most Népszavazásra aláírást gyűjteni a kormány leváltására???
  Ha az OVB el is utasítaná, azért az aláírások számával lehetne jelezni, az országnak, a kormánynak, a még a nemzetet támogató nyugati demokratikus nemzeteknek, hogy Magyarország népének, nemzetének nem tetszik ez a rendszer !!!
  Ha pedig a kormány ellenez minden őt ért jogos, így eltávolítására való törekvést, akkor már talán nyugat is segít, mert talán még emlékeznek 1956-ra, amikor az országot magára hagyták! Igaz akkor egy világrész volt az “ellenség” most azért létszámilag jóval kisebb ez a szám!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 18. T. kekec!
  .
  kekec
  2012. augusztus 3. péntek
  19:14
  .
  A lehangoló szócska RENDKÍVÜL GYENGÉN FEJEZI KI AZT, AMIT ÉRZÜNK szánalmas “ellenzéki” tevékenységükkel kapcsolatban :-(((.
  .
  T. csatt!
  .
  csatt
  2012. augusztus 3. péntek
  20:35
  .
  és
  .
  T. proaktiv!
  .
  ++++++++++++++++++
  .
  Szívemből szóltatok :-))) !
  proaktiv! Jó volt a poén, sajna igaz is :-).
  .
  T. Kerpács Winettou!
  .
  Kerpács Winnetou
  2012. augusztus 4. szombat
  18:23
  .
  “Miért nem lehet, most Népszavazásra aláírást gyűjteni a kormány leváltására???”
  .
  Azt a fideSS-KDNP kormány úgyis megakadályozná :-(.
  ITT MÁR CSAK A VILLANYOSZLOP, KASZA, KAPA, SARLÓ SEGÍTHET !!!!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 19. Már megint – még mindig – a tisztelt Sommasnak adok igazat !
  Tényleg megakályozná OV és kiscsapata a szavazást, de ha mégis rászánnak magukat – amit kötve hiszek – és teszem azt , megint a FIDESZ kerülne ki győztesnek?
  Azután – többen magammal – lehorgasztott fejjel tudomásul vennénk , hogy nincs értelme semmit sem csinálni! Mert az nonszensz, hogy a parlament elé megyün , e forum kommentelőivel , egy darabig elnézné OV , utána meg a TEKel vitetne el minket, ahol jól megvernének minket! Vagy az is lehet , hogy odabökné az emberinek, ” majd megunják, oszt hazamennek ”
  Pedig tényleg kíváncsi vagyok arra, hogy a nép most döntene, hogy maradjon-e OV vagy nem ! Ha nem, akkor az MSZP lobbyzhatna Merkelnél, hisz neki csak sikerült valahogy lemondatnia Berlusconit, nem jelentene neki akadályt OV sem! Sőt , szerintem többen is csatlakoznának Merkelhez! Mert igenis , vegyük tudomásul , hogy 100 ezren nem nagyon tudjuk lemondatni, csak röhögne a markában! Ugyhogy Kerpács Winnetou kedves kommentelőnek lehet igaza abban, hogy csakis a nyugat tudna segíteni!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 20. Lázár János és Bajnai Gordon a Haza és Haladás konferenciájának szünetében váltott néhány szót egymással, láthatóan jó hangulatban…..
  Az én képernyőmön megjelenő videón nem lehet hallani a Párbeszédet.
  Lehet, hogy az én készülékemben van a hiba.
  http://liveinfo.postr.hu/cimke/Haza+%C3%A9s+Halad%C3%A1s

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 21. Tisztelt voisine
  Sajnos nem az Ön készülékében van a hiba, hanem ilyen a felvétel!
  Szerintem Bajaninak el kellett volna zavarni a fenébe Lázárt! Eljön egy előadásra és meg sem hallgatja? Ez bunkóságra val!!!
  Amikor előadáson voltam és valaki nem figyelt, megkérték , ha nem érdekledni az előadás hagyja el a termet , ha pedig érdekli , akkor pedig tisztelje meg azzal az előadót,, hogy hallgatja az előadást!
  Ezt kellett volna tenni Bajnainak is! Szerintem nincs sok értelme a “Haza és Haladás Közpolitikai Alapítványnak semmit sem írnia a kormánynak, mert ez is egy élő példa arra, hogy ha még ott is vannak az előadáson a kormányból bárki is, úgysem figyelnek !!!
  De ezt már észre kellett volna vennie réges-régen Bajnainak, úgyszólván nyitott kapukat dönget

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 22. Tisztelt sedona!
  .
  sedona
  2012. augusztus 5. vasárnap
  14:14
  .
  “Már megint – még mindig – a tisztelt Sommasnak adok igazat !”
  .
  Köszönöm szépen :-))).
  .
  Szerintem is igazunk van, sajnos :-(.
  Amíg ovi bandája ilyen MÉLYEN BE VAN ÉPÜLVE AZ ÁLLAMIGAZGATÁSBA, ADDIG A NORMÁLIS EMBEREKNEK ANNYI ESÉLYÜK VAN DEMOKRATIKUS MÓDON ELÉRNI valamit a parlamentben, MINT HÓGOLYÓNAK A LÁVATENGERBEN :-((((((((.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 23. Egyébként MÉG MINDIG csak csodálkozom … és csodálkozom a magyar nép BIRKA TÜRELMÉN :-(((.
  Állítólag (másik cikk szerint) kb. 4 % !!!!! állampolgár van megelégedve Magyarország gazdasági helyzetével (a 100 %-ból !!!!!!!, gondolom, ez a FELSŐ TÍZEZER) !!!!!!!!!!
  A maradék 96%, AZ ELÉGEDETLENEK, HOL VANNAK :-((( ?????
  Mert az utcák MÉG MINDIG ÜRESEK :-((( !!!!!
  Ilyen hozzáállással, aktivitással A DEMOKRÁCIA MEGVÉDÉSÉHEZés a fideSS KIZSÁKMÁNYOLÁSÁHOZ, EBBEN A SZERENCSÉTLEN ORSZÁGBAN SOHA NEM LESZ DEMOKRÁCIA :-((((( !!!!!
  .
  A fejlett, demokratikus, nyugati országok lakói meg csak néznek, hogy mi folyik Orbánisztánban és nem értik a magyarokat :-(.
  Hát ÉN SEM ÉRTEM ….. , CSAK VÉGTELENÜL ELSZOMORÍT EZ AZ ÁLLAPOT :-((((((.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 24. proaktív
  - jó munkához idő kell, és a mentségükre legyen mondva – illene ismerni az előző év tényszámait egy zárszámadás alapján. Annak bizottsági tárgyalását meg tavaly is csak ősszel kezdték meg.
  Még egy sima kis társasház költségvetése is úgy néz ki, hogy egyik oszlopban az előző évi TÉNYszámok, és mellette a jövő évi TERVszámok.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 25. Gonoszka:
  http://fsp.nolblog.hu/archives/2012/08/05/Felazsia_-_Orszagismerteto/
  “Fizetőeszköz. Hivatalos fizetőeszköz a forint, amelynek árfolyamát az ország vezetői rugalmasan változtathatják. Ha a Kedves Vezető, vagy a nép szövegkörnyezetében Eltolcsyként ismert Matolcsy György megszólal, a forint gyengül, ha szabadságon vannak, erősödik.”

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 26. A “sátáni terv” egyik, szinte folyamatos kelléke, hogy ma Magyarországon ne lehessen összefogás, hogy Orbán módszeresen egymásnak ugrasztja az embereket! /Ez még az antik Rómából való terv.: “Oszd meg és uralkodj”!/
  Orbán az emberi irigységre, önzésre építtette fel a megosztás tervét!
  (vagyonosok, milliomosok – vegetálók, szegények, kormánypártiak-ellenzékiek, nyugdíjasok – korkedvezményes nyugdíjasok – rokkant nyugdíjasok, állásban lévők – állástalanok. Pedagógusok, orvosok.
  Így Orbán elérte, hogy amikor pl. egy társadalmi rétegnek okozott jogfosztást, akkor más társadalmi rétegek, osztályok nem álltak ki az elnyomottak oldalán! Aztán fordult a jogfosztás! De erre, megint nem mentek el azok, akiket konkrétan nem érintett a törvény!
  Ebben kellene egységet látni!!
  Ma velem történik meg az, ami holnap Veled!!! -és megértetni, hogy Ők -akik kihúzzák magukat ebből- Ők sem fogják megúszni !! Ők is sorra kerülnek.

  A “sátáni terv” másik alkotó eleme, az emberek félelemben, bizonytalanságban tartása!!
  Mi lesz holnap, 1 hét múlva? Lesz e munkám, bérem? Tudom e fizetni a rezsit, a hitelt, a gyerek taníttatását? Persze fél az is, akinek ma vezető állása van, nem fog ellentétes nézeteket vallani, ha gyenge!
  Ez az a bizonytalanság, autokratikus államvezetés, visszaható hatályú törvények 2 napon belüli megszavazása, a magántulajdon sérthetetlenségének hiánya, ez az oka annak, hogy ide nem fektet be komoly ember tőkét, mert abban sem lehet biztos, hogy 1 év múlva kiveheti e, meg lesz e?
  Aztán a média feletti hatalom!! Ma reggel a Kossuth rádió azt sugározza az éterben szét, hogy “68.000 emberrel több dolgozik ma”, mint tavaly ilyenkor!
  Azt miért nem mondják, hogy “4-6-8 órás közmunkán” !!-és a 4 órában dolgozó státusán, 1 nap, akár 2-en is dolgozhatnak ill. a 8 óráért 47.000 Ft. nettó bér jár!! Azt miért nem mondja a riporter, hogy ebből az összegből hogyan lehet megélni, rezsit, tartozást fizetni??
  Jövőre hogyan lehet ebből az összegből 11,200 Ft.-os kéményseprői díjat fizetni???
  Már szóltak!!
  Szeptembertől emelik a liszt, a kenyér, péksütemények árát!
  Aki gyakrabban jár külföldön, Uniós államban, kérem írja meg őszintén, de szerintem a nálunk látott élelmiszer árak, már megegyeznek az övéikkel!
  Csak amíg náluk a válságban is 1000 Euró a minimálbér, addig ez nálunk csak 267 Euró!! Hát ezért kellene összefogni!!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 27. Javaslóm hogy magyarországon félévente, felváltva az UE tagőrszagoknak elnökei legyenek kormányfők és kezdjük a nemetekkel, franciakkal, britekkel stb, viszont romániat és bulgáriat nem fogadjuk el mert csak 20 év mullba lesznek eurózóna tagok! ez csak vicc volt!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 28. Megalakult a közmunkások szakszervezete. Kb. 300 ezer közmunkás + családtagjaik – már nemcsak a tanulatlan romákat tömöríti, hanem már sok iskolázottat is, szakmunkásokat is, akiket naponta aláznak. 2010 szavazói ezek, az 1 millió munkahely várományosai, akik már biztosan nem a Fidesz szavazói. Ezért kell itt már mindenféle törvényeket, rendelkezéseket hozni a választással kapcsolatosan. Lehet, hogy itthoniak már nem is szavazhatunk, kiötölnek még 1-2 szabályt és majd lerendezik sorsunkat, a hálás, levélben szavazó külhoniak!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 29. …azt hiszem rájöttem.
  A pöcegödrör helye a legalacsonyabb ponton van, nehogy elöntse a kert többi részét a trágya, ha gubanc van.
  A Kárpát-medence elég mély fekvésű…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Aranyvasárnap, gyér forgalom 2013. december 23. hétfő

A nyugdíjasokat is becsapja a kormány 2013. szeptember 13. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos